Kahvenin Faydaları

Kahvenin uyarıcı etkisi nedir? 20 yılı aşkın kahve çekirdeği ve kahve besin değeri ile ilgilenen Biyolog ve Kahve Araştırmacısı Dr. Gerhard Bytof'a sorduk!

Tchibo Kahve Araştırmacısı Dr. Gerhard Bytof'a 3 soru.

Dr. Gerhard Bytof, 2007'den beri Tchibo'da kahvenin araştırması ve geliştirilmesi üzerine çalışıyor.

Kahvenin uyandırıcı (canlandırıcı) etkisine sebep olan asıl etki nedir?

Dr. Gerhard Bytof: Buna neden olarak en başta kafein etkisini sayabiliriz. Net olmak gerekirse kahve aslında ayıltmaz, geçici olarak yorgunluğun önüne geçer.

Sonuç aynı kalırken, bir veya bir buçuk bardak kahvenin (yaklaşık 50-100 mg/150 ml) kafein içeriği, dikkatimizin ve konsantrasyonumuzun yükselmesini sağlayabiliyor.
Günde ne kadar kafein tüketileceği nasıl belirlenir?

Dr. Gerhard Bytof: Kahve içeceklerinin en az bin yıllık bir geçmişi var. Kişiden kişiye değişmesine rağmen kahve severler kendilerine uygun miktarı genellikle kendileri ayarlıyorlar. Bu miktar için bilimsel ölçüler mevcut. Örneğin, Avrupa Gıda Güvenliği Kurumu kısa bir süre önce günlük 400 mg kafein tüketiminin (hamile veya emzirme döneminde olmayan) sağlıklı yetişkinler için zararsız olduğunu açıkladı. Bu yaklaşık olarak dört yada beş bardak kahveye tekabül ediyor. Ayrıca, Bu raporda aynı zamanda bazı ülkelerde birçok insanın (33%'e kadar) düzenli olarak bundan çok daha fazla kahve tükettiği ve bu durumun sağlık açısından endişe edici olarak görülmediği belirtiliyor. Almanya da çok kahve içen ülkeler arasına giriyor. Yapılan bir anket çalışmasının istatistiklerine göre anket yapılan kişilerin çeyreğini aşkın insan günde dört ya da beş bardaktan fazlasını içtiklerini itiraf etmişlerdir.
Kafein dışında hangi içeriğin ilginç olduğunu düşünüyorsunuz?

Dr. Gerhard Bytof: Kahvenin uyandırıcı (canlandırıcı)etkisinden bahsetmişken: Espresso kahve çekirdeği kavrulurken bir vitaminin ortaya çıktığını biliyor muydunuz? Niacin adı ile de tanınan Vitami B3’ü et, balık, tahıl ve sebzede ve kavrulmuş kahvede bulunur. Bu vitamin enerji metabolizmasını destekler ve yorgunluğun önüne geçer. verringern.

Günde iki yada üç Espresso (100 ml’ye kadar hazırlanış şekline göre), EFSA’nın zararsız olarak belirlediği kafein miktarını aşmadan günlük Niacin ihtiyacının %7.5'ini karşılıyor. Ayrıca kafeinsiz Espressolar da birer B3 vitamin kaynağı. Tabi bu rakamlar sağlıklı, hamile veya emzirme döneminde olmayan bireyler için geçerlidir.

Unutulmamalı: Tavsiye edilen, sağlıklı ve çeşitler içeren beslenme şekli de aynı şekilde yeterli B3 vitamini alımını sağlar.Görüldüğü gibi; kahve, sağlıklı beslenme şekline uyarlanabilir.

Filtre Kahve Faydalarını Keşfedin

 
 
 
 
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
  • Black'N White Öğütülmüş Filtre Kahve 2X250g
Dolgun ve dengeli aroma
Yoğunluk:56
269,90TL
TL/100g 53,98
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir

Espresso Faydalarını Keşfedin

 
 
 
  • Barista Caffè Crema Çekirdek 1000 g
Kırmızı meyve dokunuşlu zarif, yumuşak gövde
Yoğunluk:36
799,90TL
TL/100g 79,99
Hızlı Görünüm
  • Barista Espresso Çekirdek Kahve 500g
Bitter Aromalı & Yumuşak Gövdeli
Yoğunluk:56
449,90TL
TL/100g 89,98
Hızlı Görünüm
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
Güçlü & Koyu Notalı & Dolgun Gövdeli
Yoğunluk:66
329,90TL
TL/100g 65,98