En yaygın ve orijinal mangal modeli kömür ile çalışanlarıdır. Yiyeceklerin dumandan geçtiği tipik tadı birçok kişi benzersiz buluyor. Ancak kömür ve ateş kullanımı genellikle biraz zordur ve balkonda genellikle koku yapar. Bu nedenle, son yıllarda elektrik veya gazlı yeni cihazlar giderek daha popüler hale geldi. Alevleri nedeniyle, özellikle bir gaz mangalı kömürün özelliklerine yakındır. Bu mangal tekniğini denemek istiyorsanız yeni cihazınızı Tchibo'da kolayca bulabilirsiniz.
Temel olarak: Et ne kadar iyi olursa yemeğin tadı o kadar iyi olur. Miktardan gerekirse kısın ve kendinizi gerçek bir lezzet deneyimiyle şımartın. Mangalın lezzetli yemeklerini sulu tutmak için mangalı iyice ısıtmalısınız. Eti her taraftan kızarttıktan sonra tel ızgarayı biraz daha yukarı kaldırabilirsiniz. Modelinizin kapağı varsa fırına benzer bir etki yaratabilirsiniz: Kapalı mangalda et yavaşça pişer ve içinde yumuşacık ve sulu hale gelir. Mükemmel mangal keyfi ipuçlarımızın devamını okuyun.
Et yemeyenler genellikle mangalda kaybederler. Mangalda peynirin yanı sıra, birçok sebze mükemmel bir şekilde hazırlanabilir. Örneğin, mısır koçanlarını ve mantarları mangala herhangi bir sorun olmadan koyabilirsiniz. Sadece biraz yağ veya lezzetli bir marine sos eklediğinizde artık pişmeye hazırdır. Diğer yandan kabak, domates veya biberlerin daha hassas bir şekilde pişirilmesi gerekir. Küçük mangal tavaları veya alüminyum folyolar, hafif ve yavaş pişmelerini sağlar. Deneyin!
Klasik bir bahçe mangalı kendi alanına ihtiyaç duyar ve nispeten geniş bir mangal malzemesi hacmi sağlayabilir. Ancak sadece küçük bir balkonunuz varsa veya sadece iki kişilik mangal yapmak istiyorsanız masa mangalı iyi bir çözüm olabilir. Bu küçük ve kullanışlı mangal, isminin de gösterdiği gibi her masa, tabure ve sandıklar gibi küçük bahçe mobilyalarına uygundur. Yuvarlak modeller özellikle popülerdir. Çünkü bunlar oldukça düşük ısıyı en iyi şekilde kullanır. Elektrikli modeller için yakında bir elektrik prizine ihtiyacınız olacağını lütfen unutmayın.
Kömür ve ızgara artıkları sonrasında çok fazla kir bırakabilir. Bunu önlemek istiyorsanız mangalı önceden yağ ile ovmanız yeterlidir. Bazıları da yarı soğan kullanır. Her durumda mangala daha az yiyecek yapışır. Yemekten sonra mangaldaki artıkları yumuşatmak için örneğin nemli çimde bir gece boyunca bırakılması tavsiye edilir. Mangalda kalanları atmak yerine, artıkları ovalamak için de kullanabilirsiniz. Külün sabunla benzer bir etkisi vardır ve mangalı kolayca temizlemek için mükemmeldir.
Mangal mevsimi öncesi, mangal mevsimi bittikten sonra çünkü bir sonraki yaz kesin gelecektir. Bir mangal ideal koşullarda size yıllar boyunca eşlik eder. Aynı şey aksesuarlar için de geçerlidir. Bu ürünlerin uzun süre dayanabildiğini belirten TCM mührü vardır. Tchibo'nun tüm ev ürünleri, "Tchibo Certified Merchandise" ifadesinin yer aldığı bu üç harfi taşır. Bu, ödün vermeyen kalite kriterlerimizin tüm üretim süreci boyunca geçerli olmasını garanti eder. Alışveriş yaparken Tchibo’nun TCM mührüne güvenin!