500 TL ve Üzeri kahve alışverişinde ücretsiz kargo
3 verschiedene Zubereitungsarten stehen auf einem Tisch

Kahve Hazırlama Aletleri

En yüksek kahve keyfi için hevesli misiniz? O zaman size taze öğütmek ve elde demlemek için çekirdek kahve öneririz.

French Press

Espresso Moka Potu

 
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
  • Bialetti Moka Express 2 Cup
 
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
  • Bialetti Moka Express 3 Cup

El filtresi

Profesyonel aksesuarlar

Porsiyonlayın, öğütün ve ısıtın: el filtresi, French Press, Pour Over ve diğerleriyle profesyonel şekilde demlemek için gereken her şey.

Elde demlemek için profesyonel aksesuarlar

Eine Frau liest den Text einer Qbo Kapsel-Verpackung durch

Ne kadar su ve kahve idealdir?

Mükemmel kahve keyfi için doğru kahve ve su oranı son derece önemlidir. Bir fincan filtre kahve için (250 ml) 16 g öğütülmüş kahve idealdir - bu da yaklaşık 2 kahve ölçü kaşığına denk gelir. Favori kahvenizin her zaman aynı şekilde iyi bir lezzete sahip olmasını mı istiyorsunuz? Dijital bir kahve tartısı ile gerekli olan kahve miktarı 0,1 grama kadar net şekilde ölçülebilir. Entegre zamanlayıcı ile demleme süresini her zaman görebilirsiniz.

Profesyonel gibi kahve hazırlayın

Elde demleme, Pour Over ve diğerleri: her defasında nasıl mükemmel kahveler hazırlayabileceğinizi adım adım açıklıyoruz.

El ile hazırlamayı öğrenin!

Pour Over arrow_down
Pour Over steht auf einem Tisch
Dayanıklı filtre ile elde demleme
Dayanıklı filtreyi cam demliğe yerleştirin. Kolay temizlemek için suyla nemlendirdiğiniz ilave bir kağıt filtre de serebilirsiniz. Şimdi orta derecede öğütülmüş kahve ile doldurun. 150 ml su için 8 ila 12 g kadar kahve tavsiye ederiz – kahvenizi ne kadar sert istediğinize göre değişir. Kahveyi dairesel hareketlerle sıcak (kaynar olmayan) su ile ıslatın ve çekmesi için kısa bir süre bekleyin. Sonra en yüksek dolum miktarına ulaşana kadar ilave sıcak suyu dökmeye devam edin. Son olarak su filtreden tamamen geçene kadar bekleyin.
El filtresi arrow_down
Handfilter steht auf einem Tisch
Klasik geri döndü
Kağıt filtreyi seramik filtreye yerleştirin ve suyla nemlendirin. Şimdi seramik filtreyi cam demliğinizin veya fincanınızın üzerine yerleştirin ve hazneyi orta derecede öğütülmüş kahve ile doldurun. Filtreye fincan başına ne kadar fazla kahve koyarsanız, kahvenin tadı o kadar sert olacaktır. 150 ml su için 6 ila 8 g kadar kahve kullanmanızı tavsiye ederiz. Kahveyi sıcak (kaynar olmayan) su ile dairesel hareketlerle ıslatın ve çekmesini bekleyin. Son olarak suyu tamamen filtreden akıtın.
Hoş, güçlü bir tat arrow_down
Siebstempelkarte steht auf einem Tisch
Hoş, güçlü bir tat
Kahve tutucuyu kahve makinesine yerleştirin ve iri öğütülmüş kahveyle doldurun. Tavsiyemiz: 150 ml suya 8 ila 12 gr kahve tozu ekleyin. Süzgeçli tencerenizde 1 litre kahve hazırlamak isterseniz, kahvenizi ne kadar sert sevdiğinize bağlı olarak 53 ile 80 gr arası kahve yapmanızı öneririz. Şimdi sıcak (kaynayan değil) suyu dökün. Kahveyi karıştırın ve kapaklı filtre çubuğunu kabın üzerine yerleştirin. Kahveyi bastırmayın, ancak 4 ila 5 dakika demlenmesini bekleyin. Daha sonra elek damgasını yerine oturana kadar yavaşça bastırın.
Kalıcı filtreli seramik sürahi arrow_down
Keramik Kaffeebereiter steht auf einem Tisch
Kalıcı filtreli seramik sürahi
Kalıcı filtreyi seramik sürahiye yerleştirin. Yaklaşık 800 ml kahve için, filtreye yığın kahve tozunun (7-9 g/fincan) 5-6 düzeyi kadar ekleyin. Yalnızca orta ila kaba öğütülmüş kahve tozu kullanın. 1'den (ince) 10'a (kaba) kadar bir ölçekte, 6-8 arası öğütme seviyelerini öneriyoruz. Şimdi kalıcı filtrenin üzerine sıcak suyu (yaklaşık 94°C) dökün. Kahvenin yaklaşık 3-4 dakika demlenmesini bekleyin. Ekstraksiyon tamamlandıktan sonra filtreyi çıkarın. Aromaların en iyi şekilde dağılması için, bitmiş kahveyi dökmeden önce kısa süre karıştırın.

