Americano

Americano, kahvenin içime hazır en saf hallerinden biri olan espressonun su ilave edilerek seyreltilmesiyle hazırlanan ve oldukça yaygın olarak tüketilen bir kahve türüdür. Espresso baz alınarak hazırlanan ve ilave içeriğe göre adlandırılan bu kahve çeşidi tadı ve dokusu ile klasik kahve tadına en yakın olanıdır.
Americano olarak adlandırılan kahvenin kökeni 2. Dünya Savaşı yıllarına dayanır. Savaşın kazanılmasıyla İtalya’ya gelen Amerikan askerleri kahve dükkanlarına geldiği zaman espressoyu çok sert bularak içine su katılmasını ister. Dükkân sahipleri Amerikalıların alışık olduğu filtre kahve tadına yakın bu sulu espresso için americano demeye başlar ve böylece yeni bir kahve çeşidi doğmuş olur. Americano ve espressonun kafein oranı aynı olmakla birlikte, americano daha yumuşak içimli bir kahvedir.

Americano Nasıl Yapılır?

Americano yapmak için öncelikle espresso hazırlamalısınız. Espresso , neredeyse kahve tozu olarak adlandırılabilecek kadar ince öğütülmüş kahve çekirdeklerinin içinden basıncı dokuz barı bulan sıcak suyun geçirilmesiyle hazırlanır. Kahve çekirdeklerinin taze çekilmiş olması ve suyun sıcaklık derecesi kahvenizin lezzeti için son derece önemlidir. Klasik espresso fincanı için yaklaşık 7-9 gr, büyük boy espresso için ise 15-18 gr kahve kullanmanız yeterli olur. Americano yapmak için kullanılacak suyu 90 ile 95 derece arası sıcaklıkta olacak şekilde ayarlamalısınız. Kahvenize süt eklemek isterseniz sütün sıcaklığını maksimum 65 dereceye çıkartmalısınız. Lezzetli bir kahve hazırlamak için önemli olan bir diğer nokta ise kullanacağınız suyun 6,5 ila 7,5 arasında bir PH derecesinde olmasıdır. Hazırladığınız espressoya bire bir oranında su ekleyerek americanonunuzu elde edebilirsiniz.

Americano Yapımı

Portafiltreye yaklaşık olarak 9 gr taze çekilmiş espresso koyulur ve demlemeye bırakılır. Grinder (öğütücü) bulunan makinelerde kahve çekirdeklerini çekmeye gerek yoktur. Demleme süresi yaklaşık 20- 30 saniye sürer. Ardından daha önceden sıcak su ile ısıtılmış fincana espresso ve aynı oranda su ilave edilir. Americano tarifi seçiminize göre su ya da espressodan herhangi birini öncelikli olarak koyabilirsiniz. Gerçek bir americano lezzeti için kahvenizi hazırladıktan sonra karıştırmamanız ve şeker ilave etmemeniz önerilir.alıntılar espressonun tadını sertleştirir.

Evde Americano Nasıl Yapılır?

Moka pot, minipresso veya Cafissimo kullanarak siz de evde kendi americano kahvenizi yapabilirsiniz. Buradaki önemli noktalar kullanacağınız kahve çekirdeğinin tazeliği, suyun sertlik derecesi ve zamanlamadır. Bir fincan americano için Cafissimo kahve makinenize bir fincan taze su ve bir tatlı kaşığı kahve ekleyebilirsiniz. Demlenme bitince ise kahvenizi kaynatmadan, önceden ısıtılmış fincana alın ve aynı oranda sıcak su ilave edin. Kahvenizin sertlik derecesini ayarlamak için ekleyeceğiniz su miktarı isteğinize göre 1/1, 1/2, 1/3, hatta 1/5 gibi farklı oranlarda olabilir. Ayrıca bu demli suyun sıcaklığının 90 ile 95 derece arasında olmasına özen göstermelisiniz.

Afiyet Olsun

Americano Çeşitleri Nelerdir?

Günümüzde kahve kültürünün genişlemesi ve popülerleşmesi ile birlikte, americano çeşitleri de artmış ve buz, şeker ve benzeri malzemelerin ilavesiyle farklı isimlerle anılmaya başlamıştır. Klasik americano kahvesinin soğutulup buz eklenmesiyle hazırlanan iced americano, bu çeşitler arasından en popüler olanıdır.

Americano yapmak için başvurabileceğiniz iki farklı yöntem bulunur. İlk yöntemde fincana önce espresso ve ardından sıcak su koyulurken; ikinci yöntemde ise önce sıcak su ve ardından espresso eklenir. Önce espresso koyulan yöntemde, kahve daha homojen ve daha berrak olur. Kahve kremasının daha yoğun çıkması adına ise ikinci yöntem tercih edilir. Bu yöntemde suyun sıcaklığını da daha uzun süre muhafaza edebilirsiniz.

İnternet üzerinden sipariş verin: Espresso ve caffè crema

 
 
 
  • Barista Espresso Çekirdek Kahve 500g
Bitter Aromalı & Yumuşak Gövdeli
Yoğunluk:56
449,90TL
TL/100g 89,98
Hızlı Görünüm
  • Barista Caffè Crema Çekirdek 1000 g
Kırmızı meyve dokunuşlu zarif, yumuşak gövde
Yoğunluk:36
799,90TL
TL/100g 79,99
Hızlı Görünüm
Güçlü & Koyu Notalı & Dolgun Gövdeli
Yoğunluk:66
199,90TL
TL/100g 79,96
Hızlı Görünüm

Hazırlama ve Saklama

Keşfet