Akdeniz Mutfağı ve Domatesli Tarifler

Yaz güneşinde olgunlaşan domatesler Akdeniz mutfağının kalbidir. Çok çeşitli, sağlıklı ve lezzetli, yani kısacası her şeye yakışır! Domateslerle lezzetli bir salata, dünyanın en iyi makarna sosu veya en sevdiğiniz pizzayı yapmak için taze malzemeler, bir de sevgi lazım... Ve tabii ki bir de sizin için hazırladığımız küçük-büyük tarifler, fikirler ve öneriler. Afiyet olsun!

Mükemmel salata sosu

Domatesler için mükemmel bir salata sosu hem kolay hem de hızlıca hazırlanabilir. İşte yapılışı: Balzamik yağına tuz, karabiber ve şeker ekleyin. Yağı bir çatal yardımıyla hafif kremsi sos oluşana kadar karıştırın. İnce kıyılmış kekik yaprakları ekleyin ve dilimlediğiniz domatesleri içinde karıştırın. Lezzetli ve aromatik salata sosunuz hazır!

Sağlıklı sebze

Domateslerin inanılmaz az kalorisi, ama bir o kadar da çok C vitamini vardır. Yüksek su ihtiva ettikleri için de çok sağlıklı bir sebzedir. Ayrıca likopen içerirler: Likopen en önemli antioksidanlardan biridir ve doğal renk olarak domateslere kırmızı rengini verir. Likopenin kalp dolaşım bozukluğunu ve bazı kanser türlerini engellendiği de bilinir. Pişmiş olarak tüketilmesi önerilir.

Domatesler sıcağı sever

Domateslerin memleketi sıcaktır, o yüzden aromaları oda sıcaklığında daha iyi ortaya çıkar. Olgun domatesleri buz dolabında saklamayın, güneş alan bir yere koyun. Böylece olgunlaşmaya devam eder ve aromatik lezzetlerini daha da iyi alabilirsiniz. Tamamen olgunlaşmış domatesleri ise serin ve karanlık yerlerde muhafaza edin.

Aromatik domatesler nasıl anlaşılır?

Domates alırken mükemmel görünümlü domateslere kanmayın. Kırmızı ve sert domatesler illaki aromatik olmayabilir. Çok fazla su içerebilir veya erken toplanmış olabilirler. Daha önemli kriterler ise kokuları ve taze yeşilimsi görünümleri ve ülke menşeidir. İhraç edilen domateslere alternatif olarak kendi bölgenizden gelen domatesleri tercih edebilirsiniz. Çünkü domatesin dalında olgunlaşma süresi daha uzundur.

En sevdiğimiz domatesli tarifler

Taze soğanlı serinletici domates salatasına ne dersiniz? Veya çilekli domatesli smoothie olabilir mi? Ya da ev yapımı domates sosu?
En sevdiğimiz domatesli tariflerden bazılarını sizin için derledik:
Domatesli Graten

Malzemeler:

  • 1 kg sert, olgunlaşmış domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 taze soğan
  • 1 yemek kaşığı çekirdeksiz siyah zeytin
  • 4 dal kekik veya bakla kekik
  • 100 g siyah ekmek veya koyu renk çavdar ekmeği
  • 100 g koyun peyniri
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
4 kişilik | Hazırlanışı: yaklaşık 20 dk. | Pişirme: yaklaşık 25 dk. | Kişi başı yaklaşık 270 kcal
1. Domatesleri yıkayın, ikiye bölün ve sap kısmını çıkarın. Domateslerin kesilmiş kısmı yukarı bakacak şekilde bir fırın kabına koyun ve tuz, karabiber ile baharatlayın. Sarımsakları soyun ve incecik kıyın. Taze soğanları yıkayın ve ince halkalar şeklinde doğrayın. Zeytinleri ince kıyın.
2. Fırını önceden 200° getirin. Kekikleri veya bakla kekiğini yıkayın ve kurulayın. Yaprakları dalından alın, bakla kekiğini ince kıyın.
3. Ekmeği ve koyun peynirini küçük taneler şeklinde ufalayın ve zeytinyağı karışımına ekleyin. Karışımı tuz ve karabiberle baharatlayın ve eşit şekilde domateslerin üzerine gezdirin. Domatesleri önceden ısıtılmış fırının orta bölümünde yaklaşık 25 dakika pişirin. Üzeri güzel bir kahverengi olunca hazırdır. Fırından çıkarın ve biraz dinlendirdikten sonra servis yapın.

Küçük bir öneri: Domatesler çok kısa bir sürede bir aperatif için de kullanıma hazır hale getirilebilir. Bunun için soğumasını bekleyin ve roka yaprakları üzerinde servis yapın.

© 2015 GRÄFE UND UNZER VERLAG GmbH, München
(C. Schinharl: ""Frühling, Sommer, Gemüse"", S. 91)
Rokalı ve Pastırmalı Pizza

Malzemeler:

