10 Farklı Kahve Tarifi
Tchibo'da sade bir Espresso veya Caffè Crema başlı başına mükemmel lezzetlerdir. Baharatlarla, dondurma çeşitleriyle veya likörlerle kahve lezzetlerinizi zenginleştirebilirsiniz. Örneğin, Cointreau ve tarçınlı Café d´amour deneyebilirsiniz veya Beyaz Çikolatalı Latte Macchiato, ya da Cevizli Dondurmalı Kahve Kokteyli tam size göre olabilir!
Banana Flip
1 porsiyon için malzemeler:
- 2 cl muz aromalı kahve şurubu
- 1 çay kaşığı vanilya şekeri
- 1 fincan Tchibo kahvesi
- Çırpılmış krema
- Çikolata parçacıkları
Hazırlanışı:
Bir fincan kahve hazırlayın. Şurubu ve vanilya şekerini ilave edin ve kristalize şeker taneleri tamamen eriyene kadar karıştırın. Banana Flip'inizi çırpılmış krema ve birkaç çikolata parçacıkları ile süsleyin.
Bir fincan kahve hazırlayın. Şurubu ve vanilya şekerini ilave edin ve kristalize şeker taneleri tamamen eriyene kadar karıştırın. Banana Flip'inizi çırpılmış krema ve birkaç çikolata parçacıkları ile süsleyin.
Café d’amour
1 porsiyon için malzemeler:
- 1/2 çay kaşığı kakao tozu
- Biraz öğütülmüş tarçın
- 100 ml kaynar Tchibo Espresso
- 2 cl Cointreau
- 1-2 çay kaşığı şeker
- 2 tarçın çubuğu
Hazırlanışı:
Kakao tozunu ve öğütülmüş tarçını Espresso'ya ilave edin ve erimesini sağlayın. İçeceği bir fincana alın, Cointreau ve arzuya göre şeker ekleyin. Tarçın çubuklarıyla karıştırıp çubukları kahvenizde bırakın.
Kakao tozunu ve öğütülmüş tarçını Espresso'ya ilave edin ve erimesini sağlayın. İçeceği bir fincana alın, Cointreau ve arzuya göre şeker ekleyin. Tarçın çubuklarıyla karıştırıp çubukları kahvenizde bırakın.
Café à l’orange
1 porsiyon için malzemeler:
- 1 Tchibo Espresso
- 2 yemek kaşığı portakal suyu
- 4 cl şarap veya Brandy
- Süt köpüğü
- Portakal veya kakao tozu
Hazırlanışı:
Espresso, portakal suyu, şarap ve şekeri önceden ısıtılmış bir bardağa alın ve iyice karıştırın. Ardından üzerine süt köpüğü koyun ve portakal tanecikleriyle ve/veya kakao tozuyla süsleyin.
Espresso, portakal suyu, şarap ve şekeri önceden ısıtılmış bir bardağa alın ve iyice karıştırın. Ardından üzerine süt köpüğü koyun ve portakal tanecikleriyle ve/veya kakao tozuyla süsleyin.
Caffè Corretto
1 porsiyon için malzemeler:
- Tchibo Espresso
- Bir ölçek Grappa, konyak veya Sambuca
- İsteğe bağlı krema
Hazırlanışı:
Espresso ve şekeri derin dondurucuda dondurun ve bir ölçek Grappa, konyak veya Sambuca ilave edin. Dilerseniz krema ile servis yapabilirsiniz.
Espresso ve şekeri derin dondurucuda dondurun ve bir ölçek Grappa, konyak veya Sambuca ilave edin. Dilerseniz krema ile servis yapabilirsiniz.
Cappu Joghi
Dondurmalı Kahve Coco
1 porsiyon için malzemeler:
- İyi soğutulmuş 1 Tchibo Espresso
- 1 top hindistan cevizli dondurma
- 1 çay kaşığı şeker
- Süt
- Süslemek için krema
Hazırlanışı:
Espresso ve 2 çay kaşığı kakao tozunu vanilya özüyle birlikte karıştırın. Buz küplerini Latte Macchiato bardağına alın. Önce Espresso sonra da süt ilave edin. Çırpılmış kremayı da ekleyip yaklaşık 1/4 çay kaşığı kakao ile süsleyin.
