Spor kıyafetlerinde nelere dikkat etmelisiniz?

Tchibo'nun spor tekstilleri
Tchibo'nun spor tekstilleri
Tchibo'nun spor tekstilleri
Tchibo'nun spor tekstilleri
Tchibo'nun spor tekstilleri

Tchibo'nun spor tekstilleri

Herkes sporu, hareket etmenin sağladığı eğlence ve sağlıklı olmak için yapar. Doğal olarak sadece koşu pantolonu ve tişörtüyle koşu yapabilirsiniz; fakat fonksiyonel kıyafetlerle en iyi şekilde hazırlanırsınız. Doğru spor kıyafetleri sporda temel bir noktadır.

Spor giyim söz konusu olduğunda, bir sporcu olarak hareket ettiğinizde sizi ideal şekilde korumak için bireysel ihtiyaçları karşılamak üzere vücuda uyumu, malzemesi ve yıkama kolaylığı önemlidir.

Spor giyimi iyi yapan nedir?

Günümüzde fonksiyonel malzemelerden ve hava alan, koruyan, yoğunlaştıran ve diğer özelliklere sahip olan özel kumaşlardan üretilmiş geniş bir spor kıyafeti çeşitliliği bulunduğu için doğru spor kıyafetlerini seçmek hiç de kolay değildir. Fonksiyonel kıyafetlerin birinci önceliği kullanana kendini iyi hissettirmek ve sporcunun performansını her hava koşulunda korumak olmalıdır. Sporcunun vücut sıcaklığı kıyafet ve iklim tarafından etkilendiği için, spor kıyafetlerinizi dikkatlice seçmelisiniz ve ilgili koşullara uyumunu sağlamalısınız: Hava koşullarına bağlı olarak soğuktan, sıcaktan, yağmurdan, rüzgârdan ve UV ışınlarından korunun.

Spor yaparken farklı ve değişken hava koşullarına uyum sağlayabilmeniz için, "soğan prensibi" kendini kanıtlamıştır. Bunun için birçok kıyafet katmanını üst üste giyersiniz: Orta katman olarak ısıyı izole eden malzeme üzerine hava alan fonksiyonel çamaşırlar ile rüzgar ve yağmur koruyucusuna kadar giyinerek başlayın. Bu, fonksiyonel spor kıyafetlerini geleneksel kumaşlardan ayırarak maksimum giyim konforu ve işlevselliği kazandırır.

Spor giyim genel olarak aşağıdaki gereklilikleri yerine getirmelidir:
  • Hava alabilirlik
  • Hareket özgürlüğü
  • Vücuda uyum
  • Giyim konforu
  • Rüzgara ve hava koşullarına karşı koruma
  • Daha az yıkama zahmeti

Tchibo'nun spor tekstilleri nelerden oluşur?

TCM Kalite Damgası

TCM kalite damgası olağanüstü ürün kalitesini ifade eder. Tişörtten tencereye kadar tüm ürünlerimizin üzerinde TCM damgasını bulabilirsiniz. Bu da mükemmel ürün kalitesini, dikkatli seçimi ve özel üretimi garanti eder. TCM "Tchibo Certified Merchandise" ifadesinin kısaltmasıdır.
Tchibo tarafından üretilen tüm ürünler satışa sunulmadan önce kapsamlı bir kalite güvencesi süreci geçirir. Kendi kapsamlı denetimlerimize ve testlerimize ek olarak, tarafsız ve akredite edilmiş bir dizi test enstitüsü ile çalışırız. TCM kalite damgası ile ürünün katı hasar testlerinden geçtiğine dair söz veririz. Temelde, yasal gereklilikler ve uluslararası kabul görmüş standartlar bulunmaktadır.

