HAYDİ PİSTE!

Ağızdan duman çıkıyor, yanaklar yanıyor, beyaz parıldayan araziler sağdan soldan geçiyor… Kayaklı koşu ya da iniş, kayak benzersiz bir maceradır. Birçok kış sporu severler için her yıl yapılan kayak tatili vazgeçilmez bir eğlence, aktivite ve dinlenme kombinasyonudur. Ve diğer herkes için tavsiyemiz: Denemeye değer!

KAYAK YAPMAK İÇİN 3 İYİ SEBEP

Kayak yapmak mutlu eder

Kayak yapmak mutlu eder

Taze kış havasında hareket ederken vücut mutluluk hormonu salgılar. Ayrıca bilimadamları kayak kaymanın çoğu zaman akış duygusunu yaşattığını tespit etti: Çünkü inişe tam olarak konsantre olan özel bir hafiflik hissine kapılır ve diğer her şey önemini yitirir.
Kayak yapmak sağlıklıdır

Kayak yapmak sağlıklıdır

Olası endişelere rağmen: Doğru hazırlık ve uygun donanım ile kayak yapmak tehlikeli değil, oldukça sağlıklıdır ve vücudu dinç tutar. Özellikle kardiyovasküler sistemi güçlendirir ve metabolizmayı canlandırır. Ayrıca denge ve koordinasyon becerilerini geliştirir.
Bir aile macerası

Bir aile macerası

Kayak tatilinin bu kadar sevilmesinin bir nedeni de ailece yapılabilmesidir. Büyükler ve küçükler etkileyici bir kar manzarasında ve günlük stresten uzak bir biçimde kayak kayarken eğlenir. Aileler için uygun birçok kayak bölgesinde en minikler için bile çocuklara uygun, başlangıç seviyesinde kurslar sunuluyor.

- EL KİTABI -
Kayak kıyafetlerinde “Soğan Prensibi“"nin önemi

Özellikle açık havada yapılan kış sporu için doğru kıyafet donanımı çok önemlidir. Kayak yaparken örneğin teleferik beklerken ya da terlemenize neden olan inişlerde doğru donanıma sahip olmalısınız. Bunun için en uygunu “Soğan Prensibi“dir: Üst üste giyilmiş kat kat giysiler sayesinde uygun duruma adapte olabilirsiniz.

1. Katman: ısı dengeleyici spor içlik

En alt katmanın görevi ısıyı dengelemektir: vücudun sıcakta aşırı ısınmasını ve soğukta ise terin üzerinizde soğumamasını garanti etmelidir. Bunun için polyester ya da poliamit gibi suni fiberli spor içlikler uygundur. Nemi vücuttan atar ve bir sonraki katmana iletir. Bunun en iyi şekilde işlemesi için çamaşır dar oturmalıdır. Batma veya sürtünme olmaması için düz dikişli ve hatta dikişsiz çamaşırlar önermekteyiz.
Katman: ısı dengeleyici spor içlik

2. Katman: Isıyı izole eden polar giysi

Orta katmanın görevi ısı izolasyonudur. Buna ek olarak en alt katmandaki nemli emmeden dış katmana iletmelidir. Bu yüzden ısıtıcı ve yüksek hava aktivite özelliklerine rağmen pamuklu giysiler uygun değildir. Çünkü bu doğal fiber oldukça emicidir ve yavaş kurur. Kayak yaparken ısıyı izole eden katman için en iyi kumaş türü hava geçiren, hızlı kuruyan polardır. Bacaklar örneğin hava geçiren termal pantolonlar ile de ısıtılabilir.
Isıyı izole eden polar giysi

