Mocha

Kahvenin zengin aroması ile leziz çikolatanın tadı gibi iki harika lezzetin bir araya gelmesiyle hazırlanan mocha, oldukça popüler bir espresso bazlı kahvedir.
Özellikle kahveyi çikolatasız düşünemeyenlerin tercihi olan bu nefis içecek, farklı sunumlarla görsel bir şölene dönüşebilir.

Mocha Kahve Nedir?

Şekerli tatları sevenlerin gözde kahvesi olan Mochanın İtalya'nın Torino kentine özgü bicerin isimli kahveden ilham aldığı düşünülür. Bicerin; espresso, sıcak çikolata ve yoğun süt köpüğü ile hazırlanan ve cam bardaklarda servis edilen geleneksel bir kahvedir.

Amerikan menşeli bir kahve olan mocha ise adını Yemen'in güneybatısında yer alan ve bir zamanlar kahve ihracatıyla ünlenen liman kenti Mocha'dan alır. Espresso, buharla ısıtılmış süt ve çikolatayla hazırlanan mocha; moccachino, mocaccino, caffè mocha ve mocha latte gibi isimlerle de anılır.

Mocha Nasıl Yapılır?

Klasik mocha

Üçte bir espresso ve üçte iki buharla ısıtılmış süt ile hazırlanır

Mocha yapımında çikolata; toz, şurup ya da sos formunda kullanılabilir. Bazı tariflerde eritilmiş kuvertür ya da damla çikolata kullanıldığı da olur. Damak zevkine göre bitter ya da sütlü çikolata tercih edilebilir.
Espresso hazırlamak

Mocha yapımının ilk aşamasında espresso hazırlamak gerekir ve çikolatanın baskın tadını dengelemek için genellikle double shot espresso kullanılır.

Espresso hazırlamak için öncelikle süzgeçli kahve kaşığına yaklaşık 18 gram taze öğütülmüş kahve koyun ve kahve tamperiyle kahveyi düzleştirin. Isınan makinenizi temizlemek için makinenizi çalıştırın ve birkaç saniye suyu akıtın. Süzgeçli kahve kaşığınızı makineye takın ve double shot espressonuzu tercihen cam bir bardağa aktarın. Bu aşamada su akışının sabit olmasına özen gösterin. Çünkü su hızlı akarsa kahveniz tam demlenmez ve açık renkte olur.

Eğer su yavaş akarsa bu kez de kahve yanma tehlikesiyle karşılaşır ve tadı oldukça sert bir hal alır. Double shot espressonun üzerine 24 gram kadar sıcak çikolata tozu ekleyin ve toz kahve içinde çözünene kadar iyice karıştırın.

Mocha yapımında Cafissimo Cafissimo kapsüllü kahve makinesini kullanarak tamamen taze çekirdeklerle nefis bir espresso hazırlayabilirsiniz.
Doğru Isı

İkinci aşamada 30 ml soğuk sütü pot içerisine alarak 70°C dereceye kadar köpürterek ısıtın.

Sütü ısıtırken yaklaşık 1 parmak kalınlığında mikro köpük elde etmeye özen gösterin. Buharla ısıttığınız ve köpürttüğünüz sütü, toz çikolata ile karıştırdığınız espressonuzun ortasından yavaşça bardağa dökün. İsterseniz mochanıza nane şurubu ya da vanilya şurubu gibi şurup seçenekleriyle farklı aromalar kazandırabilirsiniz.

Sunum için ise en üste çikolata tozu veya tarçın tozu ekleyebilir, kahve şablonları kullanarak kahvenizin üzerini farklı desenlerle süsleyebilirsiniz. Biraz daha göz dolduran bir sunum için krem şanti veya marshmallow da kullanabilirsiniz.

Mocha Çeşitleri Nelerdir?

Şekerli tatları sevenlerin gözde kahvesi olan mochanın en popüler çeşitlerinden biri, beyaz çikolata ile yapılan white chocolate mochadır. Siyah ve beyaz çikolatanın farklı oranlarda karıştırıldığı mocha çeşitleri de özellikle kafelerde oldukça popülerdir. Normal mocha şurubu ve white chocolate mocha şurubunun yarı yarıya kullanıldığı zebra ya da diğer adıyla tuxedo mocha bunlardan biridir. Vanilyalı dondurmayla hazırlanan marble mocha da mochanın sevilen yorumlarındandır.

Buzlu mocha ve buzlu white chocolate mocha, kahvesini soğuk tercih edenlerin gözde içecekleri arasında yer alır. Şekerin dozunu daha da artırmak isteyenler ise aradıklarını karamel şurubuyla tatlandırılan karamel mochada bulabilir. Mochanızı bitkisel süt ile hazırlamak istiyorsanız badem sütü veya soya sütünü tercih edebilirsiniz. Hindistan cevizi sütü ise kahvenin tadını belirgin bir şekilde değiştirir ve egzotik tatlardan hoşlananlar için mükemmel bir seçenek olabilir.

İnternet üzerinden sipariş verin: Espresso ve caffè crema

 
 
 
  • Barista Espresso Çekirdek Kahve 500g
Bitter Aromalı & Yumuşak Gövdeli
Yoğunluk:56
449,90TL
TL/100g 89,98
Hızlı Görünüm
  • Barista Caffè Crema Çekirdek 1000 g
Kırmızı meyve dokunuşlu zarif, yumuşak gövde
Yoğunluk:36
799,90TL
639,90TL
TL/100g 63,99
Hızlı Görünüm
Güçlü & Koyu Notalı & Dolgun Gövdeli
Yoğunluk:66
199,90TL
TL/100g 79,96
Hızlı Görünüm

Hazırlama ve Saklama

Keşfet