Sevgililer Günü: Hediye fikirleri, Gelenekler ve Tarifler

Sevgililer Günü: Hediye fikirleri, Gelenekler ve Tarifler

Bir birliktelikte sevginin ispat edilemesine gerek yoktur, ama dürüst olun: İki kişinin aşklarını isteyerek kutlamaları tek kelimeyle güzeldir. 14 Şubat'ta insanlar dünyanın dört bir yanında Sevgililer Günü'nü çok farklı şekillerde kutlar: En güzel hediye fikirlerini, gelenekleri ve tarifleri sizin için bir araya getirdik.

Sevgililer Günü Hediye Fikirleri

Sevgililer Günü geldiğinde, aşk dolu sürprizlerle sevgilinizi etkileyebilir ve unutulmaz bir gün yaşatabilirsiniz. Tchibo olarak, size özel sevgililer günü hediye fikirleri ve romantik detaylarla dolu bir seçki sunuyoruz. İşte sevgilinizin kalbini fethedecek önerilerimiz:

Erkekler için Sevgililer Günü Hediyeleri

Güzel yeni bir bere, sıcak tutan eldivenler, yumuşacık bir atkı: Bunun gibi parçalar SOS hediyeleri (çorap, gömlek, kravat) olarak kötülenir, ancak neden? Sevgilinizin yeni kıyafetlere ihtiyacı olmasının kötü bir tarafı yoktır. Erkek arkadaşınızın veya eşinizin hediyeleri biraz daha pratik olabilir. Ancak, çoraplar çekmecesi zaten dağ gibi yükselmişse, Sevgililer Günü için başka bir hediye fikri gereklidir. Eşinizin en sevdiği hobisi spor mu? O zaman onu yeni bir fonksiyonel kıyafet ile şaşırtın. En iyisi 14 Şubat'tan önceki haftalarda eşiniz yeni bir koşu beresine ihtiyaç duyduğundan veya kulaklıklarını kaybettiğinden bahsederken ona kulak vermeniz en doğrusu olacaktır.

Kadınlar için Sevgililer Günü Hediyeleri

Birçok kadın için Sevgililer Günü'nde güzel bir atmosfer büyük bir rol oynar. Günlük hayatın stresinde bulamayacağınız romantik bir ortam yaratın. Kalp şeklindeki ev aksesuarları ve dekorasyon ürünleri ile loş bir aydınlatma romantik atmosferi arttırır. Kadınlar için en klasik Sevgililer Günü hediyelerinden biri de mücevherdir - çok kişisel ve samimi bir mesaj iletir. Mücevher hediye eden kişi, ilişkinin onun için ne kadar ciddi ve değerli olduğunu göstermiş olur. Bu özellikle sonsuzluk için en yüksek sembolik değeri taşıyan bir mücevher parçası olan ve böylece ebedi bağlılık arzusu olarak hediye edilen yüzük ile ilişkilendirilir. Eğer hediye konusunda kararsızsanız, endişelenmeyin! İşte size Sevgililer Günü için harika hediye fikirleri:

Sıcacık bir ev için hediye fikirleri

Evde romantik bir gece düzenlemek istiyorsanız, mumlar, güzel bir masa düzeni ve özel bir yemekle unutulmaz bir atmosfer yaratabilirsiniz.

Kalpten Gelen Hediyeler

Sevdiklerinizi sevindirin
Alışverişe Başla

Kadına Sevgililer Günü Hediye Fikirleri

Kadınlara özel yüzlerce üründen istediğinizi seçin!

Erkeğe Sevgililer Günü Hediye Fikirleri

Erkeklere özel yüzlerce üründen istediğinizi seçin!

Sevgililer Günü Mesajları ve Girişimleri

Hediyenin her zaman satın alınmış olması gerekmez. Kalpten gelen bir çift sevgi dolu söz, sevgilinizle ne kadar çok ilgilendiğinizi gösterir. Kendi Sevgililer Günü konuşmanızı yapın veya kendi tasarladığınız Sevgililer Günü kartının üzerine küçük bir Sevgililer Günü şiiri yazın. Bu özellikle 14 Şubat'ta bir iş seyahati ya da başka bir durum nedeniyle ayrı kaldıysanız çok işe yarar. Şansınıza durum böyle değilse, sevdiğinize kadını veya erkeği ortak bir girişim ile şaşırtın: Örneğin birlikte en sevdiğiniz filmi izleyerek geçireceğiniz güzel bir sinema gecesi veya leziz bir akşam yemeği nasıl olurdu?

