Schon heute stammen knapp 40%  unserer Produkte mit Holz und Papier aus verantwortungsvoller Waldwirtschaft. Dass heißt, diese sind entweder FSC® zertifiziert  oder mit Holz aus regionalem Ursprung.

Ormanları korur,
kaynakları muhafaza eder

Bugün ahşap ve kağıt içerikli birçok ürünümüzü sorumlu ormancılık yöntemleriyle elde ediyoruz. Bu, ya FSC® sertifikalı ya da bölgesel kökenli ahşap içerdikleri anlamına gelir. Ahşaba olan talebin son yıllarda çok artması ve bu ham maddenin orman ekosistemi için büyük önem taşıması nedeniyle sürdürülebilir ormancılık giderek daha önemli hale gelmektedir. Böylece birlikte bu kıymetli ekosistemi koruyabiliriz.

FSC® aslında neyi temsil eder?

Bir FSC® damgasına dayanarak bir ürünün sorumlu ormancılık yöntemleriyle üretilen malzeme içerip içermediğini bilebilirsiniz. Sertifika tüm tedarik zincirini kapsar, daha fazla şeffaflık sağlar ve diğerleri için insan & doğa ile adil bir çevreyi garanti eder. FSC® damgasının 3 çeşidi arasında ayrım yapılır: FSC® %100, FSC® Mix ve FSC® Recycled.

FSC® 100%

Tamamen FSC® sertifikalı ham fiberlerden üretilen ürünler FSC® %100 ile etiketlenir. Böylece FSC® %100 sertifikası olan birçok masif ahşap ürünü (örn. bahçe mobilyaları ve oyuncaklar gibi) bizde bulabilirsiniz.

FSC® %100 için 2 iyi sebep:

Çevreyi korur

Denetimli, yenilenebilen kaynaklardan gelen ürünler yetiştirme sürecinde doğayı korur.

İçeriğini açıkça söyler

Denetimli tedarik zinciri sayesinde örn. ürün fiberleri tarım sürecine kadar takip edilebilir.

FSC® Mix

FSC® Mix etiketli ürünler ham fiberlerin yanı sıra denetimli kaynaklardan veya geri dönüştürülmüş malzemelerden elde edilir. En az %70 oranında ertifikalı ve muhtemelen geri dönüştürülmüş malzeme içeriğine sahip olmalıdır. Böylece FSC® Mix sertifikalı not defterlerini, el işi setlerini veya düzenleme kutularını bizde bulabilirsiniz.

FSC® Mix için 2 iyi sebep:

Ormanları korur

Geri dönüştürülmüş fiberli ürünler mevcut malzemeleri akıllıca tekrar değerlendirir – ve daha az yeni üretim yapılır.

İçeriğini açıkça söyler

Denetimli tedarik zinciri sayesinde örn. ürün fiberleri tarım sürecine kadar takip edilebilir.

FSC® Recycled

Ahşap veya kağıt ürünler için ikinci bir hayat mı? Tabii ki! Malzemesi tamamen geri dönüştürülmüş malzemeden geri kazanılmış olan ürünleri FSC® Recycled damgasından tanıyabilirsiniz. Bunlar eski kağıtlardan veya bir üründen geri dönüştürülür (Post-Consumer-Waste). FSC® Recycled etiketli kağıt ürünler, henüz ekonomik döngüye girmemiş üretim atıkları da içerebilir (Pre-Consumer-Waste).

FSC® Recycled için 3 iyi sebep:

Ormanları korur

Tekrar kullanılmış kağıttan veya ahşaptan üretilen ürünler değerli kaynakları korur.

CO2'yi azaltır

Tekrar kullanılmış fiberli ürünler için yenilerinin üretilmesi gerekmez – ve bu sayede sera gazlarından tasarruf edilir.

Çevre dostu şekilde üretilir

Çevrenin korunması için üretim sırasında sadece gerekli miktarda enerji ve su tüketilir.
Diğer etiketler

Sürdürülebilir bir ormancılık için

Bir ürün sorumlu kaynaklardan da elde edilebilir mi? Evet!
Bu ürünler "Sürdürülebilir Ormancılık" etiketimizi taşır. Bu, kullanılan malzemenin tedarik zincirinin sadece kısmen FSC® sertifikalı olduğu anlamına gelir. Bununla birlikte, bu ürünler sorumlu kaynaklardan elde edilmektedir ve ormanlarımızın sürdürülebilir şekilde yönetimine şimdiden değerli katkılarda bulunmaktadır.

Sürdürülebilir ormancılık için 2 iyi sebep:

Ekolojik olarak yetiştirilir

Yenilenebilen kaynakları kullanan ürünler, yetiştirilme sürecinde dahi doğayı korur.

CO2'yi azaltır

Sürdürülebilir bir ormancılık sayesinde daha az sera gazı ortaya çıkar. Bu, okyanusları ve atmosferi de korur.

Doğal olarak sürdürülebilir

Biliyor muydunuz? Tekstil ürünlerimizin birçoğunun kökeni de ormandır. Yani viskoz, modal veya liyosel fiberleri yenilenebilen ham odundan kazandırılmıştır. Bu ve ürünlerimizde diğer hangi yenilenebilen ham maddeleri kullanıdığımız konusunda daha fazla bilgi için:
Tchibo'da yenilenebilir ham madde

Bağlılığımız

Şimdiden birçok ürünümüzde sertifikalı ahşap ve kağıt kullanmayı taahhüt ediyoruz ve her zaman daha da fazlasını yapmak istiyoruz. Bunun için diğer şeylerin yanı sıra kullanılan ahşabın mümkün olduğunca bölgesel, Avrupa menşeli olmasını sağlıyoruz. Böylece örneğin Almanya'da üretilen mobilyalarımız içeride kalıyor. İyi bilinen FSC® sürdürülebilirlik standardını kullanarak, ormanlarımızın sorumlu bir şekilde yönetilmesini taahhüt ediyoruz. Bugün şimdiden ahşaplarımızın ve kağıtlarımızın %56'sını FSC® sertifikalı kaynaklardan elde ediyoruz. Belki Tchibo kataloglarımızdan birini zaten elinizde tutmuşsunuzdur? Bunlar da tamamen FSC® sertifikalı malzemelerden üretilmiştir – ve kargo kolilerimizin ve tüketim mallarımızın ambalajlarının %99'u da.


Sürdürülebilir kaynaklardan gelen çevre dostu ürünlerimiz FSC® sertifikalıdır:

Bizimle daha fazla sürdürülebilirliği seçtiğiniz için teşekkürler!