Tchibo tam otomatik kahve makineleri

Esperto tam otomatik kahve makineniz hakkında soracaklarınız mı var? Kullanım, ayarlama, temizleme, kireç çözme ve sorun gidermeyle ilgili faydalı önerilere buradan ulaşabilirsiniz. Sık sorulan soruların yanı sıra faydalı video talimatlarını da burada bulabilirsiniz.

İletişim

  • Müşteri Hizmetleri Hattı (ücretsiz)
    Tel.: 444 28 26
    Pazartesi - Pazar
    09:00 - 19:00 saatleri arasında hizmet vermektedir
  • İletişim Formu

Kullanım için sorular

Hayır, sadece çekirdek kahve – her fincanda taze aromalı kahve keyfi için.
Hayır, tam otomatik makine favori kahveniz için bir çekirdek haznesine sahiptir.
Aslında sadece ihtiyacınız kadar çekirdekle doldurabilirsiniz veya bir sonraki doluma kadar sadece bir çekirdek türünü tercih etmeniz gerekir: Espresso ya da Caffè Crema çekirdekleri. .

Bunun yanı sıra, gerçekten iyi bir Espresso, Caffè Crema çekirdekleri ile de hazırlanabilir – ve tam tersi. Hangisinin damak tadınıza uygun olduğunu deneyerek bulabilirsiniz. Her iki içeceği de sık sık hazırlıyorsanız, sert ve koyu kavrulmuş Caffè Crema çekirdeklerini öneririz.
Tam otomatik makine Tchibo'nun BARISTA ürünleri (Espresso ve Caffè) için mükemmel şekilde ayarlanmıştır. Tabii ki diğer Tchibo kahveleriyle de hazırlayabilirsiniz. Burada size mükemmel bir lezzet deneyimi için hangi öğütme derecesini ayarlamanız gerektiği konusunda öneriler veriyoruz:
  • BARISTA Espresso öğütme derecesi 1
  • Espresso – Sizilianer Art öğütme derecesi 1
  • Espresso – Mailänder Artöğütme derecesi 1
  • BARISTA Caffè Crema öğütme derecesi 2
  • Caffè Crema – mild öğütme derecesi 2
  • Caffè Crema – vollmundig öğütme derecesi 2
  • BARISTA Crema Blond öğütme derecesi 2
Tam otomatik makinelerimiz geliştirilirken Tchibo kahve uzmanlarımız uygun olan tüm Tchibo kahvelerini test etmiştir ve hem ideal öğütme derecesini hem de ideal hazırlama yöntemini belirlemiştir. İdeal öğütme derecesi ayarı için önerilerimiz:
  • BARISTA Espresso öğütme derecesi 1
  • Espresso – Sizilianer Art öğütme derecesi 1
  • Espresso – Mailänder Art öğütme derecesi 1
  • BARISTA Caffè Crema öğütme derecesi 2
  • Caffè Crema – mild öğütme derecesi 2
  • Caffè Crema – vollmundig öğütme derecesi 2
  • BARISTA Crema Blond öğütme derecesi 2
Sadece Esperto Latte.
Coffee-Only modeli Esperto Caffè sütlü kahve çeşitlerini hazırlayamaz. Alternatif olarak bir elektrikli ya da indüksiyonlu süt köpürtücü tercih edebilirsiniz.
Buhar tuşuna basmadığınız zaman, süt köpürtme işlemi yakl. 90 saniye sonra otomatik olarak sona erer. Süt köpüğü artık hazırdır. Hemen ardından kahve hazırlayabilirsiniz.
Evet. Makineyi açtıktan sonra sıcak suyu çekmek için, üzerinde "sıcak su" fonksiyon ışığı yanana kadar "üt köpürtme" tuşuna birkaç saniye basın. "Süt köpürtme" tuşuna bir defa basarak su çekme işlemini başlatın; tekrar basarak sonlandırın. Sonrasında süt köpürtmek isterseniz, "sıcak su" fonksiyon ışığı sönene kadar tekrar "süt köpürtme" tuşuna basılı tutun.
Tchibo olabildiğince çok insanın taze hazırlanmış kahvenin tadını çıkarabilmesini istiyor. Bunun için tam otomatik kahve makinesi gerekli olan tüm donanıma (örn. kaliteli bir koni değirmene) sahiptir. Bunun yanında, ilgili fonksiyonlara odaklanarak, sadece kahve keyfine gerçekten katkıda bulunan şeyler için ödeme yaparsınız. Tchibo tam otomatik kahve makinesinin rakipsiz fiyat-performans oranı işte böyle ortaya çıkar.

Temizleme & kireç çözme hakkında sorular

Tam otomatik makineyi her gün kullanıyorsanız, demleme grubunu haftada bir temizlemenizi öneririz.
Makinenizin kirecini ekranda gösterir göstermez çözmelisiniz. Böylece elektrik tasarrufu yaparsınız ve makinenizin ömrünü uzatırsınız. Tam otomatik kahve makinenizi ne kadar sık kullandığınıza bağlı olarak, bu işlemi ayda bir veya yılda en az birkaç defa yapmalısınız.

Ayrıca kireç çözme programı iki adımdan oluşur: kireç çözme ve durulama. Tüm detayları kullanma kılavuzunda ve talimat videosunda bulabilirsiniz:

Kireç çözmek için Durgol'un özel kireç çözücüsünü tavsiye ederiz.

