×
Tchibo olarak web sitemizi geliştirmek, kullanışlı, etkili ve güvenli hale getirmek amacıyla çerezler (cookie) kullanmaktayız. Kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.
Schließen
Türk Kahvesi

Türk Kahvesi

Zevkinizi köpürten Tchibo Türk Kahvesi ile en iyi Türk Kahvesinin keyfini çıkarın.
Türk Kahvesi Çeşitleri

Türk Kahvesi

Denemek için tekli veya pratik avantajlı pakette
 
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
  • 100 Gr Türk Kahvesi
Kahve uzmanından paketli enfes Türk Kahvesi
5,25TL
  
Indre, Tchibo Kahve Uzmanı

1. Adım: Hazırlama

Enfes Aromalı
Orijinal Türk Kahvesi cezvede pişer. Genellikle el yapımı olarak bakırdan üretilir ve farklı büyüklüklere sahiptir. Cezve öncelikle suyla doldurulur – fincan başına yaklaşık 50 ml.
Türk kahvesi anavatanında pişirirken eklenen çok şeker ile içilir. Bir fincan için en az bir çay kaşığı şeker eklenir.

2. Adım: Doğru Öğütme

Pudra şekeri gibi ince
Türk Kahvesi hazırlarken öğütülmüş kahve suyla birlikte ısıtıldığı ve döküldüğü için, kahve un veya pudra şekeri kıvamına sahip olacak şekilde çok ince öğütülmelidir. Kısacası: ne kadar ince, o kadar iyi.

3. Adım: Kahve Miktarı

Ne kadar öğütülmüş kahve?
Bir fincan için 1 tepeleme tatlı kaşığı kahve gerekir. Öğütülmüş kahve ancak ikinci adımda eklenir (hazırlık adımı).

Biliyor muydunuz? Birçok ülkede Türk Kahvesi kakule, tarçın veya karanfil ile daha rafine hale getirilir. Denemek isterseniz, ince öğütülmüş baharatı öğütülmüş kahve ile birlikte cezveye ilave edin.

4. Adım: Hazırlama

Köpük ve telve ile
Bir fincan suyu cezveye dökün ve kahveyi ilave edin. Karıştırdıktan sonra kaynaması için ocağa alın.

Kahve kabarır kabarmaz cezveyi ocaktan alın ve biraz karıştırın. Sonra kahveyi tekrar ocağa koyun ve kabarmasını bekleyin. İyi bir Türk Kahvesi için her fincan kalın bir köpük tabakası ile örtülmelidir. Bunun için köpüğü ilk kaynatmadan sonra kaşıkla alabilir ve fincanlara dağıtabilirsiniz.

Biliyor muydunuz? Türk Kahvesi'ni ne kadar sık köpürmeye bırakırsanız, kahve o kadar kıvamlı ve yoğun bir lezzete sahip olur.