Temizlik

  • Muhafaza ve döndürme braketi: gerekirse nemli bir bezle silin
  • Filtre tutucu: ılık su ve standart bulaşık deterjanı ile veya bulaşık makinesinde yıkayın


  • Su deposu: Düzenli olarak ılık su ve ticari bulaşık deterjanı ile durulayın
  • Tencere: Kullandıktan sonra ılık su ve standart bulaşık deterjanı ile veya bulaşık makinesinde yıkayın

Genel olarak

Filtre kahve makineleri filtre kahve hazırlarken, tam otomatik makineler espresso, caffè crema veya bazen sütlü içecekler gibi diğer özel kahve çeşitlerini de hazırlayabilir. Tam otomatik bir makine ile karşılaştırıldığında, bir filtre kahve makinesi tek seferde çok miktarda demleme yapabilir. Herkes kahvesini aynı anda servis ettiğinden, bu özellikle birkaç kişi için (geniş aileler ve misafirler gibi) bir avantajdır.
Video zum Kennenlernen

Tanıştırabilir miyiz

Tchibo Filtre Kahve Makinesi "Let's Brew" ile tanışın!

Demlemeden önce

Videoanleitung zur Inbetriebnahme

İlk çalıştırma

Sadece birkaç dakika içinde en sevdiğiniz kahve için hazır
Let's Brew için 4 numara kahve filtresi gereklidir. Piyasada bulunan kahve filtre kağıdına ek olarak, Tchibo'dan temin edilebilen "Katlanabilir" kalıcı filtre gibi kalıcı filtreler de kullanılabilir.
Let's Brew, döner tutucuda çıkarılabilir bir filtre tutucuya sahiptir. Bu, filtre kağıdının yerleştirilmesini ve doldurulmasını basitleştirir. Önerimiz: Daha da iyi bir kahve deneyimi için filtre kağıdını öğütülmüş kahve ile doldurmadan önce kısa bir süre temiz su ile durulayın.
Evet, makine 2 fincan ve üzeri kahve miktarı için kullanılabilir. Bunu yapmak için, su haznesini uygun fincan sayısına kadar, ancak en az 2 fincan işaretine kadar doldurun ve uygun miktarda kahve tozu ile demleyin.
Evet, su haznesi girintili kulp kullanılarak kolaylıkla dışarı çekilebilir. İstenilen fincan sayısı için su miktarı daha sonra su haznesindeki işarete göre doldurulabilir. Su miktarına ek olarak, kahve tozu için bir dozaj yardımcısı da vardır, böylece verilen kahve partisi ile basit dozajlama sayesinde kahve mükemmel aromatiktir.
Kireç çözme sembolü yanmıyorsa bile makinenin kirecinin temizlenmesi gerekiyor. Kullanım kılavuzundaki "Kireç çözme" bölümünde açıklandığı gibi ilerleyin veya kireç çözme videosundaki adımları izleyin.

Demlenirken

Let's Brew filtre kahve makinesi otomatik damlama durdurucuya sahiptir, bu sayede paslanmaz çelik ısıtma plakası üzerinde kahve damlaması veya yanması olmaz.
Bunun nedeni genellikle makinenin kireçlenmesidir. Kullanım kılavuzundaki talimatlara göre makinenin kirecini temizleyin. Ayrıca demlikte soğuk kahve veya su kalıp kalmadığını da kontrol edin.
Kahve filtreyi aşarsa bunun çeşitli nedenleri olabilir. Lütfen aşağıdaki noktaları kontrol edin:
  • Kahve filtresinin kenarlarını önceden kıvırdınız mı?
  • IFiltre tutucu doğru takılmış mı?
  • Döndürme tutucusu doğru döndürüldü mü?
  • Sürahi, döner tutucunun damlama önleyicisi açık olacak şekilde ısıtma plakası üzerinde doğru duruyor mu?
  • Filtrede çok fazla çekilmiş kahve mi var yoksa çekilmiş kahve çok ince mi?

