Frappe

Granül kahve ile hazırlanan frappe, buzlu oluşu sebebiyle özellikle yaz aylarında yoğun olarak tercih edilir. Instant kahveye eşlik eden süt, şeker ve buz ile ortaya yoğun, leziz ve ferahlatıcı bir içecek çıkar. Siz de yaz aylarında serin ve kıvamlı bir kahve lezzeti arıyorsanız frappede karar kılabilirsiniz.

Frappe Nedir?

Frappe ilk olarak Yunanistan’da tüketilmeye başlayan, sonrasında tüm dünyanın favorisi haline gelen ve instant kahvenin süt eklenmiş hali olarak soğuk şekilde tüketilen bir kahvedir. 1957 yılında Yunanistan’da tesadüfen keşfedilen frappe, hazırlık aşamasında uygulanan yöntemler nedeniyle köpüklü bir yapıya sahiptir. Her ne kadar kahve bazlı soğuk kahve kategorisine girse de frappe kahve diğer içeceklerden önemli farklarla ayrılır.

Frappe Yapımı

İdeal bir frappe lezzeti yakalamak için frappe yapımı esnasında bazı dikkat edilmesi gereken noktalar bulunur. Bilindiği üzere pek çok soğuk kahve, buz eklendikten sonra soğur ve hazır hale gelir. Frappe kahve yapımında ise frappenin hazırlanma aşamasında buz eklemeli ve yeteri kadar karışana dek işlem uygulamaya devam etmelisiniz.

Bunun yanı sıra bir soğuk kahveyi frappe yapan en önemli detaylardan bir tanesi yoğun dokuya sahip olmasıdır. Özellikle içecek blender ile hazırlanacağı zaman buzların tamamıyla parçalanmış olması gerekir. Eğer hazırlama sürecinde shaker kullanılacaksa öncesinde buzları çok küçük parçalar halinde kırmalısınız. Bu detaylara dikkat ederek iced cappuccino ve smoothieden kolayca ayrışan, köpük formunda ve oldukça kıvamlı bir frappe hazırlayabilirsiniz.

Frappenin içerisinde kullanılan şeker miktarına göre üç farklı tatlılık derecesi bulunur. İki çay kaşığı ve dört çay kaşığı şeker kullanarak tatlı, iki çay kaşığı kahve ve iki çay kaşığı şeker kullanarak orta, iki çay kaşığı kahvenin yanında şeker kullanmayarak da sade frappe yapabilirsiniz.

Frappe Nasıl Yapılır?

Frappe yapımı oldukça kolay olsa da bir makine işinizi daha da kolaylaştırır. Frappe instant kahve ile yapılıyor olsa da tercihen Cafissimo espresso makinesi ile hazırlanmış espresso kahve bazı da kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra tezgahınızın üzerinde el blenderi, shaker, stil karıştırıcı ya da bir kavanoz bulundurun. Shaker ya da el blenderi ile iki çay kaşığı instant kahve, dilediğiniz kadar şeker ve az miktarda suyu karıştırarak kahverengi bir köpüklü karışım elde edin. Ardından karışımın içine soğuk su, buz ve tercihen süt ilave edin. İnek sütü, soya sütü, badem sütü ya da Hindistan cevizi sütü gibi sütlerden dilediğinizi tercih edebilirsiniz.

Yeterli yoğunluğa kavuştuktan sonra frappeyi uzun bir bardağın içerisine alabilirsiniz. Üstünü süslemek amacıyla süt köpüğü, krema, çikolata parçaları veya karamel sosu ilave edebilirsiniz. Böylece lezzetli frappeniz hazır olur.

Frappe Çeşitleri Nelerdir?

Frappe standart olarak instant kahve, şeker ve buz ile hazırlansa da herkesin damak tadına uyum sağlaması adına farklı frappe çeşitleri mevcuttur. Farklı kahve çeşitleri kullanılarak hazırlanan ya da içerisine ilave edilen aromalar, dondurmalar, kekler ve benzeri ürünlerle yapılan farklı frappe çeşitleriyle karşılaşabilirsiniz.

Frappe Nasıl İçilir?

Yapımı oldukça kolay ve içimi epey keyifli olan frappeyi, bunaldığınız sıcak yaz günlerinde tüketebilirsiniz. Uzun zamanda, yavaş şekilde içmeye elverişli olan frappeyi uzun bardaklarla servis edebilirsiniz. Genellikle içimi zaman aldığı için ağırlıklı olarak kahve karışımını daha koyu tuttuktan sonra bardağa silme buz koyabilirsiniz. Böylece buz zamanla eriyerek kahvenin ideal kıvama gelmesini sağlar ve bu şekilde çok daha leziz bir frappe içersiniz. Frappeyi biraz daha hafif bir içecekmiş gibi tüketmek isterseniz bir bardak su ile beraber içebilirsiniz. Afiyet olsun!

İnternet üzerinden sipariş verin: Espresso ve caffè crema

 
 
 
 
Aromatik ve yumuşak içimli çözünebilir hazır kahve
Yoğunluk:56
99,90TL'den itibaren
Hızlı Görünüm
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
  • Exclusive Decaf Kafeinsiz Çözünebilir Granül Kahve 100 g
Kafeinsiz & Zengin Lezzetli & Dolgun Aromalı
Yoğunluk:36
199,90TL
  • Black'N White Çözünebilir Kahve 100 g
Çözünebilir hazır kahve 100 gramlık ambalajındadır.
Yoğunluk:56
  • Feine Milde Çözünebilir Granül Kahve 100 g
Yumuşak ve meyve notalı
Yoğunluk:36
189,90TL
TL/kg 1.899,00
Hızlı Görünüm

Hazırlama ve Saklama

Keşfet