Sıcak şarap tarifi: yılbaşı zamanı için baharatlı sıcak içecek

Sıcak şarap tarifi:
yılbaşı zamanı için baharatlı sıcak içecek

Sonunda yılbaşı arifesi, sonunda birkaç huzurlu saat geçirme zamanı. Bir tabak kurabiye, mum ışığı ve bir fincan sıcak şarap şımartıcı atmosferi mükemmelleştirir. Tariflerimiz ve önerilerimiz ile sıcak içeceği kendiniz kolayca hazırlayabilirsiniz. Hangi şarap çeşitlerinin, baharatların ve diğer malzemelerin lezzetli karışımlar oluşturacağını, hazır sıcak şarabı nasıl güzelleştirebileceğinizi ve alkolsüz bir alternatif yapmayı da öğrenin.

Sıcak şarabınızı kendiniz yapın: doğru şarap

İyi bir sıcak şarabın temeli, iyi bir şaraptır. Kırmızı, beyaz, ikisinin karışımı veya roze fark etmeksizin damak tadınıza göre seçiminizi yapabilirsiniz. Önemli olan kalitesinin uygun olması ve kuru ya da yarı kuru bir çeşit seçmenizdir. Meyve ağırlıklı şaraplar idealdir, aromaları tipik sıcak şarap baharatlarının arasında kaybolmaz. Asit ve tanen içeriği, sıcak şarabın tadını etkilemeyecek kadar düşük olmalıdır.Yıllanmış şaraplar sıcak şarap tarifleri için uygun değildir: Meşe fıçılarında beklemesi sırasında, tanenler şarapta birikir. Tanenlerin güçlü tadı ısıtma nedeniyle sertleşir ve rahatsız edici bir şekilde öne çıkar.

Kırmızı ve beyaz sıcak şarap için uygun çeşitler

Şarap satın alırken hiçbir şekilde masrafını düşünmeniz gerekmez. Alman tarım bölgelerinden bir sofra ya da köy şarabı çok yeterlidir. Zweigelt, Trollinger, Dornfelder ve Lemberger çeşitlerinin genç kırmızı şarapları uygundur. Hatta bir Pinot noir, Merlot veya Montepulciano ile de lezzetli sıcak şaraplar hazırlanabilir. Müller-Thurgau, Silvaner, Pinot grigio ve Resling gibi beyaz sıcak şarap için temel olarak sunulur.

Elma ve diğerleri: farklı bir sıcak şarap

Sıcak şarap tarifleriniz için sakin alternatifler deneyebilirsiniz. Bir roze, elma ya da armut şarabının yanı sıra kırmızı meyve şarabı da fincanıza leziz bir değişiklik getirir. Tipik sıcak şarap baharatlarıyla rafine edilen yabanmersini, ravent veya mürver çiçeği şarapları yılbaşı hissini aynı şekilde verir. Birkaç parça taze meyve de meyveli sıcak şarabın içerisinde iyidir.

Hangi baharatlar sıcak şarap için uygundur?

Baharatsız sıcak şarabın tadı, tuzsuz bir çorbaya benzer. Neyse ki bu sıcak içecek biraz çaba ile canlandırılabilir. Baharat rafına uzanmanız yeterlidir. Kolay bir sıcak şarap tarifi için tencereye birkaç karanfil, bir ya da iki çubuk tarçın ve limon ya da portakal kabuğu koyun. Bu temel karışım istenilen şekilde genişletilebilir. Tercih ettiğiniz lezzet notalarına bağlı olarak, şaraba serbest bir şekilde veya bir çay poşeti ya da çay süzgecine atabileceğiniz aşağıdaki çeşniler tavsiye edilir.

Keskin ve mayhoş sıcak şarap baharatları:

  • Zencefil
  • Defne yaprakları
  • Yenibahar
  • Kırmızı tane karabiber
  • Yıldız anason

Tatlı-baharlı sıcak şarap baharatları:

  • Rezene tohumu
  • Kakule
  • Kişniş tohumu
  • Muskat çiçekleri
  • Vanilya
  • Ardıç meyvesi

Anason veya yıldız anason - farklı bitkiler söz konusudur - ayrıca herkese göre olmayan, meyankökünü andıran lezzeti sayesinde öne çıkar. Bu kişniş için de geçerlidir. Genetik olarak koşullandırılmış olan bazı insanlara sabun tadını hatırlatır. Anlamak için burada deneyin!

