Cortado

Espressonun hafif hali olarak bilinen cortado, içindeki espresso miktarı kadar süt içerir. Böylece sert olduğu için espresso içemeyenlerin en ideal ve lezzetli seçeneği olur.
Siz de espresso içmekte zorlanıyor fakat yumuşak içimli sert bir kahve arıyorsanız asiditesi düşük olan cortadoyu deneyebilirsiniz.

Cortado Kahve Nedir?

Cortado espresso bazlı, süt ile hazırlanan ve sıcak tüketilen bir kahvedir. Cortado ismi İspanyolcadaki “cortar” yani “kesmek” fiilinden gelir çünkü cortado da espressonun süt ile kesilmesiyle yapılır.

İspanya’dan adım adım dünyaya yayılan cortado son yıllarda ülkemizde de gitgide daha çok kişi tarafından tüketilir. Bu kahve, içeceğinden baskın olarak kahve tadı almak isteyenler için en ideal alternatiflerden bir tanesidir. Double shot espresso üstüne yine aynı ölçekte süt eklenerek hazırlanan cortado, bazı kişiler tarafından süt yerine ölçek miktarında köpüklü süt eklenerek hazırlanır. Böylece kahvenin içindeki süt miktarı daha da azaltılmış olur.

İspanya menşeili bir içecek olan cortado kahve ile yumuşak içimli ama kahve yoğunluğunu da hissedebileceğiniz özel bir kahve deneyimi yaşayabilirsiniz.

Cortado Nasıl Yapılır?

Cortado yapımına başlarken ilk olarak double shot espresso hazırlamak gerekir. Her shot için 7 gram ince çekilmiş kahve kullanabilirsiniz. Cortado küçük porsiyonlarda tüketilen bir içecek olduğu için küçük bir su bardağı, büyük bir shot bardağı ya da küçük bir kupayla servis yapabilirsiniz.

Cafissimo Cafissimo espresso makinesinde espressoları hazırladıktan sonra sütü 60 ile 65 dereceye kadar süt ısıtıcısında ısıtın. Ardından 2 shot kadar sıcak sütü espressoya ekleyin. Bu süt size fazla geliyorsa 1 shot sıcak süt ya da 1 shot kadar süt köpüğü de ekleyerek biraz daha sert bir cortado yapabilirsiniz. İşte cortadonuz hazır!

Cortado Kahve Hazırlarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Cortado tarifi hazırlarken özellikle espressonun doğru şekilde hazırlandığından emin olmanız gerekir. Cortadoda kullanılacak olan espresso kahvesinin çekirdeklerinin espressoya uygun şekilde çekilmiş olmasına ve espresso makinesinde hazırlanmış olmasına dikkat etmelisiniz.

Bunun yanı sıra 1 doz yani 7 gram espressodan 30 ml kahve elde edilir. Eğer su miktarını azaltarak 1 doz espressodan 15 ml kahve elde ederseniz bu kahve çok daha yoğun olur ve bir ristretto kahveye dönüşür. Benzer şekilde lungo espresso da 7 gram kahveden 50 ile 60 ml civarından kahve elde edilerek yapılır. O nedenle cortado hazırlarken espressonun yapılışına özen göstermek önemlidir.
Cortado Kahvenin Latte ve Cappuccinodan Farkları Nelerdir?

Cortadonun içindeki süt ve espresso miktarı eşittir.

Cortado her ne kadar latte ve cappuccino gibi süt ile espressonun bir araya gelmesinden oluşan bir kahve türü olsa da aslında bu iki lezzetten büyük oranda ayrışır çünkü cortadonun içindeki süt ve espresso miktarı eşittir. Bu sayede cortado, latte ve cappucinoya oranla kahve tadının çok daha yoğun bir şekilde alındığı bir içecektir.

Ayrıca, cortadonun daha yumuşak içimli olmasını isteyenlerin biraz daha fazla süt ilave ederek hazırladığı kahve çeşidi de galaodur.
Cortado Kahvenin Lezzetini Arttırma Yolları Nelerdir?

Cortado genellikle sadece espresso ve süt ile hazırlanan, sade olarak tüketilen bir içecektir.

Ancak gün içinde yoğun olarak kahve tüketen kişiler cortadoyu farklı yöntemlerle tatlandırmak isteyebilir. Cortadonun sertliğine müdahale etmek istiyorsanız süt ve süt köpüğü miktarında oynamalar yapabilirsiniz. Bunun dışında cortadoya en çok yakışan gıda olarak çikolatayı da leziz kahvenize ekleyebilirsiniz..
Cortado Nasıl İçilir?

Cortado genellikle sıcak olarak tüketilen bir içecektir.

Cortado genellikle sıcak olarak tüketilen bir içecektir. Cortadoyu sıcak haliyle küçük cam bardaklarda tüketebilir ve servis edebilirsiniz. Latte mi yoksa macchiato mu içeceğinize karar veremediğiniz anlarda tam da ihtiyacınız olan cortadoyu içebilirsiniz.

Evde Cafissimo Cafissimo espresso makineniz varsa tarifi daha kolay bir şekilde uygulayabilir ve cortadoyu dört mevsimde keyifle tüketebilirsiniz.

İnternet üzerinden sipariş verin: Espresso ve caffè crema

 
 
 
  • Barista Espresso Çekirdek Kahve 500g
Bitter Aromalı & Yumuşak Gövdeli
Yoğunluk:56
449,90TL
TL/100g 89,98
Hızlı Görünüm
  • Barista Caffè Crema Çekirdek 1000 g
Kırmızı meyve dokunuşlu zarif, yumuşak gövde
Yoğunluk:36
799,90TL
639,90TL
TL/100g 63,99
Hızlı Görünüm
Güçlü & Koyu Notalı & Dolgun Gövdeli
Yoğunluk:66
199,90TL
TL/100g 79,96
Hızlı Görünüm

Hazırlama ve Saklama

Keşfet