Kamp yapmak için tatil tüyoları

Kamp tatilinde özgürlüğün tadı bir başka çıkar! Doğayla iç içe olup bağımsızlık hissini en iyi kampta yaşayabilirsiniz. Mükemmel bir kamp tatili yapmak için size harika tüyolarımız var. En uygun çadır seçiminden kamp mutfağına kadar her şey burada.

İlk defa kamp yapacaklara en iyi tüyolar burada

Planlama aşamasından uygulamaya kadar tüm hazırlık süreçlerini size özel derlediğimiz kamp kursumuzdan öğrenin ve hatasız bir hazırlık yapın.

1. Doğru çadır seçimi

Tatilde çadırda kalmak isteyenler lüks ve konfor tutkusundan biraz feragat etmek zorunda kalabilir. Fakat yine de tercih edeceğiniz çadır, dar ve kullanışsız olmamalı. Kaliteli ve geniş alanlı bir çadır ile doğanın özgür havasını oldukça rahat yaşayabilirsiniz. İşte sizin için derlediğimiz çadır çeşitleri ve özellikleri.

Kubbe çadırları ve otomatik çadırlar

Kubbe kurulumlu çadırlar karakteristik şeklini genelde iki veya daha fazla direklerinin çadırın orta bölümünde buluşmasından alır. Az yer kaplar, kolay ve hızlı kurulur. Böylece dağ turları veya kısa kamp tatilleri için idealdir. Daha hızlı kurulum sağlamak isterseniz otomatik açılan çadırlar tercih edebilirsiniz. Kurulumu için havaya atmanız yeterli!

Aile çadırları

Aile çadırları veya geniş çadırlar birkaç kişilik olup fazla eşyaya da yeterli alan sunar. Büyük boyutlu ve ağırlıkları nedeniyle yürüyüş için uygun değillerdir. Fakat grup olarak ve arabayla sabit bir kamp alanında tatil yapmak isteyenler için idealdir. Dilerseniz hatta bir kano, yemek grubu ve benzeri eşyalarınızı koyabileceğiniz bir depo olarak da kullanabilirsiniz.

Tünel çadırları

Bu çadırların şekli tuluma benzer, kubbeli çadırlara göre daha çok alan ve rahatlık sunarlar ve ağır değillerdir.Büyük modellerde oda bölmeleri bulunur. Özellikle aileler için oldukça kullanışlı sayılırlar. Tünel çadırlarını düz alanlarda kamp yapacaksanız kullanmanızı öneririz.

2. Doğru çadır alanı seçmek

Çadır kurmak için doğru alanın nasıl bir yer olması gerektiği kimlerle kamp tatiline çıktığınıza bağlı. Çocuklarla kamp tatili yapacaksanız onları eğlendirecek yeterli etkinlik alanı olmalı. Çift olarak kamp yapacaksanız ve sakin bir tatil geçirmek istiyorsanız ona göre seçim yapabilirsiniz.

Hareketli, eğlenceli ve çocukların keyif alabileceği tatil parkı veya herkesten uzak bir kamp adası mı olmalı? Her kamp alanı herkese aynı şekilde hitap etmeyebilir. Kamp alanını seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini sizin için bir araya getirdik.

Çocuklarla kamp yapmak

Çocuklarla kamp yapacaksanız küçük tatilcilere uygun bir çadır alanı olduğundan emin olun. Çocuklar için animasyon programlarının olduğu ve yeterli etkinlik programı sunulduğu bir kamp alanı tercih ederseniz onlar eğlenirken siz de dinlenebilirsiniz. Çocukların tek başına gezmesine izin verecekseniz çadır kurduğunuz yerin ana caddeden uzak olmasına dikkat edin.

Köpeğinizle kamp yapmak

Kamp yapacağınız yere köpeğinizi de birlikte götürecekseniz evcil hayvanların kabul edilip edilmediğini önceden öğrenin. Yakınlarda özel köpek sahilleri var mı veya köpeklerin koşturabileceği yeterli alan var mı? Köpeğinizle birlikte kamp yapmak için ideal tatil dönemi okulların açıldığı zamanlardır. Böylece kamp yerlerindeki yoğunluk azalmış olur ve daha çok yer bulabilirsiniz.

