Ev trendi renkleri

Renklerle sıradışı ev trendleri

Daha fazlası olabilir mi? Konu sıradışı ev trendleri olunca "az çoktur" sözü geçerli olmaz; bunun yerine "çok çoktur" ve renklerle dolu olmalıdır. Yeni Tchibo ev koleksiyonu ile renklerle oluşturulmuş ve evinize özel bir dokunuş katacak güncel ev trendleri arasından geniş bir seçim yapma imkânınız olur. Ev aksesuarlarımızdan renk ve düzenleme fikirlerimizden ilham alın ve böylece kendi ev stilinizi uygulayın.

Salona hoş geldiniz: Art déco stilinde ve 60'lı yılların görünümünde yaşamak

Art déco: Altın 20'lerin stili
1920'li altın yıllar, saf yaşama sevincini ve lüks keyfini ifade eder; ama aynı zamanda yeni malzemeler, yeni şekiller ve yeni tasarım öğeleri için Art Deco stilindeki mobilyalara ve aksesuarlara da yansımaktadır. Burada, şık, basit formlar ve açık, geometrik desenler zengin detaylı süs eşyaları ve dekoratif unsurlar ile buluşmaktadır. Mermer ve koyu renkli ahşap gibi asil malzemeler, altından, paslanmaz çelikten veya endüstriyel şekilde üretilen kromdan yapılmış parlak detaylar ile birleşince, kendi evinizde lüks bir abartı ile büyüler.

Yumuşak pastel renkler ve bej tonları, koyu ve siyah renk lake mobilyalara etkileyici bir kontrast oluşturur. Çiçek desenli detaylar ve derin mavi ya da yeşil gibi güçlü, duyulara hitap eden renkler stil sahibi Art Deco zarafetini tamamlar. Buna ek olarak, güzel formlu cam vazolar ve parlak metallerden yapılmış dekoratif unsurlar ile evinizin 20'li yılların eşsiz havasında parlamasına izin verebilirsiniz.

Renkli, desenli ve zengin kontrastlı: 60'lı yılların görünümünde yaşamak

Net formlar ve sade şıklık için çeşitli renkler, vahşi desenler ve görkemli süslemeler: 60'lı yılların eşsiz görünümü çeşitlidir ve özellikle kaseler, aynalar, cam veya seramik vazolar gibi göz alıcı dekoratif aksesuarlar abartılı olmayan tasarımları ve desenleri ile büyüler. Nesnel ve basit yüzyılın ortasındaki mobilyaları ile kontrast olarak heyecan verici ve popüler 60'lı yaşam tarzıyla sonuçlanır.

Özellikle otantik bir 60'lı yıllar trendi görmek istiyorsanız, dekorasyonunuzu renkli tığ işi ile ustalıkla sahneye koyun. Buna ek olarak oda bitkileri için görsel anlamda çekici altlık görevi de görürler. 60'lı yılların vazgeçilmezi olan yay keneviri ve kauçuk ağacı gibi bitkiler, farklı şekilleri ve modelleri nedeniyle döşeme tarzıyla çok iyi uyum sağlar. Salon bitkisi olarak yeniden trend haline gelen her iki kilasik de salonunuza bir miktar rahatlatıcı bir huzur getirir ve ayrıca bakımı da kolaylıkla yapılabilir. Eğer biraz daha hareketlilik isterseniz, orman bitkisini renkli desenli Retro bir duvar kağıdının önünü konumlandırabilirsiniz.

Işıklar üzerinizde: Art Déco ve 60'lı yılların trendi için lambalar

Sadece uygun bir ışık kaynağıyla evinizin stilini arzu ettiğiniz şekilde aydınlatabilirsiniz. Formlar ve renkler hem seçimde hem mobilyalarda büyük bir rol oynar. Parlayan, asil metal unsurları ve sade, köşeli formlarıyla duvar ve tavan lambaları Art Deco stili için çok iyi tamamlayıcılardır. 20'li yılların klasiği masa lambası da alışılmışın dışında yeşil cam abajuruyla çalışma masasına veya yazı masasına eşsiz bir vurgu katar.