  • 400 g un
  • ½ paket yaş maya (yaklaşık 20 g)
  • 1 tutam şeker
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 750 g tam olgunlaşmış domates
  • Karabiber (değirmenden)
  • 1 çay kaşığı kurutulmuş kekik
  • 200 g Mozarella
  • 50 g Pecorino (İtalyan koyun peyniri)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 demet roka
  • 10 çeri domates
  • 8 dilim pastırma
2 adet pizza için | Hazırlanışı: 1 saat 20 dk. | Pişirme: 10 dk. | 1 pizza yaklaşık 1550 kcal
1. Unu bir kâseye alın, ortasına havuz açın ve için yaş mayayı ufalayıp şeker serpiştirin. 125 ml ılık su ve biraz un ile karıştırın. Hamuru üstü kapalı olarak en az 15 dakika kadar mayalanması için bekletin.
2. 1ay kaşığı tuz ve 2 yemek kaşığı yağı unun kenarına koyun ve hepsini 125 ml ılık suyla 10 dakika kadar yoğurun. Hamurun parlak ve pürüzsüz olması gerekir. Hamuru tekrar sıcak bir yerde 30 dakika kadar bekletin.
3. Bu arada domateslerin sapını çıkarın. Domatesleri kısaca kaynar suya sokun, kabuklarını soyun ve ufak parçalara doğrayın. 2 yemek kaşığı zeytinyağını tencerede ısıtın, domatesleri ekleyin ve ağzı açık şekilde ara sıra karıştırarak 15 dakika kadar pişirip buharlaşmasını sağlayın. Tuz, karabiber ve kekikle baharatlayın. Karışımın soğumasını bekleyin. Mozzarella peynirini dilimleyin ve Pecorino'yu (İtalyan peyniri) rendeleyin.
4. Fırın ızgara telini en alt raya yerleştirin. Pizza taşını ve pizza küreğini hafifçe unlayın. Pizza taşını ızgara teline koyun. Fırını 30 dakika öncesinden en yüksek dereceye getirin (250 – 300 °C). Hamuru tekrar iyice yoğurun ve ikiye bölün. Her iki hamur parçasını yuvarlak pide şekline getirin (yaklaşık 25 cm çapında). Pidenin birini pizza küreğine koyun ve domates sosu sürün. Mozzarella dilimleri yerleştirin, rendelenmiş İtalyan peynirini ekleyin ve biraz da zeytinyağı gezdirin. Üzeri kapalı olacak şekilde 10 dakika kadar bekletin. Ardından ahşap kürek yardımıyla sıcak taşın üzerine koyun ve 10 dakika kadar fırında pişirin. Bu arada ikinci pideyi de aynı şekilde hazırlayın.
5. Rokaları yıkayın ve kurulayın. Kalın saplarını kesin ve yapraklarını küçük parçalar şeklinde koparın. Şeri domatesleri yıkayın ve ikiye bölün. Pişmiş olan pizzayı fırından çıkarın ve her birinin üzerine roka, domateslerin bir kısmını ve isteğe göre 4 dilim pastırma koyun. İkinci pideyi de aynı şekilde hazırlayın.
Pesto Sos

Malzemeler:

  • 4 demet fesleğen
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı çamfıstığı
  • 1 parça parmesan (30 g)
  • 1 parça Pecorino (30 g)
  • Deniz tuzu
  • 200 ml zeytinyağı
2 su bardağı için (her biri 200 ml ) | Hazırlama: yaklaşık 30 dk. | 1 bardak yaklaşık 1080 kcal
1. Fesleğeni yıkayın, kurulayın, yapraklarını koparın ve bir bez üstünde kurumasını sağlayın. Sarımsakları soyun ve ezin. Çamfıstıklarını tavada kızartın. Parmesan ve Pecorino peynirlerini rendeleyin.
2. Sarımsağı ve çamfıstıklarını havanda kremsi bir kıvam oluşana dek ezin. 1/2 çay kaşığı deniz tuzunu ekleyin ve karıştırın. Kekikleri tek tek ekleyin ve havanda ezmeye devam edin.
3. Tüm içerikler ezilip açık yeşil tonda bir sıvı oluştuğunda, her iki peyniri de ekleyebilirsiniz. Şimdi yağı da içine damlatarak ekleyin ve hepsini havanda kremsi bir kıvam alana dek dövün. Pestoya tuz ekleyin.
4. Pesto sosunu bardaklara alın ve üzerini zeytinyağı ile kapatın. Ağzını iyice kapatıp buzdolabında muhafaza edin. Son kullanma tarihi açılmamış olarak 2 -3 ay kadardır. Açıldıktan sonra hızlıca tüketin.

© 2012 GRÄFE UND UNZER VERLAG GmbH, München
(G.Kunkel: Ein Italienischer Sommer, S. 68)
Paprika Soslu Ispanaklı Fusulli Makarna

Malzemeler:

  • 400 g 400 g Fusilli makarna
  • Tuz
  • 3 taze soğan
  • 400 g taze ıspanak
  • 250 g kiraz domatesi
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kavanoz közlenmiş biber (200 g)
  • 100 g kurutulmuş domates (yağa yatırılmış)
  • 100 g krema
  • 100 ml sebze suyu
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 50 g susam, ayçiçeği veya çamfıstığı çekirdekleri
  • 50 g siyah zeytin
  • 2 yemek kaşığı İtalyan sert peyniri
4 kişilik | Hazırlama süresi: 30 dk. | 1 porsiyon 740 kcal
1. Büyük bir tencereye yeterince su ve tuz ekleyerek kaynatın. Makarnayı paketteki tarife göre çok yumuşak olmayacak şekilde kaynatın, süzgeçten geçirin ve suyunu damlatın.
2. Makarna kaynarken taze soğanları yıkayın, beyaz ve açık yeşil yerlerini eğik olarak 2-3 cm genişliğinde doğrayın. Ispanakları yıkayın ve kurulayın. Çeri domatesleri yıkayın ve ikiye kesin. Sarımsağı soyun ve küçük kareler şeklinde doğrayın.
3. Közlenmiş biberleri ve kurutulmuş domateslerin suyunu süzün, kabaca doğrayın ve el blender'ından geçirin. Krema ve sebze suyu ile tencerede karıştırın, ısıtın. Tuz ve karabiberle baharatlayın. Sosun sıcak kalmasını sağlayın.
4. Bu arada yağı bir wok tavasında ısıtın. Fıstıkları, taze soğanları ve sarımsağı yüksek ateşte sürekli karıştırarak 1 dakika kadar pişirin. Ispanakları da ekleyin ve orta ateşte 2-3 dakika daha karıştırın. Makarna, zeytin ve şeri domatesleri de karışıma ekleyin. Hepsini orta ateşte 2 dakika daha pişirin. Makarnayı biber sosuyla birlikte servis yapın. Üzerine peynir rendesi gezdirin.