Çift olarak kamp yapmak

Çift olarak kamp yapmak istediğinizde ise oldukça özgür ve rahat bir çadır alanı seçebilirsiniz. Sakin ve wellness seçenekleri sunan bir kamp alanı da mümkün, hareketli ve bol eğlenceli bir yer de mümkün! Tercih sizin. Yeter ki önceden kamp yeri ayırın veya yeterli alanın olup olmadığını araştırın. Beklentilerinizi karşıladığından emin olmak için kamp hizmetleri hakkında önceden bilgi edinin.

3. Çadır alırken nelere dikkat etmek gerekir?

Çadır şekline karar verdikten sonra doğru modeli seçerken dikkat etmeniz gereken bazı şeyler var. En önemli sorular ise malzemesiyle ilgili. Örneğin su geçirmez mi? Dikiş yerleri suya karşı dayanıklı? Çadırın iç yüzeyi nefes alan bir dokumaya sahip mi? Eğer yürüyüş veya bisiklet turu gibi bir kamp planınız yoksa çok hafif bir çadır tercih etmek yerine üzerinde belirtilen kişi sayısından biraz daha büyük bir çadır alın. Şişme yatak, bavul ve benzeri eşyaları koymak için de ekstra yere ihtiyaç olacaktır.

4. Doğru çadır bakımı

Çadırınızı her kullandıktan sonra temiz ve kuru muhafaza ederek havalı bir yerde saklarsanız önemli bakım tüyolarını dikkate almış olursunuz. Kamp yaparken buhar ve ter gibi sıvılardan korumak için güneşli havalarda düzenli kurutun. Kirleri ise dikkatlice bir fırça yardımıyla temizleyin ve nemli bir süngerle silin. Agresif deterjan gibi temizlik malzemesi kesinlikle kullanmayın veya çadırı çamaşır yıkama makinasına atmayın.

Kampta yapılan klasik başlangıç hataları

İlk defa kamp tatili yapacaksanız beklemediğiniz zorluklarla karşılaşabilirsiniz. Tüm bu beklenmedik zorlukların üstesinden kolaylıkla gelmeniz için bazı tüyolarımız var.
  • Çadırınızı ve ilgili ekipmanları tatilden önce evde denemekte fayda var. Çadırınızı bir kere de olsa evde kurun ve gaz ocağı, şişme yatağı ve benzeri eşyaları tatile çıkmadan önce deneyin.
  • Tatil boyunca güneşin tadını çıkarmak isteseniz de her türlü hava şartlarını göz önünde bulundurun ve uygun kıyafet götürün. Yanınıza yetecek kadar kıyafet alın ve su geçirmez bir çantada muhafaza edin.
  • Erkenden yola çıkın. Ne de olsa karanlık çöktükten sonra yabancı çadırların üzerinden atlayarak ve el feneri yardımıyla çadır kurmak istemezsiniz.
  • Günlük bulaşık yıkamak için sünger, fırça, deterjan ve kurulama bezleri almayı unutmayın. Tabak çanakları taşıyabileceğiniz büyük bir leğen de işinizi kolaylaştırabilir.
  • Öğünlerinizi, yiyecek ve içeceklerinizi önceden planlayın. Böylece yanınızda yeterli miktarda yiyecek içecek bulundurduğunuzdan emin olabilirsiniz.

Kamp mutfağı için aradığınız her şey burada

Kamp yaparken bir süreliğine evdeki mutfağınızın sunduğu konfordan vazgeçmeniz gerekir. Fakat iyi bir hazırlık ve plan ile kamp mutfağınız da gayet eğlenceli olabilir. Açık havada yemek hazırlamanın da yemek yemenin de kendine özgü bir keyfi var.
Gaz ocağı, kömür mangalı ve diğerleri

Gaz ocağı, kömür mangalı ve diğerleri

Eğer 'benim' diyebileceğiniz bir karavana sahip değilseniz, yemek pişirmek için başka seçeneklere bakmanız gerekebilir. Gaz ocağı ve kömür mangalı ise en sevilen çözümler arasındadır. Gaz ocağı size küçük bir ocak hizmeti sunacağı için evde de yaptığınız gibi bir tencerede veya tavada yemeğinizi hazırlayabilirsiniz. Mangal tercih ederseniz biraz daha yavaş ve az seçeneğiniz olacaktır. Fakat iyi tarafı bulaşığınızın az çıkmasıdır. Kısa bir tatil için tek kullanımlık mangal malzemesi de yeterli olabilir.
Kamp ateşi nasıl yakılır?

Kamp ateşi nasıl yakılır?

