Kahve

Kahve hakkında her şey. Daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz:

Kahve hazırlama

Kahvenizi öğütmek için kullandığınız öğütme derecesi, pişirmek istediğiniz kahvenin çeşidine bağlıdır. Hangi hazırlama çeşidine hangi öğütme derecesinin uygun olduğunu görmek için, lütfen kahve makinenizin kullanma talimatlarına bakın. Öğütme, kavrulmuş kahve çekirdeklerinin aromasını açığa çıkartır. Sonrasında kahve olabildiğince hızlı şekilde tüketilmelidir. Kahve ne kadar ince öğütülürse, aromasını o kadar fazla verir. Kahve ne kadar kalın öğütülürse, o kadar fazla miktarda kullanmak gerekir.
Öneri 1:
Sadece taze öğütülmüş kahve aromasını tamamen verebilir. Bu nedenle kahveyi, öğütme derecesine dikkat ederek, hazırlama işleminden hemen önce öğütmek en iyisidir.

Hazırlama yöntemine bağlı olarak, aşağıdaki gereklilikler öğütme derecesi için geçerlidir:
  • ince öğütme derecesi: espresso
  • orta incelik: elektrikli kahve makinesi
  • orta serbestlik: elde demleme
  • iri öğütme derecesi: french press
Öneri 2:
Kahve hazırlama ekipmanları her zaman deterjanla ve fırçayla ya da bulaşık makinesinde dikkatle temizlenmelidir. Filtrelerde ve cezvelerde kahvenin tadını acı hale getiren kahve yağları birikir.

Öneri 3:
Kahve demliği sıcak kahve ile doldurmadan önce sıcak suyla ısıtılmalıdır, böylece kahvenin aroması daha iyi ortaya çıkar. Taze demlenmiş kahveyi kahve makinesinin sıcak tablasının üzerinde uzun süre bırakmak yerine, daha sık olarak taze öğütün. Asla soğumuş kahveyi ısıtmayın, tiramisu ya da buzlu kahve için kullanmak daha iyidir.

Öneri 4:
Aşağıdaki ideal miktarları öneririz:
  • Normal bir fincan için 6 g ile 8 g arası toz kahve (miktar silinmiş bir kahve lotuna denk gelir)
  • mocha için iki kat miktar
  • espresso için servis başına 6-7g
En fazla keyfi almak için lütfen aşağıdaki parametrelere dikkat edin:

Kahve ve su miktarı: Basit bir espresso 7-9 g öğütülmüş kahve ve yaklaşık 40 ml su ile hazırlanır, böylece yaklaşık 30 ml içecek espresso fincanına dolar. Verilen miktarı sadece iki katına çıkararak, demleme sürecinde duble espreso hazırlanabilir.
Su kalitesi: Suyun kalitesi için orta ile yumuşak arası su tercih edilir. Sert su ince lezzet nüanslarını bastırır. Öneri: Sert musluk suyundaki gibi karbonik asit olmayan, doğal mineralli su kullanın. Ek olarak, makineyi de koruyan bir su yumuşatıcısı kullanılabilir.

Espresso makinesi: İyi bir espresso makinesi 14-19 bar bir pompa basıncına sahiptir. İdeal bir espresso için 90-95 ° C sıcak su yüksek basınç ile öğütülmüş espressonun üzerine sıkılır. İdeal olarak işlem 30 saniye sürer. Espresso makinesinin temizliği, bakımı ve onarımı da sonuç için kritiktir.

