Schließen

Konserve yapmak ve reçel yapmak

Ev yapımı marmelatlar ve jöleler için püf noktaları ve tarifler
Tatlı meyve konservelerini küçükken çok severdik. Ve bugün de, kahvaltı ekmeğinin üzerine sürdüğünüz marmelat, hele bir de kendi ellerinizle sevginizi katarak yaptıysanız, iki kat daha lezzetli. Farklı marmelat tariflerimizden ilham alın!

Kutulama yöntemi nedir?

Kutulama veya kavanozlarda saklama yöntemi ile besinler direkt olarak özel kavanozlara konulur ve ağzı kapalı olarak 80 ila 100 derece sıcaklıkta olan suda ısıtılır. Uzun ömürlü olmasını sağlayan bu yöntemin uzun bir geçmişi vardır. 100 sene önce bu yöntem Johann Weck tarafından bulunmuştur.

Marmelat konservesi

Kavanoza konulup ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra yüksek derecedeki suda ısıtma yöntemi sayesinde meyve ve sebzeler uzun ömürlü olarak muhafaza edilir. Birçoğumuz ilk önce klasik olan çilek reçelini düşünsek de zencefilli ve acı biberli tarifler de giderek daha çok beğeni kazanıyor. Damak tadınızın peşinden gidin!

Konserve nasıl yapılır?

Malzemeler önce bir tencereye konulur, kaynatılır ve sonrasında cam kavanozlara doldurulur. Ardından ağzı iyice kapatılır ve cam kavanoz ters çevrilir. Bu yöntem sayesinde soğuma esnasında alt basınç oluşur ve kapak hava sızdırmaz bir özellik kazanır. Bakteriler giremez ve besinler çok daha uzun süre taze kalır.

Ev yapımı konserveler için harika tarifler

Ev yapımı konservelerin uzun bir geçmişi vardır. Bugün ise birbirinden farklı tarifler var. Lezzetli tariflerden bazılarını sizin için seçtik ve derledik. Portakal kabuklu kan portakallı jöle fikri nasıl? Çilekli veya şeftalili klasik tariflerimizi denemek ister misiniz?
Mürver çiçeği şerbeti

Malzemeler:

  • 750 g şeker
  • 1 limon
  • 25 g limon asidi (eczaneden)
  • 13 mürver çiçeği
Hazırlama: 60 dk. | 1 porsiyon 675 kcal | 4 kavanoz için (her biri 250 ml)
1. Tencerede 500 ml su ve şekeri 10 dakika kadar kaynatın ve sonrasında soğumasını bekleyin. Limonu yıkayın, 1 cm kalınlığında dilimlere kesin ve şeker karışımına ekleyin. Limon asitini de ekleyin.

2. Mürver çiçeklerinin temizlemek iyice silkeleyin. Çiçekleri büyük bir kavanoz veya kaseye alın ve üzerlerine şekerli suyu dökün. Yavaşça karıştırın ve üzeri kapalı olarak serin bir yerde 2 gün çekmesini sağlayın. Arada bir karıştırın.

3. Süzgece ince bir tülbent koyun ve çiçek karışımını buradan süzün. Çiçekleri hafifçe sıkın. Tencereyi ocağa koyun ve şerbeti yaklaşık 20 dakika kaynatın. Mürver şerbetini kaynar suyla çalkaladığınız cam kavanozlara alın ve hava geçirmez şekilde kapatın. Şerbeti bu şekilde 5 ay kadar muhafaza edebilirsiniz.

© 2016 Gräfe und Unzer Verlag GmbH, Munich
Fırında ravent kompostosu

Malzemeler:

  • 960 g ravent
  • 192 g şeker
  • 96 g ahududu ( taze veya dondurulmuş)
  • 1 tarçın çubuğu
Hazırlama: 60 dk. | 1 porsiyon yaklaşık 312 kcal | 4 kavanoz için (her biri 290 ml)
1. Fırını önceden 200 dereceye getirin. Ravent saplarından kaba lifleri çekip çıkarın, sapları yıkayın ve yaklaşık 4 cm uzunluğunda kesin. Şekeri 4-5 yk suda kaynatın. Taze ahududuları temizleyin.

