Soğuk Kahve

Soğuk kahve, özellikle sıcak havalarda tercih edilen bir içecek olup müthiş kokusuyla ruhunuza iyi gelirken serinlemenize de yardımcı olur. Farklı coğrafyalarda tüketilen pek çok farklı soğuk kahve çeşidi olup hemen her zevke uygun seçenekler mevcuttur. Birbirinden lezzetli soğuk kahveleri, evde hazırlamanız da mümkündür.

Soğuk Kahve Nedir?

Soğuk kahve, kahvenin farklı yöntemler kullanılarak soğutulması ile elde edilen çeşididir. Soğuk kahve ilk kez 1800’lü yıllarda Cezayir’de yapılmış olup orijinal versiyonunda soğuk demleme yönteminden faydalanılmıştır. Zaman içerisinde farklı ülkelere de yayılarak soğuk kahve tarifi değişik şekillerde uygulanmaya başlanmıştır. Soğuk kahve, soğuk demleme ve buzlu kahve olarak ikiye ayrılır. Buzlu kahve, sıcak yöntemlerle demlenen kahvelerin buz ve soğuk su ya da süt yardımıyla soğutulması ile elde edilir. Soğuk demlemede ise kahve doğrudan soğuk su ile demlenir. Demlenme süresi, kullanılan kahvenin çeşidi ve çekiminin iriliğine göre 12 ile 24 saat arasında değişiklik gösterir..

Soğuk Kahve Çeşitleri Nelerdir?

Kahvenin farklı şekillerde demlenmesi ve değişik aromalarla birleştirilmesi ile elde edilen pek çok soğuk kahve çeşidi bulunuyor. Aralarındaki farkları öğrenerek damak tadınıza uyan soğuk kahveleri keşfedebilirsiniz. Iced Latte, İtalya kökenli soğuk kahveler arasında yer alır. Orijinalinde espresso kullanılmakta olup yüksek basınçlı profesyonel bir espresso makinesi kullanabileceğiniz gibi İtalyanların en çok tercih ettiği kahve demleme yöntemlerinden biri olan moka pottan da faydalanabilirsiniz. Espresso, soğuk süt ve buz tanecikleriyle soğutulduktan sonra servis edilir. Iced Americano, daha çok sert ve asidik kahvelerden hoşlananlara hitap eden bir soğuk kahve çeşididir. Espressonun soğuk su ve buzla karıştırılmasıyla elde edilir. Kahvenizin sertliğini etkileyen en önemli unsur demleme yöntemidir. Yumuşak içimli bir Iced Americano için soğuk demleme yöntemi ile kahvenizi demeyebilirsiniz.

Frappe ilk kez Yunanistan’da icat edilen bir soğuk kahve çeşididir. Su, granül kahve, buz kullanılarak hazırlanır. İsteğe göre şeker de eklenebilir. Su, kahve ve şeker bir karıştırıcı yardımıyla çırpılarak mümkün oldukça fazla köpük elde edilir. Karışımın üzerine süt ilave ederek frappe hazırlanır. Iced Mocha, Iced Latte ile benzer bir içeriğe sahiptir. Aralarındaki fark Iced Mocha'da bulunan kakao ya da çikolata sosudur. Frappuccino, kahvenin su, süt ve buz ile buluşmasıyla elde edilen bir soğuk kahvedir. Lezzetli frappuccino tarifindeki en önemli nokta iyice karıştırılmasıdır.

Evde Soğuk Kahve Nasıl Yapılır?

Sıcak günlerinizi daha keyifli hale getirmenizi sağlayacak soğuk kahveleri evde yapmanın pek çok seçeneği mevcuttur. Kahvenizi soğuk su ile demleyebilir ve en az 12 saat beklettikten sonra elde ettiğiniz kahveyi direkt içebileceğiniz gibi süt ya da aromalarla lezzetlendirebilirsiniz. Espresso makinesi, moka pot, filtre gibi yöntemlerle kahvenizi sıcak olarak demledikten sonra yarım saat bekleyip kahvenizin ılınmasını sağlayabilirsiniz. Soğuk süt ve buzun yanı sıra krema ya da aromalar kullanarak istediğiniz lezzeti elde edebilirsiniz. Espresso gibi sert içimli bir kahve hazırladıktan sonra buz kaplarına doldurarak dondurabilir ve süt, su, krema, krem şanti gibi malzemelerin içerisine buz kalıplarını ekleyip shaker ile çekerek muhteşem lezzetler hazırlayabilirsiniz.

Soğuk Kahve Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Evde soğuk kahve yapımı esnasında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta kullanılan çekirdeğin kalitesidir. Kaliteli çekirdekten elde edilen taze bir kahve ile soğuk kahveniz daha lezzetli olur. Soğuk kahve yapımında kullanıldığınız su son derece önemlidir. Kullanılan su kahvenizin tadını doğrudan etkileyebilir. Klor oranı yüksek çeşme sularından uzak durmanızda ve doğal kaynak suyu ya da filtrelenmiş su kullanmanızda fayda vardır. Soğuk kahvelerinizi fındık, çikolata, vanilya gibi buzlu kahve yapımında en çok kullanılan aromalarla zenginleştirmeyi düşünebilirsiniz. Daha hafif sütlü soğuk kahveler yapmak için yağı azaltılmış sütlerin yanı sıra soya ya da Hindistan cevizi sütü kullanmayı da düşünebilirsiniz.

İnternet üzerinden sipariş verin: Espresso ve caffè crema

 
 
 
 
  • Barista Caffè Crema Çekirdek 1000 g
Kırmızı meyve dokunuşlu zarif, yumuşak gövde
Yoğunluk:36
799,90TL
639,90TL
TL/100g 63,99
Hızlı Görünüm
  • Barista Espresso Çekirdek Kahve 500g
Bitter Aromalı & Yumuşak Gövdeli
Yoğunluk:56
449,90TL
TL/100g 89,98
Hızlı Görünüm
Güçlü & Koyu Notalı & Dolgun Gövdeli
Yoğunluk:66
329,90TL
TL/100g 65,98
Hızlı Görünüm
  • Privat Kaffee Brazil Mild Çekirdek Kahve 500g
Çok Yumuşak İçimli & Dolgun Gövdeli (Çekirdek)
Yoğunluk:26
419,90TL
TL/100g 83,98
Hızlı Görünüm

Hazırlama ve Saklama

Keşfet