Kamp ateşiyle de yemekler hazırlayabilirsiniz. Ayrıca kamp ateşinin başında oturmak ve çıtırtılarını duymak son derece huzur vericidir. Küçük bir ateş yakmak istiyorsanız, örneğin marshmallow kızartmak için yıldız ateşi yakabilirsiniz. Ortada yıldız oluşturacak şekilde küçük büyük odunları ve benzeri malzemeleri bir araya getirin. Her durumda yangın ihtimalini dikkate alın ve yakınınızda mutlaka yangın söndürücü bulundurun.

Kamp mutfağınız için harika tarifler

Tatilde lezzetli yemekler hazırlamak için pratik tarifler mi arıyorsunuz? Pratik ve hızlı yemekler hazırlayabileceğiniz tarifleri sizin için derledik. Ayrıca bu tarifler için çok az araç gerece ihtiyaç duyacaksınız. Afiyet olsun!
Marshmallows
Marshmallows

Malzemeler

  • 500 g pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı öğütülmüş beyaz jelatin
  • 2 yumurta akı ( M boy)
  • 1 tutam tuz
  • Yaklaşık 5 damla vanilya aroması
  • 2 yemek kaşığık nişasta
  • Kap için yağ
Marshmallowların lezzeti de en az kokusu kadar güzel. Dikkat, bağımlılık yapabilir!
1. 450 g pudra şekerini bal ve 150 ml su ile karıştırın. Yüksek ateşte kaynatın. Karışım 130 dereceye gelene kadar kaynatmaya devam edin. Jelatini 150 ml soğuk suda yumuşatın. Tencereyi ocaktan alın ve yavaşça jelatini suya ilave edin ve tamamen çözülene kadar karıştırın.

2. Yumurta aklarını tuz ile sertleşene kadar çırpın. Ardından sıcak şurubu kaşık kaşık ilave edin. Vanilya aroması ile tatlandırın ve çırpmaya devam edin. Sert ve kalın bir kıvam elde etmeniz gerekir.

3. Düz bir kalıba (tepsinin yarısı kadar) yanmaz pişirme kağıdı serin ve yağlayın. Karışımı üzerine dökün, düzleyin ve üstü açık olarak 2 gün kurumasını bekleyin. Kalan pudra şekerini ve nişastayı karıştırın, kurumuş karışımı 3 cm büyüklüğünde kareler kestikten sonra nişasta karışımına bulayın. Hazır olan Marshmallowları hava geçirmez bir kapta 1-2 hafta kadar muhafaza edebilirsiniz.
Çubuk ekmek
Çubuk ekmek

Malzemeler

  • 1 yaş maya ( yaklaşık 40 g)
  • 1/2 çay kaşığı şeker
  • 1 1/2 çay kaşığı kişniş tohumu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 500 g un
  • 4 yk zeytinyağı
  • 8 ince, sağlam ahşap çubuk (yaklaşık 80 -100 cm uzunluğunda)
  • Çubuklar için zeytinyağı
8 tane için malzemeler | Taze ekmeğin kokusuna kimse dayanamaz. Çubuk ekmeği kamp ateşi veya kömür mangalının üzerinde kızartılır ve çıtır çıtır olunca yenmeye hazır hale gelir.
1. Mayayı kabaca ezin, kâseye alın, üzerine şeker serpiştirin ve üzerine 50 ml ılık su dökün. Üzeri kapalı olarak sıcak bir yerde 15 dakika kadar mayalanması için bekleyin.

2. Kişniş tohumlarını havanda ezin, tuz ve unla karıştırın. Yaklaşık 200 ml ılık suyu zeytinyağı ile karıştırın ve maya karışımı ile una ekleyin. Ahşap bir kaşıkla hepsini karıştırın ve 5 dakika kadar yoğurun. Düz ve yumuşak bir kıvam almasını sağlayın. Hamuru unlanmış bir kâseye alın ve yaklaşık 1 saat kadar bekletin.

3. Hamuru tekrar iyice yoğurun, 8 parçaya ayırın ve kalın ip şeklini verin. Ahşap çubuklarını yarısına kadar yağlayın ve hamurdan hazırladığınız iplerle sarın. Kamp ateşi üzerine tutun veya kömür mangalında kızartın. Ekmekler kahverengi ve çıtır çıtır olunca yenmeye hazırdır.

Öneri: Kampa çıkmadan önce hamuru evde hazırlayabilirsiniz.

