Olduğu gibi kalması gereken bir dünya için: Yeşil

Dürüst olalım ki hiçbirimiz ahşaptan veya kağıttan vazgeçemeyiz. Ancak tekrar yetişenden daha fazla ağaç kesmeyerek, ahşabın ziyan edilmesini önleyebiliriz. Ayrıca bu nedenle, çevreye zarar verilmemeli ve ahşap yasal olmayan kaynaklardan gelmemelidir. İşte Tchibo’da tam da buna dikkat ediyoruz. Çünkü sürdürülebilir tutumun sadece doğaya değil, aynı zamanda biz insanlara da yarar sağladığından eminiz.

Zorlu yollarda sürdürülebilirliğe doğru

Zorlu yolda olmak bazen iyi de olabilir. Çünkü kaynaklarımızın bilinçli kullanılması için gayret ediyoruz. Ahşabın ve kağıdın bilinçli kullanımı da buna dahildir. Ancak sadece ürünlerimizde değil, şirket içinde de geleceğe odaklı hareket ediyoruz. Örneğin, enerji, su, gaz ve kağıt tüketimlerini azaltmak için kullandığımız çevre kontrol sistemimizle bunu destekliyoruz. Ayrıca şirket içinde çevreye uyumlu kağıt kullanıyoruz veya gerekli değilse yazıcıdan çıktı almıyoruz.

Önemli olan sadece içerik değil

Çevreyi korumak; bu kulağa çok harika ve basit geliyor. Ancak gerçekte bu, sadece her yerde uyguladığınızda başarılı oluyor. Bu demektir ki; sadece daha sürdürülebilir ürünlere dikkat etmiyor, aynı zamanda etrafındaki her şeyi de sürdürülebilir düzenlemeye gayret ediyoruz. Örneğin, size gönderdiğimiz nakliye kartonlarımız geri dönüşümlü kartondan yapılmadır. Dönüşümlü kartonlarımız, çevrenin kirlenmesini önlemesinin yanı sıra, ekonomiye de katkı sağlıyor. Aynı zamanda daha az ağaç kesilmesi ile ormanda yaşayan bitki ve hayvanların yani doğanın korunması sağlıyor.

Kağıt ve ahşapla çevreyi korumak

Henüz 2015 yılında sürdürülebilir ahşap ve kağıt ürünleri oranımız %40'ın üzerindeydi ve bunların tamamı Forest Steward Ship Council® (Orman Yönetim Konseyi) sertifikalıydı. Buna tropikal veya soğuk orta kuşak iklim bölgelerinden elde edilen ahşaplarla imal edilmiş tüm ürünler dahildir. Örneğin, bahçe mobilyalarımız. Ancak bununla hala yetinmediğimiz için sürdürülebilir madde oranımızı gittikçe daha da geliştirmeye gayret ediyoruz.

Yeşil bant iyilik yapan bir el demektir

Ürünlerimizde iyi hissetmenizi, ne satın aldığınızı ve nereden geldiğinizi kesin olarak bilmenizi önemsediğimiz için, yeşil bantları ortaya çıkardık. Bu sayede, tek bir bakışta ürünlerimizde neyin sürdürülebilir olduğunu görebilirsiniz.

DOĞAYA OLAN SEVGİMİZDEN DOLAYI

Ormanlar eşi bulunmazdır. Onları korumak için FSC® sertifikalı ahşaptan üretilmiş ürünlerimiz DOĞA DOSTU’dur. FSC®’nin (Forest Stewardship Council® -Orman Yönetim Konseyi) katı kuralları ağaçtan hazır ürüne kadarki tüm üretim adımlarının çevreye uyumlu ve sosyal açıdan desteklenebilir olmalarını garanti ediyor.

Oyun için doğaya dönüş.

Çocuklarımız en büyük gayreti hak ediyor, bu nedenle PlanToys® oyuncakları DOĞA DOSTU’dur. Bu henüz fikirde başlıyor ve kauçuk ağacının ahşabından, hazır ürünlere kadar, çevreyi koruyucu üretimin tamamına eşlik ediyor. Sürdürülebilirlik artık sizin için çocuk oyuncağı.

GELECEĞİ GÖREBİLİRSİN

FSC® sertifikalı kağıttan üretilen ürünlerimiz de DOĞA DOSTU’dur. FSC®’nin (Forest Stewardship Council® Orman Yönetim Konseyi) katı kuralları ormanlarımızı koruyor ve ağaçtan hazır ürüne kadarki tüm üretim adımlarının çevreye uyumlu ve sosyal açıdan desteklenebilir olmalarını garanti ediyor.

DOĞA DOSTU KARTON

FSC®’nin (Forest Stewardship Council® Orman Yönetim Konseyi) katı kuralları doğayı koruyor ve ağaçtan hazır ürüne kadarki tüm üretim adımlarının çevreye uyumlu ve sosyal açıdan desteklenebilir olmalarını kontrol ediyor. Bu nedenle bu kartonların tamamı geri dönüşümlü kartondan üretiliyor yani DOĞA DOSTU.