
Espresso pot ile mükemmel kahve yapımı
Kahve yapımında bir klasik: Espresso potu İtalyan mutfağının vazgeçilmezidir.
Espresso potuna koyulan kaynamış su, aşağıdan yukarıya doğru Espresso süzgecine basınç uygular. Bu sayede Espresso, potun üst kısmında birikir. Espresso kahve makinesinde olduğu gibi yüksek basınç ile çalışmadığından dolayı Espresso potu ile yapılan kahvede çok fazla krema oluşmaz.
Espresso potuna koyulan kaynamış su, aşağıdan yukarıya doğru Espresso süzgecine basınç uygular. Bu sayede Espresso, potun üst kısmında birikir. Espresso kahve makinesinde olduğu gibi yüksek basınç ile çalışmadığından dolayı Espresso potu ile yapılan kahvede çok fazla krema oluşmaz.
Adım 1: Espresso potu ile ön hazırlık
Espresso potunu kaynar su ile doldurun
Espresso potunu ocak üstüne koymadan önce alt kısmındaki demliği ağzına kadar su ile doldurun.
Öneri: Kaynar veya sıcak su doldurarak Espresso potuna önceden ısıtabilirsiniz. Böylece ateş üstüne koyduğunuzda potun aşırı ısınması önlenmiş olur. Aksi durumda kahve çok çabuk acır ve metalik bir tat alır.
Öneri: Kaynar veya sıcak su doldurarak Espresso potuna önceden ısıtabilirsiniz. Böylece ateş üstüne koyduğunuzda potun aşırı ısınması önlenmiş olur. Aksi durumda kahve çok çabuk acır ve metalik bir tat alır.
Adım 2: Espresso potu ve doğru öğütme ayarı
Orta derecede öğütülmüş kahve ideal
Espresso potu için kahvenin Espresso makinesine göre biraz daha kabaca çekilmiş olması gerekiyor. Espresso potu için ideal öğütme ayarı ise çok ince olan Espresso kahve ve French Press için kalınca çekilmiş kahve arasında olmasıdır.
Adım 3: Espresso potu ve kahve miktarı
Espresso potuna ne kadar kahve konulmalıdır?
Espresso potunda kullanılacak kahve miktarını ayarlamak son derece basittir. Metal filtresi tamamen dolacak şekilde kahve kullanın.
Filtredeki kahveye parmaklarınızla basınç uygulayabilirsiniz. Çok büyük güç uygulamayın ve tamper kullanmayın.
Filtredeki kahveye parmaklarınızla basınç uygulayabilirsiniz. Çok büyük güç uygulamayın ve tamper kullanmayın.
Adım 4: Espresso potu ile kahve yapımı
Aşağıdan yukarıya artan lezzet
Üst ve alt kısmını birbirine sıkıca vidalayın ve Espresso potunu ocak üstüne koyun. Ocak ısısının orta ateşte olmasına dikkat edin. Yüksek ateş kahvenin yanmasına ve ağızda acı bir tat bırakmasına neden olur.
Su kaynamaya başlar başlamaz kahveyi geçer. Espresso ise demliğin üst kısmında birikir.
Pottan kaynama sesi gelmeye başladığında demliği ocaktan alabilirsiniz.
Bunları biliyor muydunuz?
Demliği doğru zamanda ocaktan olmayı unutmayın. Su yukarı doğru yükselmeye başladığı an kahve aromaları ortaya çıkmaya başlar. Sonuna doğru ise acı maddeler kahveye karışabilir ve lezzetsiz bir sonuca neden olabilir.
Su kaynamaya başlar başlamaz kahveyi geçer. Espresso ise demliğin üst kısmında birikir.
Pottan kaynama sesi gelmeye başladığında demliği ocaktan alabilirsiniz.
Bunları biliyor muydunuz?
Demliği doğru zamanda ocaktan olmayı unutmayın. Su yukarı doğru yükselmeye başladığı an kahve aromaları ortaya çıkmaya başlar. Sonuna doğru ise acı maddeler kahveye karışabilir ve lezzetsiz bir sonuca neden olabilir.