Sıcak şarabı bu malzemelerle tamamlayın

Ne kadar çok baharat kullanırsanız, sıcak şarabınız o kadar tatlı olmalıdır. Aksi halde içecek hızlıca acılaşır. Şekerin yanında bal ve agave şurubu da söz konusudur, marmelatlar ve meyve suları da tatlı görevi görür. İlave şeker maddelerinin olabilecek en nötr lezzete sahip olmasına dikkat etmelisiniz: stevia o kadar da uygun değildir; çünkü hafif acı bir karaktere sahiptir. Dilim şeklinde kesilmiş portakallar ve limonlar içeceğe taze bir dokunuş kazandırır. Yabanmersini, kuru üzüm, kızılcık, mürver, nar taneleri, kuşburnu, elma ya da armut parçaları meyve vurgusu verir. Çiçek kokusu sağlamak için birkaç adet hibiskus ya da gül yaprakğını sıcak şaraba ekleyebilirsiniz! Biraz file badem ile içeceğe dekoratif bir atıştırmalık etkisi katabilirsiniz. Bu malzemelerle hali hazırda baharatlandırılmış olan sıcak şarabı daha da iyi hale getirebilirsiniz. Bu arada rafta "Bağcı Sıcak Şarabı" etiketli şişeler görürseniz heyecanlanmayın. Ürünler genellikle iyi kalitededir, çünkü şarap yönetmeliğine göre sadece bir şarap yetiştiricisinin ürettiği üzümler işlenmesine izin verilir. Sonuç, değişken ve dengeli bir şaraptır.
Sıcak içeceğin güzel yılbaşı dokuşunuşu: kısa baharat bilgisi

Tek içkili sıcak şarap:
Meyve kokteyli tarifi:

Alkollü içkilerle sıcak şarabı meyve kokteyline dönüştürebilirsiniz, ancak dikkatli olun, tek içkili sıcak şarap için maksimum %12,5 alkol içeriğine sahip bir şarap temeli oluşturmalıdır, aksi halde içecek hızlı çarpar. Hafif mayhoş bir alkol eklemek için Alman kanyağı, Alman tahıl içkisi, votka ve grappayı tavsiye ederiz. Yumurta likörü, rom, amaretto ve Cointreau meyvemsi-tatlı bir bileşen sağlar. Yılbaşı meyve kokteylinin tadı çok sert olmuşsa, şarabın bir kısmını siyah çay ile değiştirin. Daha yüksek dereceli bir keyif istenirse, rom ve baharatlı sıcak bir kokteyl olan Grog da meyve kokteyline harika bir alternatiftir. Yanan, romlu şeker konisi yavaş yavaş kırmızı şaraplı kokteyle damladığında ve büyüleyici bir alev oyunu sunduğunda, ateş maşası dost sohbetinde hoş bir atmosfer yaratır. Arka plandaki kısılmış, sıcak bir aydınlatma ateş büyüsünü en iyi şekilde ortaya çıkarır.Kremalı içecekleri sevenler yumurta, süt, alkol ve şekeri Eggnog'a karıştırırlar ve eğer meyveli sevenler, rom kasesi hazırlar.

Alkolsüz sıcak şarap tarifi:
Akşamdan kalma tehlikesi olmadan keyif

Sıcak şarap %7 ile %14,5 arası alkol içerir ve soğuk içecekleri kıyasla kana daha hızlı karışır. Isı nedeniyle sindirim organları kanla daha iyi beslenir ve alkol hızla emilir. Yüksek şeker içeriği de hızlandırıcı etkiye sahiptir. Böylece bir fincanla kanda hızlıca 0,3 promil çıkar. Trafiğe çıkanlar sıcak şarap içerken dikkatli olmalıdır. Alkol almak istemeyenler için "dönüştürülmeyen" sıcak şarap tarifleri idealdir. Kırmızı ya da beyaz şarabı, aynı miktarda üzüm suyu ve siyah çay ile değiştirerek alkolsüz meyve kokteylini son derece kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Sade bir çocuk kokteyli tarifi için meyve çayı kullanın. Bunun için sıcak şarap baharatları, portakal dilimleri ya da diğer meyvelerden ekleyin - tamamdır! İsteyen elma suyu, portakal suyu, vişne ya da frenk üzümü nektarı kullanabilirsiniz ve en sevdikleri karışımı bulabilirsiniz. Baharat eklerken "çok, azdır" mottosu geçerlidir, böylece aroma karışımı çok keskin olmaz. Bir litre meyve kokteyline bir çubuk tarçın, birkaç tane karanfil, bir yıldız anason ve iki kapsül kakule ekleyerek hafif baharatlı bir içecek hazırlarsınız.

