Ein Kind guckt einem Filterkaffee beim Brühen zu

Kahve makineleri karşılaştırması

Hangi kahve makinesi doğru?

Sizin için en iyi kahve makinesini seçin

Kahve en sevilen içecekler arasında yerini koruyor. Kahve çeşitlerinin bu kadar çok olması şaşırtıcı değil. Klasik filtre kahvesinden tutun da Cappuccino ve Flat White gibi sıra dışı kahve lezzetlerine kadar uzun bir kahve listesi bulabilirsiniz. Birçok farklı kahve çeşidinin yanında artık birçok farklı kahve makinesi de bulmak mümkün. Hangi makinenin kişiye uygun olduğu ise farklı faktörlere bağlı. Örneğin en sevdiğiniz kahve türü nedir? Ne sıklıkta kahve içersiniz?
Ve kahve yapımı için ne kadar zaman ayırmak istersiniz? En iyi kahve makinesi çeşitlerini ve özelliklerini sizin için derledik. Hangi makinenin hangi kahve türü için uygun olduğunu ve kahve makinesi fiyatlarını buradan öğrenebilirsiniz.

Doğru kahve makinesi seçiminde 3 soru

1. Ne kadar kahve içiyorsunuz? arrow_down
Günde kaç bardak kahve tüketiyorsunuz? Arada bir mi ya da çok mu içiyorsunuz? Bu sorunun cevabı kahve makinesi seçimi konusunda size en uygun fikri verecektir. Bazı kahve makineleri birkaç fincan kahveyi birden yaparken bazı makineler sadece birer porsiyon hazırlayabilmektedir. Kahve makinesi seçerken bu alışkanlığınızı göz önünde bulundurmanızı öneririz.
2. Hangi kahve türünü içiyorsunuz? arrow_down
Yıllardır en sevdiğiniz kahvenize sadık mısınız? Yoksa zaman zaman bir filtre kahve veya espresso kaçamağı yapıyor musunuz? Hangi kahve çeşidini tercih ettiğiniz aynı şekilde kahve makinesi tercihinizi de etkileyecektir. Çünkü her makine her kahve türü için uygun olmayabilir.
3. Size en uygun kahve makinesi fiyatlarını keşfedin arrow_down
Farklı fiyat aralıklarında kahve makineleri bulmanız mümkün. Örneğin Cafissimo kahve makineleri 179,95 TL'den başlarken daha kapsamlı kahve makinelerinin fiyatı birkaç kat fazla olabiliyor. Bu yüzden hem bütçenizi önceden belirlemeniz hem de kahve makinelerinin hangi özelliklerinin sizin için gerçekten önemli olduğunu netleştirmeniz gerekir. Ayrıca kahve makinesi alırken ödeyeceğiniz fiyatın yanısıra daha sonraki giderlerini de dikkate almanızı öneririz.

Özellikleri, Avantajları ile Kahve Makinesi Çeşitleri

Eine Qbo Maschine steht auf einem Küchentresen

Kapsül hazneli makineler

Kapsüllü kahve makinesinin avantajları ve dezavantajları neler?
Kapsüllü kahve makinesi çeşitleri kahveseverler için oldukça geniş bir yelpazede kahve çeşitleri sunuyor. Filtre kahveden caffè crema, espresso veya cappuccino'ya kadar farklı kahve lezzetlerini keşfetmek mümkün. Kapsüller vakumlu olduğu için son kullanma tarihine kadar tazelikleri garanti altındadır. Ancak belli bir kapsüllü kahve makinesi almak aynı zamanda o makine için üretilen belli kapsüllere bağlı kalmak anlamına da gelmektedir. Çünkü makine ve kapsül birbirine bağlı kapalı bir sistem olarak sunulmaktadır. Kapsüller alüminyum veya plastikten üretilmektedir. Her iki materyal ayrı ayrı geri dönüşüme gönderilebilir. Bunun için kahve kapsüllerini evde bulunan çöp kutusuna değil, belediyenin uygun olarak hazırladığı geri dönüşüm kutularına atmaya özen göstermek gerekir.

