Bizim için her şeyden önce gelen: İnsan

Tchibo’da sadece sürdürülebilir ürünler değil, aynı zamanda bu ürünlerin arkasında yer alan insanlar da önemlidir. Ve ürünlerin geldiği ülkelerde yaşam koşulları çoğu zaman bizimkilerle karşılaştırılamaz bile. Bu nedenle tam da bu noktaya değinen birkaç projeyi hayata geçirdik; insanların kendi kendine yetebilmesini desteklemek.

Tanzanya’da daha iyi eğitim

Okula gitme şansına sahip çocuklar bile, sınıfı neredeyse başka 50 çocukla paylaşıyor. Peki, ya okuldan sonra? Mesleki eğitim mi? Bu Tanzanya’da doğal bir şey değildir. Bu nedenle Save the Children (Çocukları Koru) ile birlikte oraya destek veriyor ve çok daha fazlasını yapıyoruz.

Guatemala’daki çocuk yuvası projemiz

Çocukların yeri hasada yardım etmek için tehlikeli dik yamaçlar değil, bir şeyler öğrenmeleri için okuldur. Bu nedenle “Save the Children” ile birlikte tam da bu noktaya değindik ve çocuklar için destekleyici alternatifler ürettik.

Kenya’da kadınlardan kadınlara destek

Kadınlar en acil neye ihtiyaç duyduklarına kendileri karar verirse ortaya ne çıkar? Pek çok iyi şey. Çünkü Kenya’da sadece su hatları döşemekle kalmadık, aynı zamanda kredi sistemleri, yapı malzemeleri ve eğitimler ile destek verdik. Yaptıklarımızın tamamının hedefi yaşam şartlarını sürdürülebilir nitelikte iyileştirmekti.