Dört sıcak şarap tarifi:
Klasik: meyve sulu, alkolsüz ve kırmızı meyveli

Gerçekten buharı tüten bir fincan sıcak şarap içmeyi mi istiyorsunuz? „freiknuspern“ (www.freiknuspern.de) sitenin blogger'ı Fabienne'nin önerileri ile hemen başlayabilirsiniz. Yemek uzmanı Tchibo için klasik sıcak şarap, elmalı-tarçınlı sıcak şarap, çocuk kokteyli ve yabanmersinli sıcak şarap çeşitlerini yarattı. Güzel ev aksesuarları ile dekoratif sofralarda servis edilen sıcak içecekler, soğuk günlerde de görsel olarak ruhunuzu okşar.
Klasik kırmızı sıcak şarap tarifi

4 porsiyon için malzemeler:

  • 4 adet portakal dilimi
  • 2 adet yıldız anason
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 10 adet karanfil
  • 5 adet kakule
  • 100 g esmer şeker
  • 1 l kırmızı şarap
  • Yarım organik portakal
Herkesin bildiği ve sevdiği gibi: yılbaşı kermesi sıcak şarabı! Koyu kırmızı rengi, güzel şekilde yoğun yılbaşı baharatları ve hafif meyvemsi portakal dokuşunu ile bir klasik. Bu tarifin en önemli noktası tarçından, yıldız anasondan, karanfilden ve kakuleden oluşan tipik sıcak şarap baharatlarıdır. Esmer şeker hoş ve hafif bitki tadında bir tatlılık sağlar.
1. Kırmızı şarabı bir tencerede kaynatmadan ısıtın.

2. Esmer şekerle karıştırın.

3. Organik portakalın suyunu ve kabukların rendesini ekleyin.

4. Tüm baharatları ekleyin.

5. Ocağa kapatın ve sıcak şarabı 15 ila 30 dakika ya da daha uzun süre demlenmeye bırakın.

6. Baharatları çıkartın.

7. Sıcak şarabı bir kez daha ısıtın ve kadehlere ya da fincanlara doldurun.

8. İsteğe göre içeceği çubuk tarçın, yıldız anason ve portakal dilimleri ile süsleyin.
Elmalı ve tarçınlı sıcak şarap tarifi

4 porsiyon için malzemeler:

  • 500 ml beyaz şarap
  • 200 ml süzülmemiş elma suyu
  • 100 ml portakal suyu
  • 3 adet çubuk tarçın
  • 2 adet yıldız anason
  • 5 adet karanfil
  • 5 adet kakule
  • 30-50 g bal
  • 1 elma (yumuşatmak için)
Elma ve tarçın mükemmel bir mutfak ikilisi olarak bilinir. Bu ikili ile bundan daha aromatik olamayacak, leziz elmalı-tarçınlı bir sıcak şarap yarattık; çünkü elma suyuna ve taze elma dilimlerine sadece tarçın değil, ekşi portakal suyu, sek beyaz şarap ve karanfil, yıldız anason ve kakuleden oluşan diğer yılbaşı aromaları da eşlik eder. Sonuç, yılbaşı atmosferini ortaya çıkaran hafif meyvemsi ve baharatlı bir sıcak beyaz şaraptır.
1. Beyaz şarabı, elma suyunu ve portakal suyunu bir tencerede kaynatmadan ısıtın.

