Ev temizliği

Temiz ve Düzenli Evler: Doğal Ürünlerle Temizlik :
Temiz ve düzenli bir ev için öneriler

Her şeyin düzenli ve pırıl pırıl olması ne kadar güzel. Temiz bir evde kendinizi çok daha iyi hissedersiniz; ama pek çok insan için temizlik yapmak ve etrafı toplamak keyif kaynağı olmaktan çok, zahmetli bir iştir. Ev temizliğini daha fazla ertelememeniz için kullanışlı ipuçları sunuyoruz. Temizlik işi böylece hemen tamamlanır ve kalıcılığı uzun sürer. Kollarınızı sıvayın ve başlayalım!

Düzen ve temizlik kolaylaştı:
Eviniz için pratik ipuçları

Yeni gibi taze: Bu yıkama önerileriyle çamaşırlarınız uzun süre ilk günkü gibi kalır. Taze kokulu kıyafetler ve nevresimler içinde kendinizi çok mutlu hissedersiniz. Doğru çamaşırlarla en sevdiğiniz parçalar sadece temiz olmakla kalmaz, aynı zamanda parlaklığını uzun süre korur. Beyaz, siyah ve renkli ürünleri ayrı yıkayın ve her renk için özel çamaşır deterjanı kullanın.

Bir diğer yardımcı da buhar fonksiyonlu ütüdür. Buharın nemi sayesinde kolay ve hızlı bir şekilde kırışıksız bir görünüm elde edebilirsiniz. Daha fazla verimlilik için ise ısıyı eşit şekilde dağıtan kaliteli bir ü tü masası kılıfı gereklidir. Çamaşırları ters yüz edip ütüleyerek yüzeylerde ve baskılarda iyi sonuç elde edebilirsiniz.

Kolay ve derinlemesine temizlik için elektrikli yardımcılar

Evinizin her odasını her zaman temiz tutmak hiç de kolay değildir! Burada pratik fonksiyonlarıyla elektronik aletler devreye girer; çünkü daha kısa sürede daha iyi sonuçlara ulaşmanızı sağlar. Örneğin, cam silmek artık sevilmeyen ev işleri listesinde yer almak zorunda değil. Elektrikli cam süpürgesiyle göz açıp kapayana kadar camlarda iz bırakmadan sonuç elde edersiniz; çünkü suyu tamamen emer ve izlere sebep olmaz.

Zeminlerinizin temizliği de aynı şekilde kablosuz temizlik cihazları kullandığınızda daha hızlı ve kolay tamamlanır. Elektrikli süpürge, emici silecek veya buharlı temizleyici fark etmez: Bu elektrikli cihazlarla, rahatsız edici kablo olmadan her odada hareket edilebilir. İşin büyük bir kısmını tek başına gerçekleştirebilen bir elektrikli robot süpürgeyle daha fazla zaman tasarrufu sağlanabilir. Hepsinden önemlisi ise kenarlara, köşelere ulaşabilmektir ve kaneye ya da yatak gibi mobilyaların altındaki nesneler süpürülmeden önce çıkarılmalıdır.
Kolay ve derinlemesine temizlik için elektrikli yardımcılar
Uygun dekorasyon ile daha fazla düzen

Uygun dekorasyon ile daha fazla düzen

Kendinizi odanızda iyi hissetmek için dekorasyon stilinize uygun mobilyalar olmalıdır; ancak aynı zamanda belli bir düzen, evinizden keyif alabilmenize katkıda bulunur. Örneğin, bütün eşyaları kullanıldıkları yerde saklamak, günlük hayatınızı kolaylaştırır. Böylece istediğiniz eşyalar her zaman elinizin altında bulunur ve zamandan tasarruf edersiniz. Büyük eşyalar dolaplara ve komodinlere kaldırılabilir, ofis malzemeleri gibi küçük parçalar ise dekoratif kutularda güvenle muhafaza edilir.

Bunlar güzel görünür ve raflarda istiflemek için uygundur. Ek olarak gardıropta, yeterli miktarda bölme ve çekmece bulunması, düzeni sağlamanıza yardımcı olur. Kıyafetlerinizi renklerine, durumlarına ya da uzunluklarına göre sınıflandırmanız fark etmez: Her şey yerli yerinde olduktan sonra uzun arayışlarınız sona erer. Pratik askı mekanizmaları ve çoraplar, kemerler ve benzeri için düzenleyiciler ek saklama alanı sunar.

