çocuklar hediyeler

Çocuklar için yılbaşı hediyeleri

Yılbaşı hediyelerinin özellikle ailenin küçük üyeleri için yeri ayrıdır. Bu yüzden birçok ebeveyn, büyükanne, büyükbaba ve arkadaş, yılbaşına haftalar kala kızlarını, oğullarını, torunlarını veya yeğenlerini nasıl bir hediye ile mutlu edebileceklerini düşünmeye başlarlar. Doğum günü, yılbaşı veya diğer özel günlerde çocuklarınız için alacağınız hediyeler konusunda son ana kalmamanız için burada size yardımcı olacak birkaç öneriyi bir araya getirdik.

Çocukları mutlu edecek fikirler

Küçüklere oyuncaklar

Küçüklere oyuncaklar

Peluş hayvanlar her zaman olduğu gibi tam bir klasiktir. Ufaklık için en doğru peluş oyuncağı seçmek istiyorsanız, en sevdiği hayvandan yola çıkabilirsiniz. Oyuncak bebekler, yarış arabaları, yarış pistleri veya zevkli masa oyunları da çocuklar için güzel hediyelerdir. Geleneksel olarak tahtadan yapılma oyuncak dükkan, atölye veya mutfaklar da çocuklar için uygun hediyeler olacaktır.

Oyuncakları keşfedin

Büyük çocuklara mükemmel hediyeler

Elektronik aletler, bilgisayarlar ve oyunlar: Özellikle klasik oyuncaklar için artık büyük sayılan çocuklar için teknolojik aletler uygun hediyeler olacaktır. Mesela Mp3 çalar için havalı bir çift kulaklık veya cep telefonları için eğlenceli bazı aksesuarlar... Ancak bilgisayar oyunları ve benzeri hediyeler mutlaka yaşlarına uygun olmalıdır. Ambalaj üzerindeki uyarılara dikkat edin ve gerekirse mağazada bir görevliye danışın.

Okul ve çocuk yuvası için fikirler

Çocuklar için tabii ki okulda veya yuvada kullanabilecekleri kırtasiye ve el işi malzemeleri de güzel hediyeler olabilir. Renkli, simli kalemler veya pastel boyalar, renkli ve dokulu yapıştırıcı bantlar veya renkli kağıtlar hem pratik hem de eğlenceli seçeneklerdir. Yuva için yeni bir çanta veya okulda takabileceği bir sırt çantası eşliğinde hediye edeceğiniz bu yardımcı malzemelere kesinlikle sevineceklerdir.

Ufaklıklar için dört hediye önerisi

Çocukların gönlünden geçenleri fark etmek her zaman kolay değildir. Özellikle söz konusu olan küçük çocuklar ise istekleri sadece kısa süreli olmakla kalmaz, alacağınız bir oyuncağın birkaç gün içerisinde dolapta unutularak bir daha gün yüzü görmeme olasılığı da yüksektir. Hediye seçiminiz sonucunda başınıza bunlar gelsin istemiyorsanız, çocuğunuzun ilgisini çekmenizde yardımcı olacak dört önerimize dikkat edebilirsiniz.

1. Kendi yaptığınız bir resimli hikaye

Klasik bir oyuncak ayı, şirin peluş bir köpek veya pembe bir at olsun, küçük çocuklar oyuncak hayvanlarını çok severler ve onları mümkünse hep yanlarında taşırlar. O zaman onları kullanarak bir hikâye yaratmaya ne dersiniz? Söz konusu oyuncağı farklı yerlerde ve durumlarda fotoğraflayın: Mesela yatakta sarılırken veya çocuğunuzun çantasından dışarı bakarken. Geriye sadece basit bir hikâye düşünmek ve fotoğraflarla birlikte küçük bir hikâye kitabı yapmak kalıyor. Kendi ellerinizle yaptığınız bu hediye kolay kolay unutulmayacaktır.

2. Çocuk kıyafetleri

Çocuklar sürekli büyüdüğü ve yeni kıyafetlere ihtiyaç duyduğu için, kıyafet almak mantıklı bir hediye fikridir. Hediyeyi alacak çocuğu ona vereceğiniz pantolon veya kazakla birlikte gerçekten mutlu da etmek isterseniz, öncelikle yaşına uygun bir hediye düşünmeniz gerekir. Küçük çocuklar, üzerinde en sevdikleri hayvan veya benzeri bir desen olan kıyafetlere çok sevinseler de yaşça daha büyük olan çocukların değer verdiği şey ise kişisel zevklerinin ve tarzlarının tanınması ve ciddiye alınmasıdır.

3. Yaşlarına uygun kitaplar veya sesli hikayeler

Çeşitli yaşlardaki birçok çocuk, heyecanlı veya komik hikâye kitaplarını veya sesli hikâye kayıtlarını çok sever. Çok küçük yaştaki çocuklar bile yatmadan önce bir uykudan önce hikâyesi dinlemekten zevk alırlar. Yaşça daha büyük ve okula başlamış olan çocuklar da okuyarak veya dinleyerek dalabilecekleri hayal dünyalarını veya ilgilerini çeken konularda kitaplar karıştırmayı severler.

4. Eğlence parklarına giriş bileti

Çocuğunuz için değerli olacak bir diğer hediye fikri de çeşitli mekânlara giriş biletleridir. Bir eğlence parkı, hayvanat bahçesi veya su parkına giriş için alacağınız biletler olabilir. Belki de çocuğunuzun özellikle ilgilendiği bir spor türü vardır ve tuttuğu takımın bir sonraki karşılaşmasını sizinle birlikte izlemek onu mutlu edecektir.

Daha fazla hediye fikri

Anneniz için hediye fikirleri

Şimdi keşfedin

Babanız için hediye fikirleri

Şimdi keşfedin

Büyükanneleriniz için hediye fikirleri

Şimdi keşfedin

Dedeleriniz için hediye fikirleri

Şimdi keşfedin

Kız arkadaş için hediye fikirleri

Şimdi keşfedin

Erkek arkadaşınız için hediye fikirleri

Şimdi keşfedin

Kadınlar için hediye fikirleri

Şimdi keşfedin

Erkekler için hediye fikirleri

Şimdi keşfedin

Tchibo’dan daha fazla hediye fikirleri