2. Ravent, ahududu ve tarçın çubuğunu yan yana sıkı bir şekilde kare kaba alın. Şeker şerbetini üzerine dökün, alüminyum folyo ile kapatın ve önceden ısıtılmış fırında (orta rayda fanlı 180 derecede) yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

3. Ravent kompostosunu sıcak veya ılık olarak servis edebilirsiniz veya direkt olarak steril veya en azından kaynar su ile çalkalanmış cam kavanozlara koyup ağzını iyice kapatabilirsiniz. Bu şekilde serin bir yerde yaklaşık bir yıl muhafaza edebilirsiniz.

© 2016 Gräfe und Unzer Verlag GmbH, Munich

Mürverli çilek reçeli

Hazırlama: 30 dk. | 1 porsiyon 40 kcal | 6 bardak için (her biri 212 ml)
  • 2 kg çilek
  • 5 yk limon suyu
  • 1 kg şeker 2:1
  • 10 adet tamamen açmış mürver çiçeği

  1. Çilekleri yıkayın, kurulayın ve küçük parçalara doğrayın. Tencerede limon suyu ve şekerle birlikte karıştırın ve bir patates ezicisiyle iyice ezin.
  2. Mürver çiçeğini kısaca su altına tutun ve sularını çırparak varsa içinde küçük böceklerden tamamen temizleyin. Çiçeklerini tek tek koparın.
  3. Çilek karışımını yavaşça karıştırarak kaynama noktasına getirin ve yaklaşık 4 dakika daha kaynatın. Çiçekleri de ekleyin ve tekrar kaynatın. Hemen ardından kaynar suyla çalkaladığınız cam kavanozlara doldurun ve ağzını kapatın. Serin bir yerde muhafaza edin. Bu şekilde çilek reçellerin son kullanma tarihi yapılışından itibaren yaklaşık bir yıldır.

    © 2016 Gräfe und Unzer Verlag GmbH, Munich

Dört kırmızı meyveli marmelat

8 kavanoz için (her biri 250 ml) | 1 yıl kadar muhafaza edilebilir
  • 250 g kuş üzümü
  • 250 g yaban mersini
  • 1 kg şeker 1:1
  • 250 g çilek
  • 250 g ahududu
  • 2 yk limon suyu

  1. Tüm meyveleri yavaşça yıkayın ve sularının süzülmesini sağlayın. Kuş üzümlerini salkımlarından koparın ve yaban mersinleriyle birlikte bir kaseye alın. Patates eziciyle iyice ezin. Şekeri ekleyin ve karıştırın. Yaklaşık 2 saat üstü kapalı olarak çekmesini bekleyin.
  2. Kuş üzümlü yaban mersini karışımını tencereye alın. Çilekleri temizleyin ve ikiye veya dörde bölün. Ahududuları doğramadan çilek parçalarıyla birlikte tencereye ekleyin. Limon suyu ilave edin ve hepsini kaynatın.
  3. Karıştırarak yaklaşık 3 dakika iyice kaynatın. Tencereyi ocaktan alın ve kıvamına bakın. Gerekirse tekrar kaynatın. Ardından marmeladı kaynar suyla çalkalanmış cam kavanozlara koyun. Kavanozların kenarlarına marmelat sıçramışsa temiz bir bezle hemen temizleyin. Aksi durumda uzun ömürlü muhafaza özelliğini etkiler. Kavanozları hemen kapatın ve yaklaşık 5 dakika için ters çevirin. Tekrar düz çevirin ve tamamen soğumasını bekleyin.