3 Sevgililer Günü Gerçeği

Sevgililer Günü'yle ilgili en popüler efsane, 3. yüzyıl İtalyan piskoposu Valentin Terni'nin hikayesidir. Bugün aşıkların koruyucu azizi olarak saygı duyulan Terni'nin, bir zamanlar Roma İmparatoru'nun yasalarını ihlal ederek çiftleri Hıristiyan geleneğine göre evlendirdiği söylenir. Ayrıca evliliklerin son derece mutlu bir şekilde devam etmesi için, çiftlere bahçesinden çiçekler hediye eder. M.Ö 269 senesinin 14 Şubat günü idam edilir ve yüz yıl sonra şehit olarak aziz ilan edilir.
Sevgililer Günü gizli bir aşkı ortaya çıkarmak için mükemmel bir fırsattır. Öte yandan, uzun yıllardan beri birlikte olan çiftlerin beraberliklerini uygun bir şekilde kutlamaları için de harika bir zamandır; çünkü günlük hayatta sevgi ve ilgi göstermek yetersiz olabilir. Birlikte yapılan ritüeller ve küçük sevgi gösterileri sayesinde, Sevgililer Günü gündelik hayata hoş bir farklılık ve beraberlik duygusu getirmektedir.
Birçok ülkede Sevgililer Günü büyük bir sembolik değere sahiptir. Almanya'da 50 yıldan beri çiftler birbirlerine çiçekler ve küçük hediyeler armağan ederler. Finlandiya'da ise yakın arkadaşlara sürpriz yapmak da bir gelenektir. Japonya'da sadece kadınlar çikolata hediye eder. Erkekler ise Beyaz Gün adı verilen 14 Mart'ta kadınlara beyaz çikolata veya mücevher hediye ederek karşılık verirler.
Origami Kalp böyle yapılır

Origami Kalp böyle yapılır

Origami, Japon kağıt katlama sanatıdır ve zorluk derecesine göre konsantrasyon ve egzersiz gerektirir. Sevgililer Günü için sevgilinize kendi yaptığınız küçük bir hediyeyi vermek isterseniz, Origami kalp bunun için iyi bir seçimdir; çünkü acemiler için de uygundur.

İpucu: İçerisine küçük aşk mesajları gizlenebilir ve kalp bir kitap ayracı olarak harika şekilde kullanılabilir.
El işi talimatlarını indirin (PDF)

Mükemmel Sevgililer Günü Hediyesi
Kendiniz Hazırlayacağınız Romantik Sevgililer Günü Yemeği

Kalp çikolatalar, gül kırmızısı aşk mektupları ve yastığın üzerinde gül yaprakları - Bu eşiniz için çok fazla değersiz? Aksine onu Sevgililer Günü'nde gerçekten mutlu edebilirsiniz; çünkü bildiğiniz gibi aşkın yolu mideden geçer. Kendi evinizde, mum ışığında romantik bir akşam yemeği ile Sevgililer Günü'nü kendi damak tadınıza göre kutlayın.
Doğa, yemek yaparken yiyeceklere sadece baharat sağlamakla kalmayan, aynı zamanda afrodizyak etkisine de sahip olan tüm malzemeleri barındırır. Birçoğu, metabolizmayı ve kan dolaşımını uyarır, duyarlılığı ve bununla beraber dokunmanın etkisini arttırır. Örneğin, içerdikleri alkaloitlerden dolayı zencefilde, fesleğende ve muskatta durum budur. Ayrıca bal, tarçın, kırmızı biber ve vanilya gibi mineral bakımından zengin malzemelerin de canlandırıcı etkisi vardır. Tatlı olarak şehvetli bir klasik olan çikolataya batırılmış çilekleri de deneyebilirsiniz.
Biraz yaratıcılıkla ve diğer yarınızın sevdiği şeyleri düşünerek, akşam yemeğinizi çok kişisel bir Sevgililer Günü hediyesi haline getirebilirsiniz: Örneğin, sadece bir sonraki seyahat rotasının yemeklerinden oluşan bir menü gezginler için harika bir fikirdir. Eğer belirli bir film türünün ya da kitap serisinin hayranıysanız , o zaman yemek yapmak ve dekore etmek için buradan ilham alabilirsiniz. Örneğin tuttuğunuz takımın renkleri de gecenin mottosunu oluşturabilir ve yeni heyecan verici malzemelere yönlendirebilir. Mesela mavi patatesleri duymuş muydunuz?
Sevgililer Günü'nde önemli olan menü değil, rahatlatıcı bir atmosferde birlikte geçirilen zamandır. Öncesinde ev yapımı trüflü makarna yapmak için saatlerce uğraştıysanız, bu zor olabilir. Özellikle birkaç çeşit birden sunmak istiyorsanız, mümkün olduğunca çok sayıda bir gün öncesinden hazırlayabileceğiniz yemek planlamanız gerekir. Ancak taze baget ekmeği ile peynir tabağı gibi çok kolay yiyecekler de sizi doyurur ve mutlu eder.