Espresso ve 2 çay kaşığı kakao tozunu vanilya özüyle birlikte karıştırın. Buz küplerini Latte Macchiato bardağına alın. Önce Espresso sonra da süt ilave edin. Çırpılmış kremayı da ekleyip yaklaşık 1/4 çay kaşığı kakao ile süsleyin.
Fındıklı kahve
Hazırlanışı:
Sütü köpürtün, Espresso ile fındık şurubunu karıştırın ve bir Latte Macchiato bardağına alın. Yavaşça sütü üzerine dökün ve kakao serpiştirin.
Fındıklı kahveyi dilerseniz dondurmalı kahve olarak da servis edebilirsiniz. Soğuk Espresso kullanın ve süt yerine vanilya dondurması ve krema ekleyin.
Sütü köpürtün, Espresso ile fındık şurubunu karıştırın ve bir Latte Macchiato bardağına alın. Yavaşça sütü üzerine dökün ve kakao serpiştirin.
Fındıklı kahveyi dilerseniz dondurmalı kahve olarak da servis edebilirsiniz. Soğuk Espresso kullanın ve süt yerine vanilya dondurması ve krema ekleyin.
Cevizli Dondurmalı Kahve Kokteyli
1 porsiyon için malzemeler:
- 125 ml Tchibo Caffè Crema
- 1 çay kaşığı bal
- 20 ml kremalı likör
- 2 çay kaşığı ucu kadar toz zencefil
- 100 ml yarım yağlı süt
- Toz tarçın
- 1 top cevizli dondurma
Hazırlanışı:
Caffè crema, bal, likör ve bir çimdik zencefil ile karıştırılır. Karışım uzun bir su bardağına (Longdrink) konulur. Süte biraz zencefil ve bir çimdik tuz karıştırılır, ısıtılır, köpürtülür ve kahveye ilave edilir. 1 top cevizli dondurma kahve kokteyline konulur ve üzerine tarçın serpiştirilir.
Caffè crema, bal, likör ve bir çimdik zencefil ile karıştırılır. Karışım uzun bir su bardağına (Longdrink) konulur. Süte biraz zencefil ve bir çimdik tuz karıştırılır, ısıtılır, köpürtülür ve kahveye ilave edilir. 1 top cevizli dondurma kahve kokteyline konulur ve üzerine tarçın serpiştirilir.
Güney Tirol Kahvesi
Hazırlanışı:
Çikolatayı sıcak Caffè Crema içine ilave ediniz. Tamamen eriyene kadar karıştırın. Ardından Nussler konyağı ekleyin.
Çikolatayı sıcak Caffè Crema içine ilave ediniz. Tamamen eriyene kadar karıştırın. Ardından Nussler konyağı ekleyin.
Beyaz Çikolatalı Latte Macchiato
1 porsiyon için malzemeler:
- 1 fincan Tchibo Espresso Milano
- 2 kaşık beyaz çikolata
- 250 ml süt köpüğü
Hazırlanışı:
Sütü ısıtın, Latte Macchiato bardağının içine koyun ve beyaz çikolatayı karıştırarak ekleyin. Espresso Milano kahve çeşidinden süte bir kaşık ekleyin. Süt köpüğü hazırlayın ve kahve karışımına ekleyin. Üzerine kakao tozu serpiştirin.
Sütü ısıtın, Latte Macchiato bardağının içine koyun ve beyaz çikolatayı karıştırarak ekleyin. Espresso Milano kahve çeşidinden süte bir kaşık ekleyin. Süt köpüğü hazırlayın ve kahve karışımına ekleyin. Üzerine kakao tozu serpiştirin.
Yaz Tarifleri
Güneşli günlerin gelmesiyle birlikte bahçede veya balkonda mükemmel kahve anları yaşamak ayrı bir keyif verir. Yılın en sıcak mevsimine Cafissimo'nun sütlü yaz kahve spesiyaliteleriyle devam etmek istiyoruz. Bu çok sıcak günler için Cafissimo'nun buz gibi kahveli tariflerini öneriyoruz.
