Toffee Nut Latte

Sonbahar kahve tarifleri denildiğinde akla ilk gelen çeşitlerden biri olan Toffee Nut Latte, aynı zamanda ağızda bıraktığı özgün tadıyla kahveseverler için harika bir seçenektir. Espresso bazlı bu kahve harikası, karamelle bütünleşmiş fındık tadının yanında, hafif sıcaklıkta ısıtılmış süt, benzersiz kreması ve esmer şekerin ortaya çıkardığı aroma ile size muhteşem bir lezzet sunuyor. Toffee fındık tadı, yoğun karamel ile birleşerek tadı damağınızda kalan bir lezzet şöleni yaşatıyor.

Peki, bu sıcacık keyfi evinizde yaşamanın sandığınızdan çok daha kolay olduğunu biliyor muydunuz? Üstelik bunun için bir barista olmanız da gerekmiyor. İşte bu özel lezzeti kendi ellerinizle hazırlamak için aradığınız Toffee Nut Latte tarifi burada!

Toffee Nut Latte İçin Gereken Malzemeler Nelerdir?

Bu kahve için gereken malzemeler, aynı zamanda Toffee Nut Latte içinde ne var sorusunun da cevabıdır. Toffee Nut Latte hazırlamak için gerekenler:

  • Bir yemek kaşığı Toffee Nut şurubu
  • Dört yemek kaşığı kadar Tchibo Espresso
  • Bir su bardağı buharda ısıtılmış süt
  • Krema
  • İsteğe bağlı olarak fındık krokan parçaları

Toffee Nut Latte Nasıl Hazırlanır?

Toffee Nut Latte için öncelikle espressonuzu hazırlamanız gerekir. Bunun için ilk adımda kullanacağınız moka pot içine servis bardağı ölçüsünde suyu dökün. Ardından, moka potun üst kısmına 4 yemek kaşığı miktarında Tchibo espressonuzu ekleyin. Sonrasında kapağı kapatın ve karışımı kısık ateşte pişirmeye başlayın. Kahve döktüğünüz kısımda köpük gördüğünüzde espressonuz hazır demektir.

Bir sonraki aşamada, bir yemek kaşığı Toffee Nut şurubunu, hazırladığınız Tchibo espressoya ekleyin. Karışımı yaptığınız bardağın geri kalan kısmını buharda ısıtılmış ve çalkalayarak köpürttüğünüz sütle tamamlayın. Tereyağlı kremayı pompa yardımıyla kahvenizin üzerine ilave edebilirsiniz. Toffee Nut Latte'niz tadıma hazır! Dilerseniz lezzeti daha da arttırıp yoğun bir tat elde etmek için kremayı fındık krokan parçalarıyla da süsleyebilirsiniz.

Toffee Nut Latte Hazırlarken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Unutmayın ki özellikle espresso makinesi kullanmıyorsanız, Toffee Nut Latte hazırlamanın en önemli püf noktası kullandığınız tüm malzemelerin homojen bir şekilde karışmasıdır. Çünkü bu durum, malzemelerin sütle doğru uyumu yakalaması adına oldukça önemlidir. Bunun yanında, sütü iyice köpürtmeye ve bunu yaparken kavanozun sıcaklığından ellerinizi korumak için sütü ısıttığınız kabı bir eldivenle tutmaya da özen göstermeniz gerekir. Ayrıca, çalkalama sırasında sütü kabından taşırmamaya da dikkat etmenizi öneririz.

Toffee Nut Latte Kalori Miktarı Ne Kadardır?

Yeme ve içme bir doyum ihtiyacı olduğu kadar, aynı zamanda insanlara keyif veren bir deneyimdir. Bu sebeple, Toffee Nut Latte sevenler de doğal olarak ve belli ölçüde kalori alırlar. Yağsız sütle yapılmış ve bir bardak ya da kupa büyüklüğündeki Toffee Nut Latte yaklaşık olarak 174 kalori değerindedir. Eğer lattenizi daha büyük boyda ve yarım yağlı süt kullanarak yapmak isterseniz, bu değer ortalama 180 kaloriye kadar yükselebilir. Toffee Nut Latte'yi en büyük boy bardakta ve tam yağlı süt ile yapmayı tercih ettiğinizde ise alacağınız enerji ortalama 260 kaloriye kadar çıkabilir.

Tchibo kalitesiyle üretilen espresso, krema, eşsiz bir aromaya sahip toffee nut şurubu ve sütün bu iç ısıtan birlikteliğini evinizde elde etmeniz işte bu kadar basit! Siz de ulaşılması son derece kolay olan bu malzemeler sayesinde, mutfağınızda kolaylıkla Toffee Nut Latte hazırlayabilirsiniz. Bu özel tadı sevdikleriniz için dilediğiniz zaman yapabilir, Toffee Nut aromasını ve kahveyi seven dostlarınız ile keyifli anların tadını hemen çıkarabilirsiniz.

İnternet üzerinden sipariş verin: Espresso ve caffè crema

 
 
 
 
  • Barista Caffè Crema Çekirdek 1000 g
Kırmızı meyve dokunuşlu zarif, yumuşak gövde
Yoğunluk:36
949,90TL
TL/100g 94,99
Hızlı Görünüm
  • Barista Espresso Çekirdek Kahve 500g
Bitter Aromalı & Yumuşak Gövdeli
Yoğunluk:56
549,90TL
TL/100g 109,98
Hızlı Görünüm
Güçlü & Koyu Notalı & Dolgun Gövdeli
Yoğunluk:66
399,90TL
TL/100g 79,98
Hızlı Görünüm
  • Privat Kaffee Brazil Mild Çekirdek Kahve 500g
Çok Yumuşak İçimli & Dolgun Gövdeli (Çekirdek)
Yoğunluk:26
499,90TL
TL/100g 99,98
Hızlı Görünüm

Hazırlama ve Saklama

Keşfet