Sevgililer Günü için tatlı tarif fikirleri

Hoş pralinler, hafif muffin kekler ve meyveli tatlılar tam anlamıyla birer keyiftir. Bildiğiniz gibi aşka giden yol mideden geçer, bu nedenle sizin için Sevgililer Günü'ne özel, talimatları takip ederek kendi kendinize kolayca hazırlayabileceğiniz birkaç harika tarif hazırladık.
Çikolatalı Sandviç Turta

Sandviçler ve ganaj için malzemeler

  • 60 g margarin
  • 110 g şeker
  • 110 g esmer şeker
  • 1 yk elma püresi (ya da 1 yumurta)
  • 235 ml vegan süt (ya da normal süt)
  • 1 TL Bourbon vanilya ezmesi ya da bir tam vanilya çubuğunun tohumları
  • 200 g un
  • 80 g toz kakao
  • 110 g krema (örn. soya kreması)
  • 110 g parçalanmış bitter çikolata

20 parça için hazırlanışı

1. Fırını önceden 190 °C'de alt ve üst ısıtıcıları açarak ısıtın.

2. Sonra margarini ve her iki şeker çeşidini büyük bir kasede çırpın. Elma püresini de ekleyip hepsini iyice karıştırın. Ardından sütü, vanilyayı, unu ve toz kakaoyu ilave edin ve her şeyi pürüzsüz bir hamur oluşana kadar yoğurun.

3.Çay kaşığı yardımıyla küçük hamur parçalarını pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin ve dairesel hareketlerle birer kurabiye şekline getirin. 10-12 dakika boyunca, hamur sertleşene kadar pişirin. Sonra telin üzerinde soğumaya bırakın.

4. Ganaj için önce kremayı ısıtın ve sonra parçalanmış çikolataları içerisine atın. Kremamsı gib kıvam alana kadar hepsini birbirine karıştırın ve soğumaya bırakın.

5. Kurabiyenin bir yarısına biraz ganaj sürün ve diğer yarısını üzerine yerleştirip hafifçe bastırın. Son olarak biraz sertleşmesi için bekleyin.

© Jana Nörenberg, Hamburg (http://www.nom-noms.de)
Vanilyalı Çilek Likörü

Malzemeler

  • 1 kg çilek (kışın dondurulmuş çilek de olur)
  • 1 şişe votka (700 ml)
  • Yakl. 400 ml su
  • 2 paket şekerli vanilin
  • 2 çk Bourbon vanilya ezmesi ya da bir tam vanilya çubuğunun tohumları
  • 200-300 g şeker

Hazırlanışı

1. Çilekleri yıkayın, saplarını çıkarın ve ikiye bölün. Bir tencereye atın. Yaklaşık 400 ml su ekleyin. Şekeri çileklerin tatlılık oranına göre ekleyin. Vanilya ezmesini ve şekerli vanilini ilave edin. Kaynatın ve 10 dakika pişmeye bırakın. Sonrasında hepsini püre haline getirin.

2. Votka ilave edin, iyice karıştırın ve bir gece bekletin. Sonra bir şişeye boşaltın.

Çilek likörü yaklaşık iki hafta boyunca buzdolabında muhafaza edilebilir.