© 2015 GRÄFE UND UNZER VERLAG GmbH, München
(M. Kittler: Expresskochen Vegetarisch, S. 33)
Peynirli Ballı Fırın Domates

Malzemeler:

  • 500 g kokteyl domates
  • 8 dal kekik
  • Tuz
  • Karabiber
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 parça labne keçi peyniri
  • ½ yemek kaşığı bal
  • 4 dal fesleğen
  • 1 yemek kaşığısiyah küçük zeytinler
  • 1 yemek kaşığı yumuşak sirke
4 kişilik | Hazırlanışı: 15 dk. | Pişirme: 20 dk. | 1 porsiyon 220 kcal
1. Fırını önceden 200° getirin. Domatesleri yıkayın, ikiye bölün ve kesilmiş tarafı yukarı bakacak şekilde fırın kabına yerleştirin. Kekikleri yıkayın ve kurulayın. Yapraklarını dallarından alın, tuz ve karabiberle birlikte domateslerin üzerine serpiştirin. Domatesleri 4 yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlayın ve sıcak fırında (orta rayda) 20 dakika kadar iyice üstü kızarıncaya dek pişirin. Ardından fırından çıkarın.
2. Fırın derecesini 250° olarak yükseltin. Peynir tanelerini yan yana fırın kabına dizin. Balı 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile iyice karıştırın. Gerekirse biraz ısıtıp balın akıcılığını artırın. Ballı yağı peynirlerin üzerine sürün ve ısıtılmış fırında 3-4 dakika kadar kızartın.
3. Bu arada kekikleri yıkayın, kurulayın ve yapraklarını elinizle koparak parçalayın. Kekikleri ve zeytinleri fırından çıkmış domateslerle karıştırın. Sirkeyi 1 yemek kaşığı yağ ile kremsi olana dek çırpın ve karışıma ekleyin. Fırın domateslerini tuz ve karabiberle tatlandırın ve peynirlerle birlikte dört tabakta servis yapın.

© 2015 GRÄFE UND UNZER VERLAG GmbH, München
(C. Schinharl: Frühling, Sommer, Gemüse, S. 25)
Sarımsaklı Ekmek(Bruschetta)

Malzemeler:

  • 500 g olgu domates
  • 2 taze soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 dal biberiye
  • 1 sap düz maydanoz
  • 1 küçük kırmızı acı biber
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber (değirmenden)
  • 2 büyük dilim beyaz ekmek
4 kişilik | Hazırlanışı: 20 dk. | 1 porsiyon 200 kcal
1. Domatesleri yıkayıp küçük küpler şeklinde doğrayın. Saplarını çıkarın. Taze soğanların koyu yeşil kısmını ve kökünü kesin. Soğanları yıkayın ve halkalar şeklinde doğrayın. Sarımsağı soyun ve ince ince kıyın. Taze yeşillikleri yıkayın, kurulayın ve incecik kıyın. Acı biberi yıkayın, sapını çıkarın ve ince doğrayın.
2. Büyük bir tavada 2 yemek kaşığı yağ ısıtın. Taze soğanları ve sarımsağı içinde soteleyin. Domates, yeşillikler ve acı biberi de ekleyip tuzunu biberini atın. Hepsini 10 dakika kadar orta ateşte suyu buharlaşana dek kaynatın.
3. Bu arada ekmek dilimlerini dörde bölün ve ikinci bir tavada her iki tarafını kızartın. Dilimleri bir tabağa alın ve üzerlerine bolca zeytinyağı gezdirin. Domatesleri tuz ve karabiberle tatlandırın ve ekmeklerin üzerine yayın.

© 2012 GRÄFE UND UNZER VERLAG GmbH, München
(G.Kunkel: Ein Italienischer Sommer, S. 43)
Kekikli & Domatesli Sos

Malzemeler:

  • 1 kg iyice olgunlaşmış domates
  • 1 soğan
  • 1 sarımsak
  • 5 dal kekik
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 100 ml beyaz şarap (isteğe göre)
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 defneyaprağı
  • 1-2 tutam şeker
6 kişilik | Hazırlanışı: 45 dk.| Pişirme: 30-40 dk. | 1 porsiyon 80 kcal
1. Domateslere çaprazlamasına çizikler atın, üzerlerine kaynar su dökün, 3-4 dk. bekletin, suyunu süzün ve kabuklarını soyun. Domatesleri küçük parçalara doğrayın, ortadaki sapını çıkarın. Soğan ve sarımsağı soyun ve ince parçalara doğrayın. Kekikleri yıkayın, kurulayın, yapraklarını koparıp doğrayın.
2. Yağı tencerede ısıtın, içinde soğan ve sarımsakları pişirin. Arzuya göre şarap ekleyebilir, ardından domatesleri ekleyin. Kekik ve defne yaprağını da ilave edip tuzunu biberini ayarlayın. Domatesleri orta ateşte 30-40 dk. ağzı açık olarak pişirin, arada bir karıştırın. Pişmeye yakın tuz, karabiber ve şekerle tatlandırın. Sosu makarna, balık ve diğer yemeklerin yanında sunabilirsiniz.

Stoklamak için: Sosu birçok yemeğin yanında kullanmak mümkün. Stoklamakta fayda var. Temiz cam kavanozlara koyup ağzını iyice kapatın ve 2-3 hafta buzdolabında bozulmadan saklayın. Ya da derin dondurucu kaplarına koyup saklayabilirsiniz.

© 2015 GRÄFE UND UNZER VERLAG GmbH, München
(C. Schinharl: Frühling, Sommer, Gemüse, S. 25)
Domates ve Kavunlu Yaz Salatası

Malzemeler:

  • 100 g yeşillik (tek çeşit veya karışık olabilir, örneğin marul, roka, romana) 2 domates
  • 1/4 kavun (250 g)
  • 1 avuç dolusu karışık yeşil baharatlar (kekik, maydanoz, melisa, su teresi)
  • 5 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 çay kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı acı hardal
  • Karabiber, tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 dilim ekmek
  • 1/2 çay kaşığı acı biber taneleri
4 kişilik | Hazırlanışı: 25 dk. | 1 porsiyon 235 kcal
1. Salata yapraklarını ayırın, yıkayın, kurulayın ve küçük parçalar şeklinde koparın. Domatesleri yıkayın, doğrayın, sap kısmını çıkarın.
2. Kavunun orta kısmını çıkarın. Kabuğunu soyun ve kareler şeklinde kesin. Yeşillikleri yıkayın, kurulayın, yaprakları dallarından koparıp küçük küçük koparın.
3. Sos için limon suyunu bal, hardal, tuz ve karabiberle iyice karıştırın.

Stoklamak için: Sosu birçok yemeğin yanında kullanmak mümkün. Stoklamakta fayda var. Temiz cam kavanozlara koyup ağzını iyice kapatın ve 2-3 hafta buzdolabında bozulmadan saklayın. Ya da derin dondurucu kaplarına koyup saklayabilirsiniz.

