Mutfağın Vazgeçilmezi: Keskin Mutfak Bıçakları

Yiyecekleri doğrayıp dilimlerken, küp küp doğrarken, ince ince kıyarken ya da filetosunu çıkarırken, yemek pişirirken neredeyse her bir aşamada bıçaklarla çalışırsınız. Bu nedenle mutfak bıçaklarının doğru seçimi ve doğru bakımı neredeyse başlı başına bir bilimdir. Ancak birçok amatör şef, sadece birkaç bıçakla idare edebilir. Çünkü önemli olan şef bıçaklarının adeti değil, kalitesidir. Bunun için siz de pratik bıçak takımları arıyorsanız veya çok özel bir mutfak bıçağı almak istiyorsanız Tchibo'yı inceleyebilirsiniz. Online mağazamızda hemen sipariş edebileceğiniz, uygun fiyata yüksek kalitede birçok bıçak bulmanız mümkündür.
-7 %
Bıçak ve Kesme Tahtası Standı
129,95TL
119,95TL
3 Adet Tutuculu Kesme Tahtası
199,95TL
Ahşap Kesme Tahtası
Entegre damlama tepsisi ile
299,95TL
  • Et Servis Seti
Yüksek kaliteli bıçak çeliğinden yapılmış oyma bıçağı, paslanmaz çelikten yapılmış oyma çatalı
Et Servis Seti
Yüksek kaliteli bıçak çeliğinden yapılmış oyma bıçağı, paslanmaz çelikten yapılmış oyma çatalı
189,95TL
2si 1 Arada Pizza ve Makarna Kesici
49,95TL
3 Adet Mutfak Bıçağı
119,95TL

Her Şey Dahil Pratik Bıçak Bloğu

Mutfağınızı yeniden düzenliyorsanız ve yeni mutfak bıçakları arayışındaysanız, bıçakları blok halinde almak mantıklı olacaktır. Bunun için bıçak blokları ile çeşitli küçük ve büyük mutfak bıçakları pratik bir set halinde birleştirilmiştir. Bu set ise; her durumda temel mutfak görevleri için yeterlidir. Bıçak bloklarının diğer bir avantajı ise bıçakların uygun şekilde saklanabilmesidir. Çünkü kesin olan bir şey var: Keskin mutfak bıçakları, asla bir çekmecede serbest bir şekilde saklanmamalıdır çünkü bıçaklar aşınabilir. Ayrıca, yalnızca tutacakları dışarı bakan sağlam bir bıçak bloğundan bıçağın çıkarılması daha güvenlidir.

Özel Amaçlı veya Çok Amaçlı Bıçaklar

Fileto bıçağı, suşi bıçağı, zırh satır, dilimleme bıçağı gibi pek çok farklı bıçak türünün içerisinde kaybolmak kolaydır. Birçok kişi, bu tür bıçaklara gerçekten ihtiyaç olup olmadığını veya basit, küçük bir mutfak bıçağının da aynısını yapıp yapamayacağını merak eder. Temel olarak, yüksek kaliteli, basit bir mutfak bıçağı, hobi mutfağındaki ihtiyaçların büyük çoğunluğunu karşılar. Bunun için mutfak gereçlerini keskin tutmak ve onlara iyi bakmak, birden çok bıçak setine sahip olmaktan çok daha önemlidir. Bununla birlikte, örneğin domates, çiğ tavuk veya balık keserken özel bıçaklara da ihtiyaç duyulan anlar vardır. İşte tam bu noktada, bu profesyonel bıçaklar, amatör şefler için büyük bir rahatlık sağlar.

Mutfak Bıçaklarınızı Nasıl Bilersiniz?

Kör bıçaklar, keskin olanlardan daha tehlikelidir. Bu bilgi doğru değil gibi düşünebilirsiniz; fakat üzerine düşündüğünüzde, mantıklı olduğunu göreceksiniz. Kör bıçaklarla iş yaparken bıçak üzerine daha fazla kuvvet uygulamanız gerekir. Bu yüzden mutfak bıçaklarını düzenli olarak bilemeniz gerekir. Bıçak bileylemede hız, çok büyük bir rol oynamadığından siz de bileme işlemine uzunca zaman ayırabilir, haftada bir kez, herhangi bir bıçağınızı kendi başınıza bileyebilirsiniz. Özellikle amatör şefler arasında, mutfak bıçaklarını yuvarlak bileme taşı ile keskinleştirmek nispeten yaygındır. Fakat yaklaşık iki yıl arayla mutfak bıçaklarınıza profesyonel bir bileyleme yaptırmanızda fayda vardır.

Yüksek Kaliteli ve Uzun Ömürlü Bıçaklar Tchibo’da!

Online mağazamızda bulabileceğiniz mutfak bıçakları arasında seçim yaparken Tchibo kalitesine güvenebilirsiniz! Bunun için ZWILLING® gibi tanınmış üreticilerle iyi bir iş birliği sürdürüyoruz. Çeşitli damgalarla da kalitemizi güvence altına alıyoruz. Bunlara örnek olarak TCM damgası (Tchibo Certified Merchandise) veya ürün saflığı değeri damgası gösterilebilir.