Şehri ve Doğayı Buluşturan Şık Balkon ve Bahçe Takımları

Bahçe şezlonguna uzanıp sevdiğiniz bir kitap okumak, pazar kahvaltısı için bahçe masasını birbirinden lezzetli yiyeceklerle donatmak ve yaz akşamlarını plaj sandalyesinde keyifle geçirmek ister misiniz? Kendi bahçeniz sakinlik ve huzur adası gibidir. Doğru bahçe mobilyaları ile dışarıda da konforu yakalayabilirsiniz. Bahçenizi daha keyifli bir hale getirmeniz için birçok öneri ve tüyolarımız var. İlham alacağınız bahçe mobilyalarımıza şimdi bir göz atın!

En Trend Bahçe Mobilyaları

Sadece evimizde değil, artık bahçemiz ve balkonumuzda da kaliteli ve şık mobilyalara çok önem vermeye başladık. Güncel ve trend bahçe ve balkon mobilyaları bunu net bir şekilde gösteriyor: Bahçede şık ve konforlu mobilyalar hem tasarımlarıyla hem de kullanışlı özellikleriyle dikkat çekiyor.
Bahçedeki salonunuz

Bahçedeki Salonunuz Bahçe Koltukları

Boş zamanları artık bahçede geçirmek daha keyifli ve dinlendirici! Modern bahçe koltukları ve daybedler her türlü hava şartlarına dayanıklı plastik örgülüdür. Son derece rahat olan bahçe koltuğuna uzanıp güneşin tadını çıkarabilir ve günün yorgunluğunu en iyi şekilde atabilirsiniz.
Hasır Plaj Sandalyeleri ile Tatili Bahçenize Getirin

Hasır Plaj Sandalyeleri ile Tatili Bahçenize Getirin

Hasır plaj sandalyeleri sadece deniz kenarında rüzgardan, yağmurdan ve güneşten koruyan pratik ve rahat bir alternatif değildir. Bahçenizin en güzel yerine plaj sandalyenizi yerleştirdiğinizde tatil havasını her gün yeniden hissedebilirsiniz. Yumuşak dolgulu, arkaya doğru katlanabilir kollukları, uzatılabilir ayak destekleri ve özel bölmeleri konforu artıran özelliklerinden bazılarıdır. Rutin hayata ara vermenin tam zamanı!
Bahçe Çadırı: Güneş ve Yağmurdan Korunmanın En Şık Hali

Bahçe Çadırı: Güneş ve Yağmurdan Korunmanın En Şık Hali

Ağaçlardan hafifçe süzülen güneş, yaprakların arasından geçip tatlı bir esintiyle tenimize değdiğinde bahçe keyfimize diyecek olmaz. Güneşin en tepede olması durumunda veya ansızın başlayan yağmura karşı en ideal bahçe mobilyası bahçe çadırıdır. En pratik modelleri ise hava şartlarına göre açılır kapanır perde sistemli olanlardır.
Bahçedeki Odanız ve Mobil Kış Bahçesi:  İglu çardaklar

Bahçedeki Odanız ve Mobil Kış Bahçesi: İglu çardaklar

İglu çardaklar ile hem dekoratif bir şıklık yakalayabilir hem de yağmurdan ve rüzgardan korunabilirsiniz. Serin yaz akşamlarında da dışarıda üşümeden oturmak için ideal bir üründür. Gün içinde opak malzemeli güneşliği sayesinde rahatça oturabilirsiniz. Hava biraz daha serinlediğinde ise şeffaf kaplamasını çekerek iglu çadırı hemen bir kış bahçesine çevirebilirsiniz.