© 2015 GRÄFE UND UNZER VERLAG GmbH, München
(C. Schinharl: Frühling, Sommer, Gemüse, S. 25)
Kuskus ve Kuzu Dolgulu Domates

Malzemeler:

  • 100 g kuskus
  • 8 küçük etli domates ( 1,8 kg)
  • 300 g az yağlı kuzu eti
  • ½ demet taze kişniş ve maydanoz
  • 2 taze soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı tatlı kırmızıbiber
  • 1 tutam şeker
  • 4 yemek kaşığı rendelenmiş badem
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
4 kişi için | Hazırlanışı: 40 dk. | Pişirme: 30 dk. | 1 porsiyon 435 kcal
1. Kuskusu bir kâseye alın ve üzeri hafif geçecek kadar kaynar su koyun ve yaklaşık 15 dakika kabarması için bekleyin.
2. Bu arada domatesleri yıkayın, her birinin üzerinden kapak şeklinde kesin. Bir kaşıkla çekirdeklerini ve yumuşak kısmını çıkarın. Çıkardığınız domatesi ve domates kapağını ince kıyın. Kuzu etini yağlardan ve liflerinden arındırın ve çok küçük parçalara doğrayın.
3. Taze kişnişi ve maydanozu yıkayın ve kurulayın, yapraklarını koparın ve ince kıyın. Taze soğanları yıkayın ve ince yıkayın. Sarımsakları soyun ve onları da ince kıyın.
4. Fırını önceden 200° dereceye getirin. Kuskusu doğranmış et, yeşil baharatlar, taze soğanlar, sarımsak ve 3 yemek kaşığı doğranmış domatesle karıştırın. Karışımı tuz, karabiber ve kırmızıbiberle tatlandırın.
5. Domatesleri kuskus karışımı ile doldurun ve yan yana fırın kabına dizin. Kalan domates tuz, biber ve şekerle tatlandırın ve tamamına sürün. Doldurulmuş domatesleri rendelenmiş bademlerle serpiştirin ve üzerlerine zeytinyağı gezdirin.
6. Domatesleri önceden ısıtılmış fırında (orta rayda) yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Hafif kızarınca fırından çıkarıp sos ve ekmekle servis yapın.

© 2015 GRÄFE UND UNZER VERLAG GmbH, München
(C. Schinharl: Frühling, Sommer, Gemüse, S. 94)
Çilekli Domatesli Smoothie

Malzemeler:

  • 500 g çilek
  • 500 g domates
  • 8 dal fesleğen
  • 1 tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker veya bal
  • 1/2 çay kaşığı acı biber
  • 20 tane buz tanesi
  • Ayrıca: Dekorasyon için fesleğen yaprakları
4 kişilik | Hazırlanışı: 15 dk. | 1 porsiyon 90 kcal
1. Çilekleri yıkayın ve kurulayın, yapraklarından temizleyin ve küçük taneler şeklinde doğrayın. Domatesleri yıkayın, küçük küçük doğrayıp saplarını çıkarın. Fesleğeni yıkayın, kurulayın, yapraklarını koparıp kabaca doğrayın.
2. Çilekleri domates, fesleğen, tuz, şeker, acı biber, 300 ml soğuk su ve buz taneleriyle blender'a koyun. Tamamını iyice püreleyin. Buz parçalarının küçülmesi ama tamamen erimemesi gerekir.
3. Smoothie'yi 4 uzun bardağa alın ve her birini birkaç fesleğen yaprağı ile süsleyin. Hemen servis yapın.

Küçük bir öneri: Çilek dışında farklı bir meyve de kullanabilirsiniz. Karpuz, şeftali veya ahududu da olabilir.

© 2015 GRÄFE UND UNZER VERLAG GmbH, München
(C. Schinharl: Frühling, Sommer, Gemüse, S. 49)
Domatesli ve İncirli Bruschetta

Malzemeler:

  • 2 olgun incir
  • 150 g sert tam olgunlaşmış domates
  • 1 avuç roka
  • 2 çay kaşığı limon suyu
  • 1 kaşık bal
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 dilim jambon
  • 8 dilim İtalyan usulü ekmek veya 12 dilim baget ekmek
  • 1 diş taze sarımsak
4 kişilik | Hazırlanışı: 20 dk. | 1 porsiyon 330 kcal
1. İncirleri yıkayın ve sapını kesin. Kabuğu kalınsa soyucu ile soyun. İncirleri uzunlamasına ortadan ikiye bölün ve ince dilimler şeklinde kesin. Domatesleri yıkayın ve dilimleyin. Saplarını kesin.
2. Fırını önceden 220° ısıtın. Rokayı temizleyin, kurulayın ve yapraklarını kabaca koparın.
3. Limon suyunu bal, tuz ve karabiberle karıştırın. Yavaş yavaş zeytinyağı ilave edin. Kremsi bir doku elde edene dek karıştırmaya devam edin. Ardından incirleri, domatesleri ve rokayı karışıma ekleyin.
4. Jambon dilimlerini ince şeritler şeklinde kesin. Ekmekleri fırın ızgarasına koyun ve (orta rayda) yaklaşık 5 dakika kadar kızartın.
5. Sarımsakları soyun. Ekmek dilimlerini sarımsakla bezeyin ve üzerine jambon dilimleri yerleştirin. İncirli domates salatasını üzerine yayın ve Bruschetta'ları hemen servis yapın.

© 2015 GRÄFE UND UNZER VERLAG GmbH, München
(C. Schinharl: Frühling, Sommer, Gemüse, S. 14)
Domatesli Ekmek

Malzemeler:

  • 2 diş sarımsak
  • 2 dal fesleğen veya maydanoz
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 büyük dilim beyaz ekmek
  • 400 g domates
  • Tuz
  • Karabiber (değirmenden)
4 kişilik | Hazırlanışı: 15 dk. | 1 porsiyon 205 kcal
1. Sarımsakları soyun. Fesleğen veya maydanozu yıkayın ve kurulayın, yapraklarını doğrayın.
2. Zeytinyağını büyük bir tavada ısıtın. Ekmek dilimlerini ikiye bölün ve orta ateşteki yağda her iki tarafını kızartın.
3. Domatesleri yıkayın ve dilimleyin. Saplarını çıkarın. Domatesleri ekmeklerin üzerine dizin ve üzerlerine fesleğen veya maydanoz ile serpiştirin. Tuz, biber. Hepsi bu!

