İyi donanım:
Başarılı bir okul başlangıcı için ipuçları

Okula başlamak çocuklar için çok önemlidir. Şu andan itibaren küçükler, büyüklerin arasındadır ve ve okulun ilk gününden çok önce, gelecekteki zorluklar karşısında heyecan yükselir. Ancak, ebeveynler için bile, okulun başlangıcı bu soruyu gündeme getiriyor: Çocuğunuzun okulda sağlıklı, güvenli ve başarılı şekilde eğitim görmesi için önemli olan nedir? Artık iyi bir ön hazırlık önemlidir. Böylece çocuğunuz okulun ilk gününe olabilecek en iyi şekilde hazırlanır. Size gerçekten önemli olan şeyleri gösteriyoruz.

Uygun okul çantası

Okul çantasının ağırlığı
Okul çantalarında birçok önemli şey bulunmalıdır. Buna rağmen çanta olabildiğince hafif olmalıdır, böylece hiçbir zaman sırt ağrıları meydana gelmez. Bir çantanın en fazla ağırlığı için önerilen değer, çocuğunuzun vücut ağırlığının yüzde onundan üçte birine kadar değişir. Bununla birlikte, maksimum sınırlardan daha önemli olan, kişisel kararınızdır: Çocuğunuz okul çantasıyla rahat hissediyor mu? İyi hareket edebilir mi?

Konforun olmazsa olmazları
Okul çantasının olmazsa olmazları arasında her koşulda genişliği en az 40 cm olan, dolgulu omuz kemerleri bulunur. Omurgayı rahatlatırlar. Bu amaçla, kemerler kürek kemiklerinin tam karşısına sıkıca oturmalıdır. Sadece o zaman ağırlık en uygun şekilde dağıtılır.

Doğru şekilde çanta hazırlamak

Akıllı şekilde çanta hazırlamak da sırt kaslarını korur. Ağır ve büyük kitaplar okul çantasının arka duvarına, kalem kutusu gibi hafif eşyalar ön kısmına aittir. Genel kural şudur: sadece o gün ihtiyaç duyulacak eşyaları yanınıza alın! Bunun için okul çantasında bir düzenin hakim olmasına dikkat edin. İlkokulda 14 ila 15 litre hacimli bir okul çantası yeterlidir. Bu kompakt modelin avantajı, verimli şekilde çanta hazırlamaya teşvik etmesidir. Böylece çocuğunuz dokümanlarını daha iyi bir şekilde görebilir.

Okul çantası gereçleri

Her okul çantasındaki bir diğer düzenleme yardımcısı ve kullanışlı gereç de kalem kutusudur: kurşun kalemler, silgiler, renkli kalemler, kalemtıraş, dolma kalem, yedek kartuşlar, cetvel ve pergel her zaman düzenli şekilde muhafaza edilir. Beslenme kutusu da bir o kadar önemlidir. Sağlıklı öğlen yemeği arası okuldaki konsantrasyonu ve verimliliği arttırır. Okul çantasının yanında bazı günler ilave bir spor çantası da gereklidir. Genellikle okul çantasının tasarımına uygun spor çantaları mevcuttur. Çanta, çocuğunuzu memnun eden hoş bir görünüme sahip olmasına ek olarak, spor kıyafeti ve spor ayakkabıları için geniş alan da sağlamalıdır.

Okul yolunda güvenlik

Okul yolu için deneme yapın: Özellikle en küçük öğrenciler için her gün gittikleri okul yolu zorludur. Sadece küçük boyları nedeniyle bile çocuklar, trafik alanını farklı algılarlar. Örneğin ilkokula giden çocuğunuz park eden arabaları henüz görmezden gelemez. Ek olarak kendileri kolayca gözden kaçabilir. Ancak pratik yapmanın ustalaştırdığı bilinir. Okul başlamadan önce çocuğunuzla birlikte birkaç defa o yoldan gidin, yol gösterin ve gerekirse nazikçe düzeltin. Okula hazırlanırken bir okul yolu planı yapmak çok yardımcı olabilir. Bilgi alın! Bu size okulun çevresindeki tehlike noktalarını gösterir. Her zaman güncel olması çok önemlidir.


Okul yolu

En iyi kendi başınıza öğrenebildiğiniz için: dört ya da beş çocuktan oluşan okul gruplarını, okula birlikte gitmeleri için teşvik edin. Bir veli de onlara eşlik edebilir.

Avantajı: Çocuklar birbirlerini doğru davranışları gösterirler. Yani acil bir durumda her zaman yardım alabilecek biri vardır. Ebeveynlerin numaralarının kayıtlı olduğu bir cep telefonu da güven verir ve çocuğunuza tavsiyeleriniz ile her zaman yardımcı olabilirsiniz.

Daha iyi görünürlük için gereçler

Her türlü pratiğe rağmen: Başlangıçta birçok çocuk sürekli şekilde konsantre olmak konusunda zorlanabilir. Bu nedenle çocuğunuzun okula giderken dikkatsiz olduğu da olabilir. Otomobiller ve yolu kullanan diğer kişiler daha sonra hızlı bir şekilde önemsiz hale gelebilir. Çocuğunuzun yoldaki diğer insanlar tarafından daha görülebilir olması için, özellikle de bu gibi durumlarda, kıyafetlerin ve çantaların üzerindeki reflektörler vazgeçilmezdir.

Kaliteli okul çantalarında genellikle reflektörlü şeritler bulunur. Yine de reflektörler çengelli iğneler ya da bant ile monta ve pantolona sabitlenebilir. Ek olarak yansıtıcı çizgilerle özel olarak donatılmış kıyafetler de mevcuttur. Tchibo, okula giden çocuğunuz için ayakkabı bağcığı ışığı da sunar: pille çalışan LED ayakkabı bağcığı ışığı her ayak hareketinde yanar. Her çeşit bağcık ile uyumludur ve bağcıklara kolayca takılabilir.