Kapsül hazneli makinelerin özelliği
Kapsüllü kahve makineleri ile çeşitli kahve türlerini ve farklı lezzetleri bir tuş ile yakalayabilirsiniz. Son derece pratik bir çalışma prensibi ile çalışır: Kapsül haznesine dilediğiniz kapsülü yerleştirdikten sonra entegre su haznesinde gerekli miktardaki su uygun ısıya getirilir, ardından basınç altında kapsüle press edilir. Yaklaşık bir dakika sonra taze kahveniz hazır! Ancak makine çalıştırıldıktan sonra suyun ısınma zamanını da hesaba katmak gerekir. Kahve pişirme özelliği yanında birçok makine aynı zamanda süt köpürtme aparatlarına da sahiptir. Böylece sütlü kahveler hazırlamak da mümkün olur. Kapsüllü kahve makinelerinin birçoğu artık kişisel ayar özelliği de taşımaktadır.

Ein Kaffeevollautomat steht auf einem Küchentresen

Tam otomatik kahve makineleri

Tam otomatik kahve makinesinin avantajları ve dezavantajları neler?
Otomatik kahve makineleri için en uygun kahve Espresso veya Caffè Crema çekirdekleridir. Pişirme işlemi hemen öncesi kahve çekirdekleri öğütüldüğü için kahveler son derece taze bir aroma ile hazırlanır. Kahvenin tazeliğini en iyi koruyan özellik, çekirdeklerin çekilmeden bekletiliyor olmasıdır. Ancak kahve çeşidini sürekli değiştirmek mümkün olmayacaktır. O an kahve makinesinde hangi kahve çekirdeği bulunuyorsa o kahveye bağlı kalmak durumu vardır. Çünkü bir pişirmeden diğer pişirmeye geçerken makinedeki kahve çekirdeklerini çıkarıp yeni bir çeşit denemek oldukça zahmetlidir. Ayrıca makinede entegre olarak bulunan temizleme prosedürü dışında da makinenin belli aralıklarla temizlenmesi gerekir. Özellikle süt haznesi ve süt borusu gibi aparatların da belli aralıklarla yıkanması gerekir.

Tam otomatik kahve makinesinin özellikleri neler?
Tam otomatik kahve makineleri her bir fincan kahveyi bir tuşla hazırlayabiliyor ve birçok özellikleri ile birer yetenek örneği sergiliyorlar. Her işlem öncesinde gerekli miktardaki kahve çekirdeklerini öğütüyor ve seçilen kahve çeşidine göre optimum basınç ile ısıtılmış suyu kahve tozundan geçirerek pres ediyor. Kahve türüne göre birçok tam otomatik kahve makinaları entegre veya dışında bulunan süt haznesinde sütü köpük köpük yaparak direkt kahveye ilave ediyor. Kahve çekirdeklerinin öğütme ayarı, suyun basıncı ve süt köpüğünün yoğunluğuna kadar kişiye özel ayarları sayesinde en sevdiğiniz kahve türünü makinenin hafızasına kaydedebilirsiniz.
 
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
  • Tchibo Tam Otomatik Kahve Makinesi "Esperto2 Caffè", Gümüş Titanyum
Tchibo Tam Otomatik Kahve Makinesi "Esperto2 Caffè
9.999,00TL
 
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
  • Tchibo Tam Otomatik Kahve Makinesi »Esperto Pro«, Antrasit
Tchibo Tam Otomatik Kahve Makinesi
14.999,00TL
 
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
  • Tchibo Tam Otomatik Kahve Makinesi »Esperto Caffè«, Antrasit
Tchibo Tam Otomatik Kahve Makinesi
9.999,00TL
 
Eine Filterkaffeemaschine steht auf einem Küchentresen

Filtre kahve makineleri

Filtre kahve makinesinin avantajları ve dezavantajları neler?
Filtre kahve makinesinde çekilmiş her çeşit kahve çekirdeği kullanılabilir. Böylece belli bir kahve çeşidine bağlı kalmamış olunur. Ancak filtre kahve makinesi basınç ile çalışmadığı için Espresso veya Caffe Crema gibi yoğun aromatik lezzeti vermeyecektir. Tam otomatik kahve makinesinde olduğu gibi filtre kahve makinesi ile kişisel ayarlar yapmak mümkün değildir. Fakat makinenin bakımı ve temizliği oldukça basit çünkü süt gibi bozulan ürünler ile kullanılmıyor. Makinenin birçok parçası elde veya rahatlıkla bulaşık yıkama makinesinde yıkanabilir. Kahve hazırlama süresi ise biraz zaman alabilir, çünkü genelde filtre kahve makinesi ile çok sayıda fincan kahve hazırlanmaktadır. Suyun ısınması ve kahveden geçerek damlaması biraz vakit gerektirir..

