DIKKAT – kireçlenme nedeniyle cihaz hasarı
Ekranda "kireç çözme" sembolü yandığında (yakl. 20 l sonra), makinenin kireci çözülmelidir.
Sonraki günlerde makinenin kirecini çözün. Kireç çözme işleminin etkisiz kalacağı kadar fazla kireç oluşacağı için, daha uzun süre beklemeyin.
Kireç çözme işlemi yaklaşık 15 dakika sürer
Örneğin durgol® markasının özel kireç çözücüsü gibi, kahve ve Espresso makineleri için piyasada bulunan bir sıvı kireç çözücü kullanın. Lütfen formik asit bazlı bir kireç çözücü kullanmayın.
Makineyi açma/kapama tuşu ile kapatın.
Örneğin durgol® markasının özel kireç çözücüsü gibi, kahve ve Espresso makineleri için piyasada bulunan bir sıvı kireç çözücü kullanın. Lütfen formik asit bazlı bir kireç çözücü kullanmayın.
Boşaltılan kabı (en az 500 ml dolum kapasiteli) tekrar kahve çıkışının altına yerleştirin. Alta yerleştirdiğiniz kap durulama aşamasında birçok defa boşaltılmalıdır.
Makineyi açmak için açma/kapama tuşuna basın. Makine ısınana ve tüm tuşların ışığı sürekli yanana kadar bekleyin.
Açma/kapama ve Espresso tuşlarına (yakl. 5 saniye), 2 sinyal sesi çıkana kadar basılı tutun. Tuşları bırakın „Kireç çözme“ sembolü ve Espresso tuşu yanıp söner. Kireç çözmeyi başlatmak için Espresso tuşuna basın. „Kireç çözme“ sembolü yanıp söner. Kireç çözme işlemi başlar. Kireç çözme işlemi yaklaşık 15 dakika sürer. Makine boruların içerisine 40 saniye aralıklarla birkaç defa kireç çözücü pompalar. Her defasında kaba yakl. 50 ml sıvı akar.
Alta yerleştirdiğini kabın taşmaması için her pompalama işleminden sonra çıkan kireç çözücü çözeltiyi dökün.Bittiğinde "kireç çözme" ve "su doldurma" sembolleri yanar ve Espresso tuşu yanıp söner.
Makineden su tankını alın ve kullanma kılavuzunun "su tankını temizleme" bölümünde tarif edilen şekilde esaslı şekilde temizleyin.
Durulama aşaması başlar.
Boşaltılan kabı (en az 500 ml dolum kapasiteli) tekrar kahve çıkışının altına yerleştirin. Alta yerleştirdiğiniz kap durulama aşamasında birçok defa boşaltılmalıdır.
Su tankını temizledikten sonra MAX işaretine kadar soğuk musluk suyuyla doldurun ve sonrasında tekrar makineye yerleştirin.
"Su doldurma" sembolü yanar ve durulama işlemi birkaç saniye sonra otomatik olarak başlar.
Su tankındaki suyun yaklaşık yarısı durulama için kullanılır.
Sonrasında makine yakl. 1 dakika durur.. Son olarak su tankındaki suyun ikinci yarısı da durulama için kullanılır. Bittikten sonra makine otomatik olarak uyku moduna geçer. Kireç çözme işlemi sonlanır.