Ebeveynler için kontrol listesi:
Çocuğum okulda neye ihtiyaç duyar?

Tüm gerekli gereçlerin okulun başlangıcına zamanında hazır olabilmesi için, ebeveynlerin yapması gereken birkaç şey vardır. Bu da, genel görünüme hakim olup gereçleri ve eşyaları akıllıca seçmek anlamına gelir. Ancak çocuğunuz öğrencilik hayatına başarılı bir başlangıç yapmak için gerçekten neye ihtiyacı var? Çok açık: okul çantası temel donanıma aittir. İçine girecek olanlar da bir o kadar önemlidir.
Çoğu okul, sınıfta hangi araçların kullanılacağı konusunda çok belirli fikirlere sahiptir. Sizi ikilemde bırakan sadece "defter kareli mi yoksa çizgili mi olmalı?" sorusu değildir. Bu nedenle okul zamanında çocuğunuzun hangi dersleri göreceğini öğrenin. Evde yapılacak ödevler için de birkaç önemli şeye sahip olmanız gerekecektir. Kontrol listemiz çocuğunuzun okulda ihtiyaç duyacağı önemli gereçler için genel bir fikir verir.

Okul için

  • İyi oturan okul çantaları
  • Aksesuarlı kalem kutusu (renkli kalemler, kurşun kalemler, kalemtıraş, silgi, dolma kalem, cetvel, gönye)
  • Defter
  • Beslenme kutusu
  • Matara
  • Spor çantası
  • Spor kıyafetleri
  • Sport ayakkabısı

Okul yolu için

  • Kıyafet için reflektörler
  • Acil durum için cep telefonu
  • Şemsiye

Ev için

  • Çocuğa uygun çalışma masası
  • Ergonomik çalışma sandalyesi
  • Parlak ışıklı masa lambası

Ev için ideal öğrenme ortamı

Stressiz ev ödevleri
Ev ödevler gündelik okul hayatının bir parçasıdır. Bununla birlikte, egzersizler ve tekrarlar er ya da geç çoğu çocuk için sevilen şeyler olmayacaktır. Hangi çocuk bu konuda tutkulu olmuştur? Her şeye rağmen ev ödevleri bir stres faktörü olmamalıdır. Birkaç basit şeyi takip ederseniz, çocuğunuz için ideal öğrenme koşullarını yaratabilirsiniz. Böylece ödev yapmak yeniden eğlenceli hale gelir.

Uygun çalışma masası
Sessiz ve rahat bir ortam çok önemlidir. Bu nedenle çocuk odası için ayrı bir çalışma masası kesinlikle olmazsa olmazdır. Çocuğunuzla birlikte büyüyebilen, yüksekliği ayarlanabilen bir model idealdir. Üst kısmı eğimli hale getirilebilen çalışma masaları, çocuklarınızın ödev yaparken dik oturmasına izin verir. Yazı yazarken 15 derecelik, okurken ise 30 derecelik eğim açısı idealdir.

Doğru çalışma sandalyesi
Uygun çalışma sandalyesini seçerken geçerli olan, çocuğunuzun ayaklarının yere değebiliyor olmasıdır. Çocuklar için ergonomik döner sandalyeler için doğru olan şudur: Koltuk yüksekliğine ek olarak, koltuk derinliği de genellikle ayarlanabilir. Ve eğer çocuğunuz rahatça oturursa, ödevlerini masada yapmayı da severek tercih eder. Hareketli bir oturma alanı, çocuğunuzun doğal hareket dürtülerini yaşamasına yardımcı olur.

Rahat bir öğrenme ortamı için gerekli olan diğer gereçler:
Başarılı bir öğrenme ortamı için önemli olan bir diğer kriter de yeterli aydınlatmadır. Tabii ki doğal gün ışığı tavsiye edilir. Çalışma masası pencerenin önüne yerleştirilemediğinde ya da basitçe kış mevsiminde karanlık olduğunda, mandallı LED lamba parlak bir ışık sağlar.
Ek olarak çalışma masasındaki düzen de önemlidir. Çocuğunuzun daha iyi konsantre olabilmesi için kalemler, makas, cetvel ve diğerleri bir kalemliğin içinde, elinin altında olmalıdır ve hemen yerine geri gitmelidir. Çalışma masasının üzerine ya da yanına yerleştirilen bir ders programı, gerekli olan genel bakışı sağlar.

Buradakilerle okul çok daha eğlenceli:

 
 
 
 
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
  • Metalik Boyama Kalemi, 12 Adet
Kaliteli metal kutuda
49,95TL
29,95TL
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
  • Fonksiyonel Çocuk Çalışma Masası
Yüksekliği ayarlanabilen çalışma masası plakası; 64 ile 95 cm arası ayarlanabilir
1.499,00TL
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
  • Sihirli Kalemler
Değişken renkli, büyüleyici boyama eğlencesi
24,95TL
12,95TL
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
  • Ceket, Antrasit
  • Ceket, Lacivert
  • Ceket, Fuşya
  • Ceket, Zeytin Yeşili
Çevre dostu ecorepel® kaplaması sayesinde suya ve kire dayanıklı
99,95TL
49,95TL

Tchibo.com.tr'de

Bebek ve çocuk odası

Küçükler için mobilyaları, nevresimleri ve daha fazlasını çocuk odası kategorimizde bulabilirsiniz.

Çocuklar için moda

Büyük ve küçük çocuklar için harika moda ürünlerini çocuk modası kategorisinde keşfedin.