Ayarlama ve sorun giderme soruları

Espresso'ya özel olarak kahve miktarı fincana göre o kadar azdır ki çabuk soğur. Bu nedenle en iyisi kahveyi hazırlamadan önce fincanı ısıtmaktır. Bunun için sıcak su tuşuna basın. Sonrasında yaklaşık 50 ml sıcak su alta koyacağınız fincana akar. Kahve hazırlamaya başlamadan önce bu suyu dökün.
Öğütme derecesini ince olarak ayarlayın ve kahveyi daha sert hale getirmek için Intense+-tuşuna basın.
Durulama işlemi, makine her açıldığında otomatik olarak başlar. Bu işlemi su tuşuna basarak iptal edebilirsiniz, ancak devre dışı bırakamazsınız.

Kahve kalıntıları ve atık su, durulama sırasında makinenin borularından ve kahve çıkışından boşaltılır. Bu, kahvenin tadını her zaman alıştığınız kalitede ve sıcaklıkta çıkarabilmeniz için önemlidir.

Mümkün olan uyarlamalar ile ilgili daha fazla ayrıntıyı kullanma kılavuzundaki "Otomatik durulama işleminin uyarlanması" bölümünde bulabilirsiniz.
"Kireç çözme" sembolü yanmasa bile, makinenin kirecini çözmeniz gerekiyor. Kullanma kılavuzunda tarif edilen "kireç çözme" adımında olduğu gibi veya kireç çözme videosundaki adımları takip ederek yapabilirsiniz:
Yaklaşık 10 dakika boyunca hiçbir tuş basılmazsa, makine bekleme modunda otomatik olarak kapanır. Böylece elektrik tasarrufu yapılır.

Bu zaman aralığını 20 veya 30 dakikaya uzatabilirsiniz. Hatta yeni modellerde 120 dakika olması mümkündür. Tüm detayları kullanma kılavuzundaki "bekleme modu (sessiz mod)" bölümünde bulabilirsiniz.
Makine, öğütücü için motorun güç tüketimine bağlı olarak boş bir çekirdek haznesini tanır. Az miktarda kahve çekirdeği, uyarı sembolünün devreye girmesini önlemek için yeterlidir.

Bu durumda bir veya iki demleme işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Sonrasında uyarı ekranda görünmelidir.
Belli bir miktardaki kahvenin demleme grubunun yanına dökülmesi teknik olarak tamamen engellenemez. Bu, özellikle bir iri öğütme derecesi ayarlanmışsa veya Intense+-düğmesi kullanılırsa gerçekleşebilir, çünkü bu durumda demleme grubu olabildiğince çok kahve ile doldurulur.
Su tankının sensörü boş bir tankı tanımalıdır, boşken çalışması engellenir ve ilgili uyarı sembolünün ışığı yanar. Ancak tankın dış kısmında kalan su sensörü engelleyebilir. Bu durumda tankı doldurduktan sonra dış kısmını kurulamanızı öneririz.

Tank takılı durumdayken doldurulmamalıdır.
Makine pos haznesindeki posa miktarını kontrol etmez, ancak çıkarma sayısını hesaplar. Bu nedenle bir "ara boşaltma" sırasında "posa haznesini boşalt" sembolünün ışığı yanabilir. O zaman tekrar boşaltırsınız.

Boşaltırken, "posa haznesini boşalt" sembolü yanıp sönmeye başlayana kadar çekmecenin ve kahve posası kabının makineden çıkarıldığından emin olun. Makine ancak o zaman haznenin boşaltıldığını kaydeder.

Makine kapalıyken boşaltım yapmak kaydedilmeyecektir.
Açma/kapama tuşuna doğru basılmayıp hafifçe dokunulduğunda, bu meydana gelebilir. Düğmeye sağlam şekilde basıldığında bununla karşılaşılmaz.
Süt çok sıcak, çok soğuk veya yüksek yağ içerikli olduğunda, süt köpüğünün kalitesi kötü etkilenebilir. İdeal bir sonuç için soğuk süt (maks. %1,5 yağlı) kullanın.
Kısa bir süre önce süt köpürttüyseniz, önce sıcak buharın ve sonrasında sıcak suyun çıkması normaldir. Bu sayede makine sıcak su vermek için gerekli sıcaklığa düşer.
Tchibo, satın alma tarihinden itibaren 24 ay garanti verir.
Beklentinin aksine bir arıza meydana gelirse, lütfen müşteri hizmetlerimize başvurun. Çalışma arkadaşlarımız size memnuniyetle yardım eder ve nasıl ilerleyeceğiniz konusunda sizinle anlaşır.
  • Müşteri Hizmetleri Hattı (ücretsiz)
    Tel.: 444 28 26
    Pazartesi - Pazar 09:00 - 19:00 saatleri arasında hizmet vermektedir
  • İletişim Formu
Kahvenizin tadından memnun değilseniz, aşağıdakileri deneyebilirsiniz: Kullandığınız kahve çekirdeği seçimini gözden geçirin. Ek olarak Intense+ tuşu sayesinde veya öğütme derecesini değiştirerek yoğunluğu da çeşitlendirebilirsiniz.

Yine de tam otomatik makinenizden mum değilseniz, satın aldıktan dört hafta sonraya kadar iade edebilirsiniz. Bu, fatura ile birlikte Tchibo mağazalarımızdan birinde de kolaylıkla yapılabilir.
Diğer bilgileri makinenizin kullanma kılavuzunda bulabilirsiniz.

Bunun dışında başka bir sorunuz varsa,
Tchibo müşteri hizmetleri hattına (ücretsiz) başvurabilirsiniz:
Tel. 444 28 26
Pazartesi - Pazar 09:00 - 19:00