© Jana Nörenberg, Hamburg (http://www.nom-noms.de)
Tuzlu Kraker ve Nutella'lı Muffin

12 Muffin için malzemeler

  • 100 g küçük tuzlu kraker
  • 280 g un
  • 120 g şeker
  • 250 ml süt veya soya sütü
  • 6 EL sıvı yağ
  • 2 çk keçinboynuzu unu, ek olarak 2 yumurta veya 2 yk soya sütü
  • 1/2 çk karbonat
  • 3 çk kabartma tozu
  • 1 TL Bourbon vanilya ezmesi ya da bir tam vanilya çubuğunun tohumları
  • Nutella veya başka bir çikolatalı fındık kreması

Hazırlanışı

1. Fırını önceden 180 °C'de ısıtın (üst ve alt ısıtıcı).

2.Muffin'ler Nutella dışındaki tüm malzemeleri iyice karıştırın.

3. 12'li muffin kalıbına güzel kağıtlar yerleştirin ve yarıya kadar hamurla doldurun. Sonrasında ortalarına iki adet çay kaşığı yardımıyla birer parça Nutella yerleştirin. Üzerine biraz daha hamur ekleyin, böylece kalıpların 3/4'ü hamura dolu olsun.

4. Ardından 20 dakika kadar pişirin. Soğumaya bırakın, üzerlerine biraz çikolatalı fındık kreması sürün ve birer küçük tuzlu kraker ile süsleyin.

© Jana Nörenberg, Hamburg (http://www.nom-noms.de)
Ahududulu Makaron

Zutaten für Baisermasse und Himbeercreme. Yakl. 15 parça

  • 60 g badem
  • 90 g pudra şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta beyazı (beyaz)
  • 1 tutam tuz
  • 20 g şeker
  • 80 g tereyağ
  • 40 g ahududu
  • 40 ml ahududu şurubu

Hazırlanışı

1. Bir fırın tepsisine pişirme matını serin. Beze için bademlerin kabuklarını çıkarın (ipucuna bakın) ve ince şekilde öğütün. Pudra şekeri ile bir kere daha çekin, kabartma tozu ile karıştırın.

2. Yumurta beyazını köpük haline gelene kadar tuzla çırpın. Şekeri serpin ve yumurta beyazı çok katı bir kıvam alana kadar çırpın. Sonrasında badem karışımını bir karıştırma kaşığı ile yedirin.

3. Beze karışımını düz uçlu bir sıkma torbasına doldurun. Matın üzerindeki 30 şekilin üzerine eşit şekilde sıkın. Sıcak bir yerde 30 dakika beklemeye alın. Fırını önceden 150°C'de (Turbo 130°C'de) ısıtın ve makaronları (orta kısımda) 12-15 dakika pişirin. Matın üzerinde soğumaya bırakın.

4. Ahududu kreması için tereyağı krema haline gelene kadar çırpın. Ahududuları şurup ile püre haline getirin ve kaşık yardımıyla tereyağı ile karıştırın. Makaronları krema ile birleştirin ve 2 saat kadar soğutun. Süslemek için üst yüzeylerine isteğe göre ince çikolata veya glasaj şeker şeritleri çekin.

İpucu: Mandeln schälen
Bademleri kaynar suda 2 dakika bekletin ve sonra süzün. İç kısımlarını parmaklarınızla bastırarak kabuklarından ayırın. Bademleri öğütmeden önce kurutun - en iyisi fırında ya da kaloriferin üzerinde tutmaktır.
Beze ve Frenk Üzümlü Muffin

Yakl. 12 parça için malzemeler

  • 250 g kırmızı frenk üzümü
  • 200 g un
  • 2 çk kabartma tozu
  • 50 g çekilmiş fındık
  • 3 yumurta
  • 100 g tereyağı
  • 170 g şeker
  • 2 çk şeker, süslemek için
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 150 g yoğurt
  • 1 yk limon suyu

Hazırlanışı

1. Fırını önceden 180°C'de (Turbo 160°C'de) ısıtın. Frenk üzümlerini yıkayın. Dekorasyon için 12 küçük salkımı kenara ayırın. Kalan frenk üzümlerini bir çatal ile dikkatlice saplarından ayırın ve bir kağıt havlu üzerinde kurumaya bırakın.

