Iced Americano

Americano, dünyada espressodan sonra en fazla tüketilen kahve olarak biliniyor. Sanılanın aksine kökeni Amerika değil İtalya olan kahvenin hem sıcak hem de soğuk versiyonu bulunuyor. Iced Americano ya da soğuk Americano, drip yöntemi ile hazırlanan ve sadece kafelerde değil evde de tüketilebilen lezzetlerden biri.

Iced Americano Nedir?

Iced Americano'yu tanıtmaya, sıcak olarak servis edilen Americano'dan başlamak gerekiyor. Americano'nun tarihi İkinci Dünya Savaşı'na kadar gidiyor. İkinci Dünya Savaşı sırasında İtalya'daki Amerikan askerleri fazla sert buldukları espressoya su katarak içiyorlardı. Bu durumu kazanca dönüştürmek isteyen İtalyan kahveciler ise Americano adını verdikleri su katılarak yumuşatılmış espresso servis etmeye başladılar. Zaman geçtikçe bu servis şekli yaygınlaştı ve İtalya'nın sınırlarını aşarak Avrupa'ya da yayılmaya başladı. Americano, sadece Avrupa kıtasında da kalmadı. Evlerine dönen Amerikalı askerler su ile yumuşatılan espresso'yu Kuzey Amerika'da da yaygınlaştırdı. Americano böylece dünyanın en sevilen lezzetleri arasına girdi. İlk yıllarında sıcak içilen Americano, neredeyse her kahve gibi bunaltıcı yaz mevsimlerine de uyum gösterdi ve Iced Americano adıyla ferahlatıcı bir lezzet haline geldi. Böylece Iced Americano soğuk içimi ile en özel kahvelerden biri olarak günlük hayatımızda yerini aldı.

Iced Americano Nasıl Yapılır?

Iced Americano yapımı, sıcak versiyonu olan Americano yapımı ile oldukça benziyor. "Americano nasıl yapılır" sayfamızda Americano tarifini görebilirsiniz. Soğuk Americano hazırlamak için bu tariften çok fazla uzaklaşmanıza gerek yok. Americano yapmak için hazırladığınız karışımı farklı alternatifler kullanarak soğuk servis edebilir, soğuk içimin keyfini çıkarabilirsiniz.

"Iced americano tarifi için" alternatiflerden ilki hazırladığınız espressoyu bekleterek soğumasını sağlamak olabilir. Bu yöntem birçok ünlü barista tarafından da tercih ediliyor. Soğuyan espressoya su ilave ederek kahvenizi hazırlayabilirsiniz. İkinci yöntem olarak espressonun soğumasını beklemek yerine, espresso shotlarını buzdolabına yerleştirmeyi seçebilirsiniz. Ancak unutmayın; espresso shotlarını buzdolabına yerleştirmeden önce oda sıcaklığına getirmek daha hızlı bir soğuma sağlıyor. Diğer bir yöntem ise önce Americano karışımı hazırlamak ve daha sonra bu karışımı buzdolabında soğutmak!

"Iced Americano nasıl yapılır" diye soracak olursanız; sıcak espresso shot'ını buzla soğutulmuş suya eklemek yanıtını verebiliriz ancak bu çoğu zaman istediğiniz lezzeti vermiyor. Bunun nedeni buzlu soğuk suya eklenen sıcak espresso'nun hızlı bir şekilde parçalanması ve su ile tam karışamadığından gerçek aromasını karışıma geçirememesi olarak bilinir.

Evde Soğuk Americano Yapımı Nasıldır?

Özellikle yaz aylarında bir taraftan kafein gereksiniminizi karşılayan bir taraftan da ferahlatıcı bir lezzet sunan soğuk Americano için evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz farklı tarifler bulunuyor. Sütsüz soğuk kahve yapımı için önce espresso hazırlamanız gerekiyor. Espresso aslında basınçlı su ile espresso makinelerinde hazırlanıyor. Ancak evde de espresso makinesine ihtiyaç duymadan moka pot kullanarak kendi espressonuzu elde edebilirsiniz. Makine olmadan espresso hazırlamak için moka potun alt kısmına kaynamış su koyun ve orta kısmına çekilmiş kahvenizi yerleştirin. Orta ateşte moka potun yavaş yavaş kaynamasını sağlayın. Kaynadıktan sonra alt kısımda bulunan sıcak su orta bölümde olan kahvenin tüm aromasını moka potun üst kısmına taşıyor. Daha sonra kahvenizi ocaktan alarak soğuk Americano kahve için espresso shot'ınızı hazırlayabilirsiniz.

İkinci adım olarak kaynama derecesindeki suyu fincanınıza boşaltın ve fincanın ısınmasını sağlayın. Hazırladığınız espresso'yu fincandan başka bir bardağa alın. Fincana espresso ile aynı miktarda kaynamış su ilave edin ve espresso'nuzu fincanın kenarından yavaşça kaynama derecesindeki suya ekleyin. Bu sayede espresso'nuz fincanın en alt kısmına inerek sıcak su ile kusursuz bir şekilde karışacaktır. Bundan sonra kahvenizi tekrar karıştırmayın çünkü karıştırma kahvenin en üst kısımda oluşan tabakanın yani kremanın kaybolmasına neden olacaktır. Klasik soğuk americano tarifi karışımında espresso ve su aynı miktarda oluyor. Ancak daha sert içim istiyorsanız su miktarını azaltabilir, daha yumuşak içim tercih ediyorsanız su miktarını arttırabilirsiniz. Son adım ise bu lezzetli karışımı soğutmak oluyor. Hazırladığınız bu karışımı buzdolabına koyarak soğutabilir ve soğuk Americano'nuzun tadını çıkarabilirsiniz.

İnternet üzerinden sipariş verin: Espresso ve caffè crema

 
 
 
 
  • Barista Caffè Crema Çekirdek 1000 g
Kırmızı meyve dokunuşlu zarif, yumuşak gövde
Yoğunluk:36
799,90TL
TL/100g 79,99
Hızlı Görünüm
  • Barista Espresso Çekirdek Kahve 500g
Bitter Aromalı & Yumuşak Gövdeli
Yoğunluk:56
449,90TL
TL/100g 89,98
Hızlı Görünüm
Güçlü & Koyu Notalı & Dolgun Gövdeli
Yoğunluk:66
329,90TL
TL/100g 65,98
Hızlı Görünüm
  • Privat Kaffee Brazil Mild Çekirdek Kahve 500g
Çok Yumuşak İçimli & Dolgun Gövdeli (Çekirdek)
Yoğunluk:26
419,90TL
TL/100g 83,98
Hızlı Görünüm

Hazırlama ve Saklama

Keşfet