×
Tchibo olarak web sitemizi geliştirmek, kullanışlı, etkili ve güvenli hale getirmek amacıyla çerezler (cookie) kullanmaktayız. Kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.
Schließen
Kahve ile yemek yapmak

Kahve ile yemek yapmak

Kahve ile farklı sütlü ya da şuruplu içecek çeşitleri hazırlamak dışında birçok şey yapabileceğinizi biliyor musunuz? Kahveyi yemek yaparken de kullanabilirsiniz. Yemeklerinize kahve severlerin bayılacağı özel dokunuşlarla lezzet katabilirsiniz. Kendimizi mutfağa attık ve sizin için kahve temalı bir menü hazırladık!

Menümüz için yemek kaşıklarımızı hazırlayıp başlayalım:
Başlangıç: Kahveli Deniz Taraklı Risotto
Başlangıç: Kahveli Deniz Taraklı Risotto

4 kişi için / hazırlama süreci 1,5 - 2 saat

  • gerektiği gibi açılmış deniz tarağı
  • 200 ml Espresso (tavsiyemiz Tchibo Espresso Barista)
  • 4 yk zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet arpacık soğan
  • 2 adet domates
  • 200 g Risotto pirinci
  • 200 ml beyaz şarap
  • yakl. 1 l sebze suyu
  • 60 g tereyağ (isteğe bağlı)
  • 60 g rendelenmiş parmesan
  • balsamik sirke
  • fesleğen
  • şeker, tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Espressoyu hazırlayın ve soğumaya bırakın. Deniz taraklarını 1 saat boyunca espressonun içinde bekletin, daha sonra mutfak bezi ile iyice kurulayın (marineyi dökmeyin!). Deniz taraklarını hafifçe tuzlayın ve orta ateşteki sıcak tavaya biraz zeytinyağı ekleyerek tüm yüzlerini kızartın (yaklaşık 5 dakika boyunca).

Risotto için: Sonrasında et suyunu kaynamaya bırakın. Arpacık soğanları ve sarımsakları soyun ve ince ince doğrayın. Orta ateşte, en yüksek ısıda tencerenin içerisinde zeytinyağı ile pişirin. Dikkat: Soğanlar kahverengi olmamalıdır, aksi halde asit oluşur! Pirinci ve küp domatesleri ekleyin ve pirinçler hafif şeffaflaşıncaya kadar karıştırın. Beyaz şarabı ekleyin ve buharlaşmaya bırakın. Beyaz şarap buharlaşınca azar azar et suyu ilave edin ve sürekli karıştırın, bu sayede risotto kremamsı bir kıvam alacaktır. 20 dakika sonra pirinç hazır olacaktır (dışı yumuşak, içi biraz sert kalır). Tencereyi ocaktan alın, tereyağ ve parmesan ile karıştırın, tuz ve karabiber ekleyip yaklaşık 2 dakika bekletin.
Bu sırada espressolu marineyi şeker ve balsamik sirke ile beraber ateşe koyup 1 dakika kadar pişmeye bırakın. Pirinci sıcak bir tabağa koyun, üzerine deniz taraklarını yerleştirin ve fesleğen ile süsleyin. Espressolu balsamik sostan üzerine birkaç damla dökün. Servise hazır!
Ana yemek: Kahve Chili
Ana yemek: Kahve Chili

4 kişi için / hazırlama süreci 2 - 2,5 saat

  • 20 ml yağ
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 300 g dana kıyması
  • 300 g dana kuşbaşı
  • 1 büyük kavanoz domates
  • 2 kavanoz meksika fasulyesi
  • 2 küçük kavanoz domates salçası
  • 150 ml siyah bira
  • 120 ml güçlü Tchibo Privat Kaffee African Blue
  • 120 ml et suyu
  • 2 yk esmer şeker
  • Çili karışımı
  • 1 yk kakao
  • 1/2 yk kekik
  • 1 1/2 yk kimyon
  • 1/2 TL öğütülmüş kişniş
  • 2 adet chili biberi
Hazırlanışı:
Soğanları küçük küpler halinde kesin, sarımsakları ezin ya da ince ince doğrayın, chili biberlerini kıyın. Aynı anda kahveyi de hazırlayın. Bir tencerede yağı ısıtın ve soğanları, sarımsakları, kuşbaşı etleri ve kıymayı 10 dakika boyunca soteleyin. Sonrasında kahve dahil (çekirdekler hariç) tüm malzemeleri ekleyin ve chili biberleri ile çeşnilendirin - en başta az miktarda eklemeniz iyi olacaktır. Sık sık karıştırarak kısık ateşte yaklaşık 1 - 1/2 saat boyunca pişirin. Sonrasında çekirdekleri ekleyin ve 30 dakika boyunca pişmeye bırakın. Son olarak et suyu, bira ya da kahve ilave edebilirsiniz. Leziz ve servise hazır!
Tatlı: Mousse au Chocolat au Espresso
Tatlı: Mousse au Chocolat au Espresso

4 kişi için / hazırlama süresi 0,5 - 1 saat

  • 150 g bitter çikolata
  • 50 ml güçlü Tchibo Espresso Barista
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 25 g şeker
  • 65 ml krema
  • istenirse rendelenmiş çikolata/kırmızı meyveler
Hazırlanışı:
Espressoyu hazırlayın. Çikolatayı benmari usulü eritin, espressoyu ilave edin ve soğumaya bırakın. Yumurtanın sarısını ayırın ve vanilya şekeri ile köpürüne kadar çırpın. Sonrasında yumurta beyazını önce şeker ile sonra da krema ile sertleşinceye kadar çırpın. Çikolata karışımı soğuduktan sonra çırpılmış yumurta sarısını yumurta beyazı köpüğü ile karıştırın. Daha sonra önce kremayı, ardından yumurta beyazını dikkatlice karıştırın. Köpük kremayı bardaklara ya da tatlı kaselerine doldurun ve yaklaşık 3 saat boyunca buzdolabında soğumaya bırakın. Servisten önce rendelenmiş çikolata ya da kırmızı meyvelerle süsleyebilirsiniz.

Kahve hakkında her şey