Mutfak, banyo ve diğerler odalarınız için doğru temizlik

Genellikle haftalık yapılan temel temizlik yeterli olarak görülür; fakat kirlenme hızına göre her gün vakit geçirdiğiniz odaları haftada birkaç kere temizlemek daha faydalı olabilir. Ek olarak temizliğe her zaman en yüksek noktadan başlamalısınız ve yukarıdan aşağıya doğru temizlemelisiniz. Öncelikle dolapların yüzeyi, sonrasında yan paneller ve sonunda da zemin temizlenmelidir.
Ev temizliği
Mutfak ve banyo için ipuçları

Mutfak ve banyo temizliği için ipuçları

Hijyene en çok dikkat edilmesi gereken yerler mutfaklar ve banyolardır; çünkü en çok mikrop ve bakteri buralarda toplanır. Mutfak bezleri ve havluları düzenli olarak değiştirdiğinizden ve kirli havlularınızı 60 derecede yıkadığınızdan emin olun. Kireç ile ilgili problem yaşıyorsanız duş, lavabo ve diğer alanları kullanıktan hemen sonra kuru şekilde silebilirsiniz.

Yatak odası ve salon temizliği için ipuçları

Yatak odalarını ve salonları düzenli olarak tozdan uzak tutmak en önemli iştir. Özellikle ev tozuna alerjiniz varsa, toz alma fırçası kullanmaktan vazgeçmelisiniz; çünkü tozlar havaya karışacaktır. Bunun yerine elektrikli süpürge uçlarını ve mikrofiber bezleri kullanın.
Yatak odası ve salon için ipuçları

Doğal ürünlerle ev temizliği

Eskilerden gelen alternatif temizlik yöntemleri

Temizlik için deterjanlara ihtiyaç duyduğumuz çok açık; ama bu malzemeler her zaman kimyasallar dolu mu olmalı? Çevreyi korumak, kendi sağlığımızı ve ekonomimizi iyileştirmek için geçmiş zamanlara bir göz atmalıyız: Büyükannelerimiz gençliğinde deterjanları ya kendileri üretirlerdi ya da evlerinde bulunan bazı araçlar kullanırlardı. Bugün bile karbonattan yapılan çok amaçlı temizleyici ya da sitrik asitten yapılan tuvalet temizleyici satın alınan deterjanlara iyi alternatiflerdir.

Kendi yapacağınız alternatif temizlik malzemeleri

Sirke, soda, soda, sitrik asit ve beyaz sabun ile piyasada bulunan tüm temizleyicileri değiştirebilirsiniz. Her bir madde farklı şekillerde kullanılabilir olduğundan, bu beş malzeme, tüm temizlik yöntemleri için yeterlidir: Sitrik asit tozu, su ile birleştiğinde su ısıtıcı gibi aletlerdeki kireci giderir, tuvaletlerdeki lekeleri çözer, tencereleri ve tavaları yeniden parlatır. Ev yardımcısı olan soda ise diğer taraftan, sıcak su ile birlikte tıkanmış boruları açabilir. Karbonat tozu, ince taneli beyaz sabun ve kaynar sudan, pratik şekilde elverişli ve çevre dostu bir bulaşık yıkama detarjanı üretilebilir.

Temizleme ve leke giderme:
Malzeme sorusu

Olamaz, bir leke! Şimdi hızlıca müdahale etmeliyiz. Peki, lekeleri temizlemek için hangi temizleyici doğrudur?

Uygun temizleme yardımcısı ile lekeleri hiç olmamış gibi temizleyebilirsiniz ve mobilyalarınızı, kumaşları ve diğer eşyalarınızı uzun süre kullanabilirsiniz.
  • Deri: Koltukta ya da ofis sandalyesinde deri stil ve şık görünür. Mobilyanızın uzun süre doğal çekiciliğini koruyabilmesi için, deriyi bir bez ile silin. Temizleyici olarak damıtılmış su ve doğal sabun kullanılmalıdır. Önemli nokta: Deriyi önce elektrikli süpürge ile süpürün ve mobilyanız tamamen kuruduktan sonra kullanın.
  • Ahşap: Doğal malzeme olan ahşap asla ıslak şekilde temizlenmemelidir, aksi halde şişer. Bu nedenle ahşap yüzeyler için en iyisi eletrikli süpürge ile süpürmek, tozunu almak ve kuru şekilde silmektir. İnatçı lekeler istisna olarak değerlendirilir. Bunun için ılık suya biraz sirke damlatıp, yumuşak bir bez kullanarak dikkatlice silebilirsiniz.
  • Sentetik kumaş: Polyester, viskoz ya da poliamit gibi kumaşların temizlenmesi son derece kolaydır. Örneğin sentetik kumaşlı perdeler, kirlendiyse ve kötü kokuyorsa 30 derecede çamaşır makinesinde yıkanabilir. Çamaşır deterjanına biraz meyve sirkesi eklerseniz, lekeler kendiliğinden kaybolur.
  • Doğal lifler: Yün, pamuk, sisal veya ipek gibi doğal liflerden yapılmış yumuşak halılar çok özel bir cazibeye sahiptir. Uzun ömürlü olmaları için fırça eki olmadan halıyı düzenli olarak elektrikli süpürge ile süpürmelisiniz. Bu hassas lifleri korumak ve kirin halının derinlerine girmesini önlemek için gereklidir. Ayrıca düzenli olarak silkelemek ve sallamak da işe yarar. Kumaştaki lekeleri nemli pamuklu bir bezle tamamen çıkarabilirsiniz.