2. Bal ekleyip karıştırın.

3. Kabuğu soyulmuş, çekirdeği çıkarılmış ve dilimlere kesilmiş elmayı ve baharatları tencereye ekleyin.

4. Ocağı kapatın ve sıcak şarabı 15 ila 30 dakika arası ya da daha fazla demlemeye bırakın.

5. Baharatları çıkarın.

6. Gerekirse sıcak şarabı bir kez daha ısıtın ve kadehlere ya da fincanlara doldurun.

7. İsterseniz içeceği çubuk tarçın, yuvarlak elma dilimi ve taze kekik ile süsleyin.
Çocuk kokteyli/alkolsüz meyve kokteyli tarifi

4 porsiyon için malzemeler:

  • 300 ml süzülmemiş elma suyu
  • 200 ml mandalina suyu (taze sıkılmış veya hazır), alternatif: portakal suyu
  • 250 ml beyaz üzüm suyu
  • 2 dilim organik portakal
  • 60 g şeker
  • 2 adet vanilya çubuğu
  • 2 adet çubuk tarçın
  • Öneri: Tarif sadece çocuklar için kullanılacaksa, belki biraz daha şeker, yaklaşık 80 ila 90 g şeker ya da 60 g şeker ve 2 yemek kaşığı bal, kullanabilirsiniz.
Yılbaşı zamanı eksik olmaması gerekir: alkolsüz çocuk kokteylimiz! Bu leziz yılbaşı meyve kokteylinin tadını sadece küçükler çıkarmak zorunda değildir, bir ya da iki kadeh meyvemsi-tatlı, alkolsüz sıcak şarap büyüklerin de hoşuna gider. Yılbaşı meyve kokteylimizin temelini meyve suları oluşturur. Elma, mandaline ve üzüm suyu birbirleri ile kombine edilir. Vanilya, portakal dilimleri ve biraz tarçından oluşan leziz baharatlar çocuk kokteylinin tatlı, baharlı lezzetini tamamlar.
1. Gerekliyse mandalinaların suyunu sıkın.

2. Mandalina, elma ve üzüm suyunu orta ateşte karıştırarak ısıtın. Karışımın kaynamamasına dikkat edin.

3. Şeker ekleyip karıştırın.

4. Vanilya çekirdeklerini çıkarın ve onlarla birlikte ikinci vanilya çubuğunu tencereye atın.

5. Son olarak çubuk tarçınları ve portakal dilimlerini ekleyin.

6. Ocağı kapatın ve sıcak şarabın 15 ila 30 dakika veya daha uzun süre demlemeye bırakın.

7. Vanilya çubuklarını, tarçın çubuklarını ve portakal dilimlerini çıkarın.

8. Gerekirse sıcak şarabı bir kez daha ısıtın ve kadehlere ya da fincanlara doldurun.

9. İsterseniz içeceği çubuk tarçın ve taze mandalina dilimleri ile süsleyin.
Yabanmersinli sıcak şarap tarifi

4 porsiyon için malzemeler:

  • 300 ml yabanmersini suyu
  • 600 ml kırmızı şarap
  • 80 g esmer şeker
  • 2 adet limon dilimi
  • 8 adet kakule
  • 1 avuç dolusu taze yabanmersini (isteğe göre)
Yabanmersininin hafif ekşi ve meyveli tadı sıcak şaraba çok özel bir aroma kazandırır. Yabanmersini suyu ve taze yabanmersinleri buruk kırmızı şaraba eşlik eder. Bu meyvemsi yabanmersinli sıcak şarap biraz limondan gelen asitlilik ve bir tutam kakule ile tamamlanır. Yabanmersini ve kakule birbirleriyle mükemmel bir uyum içerisindedir, bunu sadece İskandinavlar bilmez. Kuzeyde, kakule pek çok yemek tarifinde, özellikle meyveli yabanmersini ile birlikte sevilerek kullanılır. Bu lezzetli uyum bizim leziz yabanmersinli sıcak şarabımıza da katkıda bulunur.
1. Yabanmersini suyunu ve kırmızı şarabı bir tencerede kaynatmadan ısıtın.

2. Esmer şekerle karıştırın.

3. Limon dilimlerini, taze yabanmersinlerini ve kakuleyi ekleyin.

4. Ocağı kapatın ve sıcak şarabın 15 ila 30 dakika veya daha uzun süre demlemeye bırakın.

5. Baharatları çıkarın.

6. Gerekirse sıcak şarabı bir kez daha ısıtın ve kadehlere ya da fincanlara doldurun.

7. İsterseniz sıcak şarabı limon dilimleri, taze yabanmersinleri ve kakule ile süsleyin.