    © NGV mbH, Foto: TLC Fotostudio

Enfes şeftali reçeli

8 kavanoz için (her biri 250 ml) | 1 yıl kadar muhafaza edilebilir
  • 1,2 kg şeftali
  • 1 misket limonu
  • 500 g şeker 2:1
  • 1 yk lavanta çiçeği

  1. Şeftalilere çaprazlama çizikler atın ve bir kaseye alın. Üzerlerine kaynar su dökün ve meyveleri içinde 30 saniye kadar bekletin. Ardından süzgeçten geçirin ve kabuklarını soyun.
  2. Meyveleri ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Misket limonunun suyunu sıkın. Meyveleri ve limon suyunu bir kaseye alın ve iyice püreleyin. Ardından elde ettiğiniz kremsi püreyi tencereye koyun. Şekerle lavanta çiçeklerini de ilave edin. Hepsini karıştırarak yaklaşık 4 dakika iyice kaynatın. Kıvamına bakın. Gerekirse tekrar kaynatın.
  3. Reçeli kaynar suyla yıkanmış kavanozlara koyun. Kavanozların etrafını gerekirse temiz bir bezle temizleyin. Ağızlarını sıkıca kapatın ve 5 dakika kadar ters çevirin. Tekrar çevirin ve tamamen soğutun.

    © NGV mbH, Foto: TLC Fotostudio

Portakal kabuklu nar jölesi

6 kavanoz için (her biri 250 ml) | 1 yıl kadar muhafaza edilebilir
  • 10 tane nar
  • 2 tane portakal
  • 500 g şeker 2:1

  1. Narları ikiye bölün ve limon sıkacağı ile iyice sıkın. ( Nar rengi kolay çıkmaz. Önlük ve eldiven kullanabilirsiniz.) 1 litre nar suyu ölçün.
  2. Portakalları kaynar suda yıkayın, kurulayın ve kabuklarını incecik rendeleyin. Nar suyuyla birlikte tencereye koyun ve şekeri ilave edin. Karıştırarak 4 dakika kadar kaynatın. Kıvamına bakın ve gerekirse tekrar kaynatın.
  3. Reçel jölesini kaynar suyla çalkalanmış kavanozlara doldurun. Sıçrayan yerleri temiz bir bezle temizleyin. Ağızlarını sıkıca kapatın ve 5 dakika kadar ters çevirin. Tekrar çevirin ve tamamen soğutun.

    © NGV mbH, Foto: TLC Fotostudio

Ahududulu çilek jölesi

6 kavanoz için (her biri 250 ml) | 1 yıl kadar muhafaza edilebilir
  • 1,2 kg çilek
  • 750 g ahududu
  • 1 limon
  • 500 g şeker 2:1

  1. Çilekleri yıkayın, kurulayın ve küçük taneler şeklinde doğrayın. Ahududuları yıkayın, sularını damlatın ve çileklere ilave edin. 100 ml su ekleyin. Hepsini kaynatın ve ağzı kapalı olarak orta ateşte yaklaşık 10 dakika kaynatmaya devam edin.
  2. Süzgece nemli bir tülbent serin ve bir kasenin üzerine yerleştirin. Çilek karışımını süzgece aktarın ve hafifçe bastırın. 950 ml meyve suyu ölçün ve tencereye koyun.
  3. Limon suyu sıkın ve tencereye ekleyin. En son şekeri ilave edin. Karışımı 4 dakika kadar kaynatın. Kıvamına bakın ve gerekirse tekrar kaynatın.
  4. Reçel jölesini kaynar suyla çalkalanmış kavanozlara doldurun. Sıçrayan yerleri temiz bir bezle temizleyin. Ağızlarını sıkıca kapatın ve 5 dakika kadar ters çevirin. Tekrar çevirin ve tamamen soğutun.

    Küçük bir öneri: Kavanozlarınızı rüstik ve tatlı süslemelerle dekore edebilirsiniz. Romantik çiçek desenli kumaş parçaları ve dekoratif kurdelelerle süsleyebilirsiniz.