Ahşap, Plastik veya Çelik Bahçe Takımları ve Mobilyaları

Günümüzde bahçe mobilyalarının üretiminde birçok farklı malzeme kullanılır. En iyi malzemenin hangisi sorusunun tek bir doğru cevabı yoktur. Her malzemenin farklı özellikleri vardır ve doğru malzemeyi bulmak hangi alanda kullanıldığına göre değişebilir. Ahşap mobilyalarının tümünde FSC sertifikasına dikkat edin. FSC sertifikası sürdürülebilir ahşap üretiminin garantisidir.
Tik ahşabı

Tik ahşabı

Rengi orta altın kahverengi olan tik ahşabı en değerli ve en eski ahşaplar arasında yer alır. Doğal bir yağ içeriği ise ahşabın suya ve mantarlara karşı dayanıklı olmasını sağlar. Tik ahşabından üretilen bahçe mobilyaları şekillerini uzun süre korur ve kolay deforme olmaz. Sadece ahşabın kendisi değil, aynı şekilde diğer çelik parçaları da aşınmaya karşı dayanıklıdır. Diğer ahşaplara göre tik ahşabı daha hafiftir.
Akasya ahşabı

Akasya ahşabı

Akasya ahşabını vazgeçilmez kılan yüksek dayanıklılığı ve özellikle de bahçe mobilyası olarak hassas olmama özelliğidir. Yüzeyi herhangi bir koruyucu işlem görmeksizin dış alanda son derece dayanıklı ve ender ahşap türleri arasında sayılabilir. Düz yüzeyi ve açık renk tonu kendine has doğal dalgalarıyla bahçe mobilyalarına şık ve modern bir hava katar.
Okaliptüs ahşabı

Okaliptüs ahşabı

Okaliptüs ahşabından üretilen bahçe mobilyaları akasya veya tik ahşabından üretilen mobilyalara göre biraz daha uygun fiyata sunulur. Bunun sebebi okaliptüs ağaçlarının oldukça hızlı büyümesidir. Uzun ömürlü ve dayanıklı bir ahşap türüdür. Sürekli yağış altında kalmaktan veya kızgın güneşe maruz bırakılmaktan korunması gerekir. Örneğin üstü kapalı bir alanda muhafaza edilebilir.
Plastik

Plastik

Bahçe mobilyalarında en yaygın olarak kullanılan malzemelerden biridir. Hem su geçirmez hem de bakımı son derece kolaydır. Ayrıca plastik ürünler hafiftir. Plastik malzemeden üretilmiş birbirinden farklı modeller bulunur. Üst üste rahatlıkla koyulabilen beyaz sandalyelerden özel lounge mobilyalara kadar çeşit yelpazesi geniştir. Plastik ürünlerde fiyat ve kalite parametresi ise oldukça geniştir. Plastik ürün alırken kalitesini gösteren TÜV ve GS sertifikasına dikkat edin. Polietilen plastikten üretilen ürünler PVC'ye göre daha doğa dostu olduğu için tercih etmekte fayda vardır.
Metal: Alüminyum ve çelik

Metal: Alüminyum ve çelik

Metaller son derece sağlam ve uzun ömürlüdür. Farklı kaplamaları sayesinde yüzeyinden su kolayca kayıp gider. Böylece paslanma gibi bir risk ortadan kalkmış olur. Dış mekanlar için genelde çelik ve hafif ağırlıkta olan alüminyum arasında seçenekler vardır. Dikkat edilmesi gereken ise metal malzemelerin güneş altında çok hızlı ısınmasıdır. Ancak genelde farklı malzemeler bir arada kullanılır. Örneğin metal ayaklı ve tik ahşaplı masa üstü tezgahı veya tekstil kaplamalı metal sandalye gibi.
Rattan görünümlü plastik dokuma

Rattan görünümlü plastik dokuma

Rattan bahçe mobilyaları doğal görünümleri dışında aynı zamanda da son derece konforludur. Doğal malzemesi ise yağmura ve güneşe karşı hassastır. Bu nedenle dış mekan için çok uygun değildir. Polirattan malzemeden üretilen mobilyalar ise bahçe ve balkon için iyi bir alternatiftir. Rattan görünümlü plastik dokumadır. Bu malzeme plastik ve rattanı birleştirip konforlu ve doğal bir hasır veya sepet görünümü sunar. Bu malzemeden yapılan ürünlerin bakımı kolay ve hava şartlarına dayanıklıdır.