Diğer taraftan 60'lı yılların görünümdeki dekorasyonlarda, turuncu veya kırmızı renklerdeki yuvarlak lamba abajurları da olmazsa olmazdır. Tavan, duvar ve masa lambaları evinize sıcak, hoş bir orta yüzyıl stilinden esintiler getirir. 60'ların bir diğer sevilen tasarım klasiği olan kavisli, ayaklı lamba ise geçmiş zamanın dokusunu doğrudan oturma odanıza taşır. Ayrıca bu lamba zamansızdır; pek çok farklı ev stilini de uyum içinde tamamlar.

Pastel renkte ev trendleri: Pudra tonları, nude ve krem rengi

Pastel renkler davetkâr ve neşeli bir etki verir, bu sayede evinizde temel olarak arkadaş canlısı bir hava yaratmış olursunuz. Açık tonlar sayesinde diğer renklerle benzer ya da daha koyu kontrast renklerle mükemmel kombinasyonlar oluşturabilirsiniz. Yeni Tchibo koleksiyonunun renk paleti, kum renginden ve krem tonlarından sevilen pudra ve son trend nude tonlarına kadar uzanır.

Kendi dört duvarınız için pudra trendi

Çağdaş ve kaliteli trendy pastel tonlarıyla evinizi dekore edin; böylece çocuksu kız odaları ile ilişkilendirme ihtimalini azaltın. Pastel trendini mobilya, duvar rengi ve dekorasyondan esinlenen bir ana temayla izleyin. Bu, belirli bir renk kombinasyonu veya sizi ön plana çıkan önemli bir aksesuar olabilir. Ana temayı, aynı renk paletinden uyumlu renklerle veya nude renklerle yumuşak bir gri veya sıcak bir bejle birleştirin. Küçük ipucu: Renk dünyaları arasında beyaz detaylar, tazelik verir.

Salon ve yatak odası için nude ve krem tonlarında ev aksesuarları

Romantik stil için kaliteli aksesuarlar ve şık bir dekorasyonla mekânınıza çekici ve lüks bir dokunuş katabilirsiniz. Yastıkları, abajurları veya tekstilleri özel bir şekilde kullanın ve onları vurgulamak için ışık kullanın. Yatak odanızda nude, pudra veya krem tonlarındaki kaliteli organik pamuklu zarif çarşaflar kullanın veya elmas formlu kapitone bir yatak örtüsüne edinin; böylece yatağınız şık bir şekilde göz alıcı olur.

Bohemler gibi yaşayın; bohem stili nasıl yapılır?

"Bohem" terimi Fransızca "Bohème" kelimesinden türetilmiştir ve 19. yüzyılın ortalarında Paris'te kök salmış bağımsız sanatçıyı temsil etmektedir. "Bohemian" olarak da bilinen özgür ruhlu entellektüel şairler, ressamlar, müzisyenler ve heykeltıraşlar alışılmadık, yaratıcı ve özgürlük arayışında olan bir yaşam biçimini şekillendirir. Bu, Bohème'in kendi tarzını tam olarak tanımlayan şeydir: Renkli yaşama sevinci ve sanatsal gündelik yaşam.
Oturma odanızı bohem detaylarla zenginleştirin

Oturma odanızı bohem detaylarla zenginleştirin

Öncelikle bohem yaşam kurallarına bir göz atalım: Hiçbir kural yoktur! Özellikle duygusal değeri olan ve hikâye anlatarak neşe veren, bu sayede kişisel stilinizi ortaya çıkaran her şeye izin vardır. Böylece bohem-şık stilinde çarpıcı renklere ve özel desenlere sahip aksesuarlara bolca yer bulunur.
Doğru renge ve desene dikkat edin

Doğru renge ve desene dikkat edin

Karıştırarak uyum yakalamak bohem şıklık için olmazsa olmazdır. Renkler ve sıradışı desenler burada önemli bir rol oynar. Bunun için toprak tonları bazı oluşturur. Bu tonlar canlı renklerle heyecan verici bir şekilde kombine edilir; ama abartmamaya dikkat etmek gerekir, en fazla dört farklı renk ya da desen kullanılması yeterlidir.
Doğru aksesuarlar önemlidir

Doğru aksesuarlar önemlidir

Bu ev trendinde aksesuarlara çok değer verilir: Bit pazarından alınmış baskı süslemeli sehpanın üzerine yerleştirilmiş renkli, altın rengi dekorasyona sahip mumluklu gümüş rengi bir tepsi… Bu çarpıcı bir şekilde kombine edilmiştir ve vurgulanmıştır. Altın ve gümüş gibi parlak malzemeler ve asil renkler bohem tarzının abartılı görünümünün altını çizer.