    © NGV mbH, Foto: TLC Fotostudio

Elmalı raventli jöle

6 kavanoz için (her biri 250 ml) | 1 yıl kadar muhafaza edilebilir
  • 1 kg ravent
  • 1 limon
  • 500 g ekşi elma
  • yaklaşık 750 g şeker 1:1 (meyve suyu oranına göre)

  1. Raventleri yıkayın ve kurulayın. Saplarını uzunlamasına ikiye bölün ve 2 cm uzunluğunda doğrayın. Tencereye koyun. Limonu sıkın ve suyunu raventlerin üzerine gezdirin.
  2. Elmaları yıkayın, kurulayın ve kabuklarını soymadan dörde kesin. Çekirdeklerini çıkarın ve dörde kesilen elmaları tekrar ikiye bölün. Raventlere ekleyin. Üzeri hafifçe geçecek şekilde su koyun ve kaynatın. Orta ateşte yaklaşık 20 dakika kaynatın.
  3. Süzgece nemli bir tülbent serin ve bir kasenin üzerine yerleştirin. Mevya karışımını süzgeçten geçirin. Çıkan suyu ölçün ve tencereye aynı oranda şeker koyun. Karışımı karıştırarak 4 dk kadar kaynatın. Kıvamına bakın ve gerekirse tekrar kaynatın.
  4. Reçel jölesini kaynar suyla çalkalanmış kavanozlara doldurun. Sıçrayan yerleri temiz bir bezle temizleyin. Ağızlarını sıkıca kapatın ve 5 dakika kadar ters çevirin. Tekrar çevirin ve tamamen soğutun.

    © NGV mbH, Foto: TLC Fotostudio

Vanilyalı vişne jölesi

6 kavanoz için (her biri 250 ml) | 1 yıl kadar muhafaza edilebilir
  • 1,5 kg vişne
  • 1 kg şeker 1:1
  • 1 vanilya çubuğu özü

  1. Vişneleri yıkayın ve kurulayın. Saplarını çıkarın ve çekirdeklerinden arındırmadan tencereye alın. Patates eziciyle hafifçe bastırın ve 75 ml su ekleyin. Hepsini 10 dk kadar yumuşayınca dek haşlayın. Ardından ocaktan alın.
  2. Süzgece nemli bir tülbent serin ve büyük bir kasenin üzerine yerleştirin. Vişne karışımını içinde dökün ve 2 saat süzülmesini bekleyin.
  3. 750 ml meyve suyunu şekerle ve vanilya çubuğu özüyle birlikte tencereye alın. Yaklaşık 4 dakika kadar kaynatın. Kıvamına bakın ve gerekirse tekrar kaynatın. Ocaktan alın.
  4. Reçel jölesini kaynar suyla çalkalanmış kavanozlara doldurun. Sıçrayan yerleri temiz bir bezle temizleyin. Ağızlarını sıkıca kapatın ve 5 dakika kadar ters çevirin. Tekrar çevirin ve tamamen soğutun.

    © NGV mbH, Foto: TLC Fotostudio

İtalyan ve kara erikli komposto

5 kavanoz için (her biri 400 ml) | 1 yıl kadar muhafaza edilebilir
  • 1 kg İtalyan eriği
  • 500 g kara erik
  • 250 g şeker
  • 1 yk limon kabuğu rendesi
  • 1 vanilya çubuğu özü
  • 250 g armut suyu

