Şeker Hamurlu Pasta

Şeker Hamurlu Pasta

Şeker hamuru ile pasta yapımı: Tarifimiz ve Tchibo'daki adım adım talimatlarımızla, şeker hamuru açmak, pasta üzerini kaplamak, dekoratif süslemeler yapmak artık çok kolay!
Sevgiyle pişirilmiş, yaratıcı bir şekilde dekore edilmiş: Öğreticilerimiz ve tariflerimiz, sizlere şeker hamuru ile evde nasıl sanat eseri pastalar yapılacağını gösteriyor. Bu tüyolar ile hayalinizdeki pastaların dolgu ve dekorasyonunu yapmak ve kreatif cupcake'ler elde etmek çok kolay olacak.

Mükemmel şeker hamurlu pastalar için adım adım

Şeker hamuru ile pasta yapmak, pasta sanatının en üst noktası olarak kabul edilir. Ama cesaretiniz kırılmasın, yapımı düşündüğünüzden daha kolay. Altın tarifimizle, bir pastayı kaplamanın yanı sıra pastayı dekore etmek için de uygun olan şeker hamurunu yapabilirsiniz. Ayrıntılı talimatlarımız sayesinde, şeker hamuru karışımı ile çalışırken sık yapılan hataların önüne geçersiniz. Paskalya için ya da bir sonraki doğum günü için mutfakta yaratıcılığınızı serbest bırakın! Yapmanız gereken tek şey, biraz zaman ayırmak: Şeker hamurundan bir pasta yapmanın en iyi yolu, keki iki veya üç gün önceden yapıp gece boyunca dinlendirmektir.
Her kek, şeker hamurundan bir pasta için temel olarak uygun değildir. Şeker hamuru ağırlıklı olarak şekerden oluştuğu için, sıvı ile temas ettiğinde çözünür. Krema veya taze meyve gibi içeriklerle de temas etmemelidir. Üstteki kek katının alt kek tabanını ezmemesi için çok katlı keklerde kekin kıvamı çok önemlidir. Tüm çeşitlerde pound kekler çok uygundur. Evinizde yapacağınız kekler/pastalar için size ipuçları ve tariflerimizle ilham vereceğiz.
Şeker hamuru, pastanın kendisine iyi yapışmaz. Bu nedenle, sadece kek katları arasında değil, aynı zamanda kek ve şeker hamuru arasında da krema kullanılır. Bu şekliyle bile yüksek miktarda su içermemelidir, aksi takdirde şeker hamuru çözünür. Örneğin, yoğurt, krema veya puding uygun değildir. Yağlı krema veya krem peynirli şeker kreması seçeneklerinden ikincisi daha uygundur ancak sadece yüksek yağ içeriğine sahip olanlar. Şeker hamurunun altına alternatif olarak, krema ve kuvertür kremi olarak sıvı jöle ve marmelat veya ganaj da (krema ve kuvertürden elde edilen bir krem) kullanabilirsiniz.
Hem şeker hamuru hem de badem ezmesi keklerin dekoratif bir şekilde kaplanması için uygundur. Bununla birlikte, şeker hamuru daha ince ve daha elastik olduğu için çok daha kolay çalışılır. Ek olarak, şeker kütlesi beyazdır, bej değildir, böylece gıda boyasıyla renklendirilerek açık veya parlak renkli pastaların tonları istendiği gibi elde edilebilir. Şeker hamuru da badem ezmesi de çok tatlıdır. Badem ezmesinde, tipik badem aroması hakimdir, şeker hamuruna aroma eklenebilir. Çikolata hayranları için, şeker hamuruna alternatif olarak çikolatalı modelleme hamuru da mevcut. İşlemleri benzerdir, ancak kütle çok esnek değildir ve bu nedenle şeker hamuru dekorasyonlar için daha kullanışlıdır.

Yeni başlayanlar için şeker hamurlu pasta tarifi

Tüm gözleri bir anlığına üzerine çeken görkemli doğum günü veya düğün pastalarının arkasında her zaman profesyonel bir pastacı yoktur. Bu altın tarifle, önceden büyük deneyim ve bilgiye sahip olamadan da sanat eserleri yaratacaksınız.
Şeker hamuru tarifi

Malzemeler

Yaklaşık 1,2 kg çıkar ve ortalama 28 cm'lik bir pastayı kaplamak ve süslemek için yeterlidir.
  • 6 yaprak jelatin
  • 675 g glikoz şurubu
  • 63 çay kaşığı Gliserin (eczane)
  • 1100 g elenmiş pudra şekeri

