Ordnung im Schlafzimmmer

Daha güzel bir yatak odası:
Uygulaması pratik ve kolay tüyolar

Yatak odası sadece geceyi geçirdiğimiz alandan çok daha fazlasıdır. Uzun ve yorucu bir günün ardından dinlenmek için çekildiğimiz özel oda veya huzur bulmak istediğimiz bir alandır. Yatak odanızı huzurlu, dingin bir odaya çevirmek için birbirinden güzel tekstiller, sevgiyle hazırlanmış dekoratif objeler ve birkaç düzenleme önerisi ile tam bir kaçamak yerine dönüştürün.
Renate Bretzke von titatoni.de

Yatak odası nasıl düzenlenmeli?
Harika önerileriyle Renate Bretzke, titatoni.de

Merhaba, ben Renate Bretzke. Ailemle birlikte Ostsee'ye yakın bir yerde yaşıyorum. 2010 yılından beri blogger olarak titatoni.de'de 'kendin yap', kreatif yaşam alanları ve beni heyecanlandıran birçok konu hakkında yazıyorum.

İster kesmek biçmek olsun, ister yapıştırmak, delmek, testereyle çalışmak veya dikiş olsun: Yaratıcı olan her şeyi seviyorum. Ortaya çıkardığım sonuçları ve yenilikleri de takipçilerimle paylaşıyorum.

Renkler ve desenlerle hareketlilik katın

Uygun renk seçimleriyle yatak odanızı daha huzurlu ve keyifli bir odaya dönüştürebilirsiniz. Böylece en önemli odalardan biri olan yatak odanız hak ettiği düzeni yakalamış olur. Ayrıca renklerin enerji ve dinlendirici etkisi çok fazladır.

Örneğin mavi ve yeşil renkler dinlendirici ve huzur verici etkiye sahiptir. Pembe tonlar ise iç dengemiz için önemli bir tercihtir. En iyi tarafı ise renkleri küçük alanlarda dahi kullanarak olumlu etkilerinden yararlanmaktır. Örneğin nevresimlerinizde pembe veya mavi tonları tercih ederek keyfinizi nasıl olumlu etkilediğini fark edebilirsiniz.

Rengarenk ortamları mı seviyorsunuz? Harika! Fakat yatak odasında rengarenk desenler kullanırken odanın tümüyle olan genel uyumunu gözden kaçırmayın. Örneğin dikkat çekici bir deseni daha yalın ve sade yüzeylerle kombine edin. Böylece bir yandan farklı desenleri bir araya getirebilir, öte yandan da uyumlu ve huzurlu bir etkiyi yakalamış olursunuz. Sakin ve dinlendirici rüyalara dalmanız için ideal ortamı yaratmak böyle kolay!

Huzur veren malzemeler

Bir odaya girdiğimizde renklere dikkat ettiğimiz kadar yüzeylere ve yapılarına da dikkat ederiz. Nevresim takımları ne kadar yumuşak? Lambanın çelik kısmı nasıl bir his veriyor? Genel olarak sıcak ve soğuk yüzeyler arasındaki farka bakarız. Örneğin tekstil ve ağaç gibi malzemeler sıcaklık duygusu verirken mermer, çelik ve taş gibi malzemelerin yüzeyi soğuk bir duygu çağrıştırır.

Oysa özellikle yatak odasında sıcak yüzeyler tercih edilerek huzurlu bir ortam yakalanabilir. Yumuşacık nevresimlere sarılarak uykuya dalmak çok daha kolay. Yine sabah uyanır uyanmaz yumuşak ve sıcak bir halıya basmak güne iyi başlamanın iyi bir yoludur. Tüm bunların etkileri küçümsenmeyecek kadar önemlidir.

Fakat soğuk yüzeylere sahip yapılar da yatak odasında farklı bir etki yaratabilir. Özellikle sıcak yüzeyleri daha soğuk yapılarla kombine ederek enteresan ve modern bir uyum yakalayabilirsiniz. Yatak odasında değişkenlik ve olumlu bir etki için ideal bir kombinasyon olabilir.

Depolama alanları yaratın

Nevresimler, her mevsim için ayrı kıyafetler, aksesuarlar ve daha neler neler! Özellikle yatak odası bir anda fazla eşyaların depolandığı bir alana dönüşüyor. Fakat yine de odayı ferah ve boş tutmak önemli. Çünkü böylece oda daha havadar ve davetkâr olur. Bunu sağlamak için sadece birkaç tüyoya ihtiyacınız var.