FSC® çünkü ormanları seviyoruz

Ekolojik sistem içinde ormanın insan ve hayvanlar için yeri asla doldurulamaz. Ancak orman ahşap üretimi açısından tehlike altında bulunmaktadır.

Uluslararası Orman Yönetim Konseyi (Forest Stewardship Council® (FSC) dünya üzerine orman belgelendirme standartlarını belgeleyen tek kuruluştur. Orman yönetiminde sorumluluk bilinci içinde hareket etmeyi garantileyen, doğa ve sosyal standartları gözeterek ormanın tüm önemli fonksiyonlarının devamlılığını sağlamaktadır.

Tchibo bahçe mobilyalarının tümünde FSC sertifikalı ahşap kullanmaktadır.

Bahçe mobilyalarınız için doğru bakım ve koruma

Kaliteli bahçe mobilyalarını uzun yıllar deforme olmadan kullanabiliriz. Malzemelerin çoğu zaten neme, UV ışınlarına ve zarar veren diğer canlılara karşı oldukça dayanıklıdır. Bahçe mobilyalarını daha da uzun süre kullanmak için uygun bakım ve koruma tekniği öneriyoruz.

Malzemeye göre doğru bakım teknikleri

Ahşap genel olarak son derece uzun ömürlü bir malzemedir. Fakat iyi bir bakıma ihtiyaç duyar. Doğal renk tonunu zaman içinde kaybetmemek için veya malzemede çatlakları önlemek için ahşap mobilyaları ilkbahar, yaz ve sonbaharda yağlamak gerekir. Plastik ve metal kaplı malzemelerin daha az bakıma ihtiyacı vardır: Kir tabakalarını sabunlu bir su ve bezle veya yumuşak bir fırçayla rahatlıkla temizleyebilirsiniz.

Bahçe mobilyalarınızı yağmur ve güneşten koruyun

Bahçe mobilyalarınızı uzun süre kullanmayacaksanız veya bunlar yağmura ya da güneşe karşı hassassa mobilyalarınızı rahatlıkla koruma örtüsü ile zararlı etkenlerden koruyabilirsiniz. Sağanak yağmur veya uzun süreli yağışlar veya sürekli güneşin altında kalan ahşap veya kaliteli plastik ürünler uzun vadede olumsuz etkilenir ve zarar görür. Ayrıca toz ve kiri mobilyalarınızdan uzak tutarak daha sonra derin bir temizlik yapmaktan kurtulmuş olursunuz.

Bahçenizi ışıklandırın

Bahçenizi ışıklandırarak dış mekanı güneş battıktan sonra da rahatlıkla kullanmanızı sağlayabilirsiniz. Fakat ışıklandırma sadece bununla yetinmez, aynı zamanda bahçenize harika bir atmosfer sunar. Meşale veya rüzgar mumu gibi gerçek ateş de yakabilirsiniz, dış mekan için LED ışıkları veya solar enerji sistemiyle çalışan ışıklar da kullanabilirsiniz.

Harika bir LED ışık gösterisine hazır olun

LED ışıkları hem uzun ömürlü hem de oldukça enerji tasarrufu sağladıkları için giderek daha çok tercih edilir. Ayrıca artık sıcak renklerde rahatlıkla bulabileceğiniz LED ışıkları keyifli bir ışık gösterisi için idealdir. Işıkları bahçenize yerleştirirken çok fazla ışık kullanmamaya dikkat edin. Uygun yerlere belli mesafelerde yerleştireceğiniz bahçe ışıklarını dekoratif ışıklarla kombine ederek bahçenizde keyifli bir atmosfer yakalayabilirsiniz.