  1. İtalyan eriklerini ve kara erikleri yıkayın ve kurulayın. meyveleri ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Şeker ve limon kabuğu rendesi ile tencerede karıştırın.
  2. Vanilya çubuğunu uzunlamasına ikiye bölün ve özünü çıkarın. Özü ve çubuğu ile birlikte meyvelara ekleyin. Armut suyunu ve 250 ml su ekleyin. Hepsini yaklaşık 3 dakika kadar iyice kaynatın. Köpüğünü alın ve meyveleri temiz, kaynar suyla çalkalanmış kavanozlara doldurun.
  3. Meyve tanelerini eşit şekilde kavanozlara paylaştırın. Vanilya çubuğunu parçalara kesin, kavanozlara ekleyin ve ağzını sıkıca kapatın. Konserve tenceresinde 80 derecede yaklaşık 30 dakika kaynatın. Tencereden alın ve tamamen soğumasını bekleyin. Alternatif olarak kavanozları birer birer olmak üzere mikro dalga fırında 720 watta yaklaşık 4 dakika ısıtabilirsiniz. Ardından 180 wata düşürün ve tekrar 4 dakika pişmesini sağlayın.
  4. Konserve etmek için kavanozları fırına bir tavaya koyun ve içine 2 cm yüksekliğinde su ekleyin. Fırını 180 dereceye getirin ve kavanozları yaklaşık 30 dk kadar konserve içinde damlacıklar oluşunsa dek konserve edin. Ardından fırını kapatın ve bu şekilde 30 dakika kadar fırında bekletin.

    Küçük bir öneri: Komposto veya marmelat kavanozlarını hediye etmek için küçük bir kaşıkla dekore edebilirsiniz. Kaşığı dikey bir şekilde dekoratif bir bağcıkla bağlayabilirsiniz.

    © NGV mbH, Foto: TLC Fotostudio

Marmelat ve reçel yapımı hakkında tüyolar

Leziz bir marmelat yapmak sanıldığı kadar zor değil. Birkaç küçük tüyo ile siz de harika marmelatlar ve reçeller yapabilirsiniz. Nelere dikkat etmeniz gerektiğini buradan öğrenebilirsiniz.

Doğru kavanozlar ile uzun ömürlü besinler

Kavanozun öncelikle sağlam ve ısıya dayanıklı olması gerekir. Böylece kaynama ve soğuma süreçlerinde oluşan farklı derecelere tolerans gösterir. Kavanozları hava sızdırmaz şekilde kapatabilmek için farklı kapak çeşitleri var. Konserve yapımında en çok tercih edilen kapak türü etrafında steril lastik halkası bulunan ve yaylı klipsli kapaklardır. Soğuma esnasında kavanozda vakum oluştuğu için bu kapaklar daha sonra kolaylıkla açılabilir. Bir başka kavanoz türü de kilitli kavanozlardır. Burada klips yerine kapaklar kavanozda bulunan demir telle tutturulur.

Temizliğe dikkat edin

Besinlerin kavanozlarda küflenmesini önlemek veya uzun ömürlü olma özelliklerini kaybetmemeleri için konserve yapımında hijyen son derece önemlidir. Bunun için kavanozların çok iyi temizlenmiş olması ve kapakların çok iyi kapatılmış olması gereklidir. Bunun için konserve kavanozlarına ve kapaklarına ve kapaklarda bulunan lastik ve metal parçalarına su banyosu yaptırabilirsiniz. Kavanozları on dakika kadar tencereye kaynayan suya koyup bekletin. Lastik halkaları ise kullanmadan önce denetleyin. Her hangi bir eskime, pürüz ve yırtık olup olmadığını kontrol edin. Eskilerini yenileriyle değiştirin.

Kıvam testi ile mükemmel lezzet

Çilek marmelatının daha sonra çok sıvı olmasını önlemek için doğru pişirme süresini kıvam testi ile sağlayabilirsiniz. Bunun için pişirme esnasında kaşık testi yapabilirsiniz. Kaşığı tencereye hafifçe daldırıp çıkarın. Son damla kaşıkta kalıyorsa, çilekler yeterince kaynamış demektir ve konserve kavanozlarına alınmaya hazır kıvama gelmiştir. Eğer hala sıvıysa kaynama süresini iki dakika daha uzatabilirsiniz.

Makinada veya fırında konservelemek

Su banyosunda konserveleme işlemi konserve makinasında da yapılabilir fırında da. Konserve makinası ile marmelat ve diğer gıdaların konserve edilmesi son derece kolay. Oldukça basit bir prensibe göre çalışıyor: Isıtma yöntemi sayesinde oluşan vakum ile gıdalar çok daha uzun ömürlü oluyor. Fırında konserve işlemi yapılacaksa, derin bir fırın tepsisine su koyun ve en alt fırın rayına yerleştirin. Önemli olan fırını önceden iyice ısıtmış olmanızdır.