Filtre kahve makinesinin özellikleri neler?
70'li yıllardan beri özellikle Alman mutfaklarında en önemli makine olarak filtre kahve makinesi yerini almıştır. Zaman içinde kapsül makineleri veya tam otomatik kahve makineleri klasik filtre kahve makinelerinin önüne geçmiştir. Ancak sadece filtre makineleri ile aynı anda 12 fincana kadar kahve hazırlamak mümkündür. Birçok kişiye aynı anda kahve sunmak istiyorsanız klasik filtre kahve makinesi idealdir. Filtre kahve makinesi bir su haznesi, bir filtre ve ısıtıcı bir altlıkta duran cam demlikten oluşur. Kullanımı da oldukça kolaydır. Su haznesinde bulunan soğuk su öncelikle ısıtılır ve yavaşça kahveyle dolu olan filtreye damlar. Oradan ise yavaşça cam demliğe akar. Sıcak altlık ise makine çalıştığı sürece kahvenin sıcak kalmasını sağlar.

Eine Siebträgermaschine steht auf einem Küchentresen

Espresso kahve makinesi

Espresso kahve makinesinin avantajı ve dezavantajı nedir?
Kahve yapımında birçok faktör kahvenin sonucunu etkileyebilir. Kahve çekirdeklerinin ne incelikte veya kalınlıkta çekildiğinden, kahve miktarına ve pişirme süresine kadar farklı etkenler bir rol oynayabilir. Espresso makinesinde tüm bu süreçler kahveye uygun bir şekilde ayarlanabilir ve klasik filtre kahve makinesine göre çok daha iyi bir sonuç elde edilebilir. Bunun için kahve yapımı hakkında bilgi edinmeniz ve biraz deneme yapmanız gerekir. Mükemmel bir Espresso veya Caffe Creme hazırlamak için gerekli araçlardan biri de kahve değirmenidir. Böylece her kahve yapımı öncesinde kahve çekirdeklerini tazecik çekebilirsiniz.

Espresso kahve makinesinin özelliği nedir?
Süzgeçli espresso makinesi kaşığı ile yapılan espressolar genellikle kafelerde karşımıza çıksa da artık giderek evlerde de yaygınlaşmaya başladı. Çünkü sunduğu lezzet adeta bir baristanın elinden çıkmış gibidir. Bu tür espresso makineleri ile kahveler birer fincan olarak hazırlanır.
Süzgeçli kaşık, içine kahve konulan ve espresso makinesine takılıp çıkarılabilen bir parçadır. Mümkün olduğunca taze çekilmiş kahve süzgeçli espresso kaşığına konulur ve bir tamper yardımıyla iyice bastırılır. Ardından süzgeçli kaşık yerine takılır. En ideal basınç olarak 9 barda kaynar suyun kahve içeren süzgeçli kaşıktan geçmesi için tuşa basılır. Bu şekilde Espresso veya Caffe Crema direkt olarak fincana akar. Birçok espresso makinelerinin süt köpürtme aparatı da mevcuttur.
 
 
  • “Lapressa” Manuel Espresso Makinesi, Kırmızı
Tchibo Manuel Espresso Makinesi
7.499,00TL
Hızlı Görünüm
 
  • “Lapressa” Manuel Espresso Makinesi, Siyah
Tchibo Manuel Espresso Makinesi
7.499,00TL
Hızlı Görünüm
Eine Kaffeepadmaschine steht auf einem Küchentresen

Pod filtre kahve makineleri

Bu makinenin avantajları ve dezavantajları neler?
Pod filtreler tamamen kompostlanabilir özellikte. Bu sayede ekolojik anlamda kapsüllere göre avantajlı bir konumdalar. Ancak pod filtreler sürekli oksijenle temas ettikleri için son kullanma süreleri daha kısa olup lezzet bakımından da dezavantajlı olabiliyor. Kapsüllü kahve makinelerinde olduğu gibi pod filtre kahve makinesinde belli bir kahve markasında bağlı kalmak zorunluluğu bulunmuyor. Çünkü farklı markaların pod filtreleri kullanılabilir. Ayrıca bu makinelerin bakımı ve temizliği de kolay. Bunun için pod filtre koymadan makineyi sadece sıcak su ile çalıştırmak yeterlidir. Ancak makinenin süt köpürtme aparatı varsa daha derin ve düzenli bir temizlik gerekecektir. Kişisel ayarlar özelliği ise genelde bulunmuyor.