Kahve hazırlayıcı – Manuel olarak aromatik lezzet deneyimi

Kahvenizin hazırlanışını, bir kahve hazırlayıcı ile kutlayın. Adımları tek tek bir kahve makinesi gibi otomatik kahve hazırlayıcılara bırakmak yerine, kendi ellerinizle yapın. Taze öğütülmüş kahvenin kokusu, üzerine su dökerken yavaşça salınan aromalar ve tabii ki demlenmiş kahveden alınan ilk yudum – tüm bunlar kahve keyfinin en güzel şeklidir. Slow Food yemenin giderek daha fazla seveni olmaya başlaması gibi, kahveyi ağır ağır kendiniz hazırlamanız da çok modadır. Manuel hazırlama için farklı seçenekler bulunur. Kahvenizi French Press ile demleyebilirsiniz, el filtresi ya da dayanıklı bir filtre veya bir Pour Over demlik kullanabilirsiniz. Tchibo’da uygun bir kahve hazırlayıcısının yanında aksesuarlar da bulabilirsiniz – ve tabii ki damak tadınıza göre çekirdek veya öğütülmüş kahveleri de!
Kaffeedose

Hangi kahve sizin için uygundur?

Tercihlerinize uygun bir ürün seçerken zaman, kişisel kahve zevki ve kullanım gibi faktörlerin hepsi bir rol oynar. BODUM Caffettiera French Press gibi süzgeç bastırılan bir demlikte, öğütülmüş kahve filtresiz bir süzgeç parçasında doğrudan sıcak suyla karışır: Kahvenin yağları içeceğin içerisinde kalır ve yoğun, dolgun bir aroma sağlar. Kullanım kolaydır ve kahve birkaç dakika sonra hazır olur. Porselen filtre ve filtre kağıdı ile hazırlamak da aynı şekilde basit ve hızlıdır. Burada suyu yavaşça dökersiniz, üç veya dört dakika kadar bekletmelisiniz. Kısa demlenme süresi sayesinde kahve daha az acı maddeye sahip olur ve lezzeti son derece iyidir. Manuel filtreye alternatif olarak porselen kahve hazırlayıcı ve dayanıklı bir filtre ile hazırlamak da mümkündür. Bu, kahveye bütün lezzetini veren en ince parçacıkların geçmesini sağlar. Son olarak aynı şekilde yine dayanıklı bir filtrenin kullanıldığı Pour-Over yöntemi de bulunur. BODUM Pour Over ürünümüzde güzel bir mantar manşet ile giydirilmiş olan borosilikat camdan bir demliğin üzerine yerleştirilir. Suyun yavaşça dökülmesi sayesinde, yoğun bir lezzet deneyimi için bu kahve hazırlayıcıda aromalar ideal şekilde ortaya çıkar.

Kahve hazırlayıcı ile hazırlama – en iyi öneriler

Mümkün olan en iyi sonuca ulaşmanız için kahve hazırlayıcıları kullanırken dikkat etmeniz gereken birkaç önemli nokta bulunur. Hem kahvenin öğütme derecesi hem de öğütülmüş kahve miktarı ,ilgili hazırlayıcı ile uyumlı olmalıdır. Kahve hazırlayıcınızla hazırlamak için aşağıdaki önerileri rehber olarak kullanın. Verilen miktar 150 ml veya bir fincan suyu kapsar ve kahvenizi ne kadar sert sevdiğinize bağlıdır:
  • El filtresi ile infüzyon yöntemi: ince ve orta çekilmiş, 6 ila 8 g öğütülmüş kahve
  • Pour Over ile el filtresi: ince ve orta çekilmiş, 8 ila 12 g öğütülmüş kahve
  • French Press ile hazırlma: iri çekilmiş, 8 ila 12 g öğütülmüş kahve
Öğütmek için manuel ya da elektrikli kahve değirmenlerimiz çok uygundur. Bir kahve kaşığı ya da kahve tartısı gibi aksesuarlar net ölçüm için yardımcı olur. Suyun da kahvenin lezzeti üzerinde etkisi bulunur. Yumuşak ise meyve asitlerini vurgular, sert su yumuşatır. Dengeli bir aroma için en iyisi orta sertlik derecesinde (8,4 ila 14 °dH arası) su kullanmaktır. Kağıt veya dayanıklı filtreleri kullanmadan önce, ıslatmak veya yıkamak gerekir. Böylece yabancı tatların kahve keyfini bozmasını engellersiniz. Suyu yavaşça, dairesel hareketlerle ortadan dışa doğru, son olarak ince bir şekilde akıtarak dökün. Bu sayede öğütülmüş kahve suyla eşit ölçüde temas eder ve güzelce şişebilir. En iyisi entegre termometreli Tchibo su ısıtıcısı ya da sıcaklığı tam olarak önceden seçebileceğiniz ve 60 dakikadan uzun süre koruyabileceğiniz elektrikli su ısıtıcısı kullanmaktır. Kahveniz için kullanacağınız 92 ila 96 °C arasındaki ideal demleme sıcaklığına ulaşmanızı kolaylaştırır. French Press kullanırken de duyular söz konusudur: Demleme süresinden sonra süzgeci yavaşça aşağıya doğru bastırın. Kahvenin hızlıca soğumasını engellemek için, demliği kahve pişirmeye başlamadan önce ısıtmanızı öneririz.
2 French Press auf einem Tisch

French Press ile Kahve Yapımı

French Press kullanarak kahve yapma tüyoları için French Press sayfamızı ziyaret edin.