© 2012 GRÄFE UND UNZER VERLAG GmbH, München (G.Kunkel: Ein Italienischer Sommer, S. 43)
Eğik Domatesli Puding

Malzemeler:

  • 300 g güneşte olgunlaşmış domates
  • 5 yaprak beyaz jelatin
  • 4 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam şeker
  • Tuz
  • Karabiber (değirmenden)
  • 200 g krema
  • 1 avokado
  • 1 küçük kırmızı soğan
  • 1 küçük biber (isteğe bağlı)
  • 8 soyulmuş, pişmiş karides
4 kişilik | Hazırlama: 30 dk. | Soğutma süresi: 3 saat | 1 porsiyon 390 kcal
1. Tencerede suyu kaynatın. Domateslerin düz tarafına çapraz çizik atın, kısaca kaynar suya atın, çıkarın, buz gibi suya daldırın ve yüzlerini soyun. Domatesleri ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Kullandığınız kaynamış suyu saklayın.
2. Jelatinleri soğuk suda yumuşatın ve 5 dakika kadar kabarmasını bekleyin. Bu arada buzdolabında domates pürelerini eğik bir şekilde koyacağınız bardaklar için yer açın.
3. Domatesleri 2 yemek kaşığı limon suyu ve 3 yemek kaşığı yağ ile blender'dan geçirin. Jelatinleri 4-5 yemek kaşığı sıcak domates suyunda eritin, iyice domateslerle birlikte harmanlayın. Şeker, tuz, karabiber ile tatlandırın. Kremayı çırpın ve karışıma ilave edin. Domates püresini teker teker eğik pozisyondaki bardaklara doldurun ve buzdolabında yaklaşık 3 saat bekletin.
4. Servisten hemen önce avokadoları soyun, ikiye bölün ve çekirdeğini çıkarın. Avokadoyu küçük kareler şekline doğrayın. Soğanı soyun ve küçük küçük doğrayın. Biberi yıkayın, sapını çıkarın ve incecik kıyın. (Sevmeyen, biber kullanmayabilir). Gerekirse karideslerin arka kısmına kesikler atıp bağırsakları çıkarılabilir. Karidesleri küp küp doğrayın. Hepsini karıştırın, kalan limon suyu ve yağ, tuz ve biberle tatlandırın.
5. Bardakları buzdolabından çıkarın ve avokado karides karışımını eğik domates pudinglerinin üzerine eşit bir şekilde paylaştırıp hemen servis yapın.

© 2012 GRÄFE UND UNZER VERLAG GmbH, München
(G.Kunkel: Ein Italienischer Sommer, S. 45)
Domates ve Sarımsaklı Enginar

Malzemeler:

  • Taze sıkılmış 1 limon suyu
  • 8 küçük enginar (»Spinoso sardo« türü)
  • Tuz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 demet Frenk soğanı
  • 1 oda sıcaklığında yumurta (orta boy)
  • 100 ml zeytinyağı
  • Karabiber (değirmenden)
  • 1 bıçak ucu kadar hardal
  • 8 adet güneşte olgunlaşmış domates
4 kişilik | Hazırlama: 30 dk. | 1 porsiyon 295 kcal
1. Yeterli miktarda soğuk suyu ve limon suyunu bir kâseye alın. Enginarları yıkayın ve üst yaprak uçlarından 2 cm kadar kesin. Dış yapraklarını koparın, sapını kesin. Kararmamaları için enginarları limonlu suya koyun.
2. Bir tencerede 2 litre suyu kaynatın, içine tuz atın. Enginarları 15 dakika kadar düşük ateşte kaynatın.
3. Mayonez için sarımsakları soyun ve ezin. Frenk soğanları suya tutun, kurulayın ve küçük küçük doğrayın. Yumurtanın beyazını sarısından ayırın. Yumurta sarısını el mikserinden köpüksü kıvam alıncaya kadar geçirin. Ardından yavaşça yağı damlatarak ve sürekli karıştırarak ekleyin. Sarımsak ve hardalı da ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Yumurta akını sertleşene kadar çırpın ve Frenk soğanıyla birlikte mayoneze ekleyin.
4. Domatesleri yıkayın, ince şeritler şeklinde doğrayın, saplarını çıkarın. Enginarları soğuk su altına tutun, hafif soğumasını bekleyin ve dörde kesin. Domates ve enginarları mayonez karışımıyla birlikte servis yapın.

© 2012 GRÄFE UND UNZER VERLAG GmbH, München
(G.Kunkel: Ein Italienischer Sommer, S. 32)
Domatesli, Erikli Ketçap

Malzemeler:

  • 1/2 kg domates
  • 1 kg kırmızı erik
  • 2 kırmızı soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 kereviz yaprağı
  • 2 kurutulmuş kırmızı acı biber
  • 1/2 tarçın çubuğu
  • 8 yenibahar tanesi
  • 1 çay kaşığı hardal tanesi
  • 1 çay kaşığı karabiber tanesi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 80 g şeker
  • 180 ml kırmızı şarap sirkesi
1 şişe için | Hazırlama süresi: 30 dk. |Pişirme süresi: 3 saat 30 dk. | 1 şişe 1115 kcal
1. Domatesleri yıkayıp küçük parçalar şeklinde doğrayın, saplarını çıkarın. Erikleri yıkayın, çekirdeklerini çıkarın ve küçük küçük doğrayın. Her ikisini de sularıyla birlikte büyük bir tencereye alın ve ağzı kapalı olarak domates ve erikler iyice yumuşayıncaya kadar 45-60 dakika kaynatın.
2. Soğanları ve sarımsağı soyun ve küçük küpler şeklinde doğrayın. Kereviz yapraklarını yıkayıp kurulayın. Domatesli erikli karışımı elekten geçirin ve bir çeşit patates eziciden geçirerek tencereye alın. Soğanları, sarımsağı, acı biberi, baharatları, tuz, şeker, sirke ve kereviz yapraklarını da ekleyin. Hepsini orta ateşte ağzı açık olarak kalın kıvamlı bir karışım elde edene dek ve arada bir karıştırarak 2-2,5 saat kaynatın.
3. Domatesli erikli ketçabı tuzla tatlandırın, tekrar bir süzgeçten geçirin ve hemen ardından sıcak olarak bir şişeye doldurun. Ağzını iyice kapatın. Mangal etinin yanına çok iyi yakışır. Buzdolabında 2-3 hafta olarak tazeliğini korur.