Kamp mutfağında zengin çeşit için 3 öneri

İster ocak ister kaynatıcı veya mangal! Kamp alanında birbirinden lezzetli yemekler hazırlayabilirsiniz. Hem her gün kutu yiyecek yemek kimi mutlu eder ki! Kamp mutfağınızda farklı sunumlar için nelere mi ihtiyacınız var? Sadece biraz hazırlama süresi ve bu tüyolara:
  • Çeşitli gıdaları yanınıza alın. Olmazsa olmazlar arasında ise bulunanlar tuz, biber, bal, şeker, yağ ve sirke. Kuskus, mercimek, makarna, kutu domates ve ton balık da dayanıklı gıdalar olarak tercih edilebilir. Gizli bir tüyo arasında tost ekmeği de var: İki dilim tost ekmeği arasında gönlünüz ne isterse kızartabilirsiniz. Örneğin pesto, mozarella peyniri ve domates.
  • Yöresel yiyecekler alın. Aromatik baharatlar veya taze balık isterseniz yöresel pazarlara veya marketlere gidebilirsiniz. Kamp alanınız dışına çıkın ve yepyeni bir mutfakla tanışmaya hazır olun.
  • Arta kalan yemekleri doğru değerlendirin. Lezzetli yemek hazırlamak istediğinizde hâlâ işinize yarayabilirler. Örneğin 'fakir şövalye' hazırlayabilirsiniz. Bunun için ekmekçileri süte ve yumurtaya bandırıp kızartın. Önceki günden kalan patatesleri kızartabilir, patatesli omlet veya patates salatası yapabilirsiniz.

Tchibo ile muhteşem kamp maceralarına hazır olun

Mavi gökyüzünün altında hiçbir engele takılmadan harika bir kamp tatili yapmak için iyi bir ön hazırlık gerekir. Aküden (akıllı telefonunuzun uzun süre şarjlı olması için) çadıra kadar ihtiyacınız olan her şeyi Tchibo'nun zengin kamp ürünleri arasında bulabilirsiniz.
Fonksiyonel Outdoor Mont
2.179,00TL
 
Seçenekler:
 
Outdoor Pantolon, Lacivert
1.669,00TL
 
Seçenekler:
 
Spor Çantası, yeşil
Spor Çantası, siyah
1.099,00TL
1.099,00TL
Softshell Fonksiyonel Şort, Lacivert
Softshell Fonksiyonel Şort, Bej
799,00TL
799,00TL
 
Seçenekler:
 
 
Seçenekler:
 
Softshell Mont, kırmızı
2.069,00TL
 
Seçenekler:
 
Bir Çift Katlanabilir Trekking Batonu
1.299,00TL
Softshell Ceket
1.839,00TL
 
Seçenekler:
 
Fonksiyonel Polo Tişört
719,00TL
 
Seçenekler:
 
-20 %
Yelekli 3'ü 1 Arada Yağmurluk
2.999,00TL
2.399,00TL'den itibaren
 
Seçenekler:
 
Küçük Soğutucu Çanta
799,00TL
Kapitone Kayak Montu
2.999,00TL
 
Seçenekler:
 
Outdoor Pantolon »İş Pantolonu«
1.489,00TL
 
Seçenekler:
 
Softshell Fonksiyonel Şort, Lacivert
Softshell Fonksiyonel Şort, Bej
799,00TL
799,00TL
 
Seçenekler:
 
 
Seçenekler:
 
Örgü Polar Ceket
1.489,00TL
 
Seçenekler:
 
Yağmur Parkası »Friesennerz«
2.299,00TL
 
Seçenekler:
 
Su Geçirmez Çift Taraflı Kapitone Mont
2.299,00TL
 
Seçenekler:
 
Spor Çantası, yeşil
Spor Çantası, siyah
1.099,00TL
1.099,00TL
Mevsimlik Ceket
Mevsimlik Ceket
2.069,00TL
2.069,00TL
 
Seçenekler:
 
 
Seçenekler:
 
2 Çift Outdoor ve Bahçe Çorabı
339,00TL
 
Seçenekler:
 
Polar Ceket
1.149,00TL
 
Seçenekler:
 
-20 %
Softshell Pantolon
1.199,00TL
959,00TL
 
Seçenekler:
 
Paslanmaz Çelik Temizleme Fırçası
269,00TL
Fonksiyonel Üst
539,00TL
 
Seçenekler:
 
Çok Amaçlı Anahtarlık
459,00TL
Outdoor Sırt Çantası
1.549,00TL
BBQ Balık Izgara Teli
359,00TL
1 ...