Buzlu Karamel Latte Macchiato
- Buz küplerini veya kırılmış buzları bir bardağa koyun
- 1-2 çay kaşığı Monin karamel şurubu ekleyin
- 1 kapsül Espresso Brasil Beleza kahvesi hazırlayıp ilave edin
- Soğuk süt ekleyerek bardağın tamamını doldurun
- Süt köpüğüyle servis yapın
Buzlu Kahve
- 1 Kapsül Caffè Crema India Sirisha kahvesi hazırlayın
- 1 top vanilya dondurması ilave edin
- Bardağın geri kalan kısmını soğuk süt ile doldurun
- İsterseniz krema veya süt köpüğü ile süsleyebilirsiniz
Fındıklı Latte Frappe
- 2 çay kaşığı Monin fındık şurubunu bardağa koyun
- 1 Kapsül Espresso kräftig hazırlayıp ekleyin
- Bardağın yarısını soğuk sütle, diğer yarısını kremayla doldurun
Buzlu French Vanilla
- Bir bardağa 1-2 çay kaşığı Monin vanilya şurubu koyun
- 1 çay kaşığı Monin karamel şurubu ilave edin
- İki fincan Espresso Brasil Beleza hazırlayıp ekleyin
- Kırık buz ilave edin
- Bardağın tamamını soğuk sütle doldurun
Dondurmalı Espresso
- Bir fincana 1 kapsül Espresso Brasil Beleza demleyin
- 1 top vanilya dondurması ilave edin
- Öneri: Tatlı olarak da servis yapabilirsiniz.
Karamelli Latte Macchiato
- 1-2 çay kaşığı Monin karamel şurubunu bir bardağa koyun
- 150 ml süt köpürtün ve bardağın tamamını doldurun
- Ayrı bir kapta bir kapsül Espresso Ethiopia Abaya hazırlayın
- 3 farklı katman oluşturmak için kahveyi süt köpüğünü söndürmeden dikkatlice bardağa ilave edin.
Fındıklı Cappuccino
- Bir fincana 1-2 çay kaşığı fındıklı Monin şurubu koyun
- 1 kapsül Espresso Brasil Beleza hazırlayıp ekleyin
- Fincanları 150 ml köpüklü sıcak süt ile doldurun
- Sunum öncesi fındıklı krokan ile süsleyebilirsiniz
Café Surprise
- Bir fincana 1-2 çay kaşığı vanilyalı Monin şurubu koyun
- 1 kapsül Caffè Crema India Sirisha demleyip şuruba ilave edin
- 50 ml sıcak süt ekleyin
- Krema ile süsleyebilirsiniz.
- Dilerseniz kahvenize konyak da ekleyebilirsiniz.
Café au Lait Vanille
- Bir fincana 1-2 çay kaşığı vanilyalı Monin şurubu koyun
- 60 ml sütle şurubu karıştırın
- 1 kapsül Kaffee mild demleyip ekleyin
Crema Caramel
- 1 çay kaşığı karamelli Monin şurubunu bir fincana koyun
- 1 kapsül Caffè Crema mild demleyip ilave edin
Fındıklı Double Espresso
- Bir fincana 1 çay kaşığı fındıklı Monin şurubu koyun
- 2 kapsül Espresso Brasil Beleza hazırlayıp ilave edin
Kış Tarifleri
Kış aylarında uzun bir yürüyüşten sonra içimizi en iyi ısıtan sıcak bir kahvedir. Soğuk kış günleri için birbirinden lezzetli sütlü ve aromatik Cafissimo kahve tariflerimizi ve kahveli tariflerimizi keşfedin. Kışın tadını Cafissimo ile çıkarın!
Tarçınlı Ballı Sütlü Kahve
- Fincanın üçte birini sıcak sütle doldurun
- 1-2 çay kaşığı balı süte ekleyip karıştırın
- 1 tutam tarçın ilave edin
- 1 kapsül Caffè Crema India Sirisha hazırlayıp ekleyin
- Dilerseniz süt köpüğü ile sunabilirsiniz.
Kurabiyeli Espresso Macchiato
- Kurabiyeyi bir fincan içinde ufak parçalar şeklinde ufalayın
- 1 kapsül Espresso Brasil Beleza hazırlayıp kurabiye kırıntılarıyla karıştırın
- Biraz sıcak süt ekleyin
- Kahvenizi 2 yemek kaşığı süt köpüğü ile süsleyebilirsiniz
Ballı Nugalı Sütlü Kahve
- Fincanın üçte birini (yaklaşık 60 ml) sıcak sütle doldurun
- ½ - 1 çay kaşığı balı sütle karıştırın
- ½ - 1 çay kaşığı fındıklı nugayı sütle karıştırıp eritin
- 1 kapsül Caffè Crema mild hazırlayıp ekleyin
- Dilerseniz süt köpüğü ile süsleyebilirsiniz.