FAQ Cafissimo System

Cafissimo LATTE, Cafissimo CLASSIC, Cafissimo PURE, Cafissimo TUTTOCAFFÉ ve Cafissimo mini 3 kademeli basınç sistemine sahiptir; çünkü her kahveyi mükemmel şekilde hazırlamak için özel bir basınç uygulanması gerekir. Bu nedenle Cafissimo makineleri kahvenizi farklı basınç kademeleri ile hazırlar: espresso yüksek basınç ile, Caffè Crema orta seviye basınç ile, filtre kahve az basınç ile. İstenen içecek parametreleri (basınç, su miktarı, sıcaklık) arzu edilen içecek için çeşitli seçim düğmeleri ile ayarlanır.
Kahvesini daha sert ya da daha yumuşak sevenler, ilgili içecek düğmesi üzerinden su miktarını yeniden programlayarak önceden ayarlanmış su miktarını kişisel zevklerine göre değiştirebilirler. Kullanma kılavuzuna bakınız
Cafissimo sistemi, kapsüllerdeki renk sistemi sayesinde kolay kullanımı garanti eder. Kahve keyfine giden yol, birkaç adımda hızlı şekilde tamamlanır: Cafissimo'da her kahve çeşidinin kendi seçme tuşu bulunur, kapsül ile aynı renkte olması sayesinde tanınırlar. Kapalı kapsül, kapsül haznesine yerleştirilir; makinenin bölmesi kapatılarak içerideki kapsülde bir delik açılır. İlgili kahve tuşuna basıldığında demleme işlemi başlar. Kullanılan kapsül rengine bağlı olarak, ilgili renkteki kahve çeşidinin düğmesine basılır. Hazırlama işlemi bu şekilde başlar. Cafissimo CLASSIC, Cafissimo LATTE, Cafissimo PURE, Cafissimo TUTTOCAFFÉ und Cafissimo mini makinelerinin 3 kademeli basınç sistemi sayesinde her kahve çeşidi, kendine özel farklı demleme basıncı ile hazırlanır. Bu sayede aroma mükemmel şekilde ortaya çıkar. Her kahve çeşidi için mükemmel bir keyif. Hazırlama süresi, kahve çeşidine ve programlanan içecek miktarına göre 25 saniye (espresso) ve 90 saniye (filtre kahve) arasında değişir.
Düzenli olarak kireç çözme işlemi yapılmasını öneririz. Bu işlem suyun sertlik derecesine göre 4 haftada bir gerçekleştirilmelidir. Bilgi: kullanma kılavuzundaki kireç çözme bölümüne bakın.
Su tankı haftada bir kere bu şekilde temizlenmelidir:
1. Su tankı yukarı çekilip çıkarılır.
2. Akan suyun altında durulanır ve tekrar kurutulur. Hazne bulaşık makinesinde yıkanamaz.
3. Su tankı tekrar yerleştirilir.

FAQ Problemler ve Çözümler

Tchibo, satın alma tarihinden itibaren 40 aylık bir garanti süresi sunar. Her makine en yeni üretim methodlarına göre üretilir ve sizler için kapsamlı bir kalite kontolünden geçer. Ürünlerin kusursuz olduğunu garanti ederiz. Garanti süresi dahilinde tüm malzeme ya da üretim hatalarını ücretsiz şekilde onarırız.
Tchibo kahve makinemizde kusurların olması durumunda, müşteri ürünü dikkatlice paketleyerek Tchibo Teknik Servisi’ne gönderebilir. Gönderimin hızlı bir şekilde işleyebilmesi için, satın alım belgesinin bir kopyası ve hatanın kısa bir açıklaması ürün numarası ile birlikte verilmelidir.
Ürünlerimizin garantisi, yanlış kullanımdan veya kireç çözme yetersizliğinden, aşınan parçalardan ve sarf maddesinden kaynaklanan hasarları kapsamaz. yedek parçalar Tchibo Teknik Servisi’nden sipariş edilebilir.
Bozulan ürün Tchibo Teknik Servisi’nde tamir edilir. Ülkeniz için sorumlu teknik servis merkezine doğrudan başvurun
Su tankında, su dolumunun izlendiği bir şamandıra bulunur. Tankının yeterince dolu olmasına rağmen su tankı göstergesinin yanıp sönmesinin nedeni, şamandıranın bozulması olabilir. Böyle bir durumda lütfen makinenizi ilgili bir not ile birlikte Tchibo Teknik Servisi’mize gönderin.
Damlama tepsisine düzensiz miktarda fazla su akıyorsa, bunun nedeni akışın kireçlenmiş olması ya da kapsülün doğru şekilde delinmemiş olması olabilir. İlk durumda, kireç çözme işleminin gerçekleştirilmesi yeterlidir.
Su haznesinin aşırı derecede kireçlenmesi, demleme işleminin makine tarafından artık düzgün yapılamamasına ve makinenin yüksek ses çıkarmasına neden olabilir. Böyle bir durumda su tankının kirecini çözmenizi tavsiye ederiz. Eğer makine buna rağmen çalışmazsa, lütfen makinenizi Tchibo Teknik Servisi’mize gönderin.

