Büyük Beden Giyim Son Trendler

Kusur örtmek ve saklamak dünde kaldı! Bugün kendi stilinizi sıfır beden olmasanız da gerçekleştirebilirsiniz ve güncel trendlerle aynada kendinizi büyüleyebilirsiniz. Güncel kesimler, kumaşlar ve desenler moda dünyasının kapılarını sizin için açıyor: etekleri uçuşan elbiseler, net iş kadını stili, salaş 90'lar ve birçokları için hazır olun.

Büyük Beden Kıyafet Seçim Önerileri ve İpuçları

Büyük beden olarak modaya uygun giyinmek istiyorsunuz; ama nasıl yapılacağını bilmiyor musunuz? Birkaç ipucu ile hem basic hem de trend paçaları kendinizi iyi hissedeceğiniz şekilde kombine edebilirsiniz. Temel olarak aynısı tüm bedenler için geçerlidir: kesimi, rengi ve deseni seçin, vücudunuzun en beğendiğiniz yerini ön plana çıkarın.

Büyük görünüm için küçük desenler

Büyük podyumlarda kıyafet bedenlerinden bağımsız olarak farklı desenler modanın merkezindedir. Çiçekler, çizgiler, kareler ya da grafik desenler farketmez, hem modaya uygun giyinebilir hem de figürünüzü sergileyebilirsiniz. Küçük desenler genellikle romantik vintage cazibesini ortaya çıkarır. Küçük çiçekli ya da puantiye desenli akıcı elbiseler oldukça feminendir ve eski zamanlara götürür. Ayrıca ufak kusurların göze çarpmasını da engeller. Büyük çiçekler ve blok çizgiler ise dikkat çeker ve bilinçli olarak göz alıcı bir şekilde kullanılabilir. Ana renk koyu tonda ise, büyük bedenler için son derece uygundur.

Kusurları örtmek yerine vurgulayın:
figürünüze uygun modeller

Neyi vurgulamak istersiniz: kıyafet bedenine göre kıyafet seçimi yapın. Ne çok küçük ne de çok büyük beden kıyafetler uygundur. Kıyafetlerinizin içerisinde tüm gün boyunca rahat ve çekici hissedebilmeniz için kesinlikle doğru bedenleri seçmeye odaklanmalısınız. Örneğin, tam oturan bir pantolon ve dökümlü bir bluz ile dikkatleri harika bacaklarınıza çekersiniz. Etekleri A kesimli ve V yakalı bir elbise ise dekolteniz için güzel bir çerçeve oluşturur ve klasik feminen bir görüntü kazandırır. Eğer narin bir üst bedene ve zayıf kalçalara sahipseniz, kalın ya da fırfırlı üstler giyerek daha dolgun görünebilirsiniz. Orta uzunlukta akıcı bir etek ya da koyu renklerde rahat kesimli bir pantolon uygun olacaktır.

Şekillendiriciler: rüya gibi bir silüet için form veren çamaşırlar

İpek gibi narin ya da hafif transparan kumaşlı kıyafetlerden hoşlananlar problemi iyi bilirler: hafif bir kusur bile kıyafetin altından hemen belli olur. Şekillendiriciler ile artık bunları düşünmek zorunda kalmazsınız, ince kıyafetlerinizi ve bluzlerinizin içinde rahatça hareket edebilirsiniz. Büyük bedenler için yeni şekillendiriciler artık inceltirken vücudun hava almasını da sağlar, böylece daha rahat giyilirler. Binici pantolonu formundaki şekillendirici çamaşırlar sıcak havalar için oldukça uygundur. Kalçayı ve baldırları sıkılaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yazlık elbisenizin içinde yürüyüş yaparken rahat hissetmenizi sağlar. Bluzun içerisine giyeceğiniz şekillendirici atlet, belinizi vurgular. Yüksek belli bir pantolon ya da body beli şekillendirir. Eğer silüetinizi şekillendirmek istiyorsanız, şekillendirici elbise de kullanabilirsiniz.

Sizin vücut tipiniz hangisi?