Taze malzemeleri kullanın

Konserve yapımında taze meyve ve sebze kullandığınızdan emin olun. Besinleri hasattan veya satın aldıktan hemen sonra yıkamanızı ve çürümüş iyi olmayan yerlerini temizlemenizi öneriyoruz. Ardından malzemeleri ölçün ve kullanım amacına göre uygun miktarda şekere yatırarak hazırlama işlemini sürdürün. Böylece en sevdiğiniz marmelat tam istediğiniz lezzette olacaktır.

Doğru muhafaza yöntemi

Her ne kadar konserve edilse de besinlerin ve marmelatların da belli bir ömrü vardır. Uzun ömürlü olması ve lezzetini koruması için muhafaza yöntemi önemli bir etkendir. Uygun muhafaza yerleri kuru, karanlık ve serin yerlerdir. Yoğun güneş ışınları veya don gibi etkenlerden korumanız gerekir. Bunlara dikkat ettiğiniz müddetçe marmelatlarınızın taze ve lezzetli kalmasını sağlamış olursunuz.

Mutfak için pratik yardımcılar

Küçüklü büyüklü mutfak gereçleri

  • Cafissimo easy Siyah
  • Cafissimo easy Kırmızı
  • Cafissimo easy Gri
  • Cafissimo easy Beyaz
Evde kahve keyfi artık çok kolay!
Cafissimo easy Kırmızı
Cafissimo easy Siyah
Cafissimo easy Gri
Cafissimo easy Beyaz
Evde kahve keyfi artık çok kolay!Evde kahve keyfi artık çok kolay!Evde kahve keyfi artık çok kolay!Evde kahve keyfi artık çok kolay!
849,00TL
849,00TL
849,00TL
849,00TL
Maalesef tüm stoklar tükenmiştirMaalesef tüm stoklar tükenmiştir
  • Su Isıtıcısı
Paslanmaz çelik su ısıtıcısı
Su Isıtıcısı
Paslanmaz çelik su ısıtıcısı
299,95TL
Belçika Waffle Makinesi
419,95TL
Hızlı Su Kaynatıcı Kettle
249,95TL
Mini Kettle Siyah
350 ml
149,95TL
Digital Mutfak Tartısı
219,95TL
  • Kahve Değirmeni
Kahveyi istediğiniz zaman elle taze öğütün
Kahve Değirmeni
Kahveyi istediğiniz zaman elle taze öğütün
279,95TL
  • Kırmızı Turta Makinesi
Birkaç dakika içinde 4 tatlı veya tuzlu kek hazırlamak için
369,95TL
269,95TL
Hızlı Görünüm
-27 %
Kırmızı Turta Makinesi
Birkaç dakika içinde 4 tatlı veya tuzlu kek hazırlamak için
369,95TL
269,95TL
Kırmızı Krispo Ekmek Kızartma Makinesi
2 dilim ekmek kızartma kapasitesi
449,95TL
Kırmızı Arzum Mixxi Mixer
5 kademeli hız ayarı
249,95TL
Cam Kavanozlu Kahve Değirmeni
550 ml
199,95TL
30 Dakikada Ana Yemekler - İdil Yazar, İnkilap Yayınları
30 dakikada hazırlayabileceğiniz 80 ana yemek tarifi
49,95TL
  • 30 Dakikada Tatlılar - İdil Yazar, İnkilap Yayınları
30 dakikada hazırlayabileceğiniz 80 pratik tatlı tarifi
30 Dakikada Tatlılar - İdil Yazar, İnkilap Yayınları
30 dakikada hazırlayabileceğiniz 80 pratik tatlı tarifi
49,95TL
  • 30 Dakikada Atıştırmalıklar - İdil Yazar, İnkilap Yayınları
Sadece 30 dakikada kahvaltı ve çay sofralarınızı süsleyecek 80 pratik atıştırmalık tarifi
