Organik pamuk ne yapabilir? Birçok şey!

Hali hazırda birçok tekstil ürünümüz için sürdürülebilir organik pamuk kullanıyoruz ve bunun daha da çoğalmasını istiyoruz. Geleneksel tarıma kıyasla organik pamukta sadece doğal gübre ve bitki koruyucular kullanılır. Bunun yanı sıra GOTS sertifikalı ürünler tüm teslimat zincirinde, örneğin tehlikeli kimyasal olmadan üretim gibi, katı sosyal ve ekolojik kriterleri yerine getirir.

Bu nedenle amacımız, 2022'ye kadar sürdürülebilir pamuğu tekstil fiber ürünlerimizin %100'ünde kullanmaktır - bunun büyük bir kısmı organik tarımdandır. Ne kadar çok organik pamuklu ürün üretilirse, sürdürülebilir bir tekstil endüstrisi üzerinde o kadar büyük etki olur.

Organik pamuk için 3 iyi sebep:

Su tasarrufu yapar

Organik pamuk tarımında bitkiler ve toprak çok daha az sulanmak zorundadır ve bu da çevre için iyidir.

Ekolojik olarak üretilir

Bu ürün için kaynaklar katı çevre kriterlerine uyarak üretilir. Bu, doğayı ve çiftçileri korur.

CO2'yi azaltır

Doğal gübre ve bitki koruyucular sayesinde daha az sera gazı oluşur. Bu, okyanusları ve atmosferi korur.
Daha iyi bir gelecek için

Cotton made in Africa

Cotton made in Africa damgasında da sürdürülebilir bir pamuk tarımını fark edebilirsiniz; çünkü inisiyatif pamuğu verimli ve çevre sorumluluğuyla üretmek konusunda amaçlanan eğitimler sayesinde alt büyük Sahra'daki küçük çiftçileri destekler. Yüksek hasat ve daha fazla gelir sayesinde çiftçiler kendi güçleriyle kendilerinin ve ailelerinin durumlarını iyileştirir.

Cotton made in Africa için iyi bir neden:

Çiftçileri desteklemek

Cotton made in Africa, alt büyük Sahra'daki küçük çiftçiler için daha iyi çalışma ve yaşam koşulları sağlar.

Sürdürülebilir tarım yapmak

Dünyanın en büyük organik pamuk üreticilerinden Hindistan'da da çiftçilerin durumunu kalıcı olarak iyileştirmek istiyoruz. Bu nedenle bölgede daha fazla sürdürülebilir pamuk tarımını savunan Hint Fairtrade kooperatifi Chetna'yı destekliyoruz. Proje sayesinde 500'den fazla üretici* ekimlerinin kalitesini artırmak için GDO'suz tohumlar, mali destek ve hedefe yönelik eğitimler alıyor.

Sürdürülebilir pamuklu ürünlerimizi daha hızlı bulabilmeniz için, bunları aşağıdaki damgalarla işaretliyoruz:

Satin Bettbezug
Perkal Bettbezug

Bizimle birlikte daha fazla sürdürülebilirliği seçtiğiniz için teşekkürler!