© 2015 GRÄFE UND UNZER VERLAG GmbH, München
(T. Dusy: Sommerküche, S. 100)
Patatesli, Çeri Domatesli ve Kekikli İtalyan Ekmeği (Focaccia)

Malzemeler:

  • 200 g patates
  • ½ paket yaş maya (25 g)
  • 1 çay kaşığı şeker
  • İnce deniz tuzu
  • 300 g un (+ biraz da çalışmak için)
  • 11 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 100 ml soda
  • Karabiber (değirmenden)
  • 200 g Mozzarella
  • 200 g çeri domatesi
  • 1 çay kaşığı kurutulmuş kekik
  • İri deniz tuzu
4 kişilik | Hazırlama: 30 dk. | Dinlendirme: 2 saat 35 dk. | Pişirme: 35 dk. | 1 porsiyon 670 kcal
1. Patatesleri yıkayın, kabuklarını soymadan tencereye koyun ve üzerleri hafif geçecek şekilde su ile doldurun. Ağzı kapalı olarak düşük ateşte 30 dakika kadar yumuşayıncaya kadar kaynatın. Arada bir çatal batırarak pişmiş olup olmadığını kontrol edin. Suyunu süzün, hafif soğumasını bekleyin, kabuklarını soyun ve patates eziciyle ezin.
2. Yaş mayayı 100 ml ılık suya ufalayın, 1 tutam şeker ve ince tuz ilave ederek karıştırın. Ağzı kapalı olarak sıcak bir yerde kabarcıklar oluşana dek yaklaşık 5 dk kadar bekleyin.
3. Unu patates, kalan şeker ve 1 çay kaşığı ince tuz, 2 yemek kaşığı yağ, maya, soda ve biraz karabiberle bir kâsede yoğurun. İsterseniz el mikserinin yoğurma aparatıyla da 5 dakika kadar yoğurabilirsiniz. Ağzı kapalı olarak sıcak bir yerde 1 saat 30 dk. kadar kabarmasını bekleyin.
4. Pizza tavasını (30 cm çap, delikli) veya bir fırın tepsisini 1 yemek kaşığı yağ ile yağlayın. Unlanmış tezgâh üzerinde hamuru iyice yoğurun. Hamurun kıvamı oldukça akıcı ve yumuşak olmalı. Ardından tepsiye alın ve elinizle parmak kalınlığında olacak şekilde bastırın. Hamuru tekrar 1 saat dinlendirin.
5. Hamurun üzerine 6 yemek kaşığı yağ sürün. Kalan yağı, 1 tutam ince tuz ve 1 yemek kaşığı su ile karıştırın. Karışımı yağlanmış hamurun üzerine sürün. Parmak uçlarınızla hamura bastırın.
6. Fırını önceden 220 °C getirin. Mozzarella peynirini parmaklarınızla koparın ve hamurun üzerine dağıtın. Domatesleri yıkayın ve hamura bastırın. Kekik ve iri deniz tuzunu üzerine gezdirin. Hamuru fırında (orta rayda) 30-35 dakika kadar pişirin. İtalyan pidesi hazır olduğudna, tekrar yağlı su karışımını üzerinde gezdirin.

© 2012 GRÄFE UND UNZER VERLAG GmbH, München
(G.Kunkel: Ein Italienischer Sommer, S. 90)
Taze Domates Soslu Rigatoni

Malzemeler:

  • 350 g Rigatoni
  • Tuz
  • 1 kg güneşte olgunlaşmış domates
  • 1 büyük demek fesleğen
  • 4 diş sarımsak
  • 1 küçük kırmızı acı biber
  • 2 diş sarımsak
  • 8 yemek kaşığı zeytinyağı (+ biraz da üzerinde gezdirmek için)
  • Karabiber (değirmenden)
  • 50 g taze rendelenmiş parmezan
4 kişilik | Hazırlama: 25 dk. | 1 porsiyon 590 kcal
1. Büyük bir tencerede yetecek kadar suyu kaynatın, içine bir tutam tuz atın. Kaynayan suya Rigatoni usulü makarnayı paketteki tarife göre al dente olarak pişirin.
2. Bu arada domatesleri yıkayın, küçük küpler şeklinde doğrayın, saplarını çıkarın. Fesleğenleri yıkayın ve kurulayın, yapraklarını koparıp kabaca doğrayın. Acı biberi yıkayın, sapını çıkarın ve incecik kıyın. Sarımsağı soyun.
3. Bir kâsede domatesleri fesleğenle, acı biber ve zeytinyağıyla karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Sarımsağı eziciden geçirin ve hepsini karıştırın.
4. Rigatoni'yi süzün, suyunu kısaca damlatın ve tabaklarda (mümkünse biraz ısıtılmış) servis yapın. Taze domates sosunu üzerine gezdirin, biraz zeytinyağı damların ve makarnayı rendelenmiş parmesan peyniriyle sunun.

© 2012 GRÄFE UND UNZER VERLAG GmbH, München
(G.Kunkel: Ein Italienischer Sommer, S. 115)
Taze Soğanlı Domates Salatası

Malzemeler:

  • 2 taze soğan
  • 5 iri etli domates
  • 5 dal kekik
  • 2 yemek kaşığı Aceto Balsamico
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tutam şeker
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
4 kişilik | Hazırlama: 20 dk. | 1 porsiyon 145 kcal
1. Domatesleri yıkayın ve enine doğru dilimleyin. Dilimleri uzunlamasına ikiye bölün, saplarını çıkarın. Kekikleri yıkayın ve kurulayın, yapraklarını saplarından koparın ve incecik kıyın. Taze soğanları yıkayın, kurulayın ve yeşiliyle birlikte halka şeklinde doğrayın.
2. Balsamiği tuz, karabiber ve şekerle tatlandırın. Ardından yağı bir çatal ile kremsi bir sos oluşana dek iyice çırpın. Kekiğin yarısını bu karışıma ekleyin ve karıştırın.
3. Domatesleri sos ile karıştırın ve tabaklara servis yapın. Kalan kekiği ve taze soğan halkalarını üzerine serpiştirin. Salataya tuz ve karabiber ekleyin.

