Schließen
Landschaftsbild Sidamo in Äthopien mit Bio Kaffee Verpackungen
Denediniz mi?

BIO KAHVE

Hafif meyvemsi ve son derece aromatik: Etiyopya'nın yüksek arazilerinden gelen kahve dünyanın en iyi
kahvelerinden biridir; çünkü burada hassas kahve bitkileri büyümek için ideal koşulları bulur ve
bugün bile geleneksel şekilde yetiştirilir ve toplanır: kimyasal gübre
kullanmadan ve sevgiyle elde işlenerek.

Kahve nasıl organik olur?

Yetiştirmeden toplamaya kadar

Güney Etiyopya'daki Sidamo eyaletinin yüksek arazilerinin üzerinde yoğun sis bulutları asılı durur. Yine de güneşin ilk ışıkları Alte Tarara plantasyonunu parlak bir yeşil renkle kaplar. Kadın kahve çiftçileri organik kahve için kahve kirazlarını toplamak üzere sabahın erken saatlerinde çoktan ayakta: "Kahve bizim hayatımız, kültürümüz" diyorlar. Etiyopya kahvenin ana vatanıdır – ve dünya çapında kahvenin geleneksel yöntemlerle ve kimyasal gübre kullanmadan yetiştirildiği ve toplandığı tek yerdir. Bunun için kahve çiftçileri yüksek ağaçlara tırmanır ve kahve kirazlarını elle tek tek döndürerek koparır.
Etiyopya'dan yayla kahvesi dünyanın en iyilerinden biri olarak görülür ve ülkenin en değerli ihracat ürünüdür. Eşsiz lezzetini her şeyden önce 1.500-2.000 metre yükseklikteki plantasyonlarda hakim olan iklimsel koşullara borçludur.
Ne çok soğuk ne çok sıcak. Güneşli ancak; hassas kahve bitkileri için yeterince gölgeli. Etiyopya'nın yüksek arazilerinde kahve ağaçlarının meyveleri ideal koşullar altında yetişebilir.
Hafif meyvemsi kahve keyfi

Organik kahve nasıl da lezzetli!

İster tam otomatik makinede çekirdek olarak, ister Pour Over için öğütülmüş olarak: BIO KAFFEE'yi tamamen
dilediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz. 125 ml su için 1 yk kahve öneririz.
 
  • BIO KAHVE – 250 g Öğütülmüş
Kahvenin ana vatanından hafif-meyvemsi bir keyif
Yoğunluk:36
 
  • BIO KAHVE – 250 g Çekirdek
Kahvenin ana vatanından hafif-meyvemsi bir keyif
Yoğunluk:36
Bizim sözümüz. Sizin keyfiniz.

Tchibo BIO KAFFEE'yi özel yapanlar

Kahvenin ana vatanından: Etiyopya

Küçük çiftçiler tarafından geleneksel el işçiliğiyle yetiştirilir & toplanır

Kimyasal gübre kullanmadan %100 organik

Hafif meyvemsi - aromatik lezzet

Organik sertifikalı

Rainforest Alliance

Sürdürülebilirlik kahve tarımına neler kazandırır?

  • Topraklar uzun vadede sağlıklı ve verimli kalır.
  • Tarım ilacı ve kimyasal gübre kullanmamak çevreyi korur.
  • Kahve çiftçileri uzun vadede daha yüksek verime ulaşır.
  • Daha yüksek verim kahve çiftçilerinin gelirini iyileştirir ve böylece yaşam kalitelerinin iyileşmesine de katkıda bulunur.