White Chocolate Mocha

White Chocolate Mocha, beyaz çikolatanın eşsiz lezzeti ile kahvenin enfes kokusunun kusursuz uyumunu yansıtan bir içecektir. Günün stresli koşuşturmasına mola verip kendinizi şımartmak istediğinizde ideal bir seçim olan White Chocolate Mocha hemen her kafenin menüsünde yer alan popüler lezzetlerdendir. Ancak evde yapımı da son derece kolaydır. Üstelik evde white chocolate mocha yapımında en sevdiğiniz kahve ve çikolatayı kullanabileceğiniz için damak tadınıza daha fazla hitap eder.

White Chocolate Mocha Malzemeleri

  • 150 ml tam yağlı süt
  • 1 fincan espresso
  • 20-30 gram beyaz çikolata
  • İstediğiniz miktarda krem şanti

White Chocolate Mocha Nasıl Yapılır?

Sonbahar ve kış aylarının en sevilen içeceklerinden olan White Chocolate Mocha, pratik bir içecektir. White Mocha nasıl yapılır öğrenerek 5 dakika içerisinde içeceğinizi hazırlayıp kahvenizin keyfini çıkarmaya başlayabilirsiniz.

  • Süt bir cezveye alınır ve kaynayana kadar ısıtılır.
  • Sütün içerisine beyaz çikolata eklenir ve karıştırılarak süt köpüğü elde edilir.
  • Espresso bir fincana alınır ve üzerine süt köpüğü eklenir.
  • Kahvenin üzerine de isteğe göre krem şanti eklenebilir
  • Süslemek için kakao, tarçın, toz Antep fıstığı, beyaz çikolata ya da renkli drajeler kullanılabilir.

Espresso Nasıl Hazırlanır?

  • Lezzetli bir espresso hazırlamak için damak tadınıza uygun bir kahve çekirdeği seçmeniz önemlidir. Ancak espresso yapımında Arabica çekirdekleri yerine Robusta çekirdekleri kullanarak daha lezzetli bir kahve elde edebileceğinizi aklınızda bulundurmalısınız.
  • Espresso yaparken kullanacağınız kahve çekirdeğinin taze olması son derece önemlidir. Satın aldığınız çekirdeğin espresso ayarında çekilip tazeyken kullanmasında da fayda vardır.
  • Moka potun alt kısmına yoğun kahve tadı seviliyorsa soğuk, yumuşak içimli seviliyorsa sıcak su eklenir.
  • Moka potun demlik bölümüne her 30 ml su için 8 gram kahve eklenir. Ancak kahvenizin daha yoğun olmasını istiyorsanız kahve miktarını 15 grama kadar çıkarabilirsiniz.
  • Kahvenizi moka pota yerleştirdikten sonra hafifçe bastırarak aradaki boşlukların azalmasını sağlayabilirsiniz. Böylece kahve taneleri arasından su daha yavaş geçer ve kahvenin aroması daha belirgin olur.
  • Moka pot orta ateşe alınır. Alt bölümdeki suyun bitmesi ve üst bölümün kahve ile dolması beklenir.

Süt Köpüğü Nasıl Hazırlanır?

Süt köpüğü hazırlamak için kullanabileceğiniz manuel ve elektrikli süt köpürtücüler bulunur. Ancak bir süt köpürtücünüz yoksa french press, kavanoz ya da blender ile süt köpüğü hazırlamanız da mümkündür.

  • French press içerisine sıcak sütü ekleyebilir ve yaklaşık 30 saniye press aletini aşağı yukarı oynatabilirsiniz.
  • Kavanoza sütü alıp kapağını kapattıktan sonra 2 dakika çalkalayarak süt köpüğü hazırlayabilirsiniz.
  • Sütü dar bir kaba alarak el blenderi ile sütü köpürtebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken nokta blenderin kaba tam temas etmeyip 1-2 cm yukarıda kalmasıdır.

White Chocolate Mocha Yapımının Püf Noktaları

  • Tablet yerine damla çikolata kullanarak çikolatanın süt içerisinde erimesini kolaylaştırabilirsiniz.
  • İdeal lezzeti yakalamak için yağ oranı yüksek koyulaştırılmış sütler kullanmanızda fayda vardır. Ancak hafif bir içecek hazırlamak istiyorsanız, Hindistan cevizi ya da soya sütü kullanmayı tercih edebilirsiniz.
  • İçeceğinizin daha lezzetli olmasını istiyorsanız tatlandırıcı kullanabilirsiniz. Ancak çikolata tadını bastırmaması için şeker yerine akçaağaç şurubu kullanmanızda fayda vardır.
  • Krem şantinin üzerini ve bardağın çevresini rendelenmiş beyaz çikolata ile süslemek isterseniz bir sebze soyucudan faydalanabilirsiniz.

White Chocolate Mocha Kaç Kalori?

White Chocolate Mocha kalori miktarı yaklaşık 380 kcal’dır. Ancak white chocolate mocha tarifinde kullanılan malzemeler içeceğin kalorisinin değişmesine neden olabilir. Daha az kalorili bir kahve hazırlamak için beyaz çikolata miktarını azaltıp az yağlı süt kullanabilirsiniz.

  • 4 yemek kaşığı dolusu balkabağı püresinin üzerine bir bardak su ilave edin, damak tadınıza uygun miktarda akçaağaç şurubu ve 1 yemek kaşığı pumpkin pie spice ekleyin
  • Tüm malzemeler tencereye alınarak orta ateşte karıştırılarak 10-15 dakika pişirin
  • Damak tadınıza uygunsa karışım koyulaştıktan sonra vanilya da ilave edebilirsiniz
  • Hazırladığınız karışımı süzerek elde ettiğiniz balkabağı şurubunu 1 hafta kadar buzdolabında saklamanız mümkündür

İnternet üzerinden sipariş verin: Espresso ve caffè crema

 
 
 
 
  • Barista Caffè Crema Çekirdek 1000 g
Kırmızı meyve dokunuşlu zarif, yumuşak gövde
Yoğunluk:36
949,90TL
TL/100g 94,99
Hızlı Görünüm
  • Barista Espresso Çekirdek Kahve 500g
Bitter Aromalı & Yumuşak Gövdeli
Yoğunluk:56
549,90TL
TL/100g 109,98
Hızlı Görünüm
Güçlü & Koyu Notalı & Dolgun Gövdeli
Yoğunluk:66
399,90TL
TL/100g 79,98
Hızlı Görünüm
  • Privat Kaffee Brazil Mild Çekirdek Kahve 500g
Çok Yumuşak İçimli & Dolgun Gövdeli (Çekirdek)
Yoğunluk:26
499,90TL
TL/100g 99,98
Hızlı Görünüm

Hazırlama ve Saklama

Keşfet