Endişe etmeyin, elma mı yoksa armut mu diye sormayacağız. Vücut tipinizi belirlemek için alfabeyi kullanacağız; çünkü A, H, O, V ve X olarak 5 harf farklı vücut tiplerini iyi şekilde tarif eder. Tchibo ile silüetinize uygun mükemmel görünümü bulun!
A tipi

A tipi

Üst kısmı dar, alt kısmı geniş
A vücut tipi ince bir üst beden, küçük bir üst beden genişliği, ince kollar, dar bir bel ve yuvarlak hatlı geniş kalçalar içe feminen bir figürdür.
Kıyafetlerinizde ince üst bedeninize vurgu yapmak için açık renkler, desenler, güzel dekolteler ya da göğüs cebi detayları kullanmanız idealdir. Alt bedeninizi kamufle etmek için ise koyu renkte akıcı, bol kumaşlı kıyafetler tercih etmeniz gerekir. Adından da anlaşıldığı gibi silüetiniz için A formlu elbiseler ve üst parçalar seçerek vücudunuzun avantajlarını iyi şekilde sergileyebilirsiniz.
H tipi

H tipi

Düz figür, omuzlar ve kalçalar aynı genişlikte
Düz belli ve güçlü bir üst bedene sahip düz bir silüete mi sahipsiniz? Omuzlarınız ve kalçalarınız aşağı yukarı aynı genişlikte mi? O zaman siz H vücut tipine sahipsiniz.
Düz çizgilerin altını çizin. Klasik ve minimalist kesimler kullanabilmeniz için, üst ve alt bedenlerin arasındaki oran farklılıklarını telafi etmeniz gerekmez. Temiz hatlara, yapılandırılmış kumaşlara ve net moda tasarımlarına odaklanın. Doğal sportiflik ile karakterize edilen bir moda stili deneyin.
O tipi

O tipi

Geniş orta kısım, büyük üst genişlik
O vücut tipi olarak belirgin bir göğüs, bel ve kalçanız vardır, bacaklarınız ve ayak bilekleriniz incedir. Bu vücut tipi harika bir dekolteye sahip olabilir, bu nedenle bu özelliği kesinlikle ortaya çıkarmanız gerekir. Avantajlarınıza bir göz atın ve çikolata tarzına göre boynunuzu ve bacaklarınızı vurgulayın. Alt bölgeniz için parlak renkler ya da desenler kullanın. Üst bölgenizde ise koyu tonlar, tek renkler ve önü açık ceketler giymeyi tercih edin. Önemli olan karın bölgenizi sıkmamanızdır, ancak orta kısmınız için farklı desnelerle oynayabilirsiniz.
V tipi

V tipi

Üst kısım geniş, alt kısım dar
V vücut tipine sahipseniz üst bedeniniz ve göğüs çevreniz geniştir, kalçalarınız dardır, poponuz ufaktır ve bacaklarınız incedir. Bunun için alt ve üst bedeniniz arasında bi denge sağlamanız gerekir. Bunu yapmanın en iyi yolu dar pantolonlarla bacaklarınızı vurgulamak ya da bol pantolonlar ve eteklerle proporsiyonunuzu eşitlemektir. Deneyin ve görün.
X tipi

X tipi

Üst kısım geniş, alt kısım geniş, bel kısmı dar
X vücut tipi klasik kum saati figürüdür. Bel kısmı inceyken, omuz ve kalça bölümleri eşit genişliktedir. Genellikle bu figüre sahip olanların göğüs çevresi ve kalçaları geniştir, bu nedenle sade ve zarif kıyafetler seçilmelidir. Bu nedenle bele oturan üstler, kruvaze elbiseler ve şık kemerlerle belinizin inceliğini vurgulayabilirsiniz.

İşte böyle figürünüze göre stil oluşturabilirsiniz!

