Latte Yapımı: Latte Art
Latte Art ("süt sanatı") iyi bir kahveyi taçlandırır: Sevgi ile tasarlanan motifler kahve keyfini özel bir deneyim hâline getirir ve hiçbir kahve azimli bir kahve dükkanının tezgâhından üzerinde sanatsal bir kalp ya da yaprak motifi olmadan ayrılamaz, mottonun da belirttiği gibi: Çok fazla zamanları olmalı.
Ama Latte nedir? Latte nasıl yapılır? Latte Art'ı bu kadar başarılı yapan nedir? Latte çeşitlerini ve latte yapımını keşfedin. İpuçlarımızla adım adım kalp ve yaprak motifleri yapmayı gösteriyoruz.
Latte Nedir? Latte Nasıl Yapılır?
Kalp ve yaprak motiflerinin tam anlamıyla başarılı olabilmesi, süt köpüğünün doğru kıvamda olmasına bağlıdır. Bu şu anlama gelir: Latte Art için süt köpüğü çok katı ve hacimli olmamalıdır. İnce gözenekli, biraz daha yumuşak olan ""mikro köpük"" mükemmel olandır. Bunun için sütün köpürtme işlemini ideal yumuşaklığı bulana kadar sürdürmek önemlidir.
O zaman hızlı bir şekilde çalışmanın vakti geldi, çünkü yaklaşık 30 saniye sonra harika süt köpüğü sütten ayrılacak ve geriye kalın bir süt tabakası kalacak, Latte Art için buna ihtiyaç olmayacak.
Latte Çeşitleri: Latte Art Kalp
Latte Art için daha fazla ipucu
Köpüklü süt her zaman önceden hazırlanmış espressonun üzerine eşit ve hızlı bir şekilde dökülmelidir. Önemli bir konu da fincana doğru mesafenin yaklaşık 5 cm olmasıdır. Süt kabından alınan sütün fincana fazla yukarında dökülmesi hâlinde, espressonun kreması sütle karışır, yüzeye yalnızca az miktarda süt köpüğü çıkarır.
Öte yandan, espresso yüzeyine çok yakınsanız, süt köpüğü kremanın üzerini kaplar ve hiçbir yüzeye motif çizilemeyecek şekilde bütün yüzeyi kaplar.