3. Katman: rüzgara ve kötü hava koşullarına dayanıklı montlar ve pantolonlar

Kayak kayarken vücut buz gibi rüzgara ve kara karşı korunmalıdır. Bu görev en dıştaki katmanındır: soğuk havanın ve nemin içeri sızmasını engeller. Bu yüzden kötü hava katmanı olarak adlandırılır. Bir yandan rüzgarı ve nemi dışarda tutması gerekirken diğer yandan ısının iç kısımda birikmesini engellemek zorundadır; yani aynı zamanda hava da geçirmelidir. Bunu özel kaplamalı, fonksiyonel dış kumaşlı kayak pantolonları ve montları sağlamaktadır.
rüzgara ve kötü hava koşullarına dayanıklı montlar ve pantolonlar

KAYAK İÇ ÇAMAŞIRLARI İÇİN HANGİ MALZEMELER UYGUNDUR?

Günlük hayatta genelde pratik ve bakımı kolay olduğu için pamuklu iç çamaşırları tercih ederiz. Ancak kış sporları sırasında pamuklu çamaşırlar büyük oranda dezavantaj sağlar: örneğin iniş sırasında terlediğimizde nemi emer ve rahatsız edici bir biçimde vücuda yapışır. Hareket etmediğimiz anda ise nemli çamaşır üzerimizde soğur. Bu yüzden kayak kayarken başka malzemeler daha uygundur.

Rahat, ısıtıcı ve yumuşak: Merinos yünü

Yün genel olarak yüksek oranda ısıtıcı özelliklere sahiptir. Merinos yünü oldukça kaliteli bir yün çeşididir. Oldukça incedir ve bu sayede rahatsız etmez, cilde hafif bir his verir. Kötü kokuları etkisizleştirme ve birkaç gün giyilse bile kötü kokmama özellikler ile de bilinir. Merinos yünü nemi dışarı iletip vücut ısısını koruyarak denge sağlar. Ayrıca hava geçirir.

Özel fiberler sayesinde optimum dengelenen vücut ısısı

Günümüzde suni fiberler istenilen özelliklere göre üretilebiliyor: İç çamaşırlar kayak yaparken vücudun aktivite süreçleri ve molalar arasındaki geçişi dengeleyici özellikte olmalıdır, fazla ısıtmamalı ve terin üzerinizde soğumasını engellemelidir.

Güncel kayak giysisi modası

Kayak kıyafetlerinde fonksiyonellik ve güvenlik en önemli ihtiyaçlardır, ama bu güzel görünmeyecekleri anlamına gelmez. Tam tersi: örneğin yoğun parlak renkli ve güzel kesimli, hafif kuş tüylü ceketler ve aksesuarlar günlük hayatta da sorunsuz bir şekilde giyilebilir.
Aynalı camlı gözlükler

Aynalı camlı gözlükler

Kayak gözlükleri kayak yaparken gözleri kara ve UV ışınlarına karşı korur. Kırmızı-turuncu veya mavi tonlu aynalı camlı gözlükler önerilmektedir. Işığın kötü olduğu durumlarda pistteki küçük engebelerin de daha rahat görünmesini sağlarlar.
Farbenfrohe Skimode

Renkli aksesuarlar ve giysiler

Modern, dikkat çekici baskılı ya da sportif tonlarda: kayak giysilerinde ferah, güçlü ve parlak renkler en eğlencelileridir. Sade giysiler parlak kask ve şal gibi aksesuarlarla tamamlanabilir.
Son derece hafif montlar ve sıcak tutan etekler

Son derece hafif montlar ve sıcak tutan etekler

Modern kuş tüylü montlar hem son derece hafiftir ve yüksek oranda ısı izolasyonu sağlarlar. Sıcak tutan bir etek çok katlı bir donanım için mükemmel bir tamamlayıcıdır, çünkü duruma göre hızlıca giyilip çıkarılabilirler. Isı izolasyonu kuş tüyü giysilerde hava yardımı ile gerçekleşir. Bu yüzden yer kaplamadan muhafaza da edilebilirler.
“Önce Güvenlik“: Güvenliğinize önem verin!

“Önce Güvenlik“: Güvenliğinize önem verin!