Malzemeler

  1. Jelatini 10 dakika soğuk suyla ıslatın, sıkın ve sonrasında 60 ml ılık suyun altında çözdürün. Glikoz şurubu ve gliserini karıştırın.
  2. Pudra şekerinin yaklaşık yarısını mutfak robotunun karıştırma kabına koyun. Jelatini ekleyin.
  3. Mutfak robotu ile orta hızda yoğurun, böylece mutfak robotuna aşırı yükleme yapmamış olursunuz. Daha sonra kalan pudra şekerini elle yoğurun. Bitmiş rulo şeker hamuru yumuşak olmalı ve sadece hafifçe yapışmalıdır.
  4. Kullanmadan önce: hamuru bir top haline getirin, hava geçirmez şekilde paketleyin ve gece boyunca serin bir odada (buzdolabında değil) dinlenmeye bırakın. Bu dinlenme süresinden sonra, şeker hamuru, süsleme için ideal şekilde, yani ince ve esnek olacaktır.
  5. İpucu: Şeker hamurunu güzel tonlarda tasarlamak isteyenlerin, yalnızca biraz yiyecek boyası ile yoğurması gerekir. Daha da fazla lezzet için, birkaç damla aroma eklenebilir.
© 2016 GRÄFE UND UNZER VERLAG GmbH

Şeker hamuruna dair ipuçları ve püf noktaları

Mükemmel şeker hamurlu pastaya adım adım - yeni başlayanlar ilk pasta denemesinde genellikle bir çok soru ile karşı karşıya kalır. Tam olarak nasıl kaplanmalı? Ne ile? Pasta kaplanırken nelere dikkat edilmelidir? Bu altın tekniklerle artık hepsi çok basit.

Şeker hamuru pastanın sıvasını yapmak

Şeker hamuru için bir alt katman olan yağlı kremayı pasta keki üzerine sürün. En güzeli keki bir gün önceden pişirmek, kremasını sürmeyi bir sonraki güne bırakmaktır. Size nasıl yapılacağını gösteriyoruz!

Quelle: © 2016 GRÄFE UND UNZER VERLAG GmbH
Pastanın tabanını pasta altlığına yerleştirin ve bunları dönen tabağa koyun. Yağlı kremanın yaklaşık üçte birini pastanın üzerine koyun.
Yağlı kremayı bir spatula ile tüm yüzeye dengeli biçimde dağıtın. Bu ilk katmana Crumb Coat denir ve parçalanmış kırıntıları yüzeye sabitler.
Pastayı 1 saat bekletin, ardından hamur kartonu ile kalan kremayı sıvayın. Kartı, doğrudan kekin kenarına ve aynı zamanda kek plakasının üzerine yerleştirin.
Şimdi bir elinizle hamur kartını düz tutun ve diğer elinizle dönen tabağı birazcık çevirin. Pastanın kenarı pürüzsüz olana dek işlemi tekrarlayın.
Son olarak üst yüzeyi bir fırça ile pürüzsüz hale getirin. Ardından hamur kartını pastanın ortasına 45 derecelik bir açıyla yerleştirip, tabağı yavaşça çevirin.
Bu işlemi bir kere daha tekrarlaryın ve artan yağlı kremayı pastadan sıyırın. Yağlı krema ile çevrelenmiş turtayı soğutun.

Pastayı şeker hamuru ile kaplamak

Şimdi, pasta kekinizi şeker hamuruyla kaplama zamanı - yani, esnek şeker kütlesiyle mümkün olduğunca düz şekilde örtmek gerekiyor. Yeni başlayanlar genellikle bu aşamadan korkarlar, ancak adım adım talimatlarımızla yapmak oldukça kolaydır.
Şeker hamurunu yavaşça yoğurun. En iyi sonucu oda sıcaklığında yoğurarak elde edersiniz. Bir miktar hindistancevizi yağı, biraz pudra şekeri veya mısır nişastası hamurun ellere yapışmaması konusunda yardımcı olur.

Esnek şeker hamurunu açın, tercihen şeker hamuru merdanesi veya silikon mat hamur açacağı ile - böylece hiçbir şey yapışmaz. Kalınlık 3 ila 5 mm arasında olmalıdır. Açılan şeker hamurunun pastanın kendisinden daha büyük olduğundan emin olun. Genelde yaklaşık on santimetre olarak bırakılır, fazlası daha sonra kesilebilir.
Şeker hamurunu yoğurma sırasında hava kabarcıkları oluşmuşsa, bunları bir iğne ile patlatın.
Pastayı döner bir tabağa yerleştirin, bu kaplamayı yaparken işinizi kolaylaştırır. Kağıt havluyu nemlendirin, pastanın tüm etrafında gezdirin. Şeker hamurunu pastanın üzerine yerleştirin ve üst kısmını düzeltme malası ile düzeltin.
Şimdi de kekin yan kısımlarında şeker hamurunu yukarıdan aşağıya doğru yavaş yavaş çalışarak yüzeyini düzeltin. Pastanın tamamı şeker kaplama hamuru ile kaplanana kadar yavaşça çalışın.
Modelleme aracıyla şeker hamurunun fazlalıklarını kesin. Şeker hamurunu kenarlarından kaldırın, tekrar bastırın, düzeltin, fazlalıkları kesin.

Şeker hamurlu pastayı gül ya da çiçek figürleriyle süslemek

Figürler, çiçekler ve şeker hamurundan motifler yapmak gerçekten çok eğlenceli. Pastanız için dekorasyon yapmanın ne kadar kolay olduğunu gösteriyoruz. Spreylemek veya pasta üzerine bir şeyler yazmak isterseniz, şeker hamurunun çözünmemesi için asla nemli içerikler kullanmayın.

