Schließen

Espresso

» Güzelce koyu kavrulmuş ve oldukça yoğun lezzetli:
favori Espresso'nuzu rahatça online sipariş edin. «
Indre B. Tchibo Kahve Uzmanları
    

Tchibo Espresso:
Kahvenin Kralı

Güçlü bir keyif ve yoğun aroma için en iyi şekilde kavrulmuş Espresso'lar.
 
Espero Latte −
Kişisel Barista'nız
Gerçek tam otomatik kahve makinemiz Esperto Latte, tek tuşla harika Espresso ve Caffè Crema hazırlar. Yeni Doppio fonksiyonu sayesinde artık duble içecek miktarı da anında hazırlanabilir. Tam otomatik makinelerimiz
   

En lezzetlisi taze öğütülmüş olandır

Taze öğütülmüş kahve kokusu kadar güzeli var mıdır? Pratik mutfak değirmenizmiz ile kahvenizi her zaman demlemeden hemen önce öğütürsünüz − harika taze ve aromatik.
Espresso, son derece güçlü olan lezzetini çekirdeklerin uzun süre kavrulmasına ve yüksek basınçla hazırlanmasına borçludur. Kavurma aromalarının çeşitlilği özel bir kahve keyfi sunar – ana vatanı olan İtalya'da ve tüm güney Avrupa'da espresso, rahat bir yaşam tarzı anlamına gelir. Bu, İtalyanca „esprimere“ kavramından türetilen ve „ifade etmek“ anlamına gelen isminden de anlaşılır. Bir Espresso’nun tadı hızlı bir ekspres içecek olarak değil, yudum yudum çıkarılır.

İster bir Espresso potunda, ister tam otomatik makinelerde ya da kaşıklı bir makinede hazırlansın, ister çekirdek ister öğütülmüş olsun: Espressolarımız en yüksek seviyede kahve keyfi sunar. Keskin fındık notalı Barista Espresso’dan yoğun Arabica Robusta karışımlı Sicilia Style’ye kadar Tchibo’nun tüm leziz çeşitlerini keşfedin. Espresso’nuzu rahatça online olarak sipariş edin – ister tek tek ister pratik abonelik ile. Kahve değirmenleri, süt köpürtücüler ve ölçü yardımcıları gibi uyumlu aksesuarları da mağazada bulabilirsiniz.
Birçok kahve sever için Espresso tek gerçek kahvedir. Küçük bir fincanda servis edilir, kahve çekirdeklerinin sunduğu tüm aromaların özü olarak kabul edilir. Uzun kavrulması, hassas kişilerde mideyi rahatsız edebilecek asit içeriğini ve diğer maddeleri azaltır. Aynı zamanda kahvenin ince öğütülmesi sayesinde tüm lezzet içeceğe geçer – yani iyi hazmedilirken, tüm lezzetini korur. Böylece birçok lezzetin dilinizde erimesine izin verebilirsiniz. Tchibo’nun Espresso çeşitliliği aşağıdaki kahvelerini kapsar:
  • BARISTA Espresso: %100 Arabica çekirdekleri – keskin fındık notalı güçlü lezzet
  • Espresso Sicilia Style: %80 Arabica çekirdekleri, %20 dolgun Robusta – güçlü lezzet
Rahatça arkanıza yaslanın ve tüm duyularınızla bir Espresso’nun tadını çıkarın – Tchibo’nun Espressoları ile bunu gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz; çünkü insan ve çevre için olan sorumluluklarımızı yerine getiririz. Aromatik Espresso çekirdeklerimizin doğayı koruyarak yetiştirilmesi kadar, kahve çiftçilerine adil şekilde ödeme yapılması da bizim için önemlidir. Sürdürülebilir üretimimiz Rainforest Alliance gibi bağımsız organizasyon tarafından sertifikalandırılır. Öte yandan, AB Bio damgası sadece doğal gübrelerin ve faydalı organizmaların kullanımıyla biyolojik çeşitliliği ve toprak verimliliğini koruyan, organik olarak yetiştirildiği kanıtlanmış olan Espresso‘ya verilir. Bir diğer damga iş ortağımız Fairtrade’dir, tüm Tchibo Barista kahveleri ve Espressoları bu sertifikaya sahiptir. Bunun arkasında, çalışma koşullarını ve sürdürülebilir yetiştirme yöntemlerini iyileştirmeyi amaçlayan birkaç küçük kahve çiftçiliğinin oluşturduğu kooperatifler bulunur. Bunlar somut olarak ne anlama gelir? Örneğin Brezilya’nın yüksek arazilerindeki „Cooperativa dos Agricultores Familiares de Poço Fundo e Regi“nin küçük çiftlikleri için:
  • Tarım eğitim kursu fırsatı
  • Geri dönüşüm önlemleri
  • Temiz yeraltı suları
  • Eğitim fırsatları
  • Engelliler için kaynaştırma yardımları
  • Tıbbi bakım ve koruma
Sadece espresso çekirdekleri, öğütme, kahve hazırlayıcı ve insanlar tarafından servis edilmesi arasındaki ustaca işbirliği mükemmel keyif deneyimleri yaratır. En sevdiğiniz çekirdekleri bulduğunuzda, doğru öğütme ile kompozisyon başlar. Manuel ya da elektrikli kahve değirmeninizi ince öğütme derecesinde ayarlayın. Böylece su kahve taneciklerindeki aromaları son derece yoğun şekilde çözer. Sonrasında Barista Espresso‘yu, basınç ve sıcaklık açısından en iyi sonuçları veren kaşıklı kahve makinesi ile hazırlar. Ancak tam otomatik bir kahve makinesi, bir Espresso potu ya da miktarı önceden ayarlanmış Espressolar için otomatik kahve pedi makinesi ya da kapsüllü makine de kullanabilir. Ancak, sihirli 4M'ye göre yalnızca kaşıklı makine kullanılarak hazırlanan Espresso orijinaline uygundur. İşi „la mano“ ile tamamlamak için, doğru şekilde ele almak son derece önemlidir: Öğütülmüş kahvelerin demleme kaşığına sıkıştırıcı ile bastırılması hassasiyet gerektirir. İtalyan baristaları öğütülmüş kahveden ideal lezzetin zevkine varmak için Espresso hazırlarken geleneksel olarak dört büyülü „M“ye göre hareket ederler. Şunları temsil eder:
  • la miscela (harman)
  • la macinacaffè (öğütme)
  • la macchina (makine)
  • la mano (el)