Fincanlar: Az miktardaki espressonun hemen soğumaması için, espresso fincanları servis etmek için sıcak suyla önceden ısıtılır. Sonrasında taze demlenmiş espresso fincanın en fazla 2/3'ünü dolduracak şekilde doldurulur.
Tam ya da yarı otomatik bir makinede Tchibo Caffè Crema hazırlarken yoğun bir krema elde edemezseniz, ya makinenizin demleme basıncı çok düşüktür ya da çekirdekler çok iri öğütülmüştür. Bu durumda makineyi doğru şekilde ayarlamak için lütfen kullanma kitapçığını kullanın ya da makine üreticisi ile iletişime geçin.
Ancak bazı kahve makinesi üreticileri karamelize çekirdek kullanmadıklarını belirtir. Tchibo da karamelize çekirdeklerin kullanılmamasını önerir. Karamelize çekirdekler Privat Kaffee çeşidi olan "Wiener Melange" kahvesinde bulunur. Kahve makinenizle mükemmel bir kahve hazırlamanıza hiçbir şeyin engel olmaması için, çok yüksek kaliteli kahve çekirdeklerini kullanmanızı öneririz. Tchibo'nun Privat Kaffee çeşitleri büyüleyici birinci sınıf kahvelerden seçilmiştir. Her çeşit kendine has ayırt edici özelliğe sahiptir. Espresso hazırlamak için, espresso spesiyalitelerimiz idealdir.
Evet, kafeinsiz kahve biraz daha kırılgan olduğundan, çekirdekler biraz daha iri şekilde öğütülmelidir.

Kahve ve keyif

Tüm yeşil kahveler doğal olarak glüten içermez. Kavururken bile glüten olmaz ve bu madde hiçbir kahveye eklenmez.
Yeşil kahvelerdeki yağ maddesi oranı %10 ile %13 arasındadır. Arabica kahvesi Robusta çeşidinden daha fazla kahve yağı içerir. Bu maddeler kavurma sırasında biraz azalır ve bu nedenle bunların oranı, kavrulmuş kahvede yanma kaybı açısından artar. Kavrulmuş kahvede yağ oranı, çeşidine ve menşeine bağlı olarak %8 ile %15 arasında değişmektedir. Ancak yağ maddeleri suda neredeyse hiç çözünmez ve fincana sadece ufak bir oranı ulaşır - esas kısmı öğütülmüş kahvede kalır.
Tchibo/Eduscho'nun kavrulmuş kahveleri ve saf çözünebilir kahveleri laktoz içermez. Ancak, cappuccino gibi çözünebilir karışım ürünlerini kullanırken dikkat edilmesi gerekir: bu gıdalar eklenmiş süt bileşenlerinden dolayı laktoz içerir.
Bir diyabet hastası olarak karamelize kahvelerimizi tereddüt etmeden içebilirsiniz. Kavrulmuş kahve çekirdeklerinin şekerleştirme ya da karamelizasyon işleminde sonra, kahvede hiç şeker kalmaz. Kalan şekerin miktarı o kadar düşük ki, diyabet hastaları için kritik limitin çok altında kalır. Bir danışmanın görüşüne göre, 100 ml'lik 600 fincan kahvedeki içerik 12 g karbonhidrata ve dolayısıyla bir parça ekmeğe karşılık gelir. Bu, diyabetli normal kilodaki bir kişide kan şekerinin % 30 mg oranında artmasına neden olur. Günde 10 - 20 fincanlık aşırı derecede yüksek bir kahve tüketiminin bile, bir diyabet hastasının karbonhidrat metabolizması üzerinde herhangi bir etkisi yoktur.
Tchibo kavrulmuş kahveler yaklaşık % 1.2 - 1.4 oranında kafein içerir, ancak bu içerik belirli hasat ve çeşitlilik dalgalanmalarına maruz kalmaktadır. Kafeinsiz Sana ve Privat Kaffee Colombia Fino kahvelerimizdeki kafein oranı %0.1'den azdır. Bu sınır Alman kahve yönetmeliği tarafından öngörülmüştür.
