Mükemmel Süt Köpüğü

Kahveseverler sadece iyi bir kahveye değer vermekle kalmazlar, aynı zamanda mükemmel süt köpüğüne de önem verirler. Tchibo süt köpürtücü ürünleri ile süt köpüğü hazırlamak artık çok kolay! Hem kremamsı ve yoğun hem de akıcı olmalıdır. Kulağa zor bir iş gibi gelse de buhar püskürtücülü espresso makineleri ile süt köpürtmek son derece kolaydır.

Adım adım kolay süt köpüğü yapımı

1. Adım: Hazırlama

1. Adım: Hazırlama

Köpürtme işleminden önce buhar kolunda kalmış olan fazla suyu boşaltmak gerekir. Buzdolabında bekleyen süt doğrudan ısıtılması için küçük ya da büyük sütlüğü dökülür.
2. Adım: Buhar aşaması

2. Adım: Buhar aşaması

Buhar kolunu süte batırın ve buhar püskürtücüyü açın. Sütlüğü buhar kolu süt yüzeyinin hemen altında kalacak şekilde tutun ve bir "çizilme" sesi oluşturun.
3. Adım: Dairesel hareket aşaması

3. Adım: Dairesel hareket aşaması

Sütlüğü yukarı kaldırın, buhar kolunun sütün içine daha fazla girmesini sağlayın ve dairesel hareketlerle yer değiştirin. Süt sabun köpüğü gibi bir kıvam alana kadar köpürtme işlemine devam edin.
4. Adım: Yaklaşık 60°C'ye kadar köpürtün

4. Adım: Yaklaşık 60°C'ye kadar köpürtün

Sütün derecesi yaklaşık 60°C'ye ulaşana kadar köpürtmeye devam edin. Sütlük artık el değmeyecek bir sıcaklığa geldiğinde ideal ısıya ulaşmış olursunuz. Şimdi buhar püskürtücüyü kapatın ve sütlüğü kenara koyun.
5. Adım: Buhar püskürtücünün temizlenmesi

5. Adım: Buhar püskürtücünün temizlenmesi

Buhar püskürtücüyü nemli bir bezle silin ve buhar püskürtün. Süt ısıtma işlemi sırasında buhar kolunun ucuna süt parçacıkları yerleşir ve mutlaka temizlenmeleri gerekir.
6. Adım: Dökün, keyfini sürün!

6. Adım: Dökün, keyfini sürün!

Süt köpüğünü yavaşça taze demlenmiş kahvenin üzerine dökün ve keyfini sürün. Leziz Cappuccino, latte ya da espresso macchiato hazırlarken iyi eğlenceler dileriz!

Süt Çeşitleri ve Süt Köpüğü

Kolay süt köpüğü hazırlama

Süt köpüğünü doğal olarak birçok farklı yöntemle hazırlayabilirsiniz, süt köpürtücüsü ile: Elektrikli veya Endüksiyonlu. Diğer seçenekler de Pilli süt kopürtücü ya da manuel süt köpürtücü. Tüm hazırlama yöntemleri aynı prensiple işler. Süt ısıtılır ve hava ile karıştırılır, böylece köpük oluşur.

Tabii ki, farklı lezzet nüanslarının tadına bakmak için siyah olanı da deneyebilirsiniz. Birçokları için süt, kahve için mükemmel bir eşlikçidir. Süt köpürtüldüğünde doğal olarak hafif tatlı bir aroma ortaya çıkar.

Genel olarak tüm süt çeşitleri yağ içeriklerinden bağımsız olarak köpürtülebilir. Laktozsuz süt, soya pirinç ve badem sütleri köpürtülebilir, fakat köpükleri nispeten daha az kalıcı olacaktır.

Daha az yağ içeren sütlerin köpükleri daha kuru olur. Tam yağlı süt, Latte Art için çok iyi bir kıvamda olan kremamsı bir köpük verir. Homojenleştirilmiş süt son derece stabil bir köpük verir. Hepsi için geçerli olan: Süt 70°C'nin üzerinde, soya sütü ise 45°C'nin üzerinde ısıtılmamalıdır.

Diğer ipuçlarımızı ve tariflerimizi öğrenmek ister misiniz? O zaman bir dene Kahve ve çikolata ile en sevilen tariflerimiz.
Ve büyüleyici Latte Art yapımını, burada keşfedin.
Lezzetli süt köpüğü, hangi sütle olduğu farketmez

Süt köpürtücülerimiz

 
 
 
 
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
  • Sütlük
359,00TL
  • Pilli Süt Köpürtücü
Özellikle kremsi süt köpüğünün kolay hazırlanması için
  • Elektrikli Süt Köpürtücü, Beyaz
  • Elektrikli Süt Köpürtücü, Siyah
Tek tuşla sıcak ve soğuk kremamsı süt köpüğü
2.599,00TL
Hızlı Görünüm
  • Elektrikli Süt köpürtücü, paslanmaz çelik
Sıcak ve soğuk süt köpüğü hazırlamak için
1.699,00TL
Hızlı Görünüm