Pod filtre kahve makinesinin özellikleri neler?
Pod filtre kahve makinesi de kapsüllü makineler gibi birer porsiyon prensibine göre çalışıyor. Yuvarlak, düz pod filtreler 7 gramlık porsiyonlar şeklinde sunuluyor. Pod filtre kahve makinesinin kullanımı kapsüllü makinelere oldukça benziyor. Pod filtre uygun bölüme yerleştiriliyor ve bir tuş hareketiyle su haznesinde bulunan su ısıtıldıktan sonra pod filtreye pompalanarak fincana kahve olarak gönderiliyor. Aynı anda en fazla iki fincan kahve hazırlanabiliyor. Artık birçok makinenen su köpürtme özelliği de bulunuyor. Böylece birçok farklı kahve lezzeti yakalamak mümkün.

Kahve makinelerine alternatifler

İyi bir kahve yapımı için mutlaka bir kahve makinesi gerekmiyor.Makinesiz de gayet lezzetli ve aromalı kahveler hazırlamak mümkün. Bas, dök ve hazır! En yaygın 3 alternatif kahve yapımını sizin için derledik.
Eine Siebstempelkanne steht auf einem Küchentresen

French Press

French Press kahve yapımında klasiklerden biridir. İçinde süzgeci bulunan cam demlikli bir araçtır. Çekilmiş kahve uygun miktarda kaynamış su ile French Press demliğine konulur. Belli bir süre bekledikten sonra kapağa bağlı olan süzgeç aşağı doğru bastırılır. Böylece kahve telvesi demliğin dibinde toplanır ve taze yapılmış kahve telvesiz bir şekilde içilir. Kahve telvesi dışında herhangi bir atık oluşmaz. Böyle olunca da French Press doğayı koruma adına iyi bir alternatif olarak değerlendirilir. Dezavantajı: Espresso veya Caffe Creme konusunda French Press ne yazık ki bir seçenek değil.
Ein Handfilter steht auf einem Küchentresen

Filtre tutucu ile kahve yapımı

Filtre tutucu yardımıyla kahve ile küçük bir yolculuğa çıkma vakti! Bu tür filtre tutucular plastikten veya porselenden olabiliyor ve malzemesine göre uygun fiyatlarda bulunuyor. Böylece oldukça basit bir şekilde kahve yapmak mümkün. İster bir fincan ister birkaç fincan kahve yapımı için uygundur. Tabii biraz da zaman ve sabır isteyen bir süreç. Filtre kahve makinelerinde olduğu gibi kağıt kahve filtresini filtre haznesine yerleştirin ve kahveyi ekleyin. Üzerine fincan veya demlik dolana kadar kaynatılmış su ilave edin. Bu tür manuel filtre haznesi için French Press de olduğu gibi istediğiniz kahve türünü kullanabilirsiniz.
 
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
249,00TL'den itibaren
 
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
 
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
  • Kahve Filtresi 101
Tchibo
249,00TL
Ein Espressokocher steht auf einem Herd

Espresso potu

Ocak üstü Espresso potu taze, sert ve aromatik kahve yapımı için iyi bir alternatiftir. İtalya'da Caffettiera veya Moka olarak da bilinir. En popüler espresso potu ise sekiz köşeli olan ve farklı boylarda farklı kahve ölçülerde bulunan modeldir. Espresso potu da kahve telvesi dışında herhangi bir atık bırakmıyor. Özellikle sert kahveler için kullanılır, çünkü kahve miktarının ölçüsü değiştirilemiyor. Entegre metal filtresini tamamen doldurmak gerekiyor. Su miktarı da değişiklik göstermemekte, çünkü espresso potunun belli bir göstergeye kadar su ile doldurulması gerekir.