İster düzenli ister yeni başlamış olun: Koruyucu bir kask, kayak donanımının olmazsa olmazlarındandır. Örneğin Avusturya gibi bazı ülkelerde çocukların kayak kayarken kask takması yasal bir zorunluluktur. Yetişkinler de kask takmalıdır. Çünkü düşüş ya da çarpışma sırasında tehlikeli baş yaralanmalarına karşı koruma sağlar. Bunun dışında başınızı sıcak tutar. Modern kasklar hem hafiflikleri hem rahatlıkları hem de çekici tasarımları ile öne çıkmaktadır.

Kış sporları için ideal kıyafetler

Hava geçiren termal iç çamaşırlarından sıcak tutan kayak montuna kadar ihtiyacınız olan her şeyi şimdi www.tchibo.com.tr'de bulabilirsiniz
Kapitone Kayak Montu
2.999,00TL
 
Seçenekler:
 
Yarım Fermuarlı Kayak Montu
4.369,00TL
 
Seçenekler:
 
Kayak ve Snowboard Pantolonu
2.869,00TL
 
Seçenekler:
 
Polar Ceket
1.099,00TL
 
Seçenekler:
 
Kapüşonlu Kapitone Manto, Kırçıllı Gri
3.449,00TL
 
Seçenekler:
 
Teddy Yelek
1.149,00TL
 
Seçenekler:
 
  • Softshell Kayak Pantolonu, beyaz
Rüzgâra dayanıklı, su tutmaz ve Clima Protection Sistemi sayesinde hava alır
Softshell Kayak Pantolonu, beyaz
Rüzgâra dayanıklı, su tutmaz ve Clima Protection Sistemi sayesinde hava alır
829,00TL
 
Seçenekler:
 
Termal Pantolon
869,00TL
 
Seçenekler:
 
Kayak Pantolonu
2.869,00TL
 
Seçenekler:
 
Termal Dans Pantolonu
749,00TL
 
Seçenekler:
 
Teddy Ceket, Mavi
1.199,00TL
 
Seçenekler:
 
Pelüş Yelek
939,00TL
 
Seçenekler:
 
Kapüşonlu Polar Kazak
859,00TL
 
Seçenekler:
 
İzolasyonlu Çok Amaçlı Çanta, Zeytin Yeşili
269,00TL
Örgü Saç Bandı, Mavi
259,00TL
Organik Pamuklu Örgü Bere, Açık Yeşil
249,00TL
Örgü Polar Eldiven
319,00TL
 
Seçenekler:
 
Gri Örgü Polar Yuvarlak Boyunluk
339,00TL
Peluş Örgü Polar Hırka, Bej
1.489,00TL
 
Seçenekler:
 
Siyah Termal Polar Şapka
229,00TL
Kayak Pantolonu, Mavi
3.159,00TL
 
Seçenekler:
 
Mikropolar Eldiven
289,00TL
 
Seçenekler:
 
Kayak Pantolonu, Lacivert
Kayak Pantolonu, Gece Mavisi
3.159,00TL
3.159,00TL
 
Seçenekler:
 
 
Seçenekler:
 
Fonksiyonel Tişört
409,00TL
 
Seçenekler:
 
  • Mikropolar Bere, Petrol Mavisi
  • Mikropolar Bere, Siyah
Yumuşaktır, hafiftir ve sıcak tutar
Mikropolar Bere, Petrol Mavisi
Mikropolar Bere, Siyah
Yumuşaktır, hafiftir ve sıcak tutarYumuşaktır, hafiftir ve sıcak tutar
169,00TL
169,00TL
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
  • Softshell Pantolon, Siyah
Clima Protection sistemi sayesinde rüzgâr ile su geçirmez, hava geçirir
Softshell Pantolon, Siyah
Clima Protection sistemi sayesinde rüzgâr ile su geçirmez, hava geçirir
829,00TL
 
Seçenekler:
 
1