İdeal vücut iklimi için DryActive Plus

Tchibo spor ve fitness kıyafetlerinin büyük bir kısmında DryActive Plus teknolojisini kullanır; çünkü yüksek sportif performansa sadece sabit bir vücut ikliminde ulaşılabilir.
DryActive Plus dokuma sayesinde vücuttaki nem alınır; fakat depolanmaz ve hızlıca buharlaşması için tekstilin dış yüzeyine iletilir. Bu sayede vücut fiziksel egzersiz sırasında bile vücut rahat bir şekilde kuru ve serin kalır, mükemmel nem düzenlemesiyle 4 adımda en uygun vücut iklimi oluşur:

1) Hava alan kumaş havanın geçişmesini sağlar.
2) Lifler vücut nemini alır ve tekstilin dış yüzeyine iletir.
3) DryActive Plus lifleri nemi düzenler.
4) Nem dışarıya ulaşır ve buradan hızlıca buharlaşır.
Functional Seamless ile yüksek giyim konforu

"Functional Seamless" ile yüksek giyim konforu

Spor kıyafeti doğrudan vücuda temas ediyorsa, cilt üzerinde herhangi bir baskı veya sürtünme oluşturacak kabartılı kısımları olmadan tasarlanmalıdır. Sık görülen zayıf noktalar; örneğin, kötü işlenmiş kapatma kısımları veya dikişlerdir.
Kadın Sporcu Sütyeni kategorisine gidin
Functional Seamless ile yüksek giyim konforu

Dikişsiz ve tek parça

Tchibo spor kıyafetleri, Functional Seamless mühürlemeyle son derece yüksek seviyede konfora sahiptir; çünkü son teknoloji yuvarlak örme makinelerinde tek parça olarak sorunsuz bir şekilde üretilmektedir. Bu sayede:
  • Dikişsiz işlenmesi sayesinde daha iyi giyim konforu
  • Farklı, dikişsiz olarak birbirlerine tutturulmuş örgü alanları
  • Formunu korur: Tam hareket özgürlüğüyle mükemmel oturur
  • İyi kesim
Erkek Spor İç Giyim kategorisine gidin

Ecorepel®

Doğal olarak su geçirmez

Pek çok teknoloji doğadan ilham almıştır. Örneğin, modern ecorepel® kaplama su geçirmeme etkisiyle tüyleri sayesinde su kuşlarını taklit eder.

Hayvanlar, suyun sadece tüylerinin üzerinde boncuklanmasını sağlamak için yağlı bir salgı üretirler.
  • Kokusuz ecorepel®'den Hightech-Finish benzer şekilde su damlacıklarının kumaşın içine sızmasını engeller.
  • Bu sırada emprenye kumaş güzelce yumuşak kalır ve hava alır. ecorepel®
  • Bunun yanında ecorepel® çevre dostudur
    ve florokarbon (PFC) içermez.
Yağmur kıyafetleri teması için daha fazlası

Tchibo kış sporu modasının avantajları nelerdir?

3M Thinsulate TM Insulation

3M Thinsulate TM Insulation

Sıcak tutar ve hava alır: Thinsulate Insulation yüksek izolasyon, nem transferi özelliklerini birleştirir. Modern lif teknolojisi ek olarak son derece ince ve hafiftir; bu sayede ideal ısı izolasyonuyla tam hareket özgürlüğü sunar.
Mikropolar

Mikropolar

Mikropolar normal polara kıyasla daha ince, iyi ve hafif olan, son derece hafif, yumuşak ve hava alan bir polardır. Aralarında sıcak tutan hava yastıkları oluşturulan birçok ince liften oluşur; güzelce sıcak tutar ve iyi bir iklim sağlar. Tchibo'da ek olarak tüylenmeyen bir kaplamayla donatılmıştır; böylece üst yüzeyinde keçelenme meydana gelmez.
COOLMAX®

COOLMAX®

COOLMAX® rahat bir vücut iklimi için özel bir liftir. Nemi vücuttan dışarı iletir ve kumaşın dış yüzeyinden buharlaştırır. Böylece vücut iklimi yoğun fiziksel efordan sonra bile sabit kalır, soğumayı azaltır.
Örgü polar

Örgü polar

Örme polar, pürüzsüz örülmüş dış yüzeyden ve sarmalayan yumuşak bir polar iç kısımdan oluşur. Polar liflerin arasında sıcak tutan hava yastıkları bulunur. Örgü ve polar kombinasyonu son derece iyi bir ısı izolasyonu sunar ve hoş bir vücut iklimi sağlar. Örgü polar ısı izolasyonludur ve hava alır.
Outlast®- Mikro kapsül teknolojisi

