Doğru yatağı bulmak

Doğru yatağı bulmak

Yatak kılavuzumuzla, sizin için doğru yatağı bulacaksınız - iyi ve rahat bir uyku için.
Kim iyi uyursa, o kişi daha fit, daha güçlü ve daha iyi hisseder. Yatak seçimi de burada önemli bir rol oynamaktadır. İhtiyaçlarınıza uygun yatağı nasıl bulacağınızı buradan öğrenin.

Daha dayanıklı yataklar için iyi bakım

Yüksek kaliteli bir yatağın fiyatı yüksek olabilir - ancak sayesinde geçirdiğiniz dinlendirici gecelerde karşılığını verir. Birkaç basit numara ile yatağınızın yıllar boyunca size iyi hizmet edeceğinden emin olabilirsiniz. Çünkü bir yatağın ömründe uygun bakımın sağlanması çok önemlidir.
  • Yatağınızı çevirin: Yatapı ters çevirerek yatağın tek taraflı aşınmamasını sağlamış olursunuz. Yılda iki kez onları çevirmelisiniz - ve sadece üst ve alt tersine çevrilmemeli. Ayrıca baş ve ayak bölümleri içinde bu değişimi yapmalısınız. Bölgeli yataklara dikkat: Çoğu model simetrik olarak kesilir ve istenildiği gibi çevrilip, döndürülebilir. Tedbir için ürün bilgilerine bakın.
  • Yatağınızı havalandırın:: Uyku sırasında bir insan, özellikle terleme yoluyla, 1,5 litreye kadar sıvı kaybeder. Ve bu yatakta birikir. Bu nedenle, yatağın ara sıra yer değiştirip, iyice havalanmasına izin verin. Böylece koku ve küflenmeyi önleyebilirsiniz. Fakat yatağınızı çok sıcakta güneşin altına veya ısıtıcı önüne koymayın - bu malzemeye zarar verebilir.
  • Yatak kılıfınızı/alezinizi yıkayın: Geceleri terleyerek yatak üzerinde tuzlu artıklar kalmasına sebep olabilirsiniz - ve yataklar lekelere eğilimlidir. Bu nedenle, yatağı veya koruyucusunu satın alırken sökülme ve geri kullanma özelliğinin olmasına dikkat etmelisiniz. Daha sonra her üç ayda bir yıkamalısınız.
Tavsiyemiz: Yatak koruyucularını her üç ayda bir bu şekilde yıkayın.
Tavsiyemiz: Yatak koruyucularını her üç ayda bir bu şekilde yıkayın.

Daha da fazla konfor için bazalar

Uzun süreli uyku konforu için, ihtiyaçlarınıza ve yatak seçiminize uygun doğru yatak kadar önemli, baza seçimi de önemlidir. Çünkü ilave süspansiyon sağlar ve hava sirkülasyonunu destekler.

Kaliteli bir bazayı böyle tanırsınız!

İyi bir yatak çerçevesi sert değil, esnektir ve uyuyan kişi yatak üzerinde hareket ederken hafifçe gömülür. Kural olarak, bu amaçla hafif kavisli çıtalar kullanılır. Daha fazla sayıda çıtanın da daha yüksek kalite için konuştuğu doğrudur. Çünkü vücut ağırlığı daha dengeli dağılır - yatağın konforu ve dayanıklılığı artar. Özellikle, bir köpük şilte kullanırsanız, dilimler arasındaki mesafeler yaklaşık dört santimetreden büyük olmamalıdır, aksi takdirde basınç noktalarında hızlı bir şekilde hasar görülebilir. Çıtalı çerçevenin uzunluğuna bağlı olarak, genellikle 25 ile 30 arasında çıta kullanılır.

Hangi model sizin için uygun

Örneğin futon yataklar için kullanılabilen Rollrost çıtalar özellikle uygundur. Ayarlanabilir baş ve ayak kısımlarına göre daha basit tasarımı bulunan popüler çıtalı yatak bazıyla kanıtlanmış ve çok yönlü klasiklere erişebilirsiniz. Böylece, yatak çerçevesini kolayca duruma adapte edebilir, yatakta okumanın keyfini çıkarabilir veya bacaklarınızı kaldırabilirsiniz. İç yaylı şiltelerin ağır kıvrılmalara tolerans göstermediğini ve bu nedenle ayarlanabilir perdeli çerçevelerle birleştirilmemesi gerektiğini lütfen unutmayın. Özel diskli yay çerçeveleri ayrıca köpük şilteler için uygundur ve yaylı şilteler için daha az uygundur.