Tchibo kahvelerini tanınmış bir kafeinsizleştirme tesisinde en son teknolojiyi kullanarak kafeinsizleştirir. Burada, işlem için çözücü olarak etil asetat kullanılır. Bu çözücü, aynı zamanda Almanya için de geçerli olan Avrupa Topluluğu'nun kurallarına uygun olarak yeşil kahvenin kafeinsizleştirmesi için onaylanmıştır. Sirke doğada, meyve esteri gibi diğer şeylerin yanı sıra, meyvelerdeki aromaların bir bileşeni ve ayrıca işlenmemiş yeşil kahvenin içinde bir aroma maddesi olarak yaygın olarak kullanılmaktadır. Kullandığımız bu süreç, sağlıkla ilgili herhangi bir endişe duymadan, her gün keyif alabileceğiniz yüksek kaliteli, kafeinsiz, kavrulmuş kahve ile sonuçlanır.
Espresso genellikle diğer kahvelerden daha kolay sindirilir. Bu hem kafeinin hem de gastrik toleransın etkisi için geçerlidir. Bunun birkaç nedeni vardır: hızlı ekstraksiyon ve az miktarda su, tüm kafeini almaz (filtre kahveye kıyasla %60-80'i alır). Buna ek olarak, espresso genellikle yemekten sonra içilir. Mide dolu olduğunda, kahve genellikle boş mideye göre daha kolay sindirilir.
Plastik parça paketin koruyucu valfidir. Paketimiz folyodan üretilir ve dahili bir valf ile sunulur. Bu paket ile, Tchibo aromanın daha uzun süre taze kalmasını garanti eder; çünkü kahve, aromasının en kötü düşmanı olan oksijene karşı korunur. Valf, pakete oksijene girmesine izin vermeyen yarı geçirgen bir zar içerir, ancak sızıntı yapan gazların paketten dışarı çıkmasına izin verir. Bu süreç gereklidir; çünkü kavurmadan sonra, kavurma derecesine bağlı olarak daha hızlı veya daha yavaş şekilde, kahve çekirdeklerinin hücresinde karbondioksit oluşur. Taze kavrulmuş çekirdekleri valf olmadan paketleseydik, folyo paket kısa bir süre sonra kaçan gazlar yüzünden patlardı.
Söz konusu raf ömrü olduğunda, kapalı paketler için son kullanma tarihini kullanmak en iyisidir. Genel anlamda, ama kahve için de uygun olarak, ne kadar tazeyse o kadar iyidir. Saklama yeri ne kadar sıcaksa, aroma o kadar hızlı yok olur. Açılmış bir paketteki öğütülmüş kahve, oda sıcaklığında yaklaşık yedi gün taze kalacaktır. Buzdolabında iki kat, dondurucuda üç ile dört kat daha uzun süre aromasını korur. Kahveyi çekirdek halinde saklarsanız, aromasını daha da uzun süre korur. Çekirdek, doğal bir aroma rezervi gibi hassas kahve aromalarını çevreler ve korur.
Kavrulmuş kahve herhangi bir mikrobiyolojik bozulma işlemine maruz kalmadığı için, belirtilen raf ömrünün bitmesinden sonra hala tüketilebilir. Bununla birlikte, vadettiğimiz kahve aromasını sadece son kullanma tarihinden öncesi için garanti edebiliriz.
Kahve kavanozunu her zaman kapatmak önemlidir. İdeal kahve kavanozları temiz olmalıdır; havayı mühürleyen ve nem geçirmeyen, gıdayla temasa uygun camdan, porselenden ya da metalden üretilir. Kahvenin serin, kuru ve kokusuz şekilde saklanması çok önemlidir. Lütfen kavrulmuş kahveyi açık ambalajlarda, güçlü bir kokuya sahip gıdalarla birlikte saklamadığınızdan emin olun, aksi takdirde kahve bu yiyeceklerin kokusunu alacaktır. Kahveyi davlumbaz, buzdolabı veya diğer ısı yayan ekipmanların üzerindeki raflara koymayın.