Outlast®- Mikro kapsül teknolojisi

Fiber içine gömülü milyonlarca mikro kapsül, kümelenme durumundaki performansa bağlı değişimler sonucunda ideal bir vücut iklimi sağlar. Yenilikçi teknoloji soğumayı ve aşırı ısınmayı engeller, sıcaklık dalgalanmaları bu yüksek teknoloji ürünü malzeme yle azaltılır.
Windprotection

Windprotection

Windprotection rüzgâr koruması özel bir zarla kıyafeti sadece açık alana uygun hale getiren bir sistemdir. Hava alan zar, ikinci bir deri gibi işlev gösterir. Su damlacıkları içeri sızamaz; fakat vücut nemi dışarı iletilebilir. Fonksiyonel kıyafet tamamen rüzgâr geçirmezdir ve su tutmaz; fakat hava alır.
TACTEL®

TACTEL®

TACTEL® lifiyle kaliteli malzeme kombinasyonu sayesinde spor malzemeleri cilt dostu, dayanıklı ve hava alan hale gelir. Tipik baskı ve stres noktalarındaki son derece düz dikişlerin yanı sıra ekstra yumuşak dolgu sayesinde yüksek giyim konforu sağlar.
NILIT® Innergy

NILIT® Innergy

İplikteki mineral katkı maddeleri, vücudun ısı enerjisini kızıl ötesi ışınlara dönüştürür. Bu sayede yaratılan sıcaklık hissi, sportif faaliyeti canlandırabilir, artan enerji ve canlılık hissi verebilir. Fonksiyonel lif yumuşak hissedilir, kolay yıkanır ve doğal antibakteriyel özelliklere sahiptir.

Spor kıyafetlerimi nasıl yıkarım ve bakımlarını nasıl sağlarım?

Spor kıyafetleri sıkça kir, ter ve nemle temas halinde olduğundan, düzenli olarak havalandırılmalıdır ve yıkanmalıdır. Bu nedenle dayanıklı olmalıdır. Fonksiyonel kıyafetlerin yüksek kaliteli materyalini korumak ve uzun süre giymek için birkaç ipucuna dikkat edilmelidir.

Spor kıyafetlerini doğru şekilde yıkamak

  • Spor giysisini her kullanımdan sonra hızlıca yıkayın; kısa sürede elde yıkamak bile yeter.
  • Spor kıyafetlerinizi nazikçe yıkayın; düşük hızda ve sıvı deterjanla
  • Tekstil membranına zarar vermemek için çok sıcak suda yıkamayın
  • Kokusu iyi olsa bile yumuşatıcıyı, kumaş liflerini birbirine yapıştıracağı için kullanmayın.
  • Fonksiyonel kıyafetlerinizi kurutucuya koymayın, tam tersine çamaşırların açık havada kurumasına izin verin.
  • Fonksiyonel kıyafetlerinizi diğer çamaşırlardan ayrı olarak yıkayın, aksi takdirde diğer kumaş elyaflarıyla karışabilir.

Ter kokusunu uzaklaştırmak

Özellikle sentetik kumaşlarda, koku oluşturan bakteriler pamuk gibi doğal malzemelerden daha fazla çoğalabilirler. Bunu önlemek için basit birkaç öneri:
  • Spor kıyafeti spordan hemen sonra açık havada kurutun
  • Teri doğrudan yıkayın
  • Yıkamadan önce ham sabunla işlem yapın veya özel spor deterjanı kullanın
  • Bakterileri eksi derecede öldürün: Dondurucu torbasında ve 2 gün boyunca dondurucuda
  • Ayrıca spor ayakkabılarını da aynı şekilde açık havada havalandırın ve sonrasında içine kurumuş çay poşeti yerleştirin

Tchibo'nun fonksiyonel spor kıyafetlerini şimdi burada keşfedin

-30 %
Çift Taraflı Kapitone Mont, Mavi-Yeşil
1.049,00TL
729,00TL
 
Seçenekler:
 