30 Dakikada Atıştırmalıklar - İdil Yazar, İnkilap Yayınları
Sadece 30 dakikada kahvaltı ve çay sofralarınızı süsleyecek 80 pratik atıştırmalık tarifi
49,95TL
Kitap,Zeytinyağı - Görsel Rehberler Dizisi
Inkılap Yayınlarına aittir.
46,00TL
  • Siyah Arzum Technoart Maxi Plus El Blender Seti
Patentli özel tasarımlı paslanmaz çelik bıçaklar
Siyah Arzum Technoart Maxi Plus El Blender Seti
Patentli özel tasarımlı paslanmaz çelik bıçaklar
859,95TL
Arzum Foodie Modern Sefer Tası
Buharda pişirme
539,95TL
Kırmızı Arzum Prochopp Plus Doğrayıcı
1 lt kapasiteli işlem haznesi
269,95TL
Arzum Shake N Take Pro Kişisel Blender
800 W
599,95TL
  • Kırmızı Arzum Dublex Çift Hazneli Doğrayıcı
Hem ayrı ayrı hem de aynı anda iki hazneyi çalıştırabilme özelliği
Kırmızı Arzum Dublex Çift Hazneli Doğrayıcı
Hem ayrı ayrı hem de aynı anda iki hazneyi çalıştırabilme özelliği
269,95TL
Russell Hobbs Compact Home Sürahi Blender
Az yer kaplayan tasarım
709,95TL
Russell Hobbs Horizon Sürahi Blender
1.5 litre kapasiteli cam sürahi
689,95TL
GRUNDIG 7610R Türk Kahve Makinesi
Bol Köpüklü Kahveler
479,95TL
GRUNDIG 7610C Türk Kahve Makinesi
Bol Köpüklü Kahveler
479,95TL
-14 %
ARÇELİK K3500 Türk Kahve Makinesi
Bol Köpüklü Kahveler
999,00TL
849,95TL
Un Tarihi | Tarifi - Aydan Üstkanat, Altın Kitaplar
Un Tarihi | Tarifi-Aydan Üstkanat
72,00TL
69,95TL
  • Beurer KS 51 Mutfak Tartısı
Parmak izi önleyen tasarım: Kolay temizlenen, kaplamalı yüzey
469,95TL
429,95TL
Hızlı Görünüm
-8 %
Beurer KS 51 Mutfak Tartısı
Parmak izi önleyen tasarım: Kolay temizlenen, kaplamalı yüzey
469,95TL
429,95TL
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
  • Cafissimo easy Gri
  • Cafissimo easy Kırmızı
  • Cafissimo easy Siyah
  • Cafissimo easy Beyaz
Evde kahve keyfi artık çok kolay!
849,00TL
Cafissimo easy Kırmızı
Cafissimo easy Siyah
Cafissimo easy Gri
Cafissimo easy Beyaz
Evde kahve keyfi artık çok kolay!Evde kahve keyfi artık çok kolay!Evde kahve keyfi artık çok kolay!Evde kahve keyfi artık çok kolay!
849,00TL
849,00TL
849,00TL
849,00TL
Maalesef tüm stoklar tükenmiştirMaalesef tüm stoklar tükenmiştir
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
  • Cafissimo easy Beyaz
  • Cafissimo easy Kırmızı
  • Cafissimo easy Siyah
  • Cafissimo easy Gri
Evde kahve keyfi artık çok kolay!
849,00TL
Cafissimo easy Kırmızı
Cafissimo easy Siyah
Cafissimo easy Gri
Cafissimo easy Beyaz
Evde kahve keyfi artık çok kolay!Evde kahve keyfi artık çok kolay!Evde kahve keyfi artık çok kolay!Evde kahve keyfi artık çok kolay!
849,00TL
849,00TL
849,00TL
849,00TL
Maalesef tüm stoklar tükenmiştirMaalesef tüm stoklar tükenmiştir
1