FAQ Kapsüller

Cafissimo'nun geniş ürün yelpazesi farklı espresso, Caffè Crema, filtre kahve ve çay çeşitleri içerir. Farklı lezzet profillerine ve yoğunluklarına sahip ürün çeşitlerimizi Tchibo internet mağazasında keşfedin.
Biz düzenli olarak satıştaki ürünlerimizi inceliyor ve bunları müşterilerimizin isteklerine göre düzenliyoruz. Maalesef gördük ki, XL kahve ürünümüz beklediğimiz kadar sevilmedi ve bu yüzden bu ürünü satıştan kaldırmaya karar verdik.

Fakat XL kahveyi sevenler büyük fincanda kahve keyfinden vazgeçmek zorunda değiller, çünkü satıştaki başka bir ürün büyük miktarda kahve isteğinize cevap verebiliyor: Caffe Crema XL ürünümüzü biliyor musunuz? Uyumlu ve yumuşak Caffe Crema seçkin kavrulmuş aroması ve XL kahveden alışık olduğunuz 2 ila 6 arası yoğunluğu ile 250 ml kaplar için mükemmeldir.

Evet, Cafissimo kapsüllerinin görünümü birazcık değişti.

Artık tüm Cafissimo kapsüllerinin gövdesi kahverengi ve üstlerindeki folyo da biraz farklı gözüküyor.

Fakat en sevdiğiniz ürünün tadı tabi ki hiç değişmedi. Çünkü bizim hedefimiz hep fincandaki kahveydi ve hep öyle kalacak: Aynı alıştığınız gibi, en yüksek Tchibo kalitesinde.
  • Artık kapsül gövdesi rengi yerine, kapsülün folyosundaki fincan sembolünden, Cafissimo makinenizde hangi tuşa basacağınızı anlayacaksınız. Çünkü makinede aynı fincan sembolünü bulacaksınız. Ayrıca kapsüllerimizi tek tiple evrenselleştirdik, böylece Almanca bilmeyen kahveseverler de Cafissimo'larının tadını çıkarabilecekler.
  • Artık kapsül ambalajları da iki dilde olacak (İngilizce/ Almanca). Çeşitlerin adı da bu nedenle maalesef yumuşayacak. En sevdiğiniz çeşiti artık tabi ki ilgili çeşitin renginden ve artık kapsül folyolarında yer alacak olan yoğunluk skalasından da tanıyabilirsiniz.
Beş adet Cafissimo ülke kahvelerinde, o farklı ülkelerden özenle seçilmiş kahve türleri söz konusudur. Tarım yapılan yere özel toprak ve iklim özellikleri sayesinde bu kahvelerin her biri kendi karakteristiğine sahiptir.
Tchibo Cafissimo kapsül sistemini seçmiştir; çünkü her bir Cafissimo kapsülü, hazırlamak için doğru miktarda öğütülmüş kahve miktarı içerir. Tchibo Cafissimo'nun hava geçirmeyen kapsülleri aromayı mühürler ve sadece demleme sırasında ortaya çıkarır. Böylece taze öğütülmüş kahve lezzetinin tamamı, kahve hazırlama işlemine kadar aylar boyunca muhafaza edilir. Cafissimo makinelerindeki her kahve çeşidinin kalitesi, bu faktörler sayesinde belirlenir: • Her fincanda taze kahve • Kahvenin hazırlanma şekli • Doğru miktarda öğütülmüş kahve • Doğru miktarda su • Süzgecin geometrisi Kalıcı bir filtre ile bu yüksek kalite gereklilikleri garanti edilemez.
Cafissimo kapsüllerinin ana bileşenleri plastik polipropilen (PP) ve metal alüminyumdur. Cafissimo kapsülünün tüm malzemeleri, gıda ile temasa uygundur ve zararlı hiçbir madde içermez. Bu, tarafsız ve akredite edilmiş test laboratuvarları tarafından kanıtlanmıştır.
Hayır. Tchibo sadece kendi kapsüllerini sunmayı tercih etmektedir. Makine ve kapsüller birbirleriyle koordine içinde olan bir sistem oluşturdukları için, sadece Tchibo kapsülleri, Tchibo müşterisinin bildiği ve beklediği çok iyi kahve kalitesini garanti eder.
Taze öğütülmüş kahvenin lezzeti, kapsüllerin lezzetlerinin mühürlenmiş olmasından dolayı hazırlanma işleminin son anına kadar 12 ay süreyle muhafaza edilir.