2. Unu kabartma tozu ve fındıklar ile karıştırın. Yumurtaların beyazını ayırın ve kenara koyun. Tereyağını 100 g şeker, şekerli vanilin ve yumurta sarıları ile krema haline gelene kadar çırpın. Un karışımını ekleyin ve her şeyi iyice karıştırın. Frenk üzümlerini hafifçe içerisine yedirin.

3. Hamuru kalıplara doldurun. Fırında (orta rafta) 20 dakika pişirin. Bu arada 2 yumurta beyazını 70 g şekerle katılaşana kadar çırpın. Fırını tekrar 150°C'de (Turbo 130°C'de) çalıştırın. Yumurta beyazı karışımını keklerin üzerine dağıtın ve bezeler hafif kahverengi hale gelene kadar 10 dakika daha pişirin. Kekleri fırından alın ve soğumaya bırakın. Dikkatlice kalıplardan çıkarın.

4. Süslemek için kenara ayırdığınız frenk üzümü salkımlarını önce limon suyuna batırın, sonra 2 yk şekerle kaplayın. Kekleri bunlarla süsleyin.

İPUCU: Badem severler unu çekilmiş fındık yerine 50 g badem unu ile karıştırabilir ve şekerli vanilin yerine bir damla acıbadem yağı ekleyebilir.Taze üzüm yerine dondurulmuş olanlar da kullanılabilir.

VARIANTE: Beze ve Frenk Üzümlü Hindistan Cevizi Muffin
200 g kırmızı frenk üzümlerini yıkayın ve kurulayın. 2 çk kabartma tozu ve 50 g hindistan cevizi rendesi ile 200 g unu karıştırın. 3 yumurtanın beyazını ayırın, 100 g şekerle 100 tereyağını karıştırın, 1 yk limon suyu, 1 yk hindistan cevizi likörü (isteğe göre) ve 150 g yoğurdu pürüzsüz olana kadar karıştırın. Un karışımını yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Frenk üzümlerini ekleyin. Hamuru muffin kalıplarına doldurun. 175°C fırında (orta kısım, Turbo 160°C) 20 dakika pişirin. 100 şekeri 2 yumurta beyazı ile çırpın.Katılaşan yumurta beyazını hafifçe keklerin üzerine dağıtın. 150°C fırında (orta kısım, Turbo 130°C) bezeler hafif kahverengi olana kadar 10 dakika daha pişirin. Kekleri fırından alın, biraz soğumaya bırakın ve dikkatlice kalıplardan çıkarın.
Meyveli Buz Küpleri

Malzemeler

  • Taze kırmızı meyveler (örn. frenk üzümü, ahududu)
  • Alkolsüz: Ravent suyu ve maden suyu
  • Alkollü: Pembe köpüklü şarap
  • Ayrıca: buz kalıbı

Hazırlanışı

1. Buz kalıbının tabanını suyla kaplayın.

2. Buzlukta donmaya bırakın.

3. Sonrasında içlerine meyveleri doldurun ve buz kalıbını (neredeyse) tamamen suyla doldurun ve donmaya bırakın.

4. Son olarak meyveleri tamamen suyla kaplayın ve tekrar dondurucuya koyun.

5. Her bir bardağı 2-3 tane kalp şeklinde buz koyun ve ya soğuk köpüklü şarap ya da ravent maden suyu karışımı ile doldurun, buzlar erimeden önce hemen servis edin!

İpucu 1: Suyu önce kaynatın ve soğumaya bırakın; bu sayede buz küpleri berrak olacaktır.

İpucu 2: Kalp şeklindeki buzların donması birkaç saat alacağı için, en az bir gün önceden hazırlamanız gerekir.
Acı Biberli Çikolata Kalpler

Malzemeler

  • Bitter çikolata
  • Pul biber
  • Ayrıca: kalp şeklinde silikon buz kalıbı

Hazırlanışı

1. Çikolatayı küçük parçalar halinde kırın ve benmari usulü eritin. Bir tutam pul biber (en iyisi bir biber değirmeni ile) serpin ve karıştırın.