Koşu Ceketi, kiremit rengi
Koşu Ceketi, açık gri
1.449,00TL
1.449,00TL
 
Seçenekler:
 
 
Seçenekler:
 
Softshell Fonksiyonel Şort, Lacivert
Softshell Fonksiyonel Şort, Bej
699,00TL
699,00TL
 
Seçenekler:
 
 
Seçenekler:
 
Vücut Şekillendirici Spor Pantolon
749,00TL
 
Seçenekler:
 
3/4 Spor Taytı, siyah
3/4 Spor Taytı, lacivert
549,00TL
549,00TL
 
Seçenekler:
 
 
Seçenekler:
 
-20 %
Yağmur Parkası
1.999,00TL
1.599,00TL
 
Seçenekler:
 
Vücut Şekillendirici Spor Pantolon
699,00TL
 
Seçenekler:
 
Su Geçirmez Çift Taraflı Kapitone Mont
1.999,00TL
 
Seçenekler:
 
-30 %
-30 %
Yumuşak Kabuklu Kayak Ceketi, Mor
Softshell Kayak Montu, Kırmızı
Dış malzeme 5.000 mm'ye kadar su sütununa dayanır - sonbahar ve kış kıyafetleri için ideal ceket
3.999,00TL
2.799,00TL
3.999,00TL
2.799,00TL
 
Seçenekler:
 
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
Kapüşonlu Sweat Ceket
1.349,00TL
 
Seçenekler:
 
Outdoor Pantolon »İş Pantolonu«
1.299,00TL
 
Seçenekler:
 
Antrenman Pantolonu
649,00TL
 
Seçenekler:
 
Yağmur Parkası, Yeşil
1.499,00TL
 
Seçenekler:
 
Hafif Koşu Ceketi
1.099,00TL
 
Seçenekler:
 
Softshell Fonksiyonel Şort, Lacivert
Softshell Fonksiyonel Şort, Bej
699,00TL
699,00TL
 
Seçenekler:
 
 
Seçenekler:
 
Mevsimlik Ceket
1.249,00TL
 
Seçenekler:
 
Sweat Pantolon, siyah
Sweat Pantolon, gri
699,00TL
699,00TL
 
Seçenekler:
 
 
Seçenekler:
 
3/4 Yoga Pantolonu, Bej
3/4 Yoga Pantolonu, Mürdüm Rengi
579,00TL
579,00TL
 
Seçenekler:
 
 
Seçenekler:
 
-30 %
-30 %
-30 %
Kısa Spor Taytı, Lacivert
Kısa Spor Taytı, Mavi
Kısa Spor Taytı, Siyah
549,00TL
379,00TL
549,00TL
379,00TL
549,00TL
379,00TL
 
Seçenekler:
 
 
Seçenekler:
 
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
Termal Mont, Bej
Termal Mont, Siyah
3.299,00TL
3.299,00TL
 
Seçenekler:
 
 
Seçenekler:
 
Örgü Polar Ceket, koyu kırmızı
Örgü Polar Ceket, açık gri
1.099,00TL
1.099,00TL
 
Seçenekler:
 
 
Seçenekler:
 
3/4 Spor Taytı
469,00TL
 
Seçenekler:
 
Softshell Ceket
1.599,00TL
 
Seçenekler:
 
Kapitone Kayak Montu
2.999,00TL
 
Seçenekler:
 
Kapitone Yelek, Kahverengi
1.499,00TL
 
Seçenekler:
 
Softshell Yürüyüş Pantolonu
999,00TL
 
Seçenekler:
 
3/4 Vücut Şekillendirici Spor Taytı
489,00TL
 
Seçenekler:
 
Koşu Ceketi, kiremit rengi
Koşu Ceketi, açık gri
1.449,00TL
1.449,00TL
 
Seçenekler:
 
 
Seçenekler:
 
Outdoor Pantolon, Lacivert
1.449,00TL
 
Seçenekler:
 
Softshell Fonksiyonel Şort
699,00TL
 
Seçenekler:
 
1 ...