Demlendikten sonra

Servis kenarında çok az miktarda kalıntı birikiyor ve ardından tencereye geri akıyor. Bu normaldir. Kullanımdan sonra Aroma-Swing'in ve kapağın çıkarılması, tencerenin ve parçalarının temiz su ve ticari bulaşık deterjanı ile durulanması ve ardından kurutulması önerilir.
Alternatif olarak sürahi ve diğer sürahi parçaları (aroma salıncağı ve kapağı) bulaşık makinesine de konulabilir. Böylece demlikteki son kalıntı da ortadan kalktı ve temiz demlik yeni, taze demlenmiş bir kahve için hazır.
Cihaz açıldıktan yaklaşık 40 dakika sonra otomatik olarak kapanır. Uzun süre bekletildikten sonra aroması dağılır ve kahve zamanla acılaşır. Bu nedenle, mümkünse, demleme sırasında kahveyi doğru sıcaklıkta tutmak için sadece ısıtma plakasını kullanın. Kahvenin tamamını hemen içmek istemiyorsanız, vakumlu sürahiye aktarmak en iyisidir.
Makine açıldıktan yaklaşık 40 dakika sonra otomatik olarak kapanır.
Kahvenizin tadından memnun değilseniz, şunları deneyebilirsiniz: Kullanılan kahve çekirdeği seçimini tekrar gözden geçirin, su ve kahve tozu oranına dikkat edin ve taze demlenmiş kahvenizin tadını çıkarın.
Let's Brew filtre kahve makinenizden hala memnun kalmadıysanız, satın aldığınız tarihten itibaren 30 gün içinde makinenizi iade edebilirsiniz. Bu, kasa makbuzu ile birlikte Tchibo şubelerimizden birinde de kolayca yapılabilir.

Temizlik

Tencere parçaları (aroma salıncağı ve kapağı) ve filtre tutacağı bulaşık makinesinde yıkanabilir. Filtre tutucunun ve sürahi parçalarının bulaşık makinesindeki ısıtıcı çubukların doğrudan üzerinde olmamasına dikkat edin. Su haznesi bulaşık makinesinde yıkanabilir değildir. Düzenli olarak ılık su ve ticari bulaşık deterjanı ile durulayın.

Kireç Çözme

Videoanleitung zur Entkalkung

Kireç çözme kolaylaştırıldı

Kalıcı kahve keyfi ve uzun kullanım ömrü için
Kahve makinesinin kirecini düzenli olarak temizlemek önemlidir. Düzenlilik, suyun sertlik derecesine bağlıdır. Bölgenizdeki su sertliğini yetkili su tesisatlarından öğrenebilirsiniz. Günlük kullanım için aşağıdaki kılavuz değerler kullanılabilir:
  • Suyun yumuşak sertlik derecesi: yaklaşık her 6 ayda bir
  • Orta dereceli su sertliği: yaklaşık her 3 ayda bir
  • Sert ila çok sert su derecesi: aylık
Piyasada bulunan bir kireç çözücü kullanıyorsanız, üreticinin talimatlarına uyun. Kireç çözücü Let's Brew'de aşağıdaki şekilde kullanılmalıdır:
  1. Boş su haznesini piyasada bulunan kahve ve espresso makineleri için sıvı kireç çözücü ile doldurun..
  2. 10 fincan işaretine kadar su ekleyin. Kireç temizlerken daima kahve filtresi kağıdı kullanın. Bu, kireç kalıntılarını yakalar ve böylece filtrenin tıkanmasını önler.
  3. Filtre yuvasına bir kahve filtre kağıdı yerleştirin. Döner tutucuyu içeri doğru çevirin. Sürahiyi kapağı kapalı olarak ısıtma plakasına yerleştirin.
  4. 10 dakika bekle. Ardından kahve makinesini açın ve solüsyonun akmasına izin verin..
    Kahve makinesini program sırasında birkaç kez birkaç dakikalığına kapatırsanız, kireç çözücü daha iyi etki gösterebilir.
  5. Gerekirse bu işlemi tekrarlayın. Kullanılmış çözümü tekrar kullanabilirsiniz. Ancak, çözüm önce tamamen soğumalıdır. Her çalıştırmadan sonra, cihazı kapatın ve suyla yeniden doldurmadan önce en az 5 dakika soğumasını bekleyin.
  6. Ardından iki veya üç dolumdan daha temiz su akıtın.
  7. Döner tutucuyu silin. Bir sonraki kahve demlemeden önce su haznesini, filtre tutucuyu ve sürahiyi iyice yıkayın ve durulayın..