2. Erimiş çikolatayı buz kalıplarına dökün.

3. Kalplei iki saat boyunca buzdolabında katılaşmaya bırakın ve sonra dikkatlice kalıptan çıkarın.

En İyi Sevgililer Günü Filmleri

Acıklı sahnelerden uzak, iyi yapılmış bir aşk filmi Sevgililer Günü gecesini kanepenizde huzurlu bir şekilde geçirmeniz için harika bir çerçeve sunar. Zamansız klasiklerin ve yeni tarihli komik romantik komedilerin içinde kesinlikle ikinizin de zevkine hitap edecek bir film bulabilirsiniz.
  • Titanic: Aksiyon dolu olmasına isterseniz mükemmel seçimdir. Okyanus devinin batışı sırasında Leonardo DiCaprio ve Kate Winslet arasında tam anlamıyla büyüleyen bir duyusal seli ortaya çıkıyor.
  • Casablanca: Büyük Hollywood klasiğinin hayranları için, aşk filminin simgesi olarak kabul edilen sinematik bir ziyafet. Humphrey Bogart „Gözlerimin içine bak, küçüğüm" dediğinde, sadece Ingrid Bergman'ın kalbini eritmez.
  • Notting Hill: Modern, ancak diğerleri kadar romantik olan, başrollerinde Hugh Grant'ın ve Julia Roberts'ın oynadığı bir aşk filmi. Karmaşa ve problemler, tuhaf ikincil karakterlerden oluşan bir topluluk kahkahalara yol açar.

Başarılı bir Sevgililer Günü sürprizi için fikirler

Deneyim hediye etmek son trendlere uygundur ve Sevgililer Günü'nden daha uzun süren unutulmaz saatler vaat eder. Zaten her şeyi sahipse, tek kişilik ve iki kişilik bir etkinlik bileti uygun olacaktır. Bu etkinlik çeşitleri çok geniştir ve kişisel bir fotoğraf çekiminden balonla gezmeye ve araba sürmeye kadar uzanmaktadır. Çeşitli sağlayıcılardan organize edilmiş deneyimler satın almak yerine, tabii ki kendinizde bir şeyler planlayabilirsiniz. Hiç kış mevsiminde muhteşem karlı dağların eteklerinde doğa yürüyüşü yapmak istediniz mi? O zaman Şubat ortası bunun için en ideal tarih!

Dünya Çapında Sevgililer Günü Ritüelleri

ABD

ABD'de romantik ilgiler güzelce süslenmiş Sevgililer Günü kartlarıyla ifade edilir. Her yıl yüz milyonlarca kart gönderilir. Özellikle gençler arasında bir yarışma halindedir: Kimler en popüler?

İngiltere

15. yüzyıldan beri birbirlerine aşk şiirleri veya küçük hediyeler gönderen "Sevgili çiftleri" burada bir araya gelmiştir. İnanışa göre bu gün Şubat'ta kutlanır; çünkü bu aynı zamanda kuşların çiftleşme zamanıdır.

İspanya

Katalanya'nın koruyucu azizi anısına, erkekler 23 Nisan'da sevdiklerine tek bir gül verirler. Efsaneye göre Sant Jordi prensesi kötü bir ejderhadan kurtardı. Kanında bir gül çıkar ve bunu aşkının kanıtı olarak genç kıza verir.

Brezilya

Brezilyalılar Sevgililer Günü'nü "Dia dos Namorados" ile 12 Haziran'da kutlar. Bu günde, bütün aile birlikte yemek yemek ve küçük hediyeler hazırlamak için toplanır. Çiftler bu vesileyle nişanlandıklarını sık sık duyururlar.

Güney Afrika

Muhteşem yaz bir ayı olan Şubat birçok Güney Afrika şehrinde sadece Sevgililer Günü sadece birliktelikler için kutlanmaz, aynı zamanda neşeli bir bayramdır. Sokaklar ve evler Afrika sitilinde rengarenk çiçeklerle süslenir ve insanlar hep birlikte kutlamalar yapar.

Çin

Çin'de Sevgililer Günü "Qixi" festivalidir. Bir efsaneye göre, bir zamanlar bir peri çoban bir çocuğa aşık olur. Ancak sadece ay takvimine göre 7. ayın 7. gecesinde beraber olabilirler. Sonra birlikte Altair ve Wega adında iki yıldız olarak gökyüzünde yükselirler.