© 2015 GRÄFE UND UNZER VERLAG GmbH, München
(T. Dusy: Sommerküche, S. 125)

Akdeniz mutfağında yardımcı araç ve gereçler

Doğru temel araç ve gereçlerle Akdeniz mutfağında harikalar yaratmanız çok kolay. Mutfağınızda olması gereken mutfak yardımcıları bunlar:
Pastapfanne

Makarna Tavası

Makarna tavası hem yeterince büyük hem de derin olmalı. Ancak bu şekilde malzemelerin iyice karışmasını sağlamak mümkün olur. Önemli: İyi bir yapışmaz yüzeyi olan bir tavada yemekleriniz hem yanmaz hem de çok az yağ kullanmanız yeterli olur.
Parmesanreibe

Parmesan Rendesi

Kendi rendelediğiniz ve hazır rendelenmiş parmesan arasında inanılmaz büyük bir lezzet farkı vardır. Parmesan rendesiyle harika aromatik bir parmesan elde edebilir ve birçok Akdeniz yemeği hazırlayabilirsiniz.
Auflaufform

Fırın Kabı

Akdeniz mutfağının en vazgeçilmez yardımcısı: Fırın kabında en güzel yaz yemekleri hazırlayabilirsiniz. Kabın bir de kapağı varsa kullanımı daha da pratik olur. Arta kalan yemekler için saklama kabı olarak kullanabilirsiniz.
Pizzastein aus Schamott

Şamot Pizza Taşı

Şamot tuğladan üretilen pizza taşı ısıyı uzun süre muhafaza eder. Isıyı daha sonra yavaşça geri verdiği için özellikle hamur işlerinde kıtır kıtır bir sonuç elde edilir.