Sürdürülebilirlik

Bir kelimeden daha fazlası.
Tchibo'da sürdürülebilirlik hakkında konuştuğumuzda, kelimelere değil somut eylemlere odaklanırız. Sürdürülebilirlik, 2006 yılından beri Tchibo stratejisinin ayrılmaz bir parçası olmuştur ve hedef açıktır:

%100 sürdürülebilir iş modeline ulaşmak isteriz.

Kararlılığımız hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz buraya tıklayın:
Tchibo sürdürülebilirlik
Sürdürülebilirlik, bugünü, gelecek nesillerin ihtiyaçlarını bugün bizimle aynı şekilde karşılayabilecekleri gibi yaşamak anlamına gelir.

Kahveyi bir örnek olarak kullanırsak bu, kahve çiftçisinin kendi kızlarının ve oğularının ilgili kahveleri aynı kalitede ve miktarda üretme fırsatına sahip olacakları şekilde yöneteceği ve üretim yapacağı anlamına gelir. Bu, gelecekteki tüm kahve yetiştiricisi nesillerin iyi yaşayabileceği sürdürülebilir bir gelişme sağlar.

Bu Tchibo için ne anlama gelir? En iyi kahve kalitesini sunma iddiası, tüm değer zinciri boyunca büyük bir özen gerektirmektedir: köken olarak kahve çekirdeklerinin seçiminde, taşımada, kavurma kalitemizde, ambalajlamada. En iyi kaliteden bahsederken, sadece kahvenin duyusal özelliklerini değil, aynı zamanda sosyal, ekolojik ve ekonomik gibi sürdürülebilir yönleri de anlıyoruz.. Sürdürülebilirliğin yüksek kaliteli kahve için anahtar olduğuna inanıyoruz.

Bu yüzden sadece mümkün olan en iyi aromaya ve kökenin karakterine dikkat etmeyiz, aynı zamanda kökeni olan ülkelerdeki çiftçiler ve onların aileleri için daha iyi yaşam koşullarını ve doğanın korunmasını da taahhüt ediyoruz.
Sürdürülebilirlik, Tchibo'nun kurumsal stratejisinin ayrılmaz bir parçasıdır. Pratikte bu, faaliyetlerimizi hem çevresel hem de sosyal açıdan gözden geçirip optimize etmemiz anlamına gelir. Tchibo'nun hedefi tüm ürün ve süreçleri orta vadede sürdürülebilir hale getirmektir. Bu şekilde, Tchibo markası ve ürünleri çevresel ve sosyal sorumluluktan %100 sorumlu olmalıdır.

Şimdiden bazı başarılara imza attık: 2014 takvim yılında, yeşil kahvelerin %35'inden fazlası sürdürülebilirlik konseptimize dahil edilmişti (Rainforest Alliance, Fairtrade, UTZ Certified, AB yönetmeliğine göre Bio, 4C ve kıyaslanabilir modeller). Bugün şimdiden, Tchibo Privat kahvelerimiz, Barista Caffè Crema ve Barista Espresso %100 sürdürülebilir tarımdan gelir. Cafissimo kapsüllerimiz için kahvelerin tümü %100 sertifikalı sürdürülebilir kahve kalitesine dönüştürülmüştür. Ayrıca Almanya'da sunulan sürdürülebilir filtre kahvelerin yaklaşık %50'si Tchibo'dan gelmektedir.
Yüzde yüz bir sürdürülebilir kahve işletmesi olma yolunda, bağımsız standart organizasyonları ile birlikte çalışırız ve sürdürülebilir ürün yelpazemizi sürekli olarak genişletiriz. Farklı kuruluşlar ve onların yerel ortak kuruluşları, bize göre kahve üreticilerine daha sürdürülebilir uygulamalar sunmak ve uzun vadeli olarak kullanımlarını sağlamak için önemli ortaklardır.

Guatemala'daki Çocuk Projesi

Aromatik Arabica yayla kahvesi Guatemala'da yetişir. Bu yüksek kaliteli kahve, Tchibo Private Coffee Guatemala Grande'nin önemli bir parçasıdır. Yayla kahvesi burada dik dağlarda yetişir ve hasat işçileri tarafından el ile toplanır. Okul tatillerİ genellikle hasat mevsimi ile örtüşür. Çocuk bakım tesisleri eksik olduğundan, aileler çocuklarını sık sık işe götürürler. Maalesef çocuk işçiliği yasağına çoğunlukla uyulmuyor.
Bu nedenle, Tchibo, Guatemala'daki yerel eğitim kurumlarıyla işbirliği içinde, kahve toplayıcılarının çocuklarına yönelik çocuk bakım seçenekleri yelpazesini sürdürülebilir bir şekilde geliştirmeyi taahhüt etmektedir. Eğitim, sosyal gelişmenin anahtarıdır. Guatemala gelişmekte olan bir ülkedir. Çocuk projemizle, kahve yetiştirme ortamımızda çocukların gelişimini sağlamaya yardımcı oluyoruz. Aynı zamanda, bölgenin ve bir bütün olarak ülkenin gelişimine katkıda bulunuyoruz.