İhtiyacınız olan şey:

10 adet çiçek veya 3 gül için | 15 dakika hazırlık | 1 ½ saat kurutun | 100'er g beyaz ve roz şeker hamuru | nişasta | Silikon mat | oklava | fondan kalıbı | modelleme gereci | küçük cımbız | kürdan

Quelle: © 2016 GRÄFE UND UNZER VERLAG GmbH
Beyaz şeker hamurunu yumuşak halde yoğurun, silikon matın üzerinde 2 mm kalınlığında açın. Çiçekleri kalıpla oluşturun. Roze rengi şeker hamurunun yarısından 2 cm çapında küreler oluşturun.
Modelleme gereci ile çiçeklerin kenarlarının üzerinden geçin. Çiçekleri şeffaf folyo ile sarılmış şeker hamuru kürelerin üzerine koyun ve 1 saat kurutun.
Kalan şeker hamurundan (çiçek başına 3 adet) küreler oluşturun. Çiçekleri ortasından su ile fırçalayın, küreleri üzerine yerleştirin, 30 dakika kurutun.
1 gül için roz şeker hamurundan (1 cm çapında) 1 damla oluşturun, 1 kürdana geçirin ve 1 saat kurutun. Sonra şeker hamurunu açın, 3 adet çiçek oluşturun.
Şeker hamurundan gülleri art arda az miktarda su ile fırçalayın ve kürdanın alt kısmından geçirerek damlalara doğru itin. Yaprakları bastırın.

Şeker hamuru en iyi nasıl muhafaza edilir?

Şeker hamurunu olabildiğince kuru ve orta derecede serin bir yerde muhafaza edin. Hem hamuru için hem de keki için doğru muhafaza etmek önemlidir. Keki servis yapmaya hazır olana kadar kilere koyun. Buzdolabınız sadece çok nemli değilse uygundur, aksi takdirde şeker hamuru çözülür. Gerekirse, dolaba nemi alması için bir kase pirinç veya tuz koyabilirsiniz. Eğer bir pastayı önceden hazırlanmış şeker hamuru ile kaplamak istiyorsanız, zamanla hamurun hala kullanılabilir olduğundan emin olmalısınız. Kalan hamuru hava geçirmez bir ortamda ve karanlıkta saklamayın, aksi takdirde şeker hamuru fazla sert ve kuru olabilir.

Şeker hamurlu bir pasta dondurulup çözdürülebilir mi?

Evet, bu mümkün. Ancak, tüm işlem için yeterli zaman olduğundan emin olun. Sıcaklık çok fazla ve çok hızlı değişirse, şeker hamuru kaplaması "terler". Donmuş bir şeker hamurlu pasta çözdürürseniz, pasta kutusu en az bir gece -daha fazla durursa daha iyi- bir kek kutusunda buzdolabında kalmalıdır. Eğer çözüldükten sonra hamur yapışkansa, pastayı yarım saat boyunca iyi havalandırılmış bir odaya koyun ve yavaşça kurumasını bekleyin. Zamanla sertleşebilecek, dekorasyon için kullanılan küçük çiçek hamurundan çiçekleri, dondurmadan sadece oda sıcaklığında kuru şekilde muhafaza edin - bu iş için bir karton uygun olacaktır.

Yaratıcı mutfaklar için aksesuarlar

Yüksek Kaliteli Seramik Kaplamalı Paslanmaz Çelik Tava, çapı yakl. 20 cm
Yüksek Kaliteli Seramik Kaplamalı Paslanmaz Çelik Tava, çapı yakl. 24 cm
Yüksek Kaliteli Seramik Kaplamalı Paslanmaz Çelik Tava, çapı yakl. 28 cm
1.599,00TL
1.899,00TL
2.499,00TL
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
Kapaklı Emaye Fırın Kabı, büyük
Kapaklı Emaye Fırın Kabı, küçük
899,00TL
749,00TL
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
Yüksek Kaliteli Seramik Kaplamalı Paslanmaz Çelik Tava, çapı yakl. 20 cm
Yüksek Kaliteli Seramik Kaplamalı Paslanmaz Çelik Tava, çapı yakl. 24 cm
Yüksek Kaliteli Seramik Kaplamalı Paslanmaz Çelik Tava, çapı yakl. 28 cm
1.599,00TL
1.899,00TL
2.499,00TL
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
Dayanıklı Pişirme Matı
349,00TL
Dayanıklı Pişirme Matı
349,00TL
2 Adet Yuvarlak Kalıcı Fırın Hasırı
349,00TL
XL Profesyonel Dayanıklı Pişirme Matı
449,00TL
Dayanıklı Pişirme Matı
299,00TL
3 Adet Dolgulu Kurabiye Kalıbı
249,00TL
3'ü 1 Arada Kurabiye Aparatı
399,00TL
Premium Kurabiye Kalıbı Seti
369,00TL
2 Adet Müsli Barı Pişirme Kalıbı
229,00TL
Izgaralı Hamur Rulosu
369,00TL
4 Adet Tatlı Kalıbı
369,00TL