Schließen

Kahve Hazırlama Aletleri

» En yüksek kahve keyfi için hevesli misiniz?
O zaman size taze öğütmek ve elde demlemek için çekirdek kahve öneririz. «
Indre B. Tchibo Kahve Uzmanları
   

En lezzetlisi taze
öğütülmüş olan kahvedir!

Taze öğütülmüş kahve kokusu kadar güzeli var mıdır?
Pratik mutfak değirmenlerimiz ile kahvenizi demlemeden hemen önce öğütürsünüz − harika, taze ve aromatik!

Profesyonel gibi
kahve hazırlayın

Elde demleme, Pour Over ve diğerleri:asıl her defasında mükemmel kahveler hazırlayabileceğinizi adım adım açıklıyoruz.

Başlayalım
          

Saf keyif

French Press, porselen kahve hazırlayıcı ya da Pour Over: mükemmel şekilde elde demlemek için gereken her şey.

Ne kadar su ve kahve idealdir?

Mükemmel kahve keyfi için doğru kahve ve su oranı son derece önemlidir. Bir fincan filtre kahve için (250 ml) 16 g öğütülmüş kahve idealdir - bu da yaklaşık 2 kahve ölçü kaşığına denk gelir. Favori kahvenizin her zaman aynı şekilde iyi bir lezzete sahip olmasını mı istiyorsunuz? Dijital bir kahve tartısı ile gerekli olan kahve miktarı 0,1 grama kadar net şekilde ölçebilir. Entegre zamanlayıcı ile demleme süresini her zaman görebilirsiniz.

      

El filtresi ile
kahve hazırlama

Klasik şekilde filtreyle hazırlamak, meyvemsi aromaları vurgular ve fincanda berrak bir görünüm sağlar. Taze öğütülmüş kahvesinin tadını hızlı ve basit bir şekilde çıkarmak isteyen herkes için mükemmel.
      

Elde demlemek için
profesyonel aksesuarlar

Porsiyonlayın, öğütün ve ısıtın: el filtresi, French Press, Pour Over ve diğerleriyle profesyonel şekilde demlemek için gereken her şey.
   
Elde demlemek
için ideal kahveler
Çekirdek olarak favori kahveniz:
büyük keyif için yaratılmış.
Kahveler
 

Espresso Moka Potu

Kahve yapımında bir klasik: Espresso potu İtalyan mutfağının vazgeçilmezidir.
    
Espresso için kahve çeşitlerimiz
Güçlü bir keyif ve yoğun aroma
için en iyi şekilde kavrulmuş Espresso'lar.
Espresso
Kahvenizin hazırlanışını, bir kahve hazırlayıcı ile kutlayın. Adımları tek tek bir kahve makinesi gibi otomatik kahve hazırlayıcılara bırakmak yerine, kendi ellerinizle yapın. Taze öğütülmüş kahvenin kokusu, üzerine su dökerken yavaşça salınan aromalar ve tabii ki demlenmiş kahveden alınan ilk yudum – tüm bunlar kahve keyfinin en güzel şeklidir. Slow Food yemenin giderek daha fazla seveni olmaya başlaması gibi, kahveyi ağır ağır kendiniz hazırlamanız da çok modadır. Manuel hazırlama için farklı seçenekler bulunur. Kahvenizi French Press ile demleyebilirsiniz, el filtresi ya da dayanıklı bir filtre veya bir Pour Over demlik kullanabilirsiniz. Tchibo’da uygun bir kahve hazırlayıcısının yanında aksesuarlar da bulabilirsiniz – ve tabii ki damak tadınıza göre çekirdek veya öğütülmüş kahveleri de!
Tercihlerinize uygun bir ürün seçerken zaman, kişisel kahve zevki ve kullanım gibi faktörlerin hepsi bir rol oynar. BODUM Caffettiera French Press gibi süzgeç bastırılan bir demlikte, öğütülmüş kahve filtresiz bir süzgeç parçasında doğrudan sıcak suyla karışır: Kahvenin yağları içeceğin içerisinde kalır ve yoğun, dolgun bir aroma sağlar. Kullanım kolaydır ve kahve birkaç dakika sonra hazır olur.
Porselen filtre ve filtre kağıdı ile hazırlamak da aynı şekilde basit ve hızlıdır. Burada suyu yavaşça dökersiniz, üç veya dört dakika kadar bekletmelisiniz. Kısa demlenme süresi sayesinde kahve daha az acı maddeye sahip olur ve lezzeti son derece iyidir. Manuel filtreye alternatif olarak porselen kahve hazırlayıcı ve dayanıklı bir filtre ile hazırlamak da mümkündür. Bu, kahveye bütün lezzetini veren en ince parçacıkların geçmesini sağlar.
Son olarak aynı şekilde yine dayanıklı bir filtrenin kullanıldığı Pour-Over yöntemi de bulunur. BODUM Pour Over ürünümüzde güzel bir mantar manşet ile giydirilmiş olan borosilikat camdan bir demliğin üzerine yerleştirilir. Suyun yavaşça dökülmesi sayesinde, yoğun bir lezzet deneyimi için bu kahve hazırlayıcıda aromalar ideal şekilde ortaya çıkar.
Mümkün olan en iyi sonuca ulaşmanız için kahve hazırlayıcıları kullanırken dikkat etmeniz gereken birkaç önemli nokta bulunur. Hem kahvenin öğütme derecesi hem de öğütülmüş kahve miktarı ,ilgili hazırlayıcı ile uyumlı olmalıdır. Kahve hazırlayıcınızla hazırlamak için aşağıdaki önerileri rehber olarak kullanın. Verilen miktar 150 ml veya bir fincan suyu kapsar ve kahvenizi ne kadar sert sevdiğinize bağlıdır:

● El filtresi ile infüzyon yöntemi: ince ve orta çekilmiş, 6 ila 8 g öğütülmüş kahve
● Pour Over ile el filtresi: ince ve orta çekilmiş, 8 ila 12 g öğütülmüş kahve
● French Press ile hazırlma: iri çekilmiş, 8 ila 12 g öğütülmüş kahve

Öğütmek için manuel ya da elektrikli kahve değirmenlerimiz çok uygundur. Bir kahve kaşığı ya da kahve tartısı gibi aksesuarlar net ölçüm için yardımcı olur. Suyun da kahvenin lezzeti üzerinde etkisi bulunur. Yumuşak ise meyve asitlerini vurgular, sert su yumuşatır. Dengeli bir aroma için en iyisi orta sertlik derecesinde (8,4 ila 14 °dH arası) su kullanmaktır.
Kağıt veya dayanıklı filtreleri kullanmadan önce, ıslatmak veya yıkamak gerekir. Böylece yabancı tatların kahve keyfini bozmasını engellersiniz. Suyu yavaşça, dairesel hareketlerle ortadan dışa doğru, son olarak ince bir şekilde akıtarak dökün. Bu sayede öğütülmüş kahve suyla eşit ölçüde temas eder ve güzelce şişebilir. En iyisi entegre termometreli Tchibo su ısıtıcısı ya da sıcaklığı tam olarak önceden seçebileceğiniz ve 60 dakikadan uzun süre koruyabileceğiniz elektrikli su ısıtıcısı kullanmaktır. Kahveniz için kullanacağınız 92 ila 96 °C arasındaki ideal demleme sıcaklığına ulaşmanızı kolaylaştırır.
French Press kullanırken de duyular söz konusudur: Demleme süresinden sonra süzgeci yavaşça aşağıya doğru bastırın. Kahvenin hızlıca soğumasını engellemek için, demliği kahve pişirmeye başlamadan önce ısıtmanızı öneririz.
Sert kahve seven, ancak aynı zamanda manuel hazırlamada çok az çaba harcamak isteyenler, French Press’i takdir ederler. Burada yedek filtre gerekmez, demleme sırasında suyu hızlı bir şekilde doldurabilir, sadece kısa bir süre karıştırabilir ve birkaç dakika sonra süzgeci aşağı bastırabilirsiniz – bitti. Kullanımdan sonra da French Press hızlıca tekrar temizlenir; çünkü sadece demliği ve süzgeci yıkamanız gerekir. Tek seferden bir fincandan fazla kahve demlemek isterseniz, French Presss yine puan alır: bir litrelik bir dolum kapasitesine sahip olanlar da mevcuttur.
Kahve hazırladıktan sonra, sıra hiç sevilmeyen bir işe gelir: temizlik. Ancak bu, manuel hazırlayıcılar için büyük bir mevzu değildir. Hatta paslanmaz çelik ve cam kahve hazırlayıcıların parçaları bulaşık makinesinde yıkanabilir. Bir seramik filtre bütün olarak bulaşık makine girebilir. Bununla birlikte, genellikle bulaşık makinesinde banyo yaptırmak gerekli değildir, demliği ve süzgeci akan suyun altında yıkamak yeterlidir. French Press’te demliğin tabanında kalan kahve telvesini suyla çözmek en iyisidir, bunları bir süzgece döker ve atarsınız – veya bitkiler için gübre yaparsınız. Demliğe yumuşak bulaşık deterjanından bir damla ve sıcak su koyarak süzgeci birkaç kez yukarı ve aşağı hareket ettirirseniz inatçı kalıntılar kolayca çözülür. Oluşan köpük tüm kirleri giderir. Sadece dökün, durulayın, kurulayın – ve French Press yeni gibi olur.