Özellikle etrafta duran ufak tefek parçalar odanın uyumlu atmosferini bir anda yok edebilir. Fazlalıkları kutularda saklamanızı öneririz. Şık ve dekoratif depolama kutularını dolaplara koymanıza da gerek yok. Odanın uygun bir yerinde aynı zamanda dekoratif bir hava katabilirler.

Genelde yatak odalarında gerekli depolama alanları yeterli kadar bulunmayabilir. Fakat akıllı eşyalar ile bu sorunu çözmek kolay: Son derece pratik çözümlerden biri yatak altı çekmeceler. Yatak altına rahatlıkla konulduğundan dolayı ekstra bir alan kaplamaz. Kışlıklarınızı veya nevresimlerinizi bu çekmecede saklayabilirsiniz. Veya açık kıyafet askı sistemleri de harika bir alternatif: Sürekli kullandığınız kıyafetleri hemen asabilir ve aynı zamanda modern görünümünün keyfini çıkarabilirsiniz.

Gardırobunuzda daha çok alan için harika fikirler

Sabah uyandığınızda tek hamlede aradığınız doğru kıyafeti bulabilmek harika olmaz mı? Rüya gibi gelse de kulağınıza, rahatlıkla yapabilirsiniz. Doğru düzenleme ile gardırobunuza yeniden hakim olabilirsiniz. Böylece aradığınız tişörtü bulmak için tüm gardırobunuzu yere sermenize gerek kalmayacak.

Esasında gardırobunuzun büyüklüğü çok önemli değil. Çünkü her gardırobun kendine göre avantajları vardır. Eğer gardırobunuz oldukça geniş ve yeterince askılık içeriyorsa, ceketleriniz, bluzlarınız dışında tişörtlerinizi de asabilir ve ilk bakışta düzenli bir hava yakalayabilirsiniz. Daha küçük gardıroplarda ise ince ve çok yer kaplamayan askılar kullanarak yerden tasarruf edebilirsiniz.

Bokslar, kutular veya çekmece düzenleyiciler kullanarak gardırobunuzu düzenleyebilirsiniz. Çorap, kemer veya güneş gözlükleri gibi küçük eşyaları kolayca bu araçlarda saklayabilirsiniz. Şallarınızı özel şal tutucularına asarak gardırobunuza yerleştirebilirsiniz.

Aksesuar, dekorasyon ve nevresimler - Yatak odanız için her şey burada!

"Güzel nevresimler, güzel uykular Yatak odanız için aklınızda şimdiden harika fikirler mi var? Öyleyse nevresim hakkında daha fazla bilgi almak için Tchibo'da tur atmaya başlayın. Yaz ve kış mevsimleri için ideal nevresim malzemeleri hakkında, renk, bakım ve en son trendlerle ilgili bilgileri şimdi keşfedin."
Nevresim kılavuzuna git
Das Siegel für Bio-Bauwolle

Organik pamuklu nevresim ile iki kat iyi hissedin

Yumuşak nevresimlerin konforunu keşfetmek ve aynı zamanda doğaya katkıda bulunmak sizi iki kat iyi hissettirecektir.

Organik pamuklu nevresimler bu yüzden çok seviliyor. Pamuklu ürünler yüksek konfor faktörlüdür. Yumuşak pamuklu malzemelerden üretilmiş nevresim kadar tende güzel bir his uyandıran daha iyi bir şey yok. Doğa dostu tarım uygulaması ile aynı zamanda toprağın verimliliği de korunmuş olmaktadır.

Organic Content Standard 100 sertifikası kontrollü organik tarımın simgesidir. Sadece doğal gübre ve tasarruflu su tüketimi sağlanır. Organik pamuk tarımı böylece hem insana hem de doğaya olumlu etki sağlamaktadır.

Aksesuar, dekorasyon ve nevresimler - Yatak odanız için her şey burada!

8 Adet Ekstra İnce Kıyafet Askısı, Yeşil
8 Adet Ekstra İnce Kıyafet Askısı, Bej
359,00TL
359,00TL
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
Kutu Saksı
1.649,00TL
2 Adet Çekmece Düzenleme Kutusu, büyük boy
2 Adet Çekmece Düzenleme Kutusu, orta boy
439,00TL
389,00TL
Rahatlama Yastığı, turkuaz
549,00TL
2 Adet Çekmece Düzenleme Kutusu, büyük boy
2 Adet Çekmece Düzenleme Kutusu, orta boy
439,00TL
389,00TL
Bitki Kutusu, Siyah
Bitki Kutusu, Beyaz
2.859,00TL
2.859,00TL
Bitki Kutusu, Siyah
Bitki Kutusu, Beyaz
2.859,00TL
2.859,00TL
2 Adet Dekoratif Yastık Kılıfı
209,00TL
Hafıza Süngerli Boyun Yastığı
689,00TL