Bohem dekorasyon için ipuçları

Öncelikle odak noktasına ilk bohem aksesuarı yerleştirin ve sonrasında odanızın ya da evinizin diğer alanlarını ele alın. Örneğin çiçek desenli bir nevresim takımını renkli yama işi bir örtü ve renkli yastıklarla kombine edin. Rengârenk fenerler, yumuşak oturma minderleri ve hamak rahatlatıcı bir atmosfer oluşturur. Bu stili kendi yapacağınız rüya kapanı, kendinden baskılı bohem yastıklar ya da duvara asılan püsküller gibi çekici objelerle tamamlayabilirsiniz. Yaratıcı olun ve hippi, etnik ya da oryantal stil gibi elementlerden ilham almaya devam edin.

Bohem stili yastıklarınızı kendiniz yapın

Hızlı ve küçük bir bütçeyle ile kendi yapacağınız bu yastık, evinize sihirli bir bohem şıklığı dokunuşu getirir.

İhtiyacınız olan şeyler:

- Tek renk yastık kılıfı (örn. 40x40 cm)
- Silgi
- Linol Seti / Kesici
- Kurşun kalem
- Kumaş boyası
- Fırça ya da sünger

İşte böyle:

Silginin üzerine canlı bohem motifler (tüy, süs veya grafik gibi) çizmek için kurşun kalemi kullanın. Ardından bir damga oluşturacak şekilde motifi kesin. Silgi damgasına ince bir boya tabakası uygulayın ve kumaş kılıfın üzerine bastırın. Damgayı istediğiniz sıklıkta tekrarlayın. İpucu: Farklı renkler kullanın ve damgaları çok fazla bastırmayın, daha rahat ve daha çok bohem şık gibi görünür. Sonuç olarak kurumaya bırakın, üzerini ütüleyin ve ilk bohem yastığınız hazır hâle gelsin. İyi eğlenceler!
Stil dolu mobilyaları şimdi internetten satın alın

Stil dolu mobilyaları şimdi internetten satın alın

Kaliteli mobilyalarımızı keşfedin

Mobilya kategorisi

Trendy ev aksesuarları

Tamamen trend: Dekorasyondan aydınlatmaya kadar

Doğal olanı daha mı çok seversiniz?

Doğal ev trendleri için rehberimizi keşfedin

Daha fazlasını keşfedin

Güneş Enerjili Işık Zinciri
2.199,00TL
Kuru Çiçekli LED Işık Zinciri
999,00TL
8 Adet Kendinden Yapışkanlı Ayna Çıkartması
309,00TL
4 Adet Led'li Gerçek Mum, Kırık Beyaz
969,00TL
LED Metal Yıldız, büyük
769,00TL
2 Adet LED Mum, Beyaz
2 Adet LED Mum, Koyu Yeşil
2 Adet LED Mum, Kırmızı
549,00TL
549,00TL
549,00TL
LED Metal Yıldız, küçük
659,00TL
Kuru Çiçekli LED Işık Zinciri
999,00TL
2 Adet LED'li Gerçek Uzun Mum, Sedef-Beyaz
2 Adet LED'li Gerçek Uzun Mum, Mat Altın Rengi
439,00TL
439,00TL
LED'li Şişe Mantarı
299,00TL
Çanlı Dekoratif Askı
269,00TL
LED Dekoratif Figür, Geyik
379,00TL
4 Adet LED Tealight Mum, Beyaz
4 Adet LED Tealight Mum, Gümüş Rengi
329,00TL
329,00TL
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
Dekoratif Bahçe Cücesi
209,00TL
Led Siluet "Yıldız"
Led Siluet "Yılbaşı Ağacı"
959,00TL
959,00TL
Led Siluet "Yıldız"
Led Siluet "Yılbaşı Ağacı"
959,00TL
959,00TL
2 Adet LED Mum, Beyaz
2 Adet LED Mum, Koyu Yeşil
2 Adet LED Mum, Kırmızı
549,00TL
549,00TL
549,00TL
1