Cafissimo Latte

Ipuçları ve Püf noktaları

Tam otomatik kapsüllü kahve makinesi. Cappuccino, latte macchiato gibi kahve çeşitleri için idealdir.

Cihazınızla gelen kılavuzda, aşağıdakileri bulabilirsiniz:

  • Cafissimo Servisi
  • Bakım önerileri
  • Kireç çözme talimatları
  • Sorun giderme önerileri
  • Ek bilgiler

FAQ Problemler ve Çözümler

Tchibo, satın alma tarihinden itibaren 40 aylık bir garanti süresi sunar. Her makine en yeni üretim methodlarına göre üretilir ve sizler için kapsamlı bir kalite kontolünden geçer. Ürünlerin kusursuz olduğunu garanti ederiz. Garanti süresi dahilinde tüm malzeme ya da üretim hatalarını ücretsiz şekilde onarırız.
Tchibo kahve makinemizde kusurların olması durumunda, müşteri ürünü dikkatlice paketleyerek Tchibo Teknik Servisi’ne gönderebilir. Gönderimin hızlı bir şekilde işleyebilmesi için, satın alım belgesinin bir kopyası ve hatanın kısa bir açıklaması ürün numarası ile birlikte verilmelidir.
Ürünlerimizin garantisi, yanlış kullanımdan veya kireç çözme yetersizliğinden, aşınan parçalardan ve sarf maddesinden kaynaklanan hasarları kapsamaz. yedek parçalar Tchibo Teknik Servisi’nden sipariş edilebilir.
Bozulan ürün Tchibo Teknik Servisi’nde tamir edilir. Ülkeniz için sorumlu teknik servis merkezine doğrudan başvurun
Su tankında, su dolumunun izlendiği bir şamandıra bulunur. Tankının yeterince dolu olmasına rağmen su tankı göstergesinin yanıp sönmesinin nedeni, şamandıranın bozulması olabilir. Böyle bir durumda lütfen makinenizi ilgili bir not ile birlikte Tchibo Teknik Servisi’mize gönderin.
Damlama tepsisine düzensiz miktarda fazla su akıyorsa, bunun nedeni akışın kireçlenmiş olması ya da kapsülün doğru şekilde delinmemiş olması olabilir. İlk durumda, kireç çözme işleminin gerçekleştirilmesi yeterlidir.
Su haznesinin aşırı derecede kireçlenmesi, demleme işleminin makine tarafından artık düzgün yapılamamasına ve makinenin yüksek ses çıkarmasına neden olabilir. Böyle bir durumda su tankının kirecini çözmenizi tavsiye ederiz. Eğer makine buna rağmen çalışmazsa, lütfen makinenizi Tchibo Teknik Servisi’mize gönderin.

FAQ Cafissimo Sistemi

Cafissimo LATTE, Cafissimo CLASSIC, Cafissimo PURE, Cafissimo TUTTOCAFFÉ ve Cafissimo mini 3 kademeli basınç sistemine sahiptir; çünkü her kahveyi mükemmel şekilde hazırlamak için özel bir basınç uygulanması gerekir. Bu nedenle Cafissimo makineleri kahvenizi farklı basınç kademeleri ile hazırlar: espresso yüksek basınç ile, Caffè Crema orta seviye basınç ile, filtre kahve az basınç ile. İstenen içecek parametreleri (basınç, su miktarı, sıcaklık) arzu edilen içecek için çeşitli seçim düğmeleri ile ayarlanır.
Kahvesini daha sert ya da daha yumuşak sevenler, ilgili içecek düğmesi üzerinden su miktarını yeniden programlayarak önceden ayarlanmış su miktarını kişisel zevklerine göre değiştirebilirler. Kullanma kılavuzuna bakınız
Cafissimo sistemi, kapsüllerdeki renk sistemi sayesinde kolay kullanımı garanti eder. Kahve keyfine giden yol, birkaç adımda hızlı şekilde tamamlanır: Cafissimo'da her kahve çeşidinin kendi seçme tuşu bulunur, kapsül ile aynı renkte olması sayesinde tanınırlar. Kapalı kapsül, kapsül haznesine yerleştirilir; makinenin bölmesi kapatılarak içerideki kapsülde bir delik açılır. İlgili kahve tuşuna basıldığında demleme işlemi başlar. Kullanılan kapsül rengine bağlı olarak, ilgili renkteki kahve çeşidinin düğmesine basılır. Hazırlama işlemi bu şekilde başlar. Cafissimo CLASSIC, Cafissimo LATTE, Cafissimo PURE, Cafissimo TUTTOCAFFÉ und Cafissimo mini makinelerinin 3 kademeli basınç sistemi sayesinde her kahve çeşidi, kendine özel farklı demleme basıncı ile hazırlanır. Bu sayede aroma mükemmel şekilde ortaya çıkar. Her kahve çeşidi için mükemmel bir keyif. Hazırlama süresi, kahve çeşidine ve programlanan içecek miktarına göre 25 saniye (espresso) ve 90 saniye (filtre kahve) arasında değişir.
Düzenli olarak kireç çözme işlemi yapılmasını öneririz. Bu işlem suyun sertlik derecesine göre 4 haftada bir gerçekleştirilmelidir. Bilgi: kullanma kılavuzundaki kireç çözme bölümüne bakın.
Su tankı haftada bir kere bu şekilde temizlenmelidir: 1. Su tankı yukarı çekilip çıkarılır. 2. Akan suyun altında durulanır ve tekrar kurutulur. Hazne bulaşık makinesinde yıkanamaz. 3. Su tankı tekrar yerleştirilir.