Solar ışıkları: Elektriksiz çözüm

Yakınlarda priz bulunmuyorsa solar enerjisiyle çalışan ışıklar bulunmaz bir alternatiftir. Çünkü hiçbir elektrik olmadan da oldukça çok ışık veren bir aydınlatmadır. Gün içinde kendilerini şarj edip karanlık olunca otomatik çalışan bir ışık sistemidir. Solar enerji ışıklarını mümkün olduğunca güneye doğru yerleştirin ve ışıkların temiz kalması için düzenli olarak nemli bir bezle temizleyin. Hava bulanık olsa da ışığınız parlak olacaktır.

Yeşil vahanız için balkon mobilyası

Akıllı mobilyalarla ve tüyolarımızla balkonunuzu hem yeşillendirin hem de keyifli bir alana dönüştürün.

Daha güzel bir balkon için tüyo ve öneriler

Mangal sezonu açıldı

Mangal sezonunun açılışına özel mangal, balık ve daha birçok konu hakkında tüyo ve önerileri sizin için derledik.

Mangal hakkında tüyo ve öneriler

Şehirde doğa ile buluşturan şık bahçe mobilyaları ve dekorasyon fikirleri

2 Kademeli Konsol Sehpa
4.949,00TL
Güneş Enerjili Işık Zinciri
2.199,00TL
Raflı Küçük Bahçe Bankı »Lenja«
4.949,00TL
Bahçe Masası »Leira«, Katlanır
3.849,00TL
Oturma Minderi
1.259,00TL
Oval Outdoor Masa Örtüsü, Yakl. 160 x 220 cm
Outdoor Masa Örtüsü, Yakl. 150 x 275 cm
Outdoor Kare Örtü, Yakl. 90 x 90 cm
599,00TL
769,00TL
349,00TL
Balkon Askılı Saksı
Balkon Askılı İkili Saksı
339,00TL
459,00TL
Oval Outdoor Masa Örtüsü, Yakl. 160 x 220 cm
Outdoor Masa Örtüsü, Yakl. 150 x 275 cm
Outdoor Kare Örtü, Yakl. 90 x 90 cm
599,00TL
769,00TL
349,00TL
Oval Outdoor Masa Örtüsü, Yakl. 160 x 220 cm
Outdoor Masa Örtüsü, Yakl. 150 x 275 cm
Outdoor Kare Örtü, Yakl. 90 x 90 cm
599,00TL
769,00TL
349,00TL
Balkon Askılı Saksı
Balkon Askılı İkili Saksı
339,00TL
459,00TL
Kumaş Örgülü Shell Sandalye
7.149,00TL
Ayarlanabilir Sırtlı Yüksek Sandalye
7.699,00TL
Kumaş Örgülü Yemek Sandalyesi
7.919,00TL
Kumaş Örgülü Katlanır Balkon Masa Seti »Lenja«
13.859,00TL
LED Şişe Soğutucu
4.069,00TL
Güneş Enerjili Küre Lamba »Granit«, çapı yakl. 30 cm
4.729,00TL
Güneş Enerjili Küre Lamba »Granit«, çapı yakl. 20 cm
3.959,00TL
Ayarlanabilir Sırtlı Yüksek Sandalye »Liska«
6.269,00TL
Rattan Hasır Bahçe Bankı
14.299,00TL
2 Adet LED Bahçe Lambası
639,00TL
Led Dış Mekan Yıldız »Küme«
1.379,00TL
LED Yıldız, Outdoor, Küçük
Led Yıldız, Outdoor, Büyük
599,00TL
769,00TL
LED Yıldız, Outdoor, Küçük
Led Yıldız, Outdoor, Büyük
599,00TL
769,00TL
Led Siluet "Yıldız"
Led Siluet "Yılbaşı Ağacı"
959,00TL
959,00TL
2 Yan Sehpa »Elin«
8.249,00TL
LED Dekoratif Fener
LED Dekoratif Fener, Büyük
1.429,00TL
2.199,00TL
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
Açacaklı Dekoratif Soğuk Tutma Kutusu
9.899,00TL
Doğal Ahşap Kalaslardan Konsol Sehpa
5.499,00TL
1