Tchibo'nun yeni koleksiyonu her vücut tipi için doğru kıyafetler sunar:
  • A tipi
  • H tipi
  • O tipi
  • V tipi
  • X tipi
  • H tipi
  • V tipi
  • X tipi
  • A tipi
  • H tipi
  • A tipi
  • H tipi
  • O tipi
  • X tipi
  • V tipi
  • X tipi
Kadınlar için daha çok moda trendleri

Kadınlar için daha çok moda trendleri

Kadın modası kategorisine
Kadınlar için  günlük çamaşırları keşfedin

Kadınlar için günlük çamaşırları keşfedin

İç çamaşırı, plaj modası kategorisine

Büyük beden konseptimiz

Fonksiyonel Outdoor Mont
2.179,00TL
 
Seçenekler:
 
Dokuma Pantolon
899,00TL
 
Seçenekler:
 
Su Geçirmez Çift Taraflı Kapitone Mont
2.299,00TL
 
Seçenekler:
 
Jogger Pantolon
849,00TL
 
Seçenekler:
 
İnce Örgülü Kazak
Çizgili İnce Örgülü Kazak
799,00TL
799,00TL
 
Seçenekler:
 
 
Seçenekler:
 
Kapitone Yelek
1.399,00TL
 
Seçenekler:
 
İnce Örgülü Kazak
Çizgili İnce Örgülü Kazak
799,00TL
799,00TL
 
Seçenekler:
 
 
Seçenekler:
 
Kapüşonlu Kapitone Yelek
1.669,00TL
 
Seçenekler:
 
Örgü Kazak, pembe
Örgü Kazak, çizgili
999,00TL
999,00TL
 
Seçenekler:
 
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
Kalın Örgülü Kazak, pembe
Kalın Örgülü Kazak, yeşil
899,00TL
899,00TL
 
Seçenekler:
 
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
Baskılı Palazzo Pantolon, Yeşil-Bej
919,00TL
 
Seçenekler:
 
Organik Pamuklu Poplin Bluz
759,00TL
 
Seçenekler:
 
Kargo Cepli Jogger Pantolon
1.029,00TL
 
Seçenekler:
 
Dokulu Örgü Hırka
1.609,00TL
 
Seçenekler:
 
3 Adet Magic-Cut Külot
599,00TL
 
Seçenekler:
 
Çift Taraflı Kapitone Mont, Mavi-Yeşil
1.209,00TL
 
Seçenekler:
 
Jean Görünümlü Tayt
749,00TL
 
Seçenekler:
 
Kalın Örgü Kolsuz Süveter
799,00TL
 
Seçenekler:
 
Çizgili İnce Örgü Kazak, beyaz
Çizgili İnce Örgü Kazak, lacivert
979,00TL
979,00TL
 
Seçenekler:
 
 
Seçenekler:
 
5 Adet Külot
599,00TL
 
Seçenekler:
 
Seamless Spor Büstiyeri, koyu mavi
Dikişsiz Spor Büstiyeri, gül kurusu
669,00TL
669,00TL
 
Seçenekler:
 
 
Seçenekler:
 
Pike-Jersey Tişört, Lacivert
Pike-Jersey Tişört, Kobalt Mavisi
529,00TL
529,00TL
 
Seçenekler:
 
 
Seçenekler:
 
2 Magic-Cut Brezilya Modeli Slip Külot, krem rengi
2 Magic-Cut Brezilya Modeli Slip Külot, deniz mavisi
2 Magic-Cut Brezilya Modeli Slip Külot, petrol rengi
499,00TL
499,00TL
499,00TL
 
Seçenekler:
 
 
Seçenekler:
 
 
Seçenekler:
 
Kapüşonlu Kapitone Manto, Kırçıllı Gri
3.449,00TL
 
Seçenekler:
 
Toparlayıcı Sütyen
1.019,00TL
 
Seçenekler:
 
4 Adet Slip Külot
659,00TL
 
Seçenekler:
 
5 Adet Organik Pamuklu Külot
629,00TL
 
Seçenekler:
 
Kapitone Mont
1.949,00TL
 
Seçenekler:
 
Toparlayıcı Sütyen, Pembe
599,00TL
 
Seçenekler:
 
-20 %
-20 %
Balenli Sütyen, beyaz
Balenli Sütyen, ada çayı yeşili
999,00TL
799,00TL'den itibaren
999,00TL
799,00TL'den itibaren
 
Seçenekler:
 
 
Seçenekler:
 
1