FAQ Kireç çözme

Videoanleitung zum Entkalken

DIKKAT – kireçlenme nedeniyle cihaz hasarı

Kontrol lambası sarı yanıyorsa makinenin kireci giderilmelidir.
Takip eden günlerde makinedeki kireci giderin. Daha fazla beklemeyin, aksi halde daha fazla kireç oluşacağından, kireç arındırıcı etki etmeyebilir

Kireç giderme işlemi yakl. 30 dakika sürer.
Biz kireç giderme için durgol® swiss espresso®kireç çözücüsünü öneriyoruz - her Tchibo mağazasında ve kireç çözücüsü satılan mağazalarda bulabilirsiniz.
  1. Gerekirse makineyi kapatın: Bunun için Espresso tusuna ve Caffè Crema tusuna aynı anda basın.
  2. Kireç çözücüyü doldurma: Su haznesini makineden çıkarın ve bos su haznesine bir porsi - yon (125 ml) durgol®swiss espresso® doldurun. ÖNEMLI: Soguk musluk suyu MAX isaretine kadar doldurun ve hazneyi tekrar yerlestirin.
    Eger kireç çözücüsü kullanıyorsanız, üreticinin verilerini dikkate alın. ÖNEMLI: Kireç çözücüyü MAX isaretine kadar doldurun ve hazneyi tekrar makineye yerlestirin.
  3. Süt haznesini makinedeki baglantıya sonuna kadar itin.
  4. Kolu asagıya katlayın ve gerekirse damlama kabını çıkarın.
  5. Kahve ve süt çıkısının altına en az 600 ml sıvı alabilecek bir hazne yerlestirin.
    Altta yerlestirilmis olan hazne kireç sökme islemi boyunca bir çok kez bosaltılmalıdır.
  6. Soldaki Espresso tusunu ve Kahve tusunu aynı anda yakl. 5 saniye basılı tutun.
  7. Caffè Crema tusu yanar ve kontrol lambası kırmızı/sarı renklerde yanıp sönmeye baslar. Kireç sökmeyi baslatmak için Caffè Crema tusuna basın.
    Kireç sökme islemi baslatılır. Caffè Crema tusu söner ve kontrol lambası kırmızı/sarı renklerde yanıp sönmeye baslar. Islem yakl. 25 dakika sürer.
    Makine, kireç çözücüyü hatlardan düzenli aralıklarla pompalar. Her seferinde az miktarda kireç çözücü, kahve ve süt çıkıslarından dönüsümlü olarak alta yerlestirilen kaba akar.
  8. Kireç giderme islemi sırasında makineyi gözetimsiz bırakmayın. Tasmaması için alta yerlestirilen haznedeki suyu zamanında dökün.
    Kireç çözücü komple makineden pompalandıktan sonra makine yakl. 2,5 dakikalıgına durur. Kontrol lambası halen kırmızı/sarı renklerde yanıp söner.
    2,5 dakika sonra Caffè Crema tusu yeniden yanar ve bir sinyal sesi verilir.
  9. Su haznesini, ön çekmeceyi ve kapsül haznesini makineden çıkarın.
  10. Tüm münferit parçaları bir bulasık deterjanı ile yıkayın. Parçaları iyice kurulayın.
  11. Sonra bütün parçaları tekrar makineye yerlestirin.
  12. Durulama islemi için su haznesini MAX isaretine kadar soguk suyla doldurun.
  13. Kahve ve süt çıkısının altına en az 600 ml sıvı alabilecek bir bos hazne yerlestirin.
  14. Durulama islemini baslatmak için Caffè Crema tusuna basın.
    Durulama islemi baslar. Caffè Crema tusu söner ve kontrol lambası sarı yanıp söner. Islem yakl. 2 dakika sürer.
  15. Borulardan yakl. 600 ml sıvı akar. Alta yerlestirilmis hazneyi tasmadan arada bosaltın.
  16. Bittikten sonra makine otomatik olarak standby moduna geçer. Kontrol lambası söner. Kireç sökme islemi bitirilmistir.
  17. Süt haznesini öne dogru kaldırıp makineden çıkarın.
  18. Süt haznesini „Temizleme“ bölümünde açıklandıgı gibi temizleyin.

Kireç çözmek için hangi kireç çözücü önerilir?

Kireç çözmek için durgol®markasının özel kireç çözücüsünü öneririz – her Tchibo mağazasında, bayilerde ve Tchibo.com.tr'de mevcuttur.

  • Kontrol lambası sarı yanıyorsa makinenin kireci giderilmelidir.
  • Takip eden günlerde makinedeki kireci giderin. Daha fazla beklemeyin, aksi halde daha fazla kireç olusacagından, kireç arındırıcı etki etmeyebilir.
  • Kireç giderme islemi yakl. 30 dakika sürer.
  • Biz kireç giderme için durgol®kireç çözücüsünü öneriyoruz - her Tchibo magazasında ve kireç çözücüsü satılan magazalarda bulabilirsiniz.