Sıcak şarabı doğru ısıtmak: bunun için şunlar yapılır

Lezzetli bir sıcak şarap elde etmek için malzemelere ek olarak doğru sıcaklık çok önemlidir. İçeceği 80 derecenin üzerinden ısıtmayın, aksi halde alkol buharlaşmaya başlar, hafif meyve aromaları kaybolur ve acılık oluşur. Sıcak şarap asla kaynamamalıdır, lütfen çok kısa olsa da kaynatmayın. En yüksek orta sıcaklığı seçin ve içeceği yavaş yavaş ısıtın. Alkol uzun açık kapta uzun süre sıcak tutulduğu için de buharlaşacaktır. Her zaman bir kapak kullanın ya da sıcak şarabı uzun süre muhafaza etmek için termosa doldurun. Soğuyan şarap problemsiz şekilde ısıtılabilir. Kendi yaptığınız sıcak şarap ya da meyve kokteyli buzdolabında yaklaşık bir hafta kadar kalabilir.

Öneri: Kalan sıcak şarap fırında veya tencerede yemek pişirmek için kullanılabilir. Temel olarak, tek içki kırmızı şarap gerektiren tüm tarifler de sıcak şarap ile rafine edilebilir. Kekler, hamur işleri, marmelatlar ve reçeller bu sayede güzel aromalı olur. Sıcaklık konusunda endişelenmenize gerek yok, 80 derecenin üzerinde bir ısıtma tadı etkilemez.

Kendi sıcak şarabınızı yapmanız için önemli öneriler

  • Meyveli, daha az ekşilik ve tanen içeren şarap çeşitlerini baz olarak kullanın.
  • Ana malzeme olarak şeker, karanfil, tarçın ve limon kabukları eksik olmamalıdır.
  • Daha da iyileştirmek için meyve suları, meyve, çiçekler ve file badem uygundur.
  • Sıcak şarabı 80 derecenin üzerinde ısıtmayın ve asla kaynamasına izin vermeyin.
  • Sıcak tutmak için her zaman kapalı bir kap kullanın.

Sıcak şarap tarifiniz için yılbaşına uygun atıştırmalıklar

Noel kurabiyeleri, zencefilli kurabiye, Noel keki, kavrulmuş badem, çikolata ve diğer tatlılar sıcak şarap ile mükemmel şekilde uyumludur. Peki ya tuzlu lezzetler nasıl olur? Besleyici küçük atıştırmalıklar tatlı içeceğe bir lezzet zıtlığı ve alkol için sağlam bir temel oluşturur. Tuzlu pretzel, peynirli çubuklar, baharatlı muffin kekler, pizza ruloları, sosisler, jambon ve peynirli kruvasanlar, tart, lahana turşusu ile patatesli erişte, tereyağlı ekmek ve mini köfte sadece birkaç öneridir. Küçük atıştırmalık ve parti tariflerinden ilham alın!
Taşınabilir Termos Kap
699,00TL
Katlanabilir Beslenme Kutusu
599,00TL
4 Adet Altın Yaldızlı Tatlı Tabağı
749,00TL
4 Adet Masa Örtüsü Tutucu
229,00TL
Piknik Tabağı, 2'li Set
399,00TL
4 Adet Bardak Altlığı
249,00TL
4 Adet Masa Örtüsü Tutucu
229,00TL
Altın Yaldızlı Jumbo Kupa
349,00TL
4 Adet Piknik Tabağı
399,00TL
Piknik Çatal Bıçak Takımı
439,00TL
4 Adet Bardak Altlığı
249,00TL
Katlı Sunum Standı
1.899,00TL
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
  • Coffee-to-go- Kupa, Paslanmaz Çelik
Çift cidarlı paslanmaz çelikten yapılmış bardaklar
399,00TL
Coffee-to-go- Kupa, Paslanmaz Çelik
Çift cidarlı paslanmaz çelikten yapılmış bardaklar
399,00TL
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
  • Coffee-to-go-Kupa, Metalik Pembe
Çift cidarlı paslanmaz çelikten yapılmış tekrar kullanılabilir mug
399,00TL
Coffee-to-go-Kupa, Metalik Pembe
Çift cidarlı paslanmaz çelikten yapılmış tekrar kullanılabilir mug
399,00TL
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
Çanlı Dekoratif Askı
249,00TL
1