Tchibo'dan bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için öneriler

Bağışıklık sisteminizi böyle güçlendirirsiniz

Boğazınız kaşınmaya, burnunuz akmaya ve başınız çınlamaya başladıysa artık sizin için çok geç demektir: Kötü bir soğuk algınlığı sizi çoktan ele geçirmiştir. Özellikle gün daha soğuk ve karanlıksa soğuk algınlığı virüslerinin işi kolaylaşır. Yine de bu onlara teslim olacağınız anlamına gelmez! Eğer birkaç pratik ipucunu benimserseniz bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz ve hastalıklara karşı önlem alabilirsiniz.

Sağlıklı yaşam bağışıklık desteklerini güçlendirir

Vücut, zihin ve ruh molaya ihtiyaç duyunca, bedensel enerjiyi yeniden depolamak ve bağışıklık sistemini sürdürülebilir olarak güçlendirmek için rahatlama zamanı gelmiştir. Bunun için sağlık ve iyi yaşam ürünleri faydalıdır: İyileştiren banyo esansları, yumuşacık havlular ya da ısıtan yastıklar günlük hayat ile rahatlama anları arasında bir denge kurar.

Dışarıda hava gerçekten soğuk olduğunda, sıcak bir banyo yapılması gereken en doğru şeydir. Hassas yan etkisi: Bağışıklık sistemi "sıcak nem" tarafından harekete geçirilir. Rahat bir banyo yastığı ile daha da hoş bir hâle gelir. Ağrı ve kas spazmlarınınartık hiç şansı yoktur. Kolza tohumlarından ısı emici bir dolgusu olan ısı atkıları da olumlu bir etkiye sahiptir. Atkılar önceden fırında ısıtılır ve daha sonra vücuda sarılabilir. Buna ek olarak sıcak bir ayak banyosu döngüyü ivme kazandırırken taze demlenmiş zencefil, mürver veya ıhlamur çiçeği çayı içten ısıtır.
Sağlıklı yaşam bağışıklık desteklerini güçlendirir
Kışın koşu yapmak

Yılın soğuk zamanlarında fit olun

Yılın soğuk zamanlarında da spor yapmak vücudumuza iyi gelir: Düzenli yapılan antrenmanlar sadece fit olmamızı sağlamaz, aynı zamanda vücut savunmasını da güçlendirir. Örneğin koşu uygun bir spor çeşididir. Temiz havada koşmak zihni özgürleştirir ve vücudu güçlendirir. Strese girmeyin: Hafif antrenmanlar, vücudun savunmasını güçlendirmek için zaten yeterlidir. Düzenli yapılan yürüyüş bile işe yarar: Düşük sıcaklıklar dolaşım sistemini etkiler ve başı ve burnu kuru ısıtıcı havasından kurtarır. Ek olarak sauna ziyaretleri, sıcak-soğuk duşlar ve sıcak ayak banyoları canlandırıcı ve bağışıklığı güçlendirici etki yapar.

Yılın soğuk zamanları için diğer ipuçları

Böyle sağlıklı kalırsınız
Sağlıklı, vitamin açısından zengin beslenme

Sağlıklı, vitamin açısından zengin beslenme

Değişken ve dengeli beslenme gerçek bir bağışıklık sistemi destekçisidir. Bu ne anlama geliyor? Özellikle vitamin açısından zengin bir diyet, çok sayıda meyve ve sebze üzerine kuruludur. Mineral ve mikro besinlerin yanı sıra, savunma amaçlı C vitamini sağlarlar. Örneğin brokoli, portakal ve biberler çok iyi C vitamini tedarikçileridir. Ayrıca çok sıvı da tüketmelisiniz. Kuru ısıtılmış hava burnu ve boğazı hızla kurutur. Sıcak bitki ve meyve çayları size gerekli nemi verir ve soğuk algınlığı önler.
Gündelik yaşamda gevşeme ve yavaşlama

Gevşeme & yavaşlama

Stres sizi sadece zihinsel olarak değil, aynı zamanda fiziksel olarak da etkiler. Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için mümkün olduğunca rahatlamanız gerekir. Günlük yaşamda, oda havalandırma gibi çok küçük şeyler bile derin nefes almanızı ve günlük yaşamdaki zorlukları yeniden huzurla karşılayabilmenizi sağlayabilir. Ayrıca iyi bir kitap veya güzel bir CD, sizi bir anlığına başka bir dünyaya götürme gücüne sahiptir. Maceranın farkında olun. Bu sadece size yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda fiziksel savunmalarınızı da iyileştirir.
Daha sağlıklı bir uyku: İşte böyle

Daha sağlıklı bir uyku: İşte böyle

Yeterli uyku, organizmanızın patojenlere karşı daha iyi korunmasını sağlar. Çünkü uyurken, vücut günün mücadelesinden kurtulur. Bununla birlikte, her bir bireyin kendi uyku ihtiyacı kişiye özel olarak günde ortalama yedi ile dokuz saat arasında değişmektedir. Uykuya dalmak veya uykumakta zorluk çekiyorsanız uyku ritüelleri faydalıdır. Yatmadan önce dinlenebileceğiniz, örneğin meditasyon yoluyla rahat bir atmosferin keyfini çıkarın. Böylece vücudunuzun serbest kalmasına yardımcı olur ve uykuya dalmak daha kolay hâle gelir.

Tchibo.com.tr'de

İyi yaşam ve sağlık hakkında daha fazlası

Yatak odası

Sağlıklı uyku için daha fazlası

Yatak odası kategorisine

Rahatlamak sıcak şekilde tavsiye edilir

Yeni sağlıklı yaşam koleksiyonumuz rahatlamanız için gereçler sunuyor. Yumuşak ısıtıcı battaniye ile rahatlık hissinin keyfini çıkarın, durmak ve depolamak için geliştirilmiş akıllı yardımcılarımız ile yeniden enerji alın.
Isıtıcı Battaniye
3.789,00TL
Manikür ve Pedikür Aleti
549,00TL
Sırt Isıtıcı Yastık
2.399,00TL
Uzun Sıcak Su Torbası
859,00TL
Ağırlıklı Uyku Maskesi
459,00TL
2 Adet Fitness Diz Manşeti
379,00TL
 
Seçenekler:
 
Manikür ve Pedikür Aleti
549,00TL
Mini Sıcak Su Torbası
459,00TL
Yüz Masaj Rulosu, Obsidyen
459,00TL
3 Adet Makyaj Temizleme Havlusu, Yeşil, Gül Pembesi ve Bakır Rengi
359,00TL
Fitness El Bileği Manşeti
269,00TL
 
Seçenekler:
 
Bakır Yüz Masaj Fırçası
339,00TL
  • Sırt Yıkama Lifi
Silikon uçlarla hafif masaj
Sırt Yıkama Lifi
Silikon uçlarla hafif masaj
289,00TL
Isıtıcı Yastıklı Kapitone Şal
259,00TL
-21 %
Oje Sürme ve Rahatlama Çorabı
279,00TL
219,00TL
1 Çift Topuk Desteği
289,00TL
Parmak Egzersiz Topları
289,00TL
Titreşimli Masaj Topu
239,00TL
Darbe Yumuşatıcı Jel Tabanlık, 1 Çift
229,00TL
 
Seçenekler:
 
Pille Çalışan Isıtmalı Dekoratif Yastık, Yaklaşık 45 x 45 cm
1.719,00TL
2 Adet Cep Isıtıcı Ped, »Kedi«
379,00TL
Memory-Foam Boyun Yastığı
629,00TL
-20 %
Şarjlı Isıtıcı Kemer
2.399,00TL
1.919,00TL
1