Daha fazlasını keşfedin

  • Cafissimo easy Siyah
  • Cafissimo easy Kırmızı
  • Cafissimo easy Gri
  • Cafissimo easy Beyaz
Evde kahve keyfi artık çok kolay!
4.499,00TL
Hızlı Görünüm
Cafissimo easy Kırmızı
Cafissimo easy Siyah
Cafissimo easy Gri
Cafissimo easy Beyaz
Evde kahve keyfi artık çok kolay!Evde kahve keyfi artık çok kolay!Evde kahve keyfi artık çok kolay!Evde kahve keyfi artık çok kolay!
4.499,00TL
4.499,00TL
4.499,00TL
4.499,00TL
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
  • Cafissimo easy Siyah
  • Cafissimo Easy, Black & Gold
  • Cafissimo easy Gri
  • Cafissimo easy PETROL
  • Cafissimo easy Kırmızı
  • Cafissimo easy Beyaz
Evde kahve keyfi artık çok kolay!
4.499,00TL
Hızlı Görünüm
Cafissimo Easy, Black & Gold
Cafissimo easy Siyah
Cafissimo easy Gri
Cafissimo easy PETROL
Cafissimo easy Kırmızı
Cafissimo easy Beyaz
Evde mükemmel kahve keyfi bu kadar kolay olabilir!Evde kahve keyfi artık çok kolay!Evde kahve keyfi artık çok kolay!Evde mükemmel kahve keyfi bu kadar kolay olabilir!Evde kahve keyfi artık çok kolay!Evde kahve keyfi artık çok kolay!
2.499,00TL
4.499,00TL
4.499,00TL
3.499,00TL
4.499,00TL
4.499,00TL
Maalesef tüm stoklar tükenmiştirMaalesef tüm stoklar tükenmiştirMaalesef tüm stoklar tükenmiştir
  • Cafissimo easy Siyah
  • Cafissimo easy Kırmızı
  • Cafissimo easy Beyaz
  • Cafissimo easy Gri
  • Cafissimo Easy Light Beige
Evde kahve keyfi artık çok kolay!
4.499,00TL
Hızlı Görünüm
Cafissimo easy Siyah
Cafissimo easy Kırmızı
Cafissimo easy Beyaz
Cafissimo easy Gri
Cafissimo Easy Light Beige
Evde kahve keyfi artık çok kolay!Evde kahve keyfi artık çok kolay!Evde kahve keyfi artık çok kolay!Evde kahve keyfi artık çok kolay!Evde mükemmel kahvenin tadını çıkarmak çok kolay olabilir!
4.499,00TL
4.499,00TL
4.499,00TL
4.499,00TL
3.499,00TL
Maalesef tüm stoklar tükenmiştirMaalesef tüm stoklar tükenmiştir
Yüksek Kaliteli Seramik Kaplamalı Paslanmaz Çelik Tava, çapı yakl. 20 cm
Yüksek Kaliteli Seramik Kaplamalı Paslanmaz Çelik Tava, çapı yakl. 24 cm
Yüksek Kaliteli Seramik Kaplamalı Paslanmaz Çelik Tava, çapı yakl. 28 cm
1.979,00TL
2.309,00TL
2.969,00TL
  • Cafissimo easy Beyaz
  • Cafissimo easy Kırmızı
  • Cafissimo easy Siyah
  • Cafissimo easy Gri
Evde kahve keyfi artık çok kolay!
4.499,00TL
Hızlı Görünüm
Cafissimo easy Kırmızı
Cafissimo easy Siyah
Cafissimo easy Gri
Cafissimo easy Beyaz
Evde kahve keyfi artık çok kolay!Evde kahve keyfi artık çok kolay!Evde kahve keyfi artık çok kolay!Evde kahve keyfi artık çok kolay!
4.499,00TL
4.499,00TL
4.499,00TL
4.499,00TL
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
  • Cafissimo easy Beyaz
  • Cafissimo Easy, Black & Gold
  • Cafissimo easy Siyah
  • Cafissimo easy Gri
  • Cafissimo easy PETROL
  • Cafissimo easy Kırmızı
Evde kahve keyfi artık çok kolay!
4.499,00TL
Hızlı Görünüm
Cafissimo Easy, Black & Gold
Cafissimo easy Siyah
Cafissimo easy Gri
Cafissimo easy PETROL
Cafissimo easy Kırmızı
Cafissimo easy Beyaz
Evde mükemmel kahve keyfi bu kadar kolay olabilir!Evde kahve keyfi artık çok kolay!Evde kahve keyfi artık çok kolay!Evde mükemmel kahve keyfi bu kadar kolay olabilir!Evde kahve keyfi artık çok kolay!Evde kahve keyfi artık çok kolay!
2.499,00TL
4.499,00TL
4.499,00TL
3.499,00TL
4.499,00TL
4.499,00TL
Maalesef tüm stoklar tükenmiştirMaalesef tüm stoklar tükenmiştirMaalesef tüm stoklar tükenmiştir
  • Cafissimo easy Beyaz
  • Cafissimo easy Siyah
  • Cafissimo easy Kırmızı
  • Cafissimo easy Gri
  • Cafissimo Easy Light Beige
Evde kahve keyfi artık çok kolay!
4.499,00TL
Hızlı Görünüm
Cafissimo easy Siyah
Cafissimo easy Kırmızı
Cafissimo easy Beyaz
Cafissimo easy Gri
Cafissimo Easy Light Beige
Evde kahve keyfi artık çok kolay!Evde kahve keyfi artık çok kolay!Evde kahve keyfi artık çok kolay!Evde kahve keyfi artık çok kolay!Evde mükemmel kahvenin tadını çıkarmak çok kolay olabilir!
4.499,00TL
4.499,00TL
4.499,00TL
4.499,00TL
3.499,00TL
Maalesef tüm stoklar tükenmiştirMaalesef tüm stoklar tükenmiştir
Krema Sıkma Uçları Seti
549,00TL
  • Tchibo Filtre Kahve Makinesi »Let's Brew«, Beyaz
  • Tchibo Filtre Kahve Makinesi »Let's Brew«, Gri Mavi
  • Tchibo Filtre Kahve Makinesi »Let's Brew«, Mint
  • Tchibo Filtre Kahve Makinesi »Let's Brew«, Siyah
Tek tuşla bir porsiyondan fazla filtre kahve hazırlayan makine
2.999,00TL
Hızlı Görünüm
Tchibo Filtre Kahve Makinesi »Let's Brew«, Gri Mavi
Tchibo Filtre Kahve Makinesi »Let's Brew«, Mint
Tchibo Filtre Kahve Makinesi »Let's Brew«, Siyah
Tchibo Filtre Kahve Makinesi »Let's Brew«, Beyaz
Tek tuşla birkaç porsiyon filtre kahve hazırlayan makineTek tuşla bir porsiyondan fazla filtre kahve hazırlayan makineTek tuşla bir porsiyondan fazla filtre kahve hazırlayan makineTek tuşla bir porsiyondan fazla filtre kahve hazırlayan makine
2.499,00TL
2.499,00TL
2.999,00TL
2.999,00TL
Maalesef tüm stoklar tükenmiştirMaalesef tüm stoklar tükenmiştir
  • Tchibo Filtre Kahve Makinesi »Let's Brew«, Siyah
  • Tchibo Filtre Kahve Makinesi »Let's Brew«, Gri Mavi
  • Tchibo Filtre Kahve Makinesi »Let's Brew«, Mint
  • Tchibo Filtre Kahve Makinesi »Let's Brew«, Beyaz
Tek tuşla bir porsiyondan fazla filtre kahve hazırlayan makine
2.999,00TL
Hızlı Görünüm
Tchibo Filtre Kahve Makinesi »Let's Brew«, Gri Mavi
Tchibo Filtre Kahve Makinesi »Let's Brew«, Mint
Tchibo Filtre Kahve Makinesi »Let's Brew«, Siyah
Tchibo Filtre Kahve Makinesi »Let's Brew«, Beyaz
Tek tuşla birkaç porsiyon filtre kahve hazırlayan makineTek tuşla bir porsiyondan fazla filtre kahve hazırlayan makineTek tuşla bir porsiyondan fazla filtre kahve hazırlayan makineTek tuşla bir porsiyondan fazla filtre kahve hazırlayan makine
2.499,00TL
2.499,00TL
2.999,00TL
2.999,00TL
Maalesef tüm stoklar tükenmiştirMaalesef tüm stoklar tükenmiştir
Yüksek Kaliteli Seramik Kaplamalı Paslanmaz Çelik Tava, çapı yakl. 20 cm
Yüksek Kaliteli Seramik Kaplamalı Paslanmaz Çelik Tava, çapı yakl. 24 cm
Yüksek Kaliteli Seramik Kaplamalı Paslanmaz Çelik Tava, çapı yakl. 28 cm
1.979,00TL
2.309,00TL
2.969,00TL
  • Kahve Değirmeni
Kahveyi istediğiniz zaman elle taze öğütün
Kahve Değirmeni
Kahveyi istediğiniz zaman elle taze öğütün
719,00TL
12 Adet Mini Delikli Kek Kalıbı
379,00TL
Dijital Kaşık Tartı
489,00TL
  • Elektrikli Kahve Değirmeni
Yüksek kaliteli paslanmaz çelik konik öğütücü ile elektrikli kahve öğütücü
2.039,00TL
Hızlı Görünüm
Elektrikli Kahve Değirmeni
Yüksek kaliteli paslanmaz çelik konik öğütücü ile elektrikli kahve öğütücü
2.039,00TL
Yüksek Kaliteli Seramik Kaplamalı Paslanmaz Çelik Tava, çapı yakl. 20 cm
Yüksek Kaliteli Seramik Kaplamalı Paslanmaz Çelik Tava, çapı yakl. 24 cm
Yüksek Kaliteli Seramik Kaplamalı Paslanmaz Çelik Tava, çapı yakl. 28 cm
1.979,00TL
2.309,00TL
2.969,00TL
4 Adet Paslanmaz Çelik Yuvarlak Kalıp
489,00TL
Hamur Porsiyonlayıcı
599,00TL
4 Adet Tatlı Kalıbı
409,00TL
İki Kişilik Raclette Izgara
1.379,00TL
Taşıma Kapaklı Yuvarlak Kelepçeli Kalıp
949,00TL
Pişirme Yardımcıları Seti
679,00TL
3 Adet Dolgulu Kurabiye Kalıbı
269,00TL
Dayanıklı Pişirme Matı
379,00TL
1