FAQ Sürdürülebilirlik

Sürdürülebilirlik, Tchibo şirketi ve dolayısıyla Cafissimo için sorumluluk üstlenmeyi ifade eder. Kahve örneğine bakacak olursak: kahve çiftçisi, oğullarının ve kızlarının da aynı kalitede ve miktarda kahve üretme imkanı bulacakları şekilde ticaret yapabilir ve üretebilir. Bu, gelecek nesillerin kahve yetiştiriciliği yaparak iyi bir hayat sürebilmelerini ve kahve kalitesinin uzun vadede korunabilmesini garanti etmektedir.
Sürdürülebilir tarımdan elde edilen kahveleri kullanmanın anlamı: Cafissimo özelinde yalnızca Rainforest Alliance Certified ™ çevre koruma organizasyonunun veya UTZ Certified sürdürülebilirlik programının sertifikasyon gereksinimlerini karşılayan kahve çiftliklerinden gelen kahveleri kullanırız. Kapsüllerimiz için sadece en kaliteli kahveleri kullandığımız için, her iki sertifikalı sürdürülebilirlik kalitesinin karışımından yararlanırız. Burada önemli olan şudur: eşsiz ve değişmeyen Cafissimo kahve lezzetini garanti etmek için %100 sertifikalı sürdürülebilir kahvelere güvenebilirsiniz.
Olağanüstü %100 Tchibo Arabica kalitesi ve eşsiz, değişmeyen Cafissimo kahve lezzeti bizim en büyük önceliğimizdir. Bunun için özel kalite kriterlerine uygun olarak, kahvelerimizi en üst seviyede özenle seçeriz. Bu katı kriterleri karşılayan kahveler, şu anda Rainforest Alliance Certified ve UTZ Certified çiftliklerinden olmak üzere, sürekli olan çeşitlerimiz için yeterli miktarda sunulabilmektedir. Sürdürülebilirlik stratejimizin çerçevesinde bizimle de ilgili olan damga organizasyonu Fairtrade, sadece küçük çiftçi kooperatifleri ile çalışır. Bu nedenle, Cafissimo ile sınırlı sayıda üretilen Grand Classés çeşitlerimizin bir parçası olarak Fairtrade sertifikalı kahveler sunabileceğimiz için çok mutluyuz. Gelecek için hedefimiz, Fairtrade ile işbirliğimizi daha da genişletmektir.
Sadece kahve ve makinelerimizde değil, aynı zamanda kapsüllerimizde de sürdürülebilirliğe önem veriyoruz. Önümüzdeki süreçte de bu konuda ilerlemenin olacağı konusunda iyimseriz.
Müşteri Hizmetleri
E-posta
servis@tchibo.com.tr
Tel:
444 28 26
Pazartesi - Pazar
09:00 – 19:00