Evinizde uzun süren temizliği böyle sağlarsınız

Eviniz kaos içinde mi? Kimin değil ki? Acele içindeyken bir şeyler yerlerde kaldı ve dağınıklık oluşturdu. Bunun yanında evde her eşya için belirli bir yer bulunamadı. İleride hızlıca düzen sağlayabilmeniz için, öncelikle temizlik yapmanız mantıklıdır. İşinize yaramayan şeylerden kurtulun. Artık çalışmayan eşyalarla da ayrılık zamanınız geldi. Kısacası tüm eşyalarınıza bir gözatın.
Sonrasında sınıflandırmaya geçin: Birbirlerine ait olan eşyaları birlikte tutun ve sabit bir alan belirleyin. Eğer her eşyanın "kendi" yeri olursa, temizlik yapmak çok kolaylaşır. Örneğin okuduktan sonra kitabınızı raftaki yerine geri yerleştirin ve örtünüzü kullandıktan sonra katlayarak yeniden düzenli hale getirin. Bu şekilde evinizi her zaman düzenli tutabilirsiniz ve temizlik yapmaktan keyif alırsınız.

Daha fazlası www.tchibo.com.tr'de

Tchibo ile saklama, düzen ve temizlik

Tchibo ile saklama, düzen ve temizlik

Ev & yaşam & mobilya kategorisi
Ev için temizlik yardımcıları

Ev için temizlik yardımcıları

Temizlik kategorisi

Pratik ev yardımcılarımızı sipariş edin:

Meyve ve Sebze Dilimleyici
379,00TL
  • Elektrikli Süt köpürtücü, paslanmaz çelik
Sıcak ve soğuk süt köpüğü hazırlamak için
1.699,00TL
Hızlı Görünüm
Elektrikli Süt köpürtücü, paslanmaz çelik
Sıcak ve soğuk süt köpüğü hazırlamak için
1.699,00TL
3 Adet Stantlı Kesme Tahtası
749,00TL
2 Taraflı Hızlı Rende
599,00TL
2 Adet Paslanmaz Çelik Süzgeç
599,00TL
4 Adet Kahvaltı Bıçağı
399,00TL
2 Adet Taze Tutan Küre
299,00TL
Çok Amaçlı Kompakt Buharlı Temizleyici
2.159,00TL
Omlet ve Pankek Çevirici
499,00TL
Ütü Masası Kılıfı
379,00TL
Paslanmaz Çelik Beslenme Kutusu
649,00TL
4 Adet Halı Kaydırmaz
379,00TL
3'ü 1 Arada Yer Kaplamaz Nihale
299,00TL
3 Adet Taze Tutan Silikon Kapak
399,00TL
Çok Fonksiyonlu Pişirme Çatalı
329,00TL
8 Adet Ekstra İnce Kıyafet Askısı, Yeşil
8 Adet Ekstra İnce Kıyafet Askısı, Bej
329,00TL
329,00TL
2 Adet Yün Kurutma Topu
279,00TL
Yaklaşık 800 ml kapasiteli kahve hazırlayıcı
French Press 300 ml, gümüş
French Press 800 ml, Gümüş
Yaklaşık 300 ml kapasiteli kahve hazırlayıcıYaklaşık 800 ml kapasiteli kahve hazırlayıcı
449,00TL
599,00TL
  • French Press 800 ml, Gümüş
  • French Press 800 ml, altın
Yaklaşık 800 ml kapasiteli kahve hazırlayıcı
French Press 800 ml, altın
French Press 800 ml, Gümüş
Yakl. 800 ml dolum kapasiteli kahve hazırlayıcıYaklaşık 800 ml kapasiteli kahve hazırlayıcı
599,00TL
599,00TL
Buzdolabı Şişe Tutacağı
299,00TL
2 Adet Silikon Sünger
229,00TL
Ölçü Kaşığı Seti
379,00TL
2 Adet Sütyen Yıkama Filesi
259,00TL
4 Adet Aperatif ve Tatlı Çemberi
449,00TL
Taşınabilir Yoğurt Kabı
349,00TL
1