Hygge - mutlu eden trend

"Hygge" tam olarak nedir? "Hygge" kökleri İskandinavya'da bulunan bir yaşam stilidir. Daha açık söylemek gerekirse kelime aslında Norveç dilinden gelmektedir. Günümüzde genellikle Danimarka kültürü ile ilişkilendirilmiştir; çünkü Hygge kapsamlı ve yoğun şekilde yaşanır. "Hygge"den bahsedildiği zaman rahatlık hissinden, samimiyetten, güvenlikten ve sıcaklıktan bahsedilir. "Hygge" sadece bir trend değildir, gündelik yaşamda mutluluk hissi sözü veren bir yaşam anlayışıdır.

"Hygge" kelimesi Almanca'da "hügge" kelimesini çağırıştırır ve aslında kalpleri ısıtan bir atmosfer ve birlikte rahat olmak anlamındaki "hyggelig" sözcüğünün kısaltmasıdır. Bu yaşam şeklindeki özellik pozitif tutumdur. Hygge tarzında yaşayan biri anların ve tecrübelerin keyfini çıkarır ve bunlara vakit ayırır - hayattaki büyük şeyler kadar küçük şeyler için de.

Hygge, hem şirin bir yaz pikniğinde hem de soğuk günlerde şöminenin önünde yaşayabileceğiniz, her mevsime uygun fenomendir. Hygge'nin yüksek sezonu aslında dışarının soğuk, içerinin sıcacık olduğu kış mevsimidir. Kuzeyde kışların uzun ve karanlık olduğu bilinmektedir, Danimarka'dan gelen bu trend kasvetli düşüncelere karşı en gizli silahtır.

Hygge trendi böyle yapılır

"Hygge" ile, temelde iyi hissetmenin tetiklediği her şeyi tarif edebilirsiniz. Bu yumuşacık koltuğunuzda keyfini çıkarabileceğiniz rahatlatıcı bir fincan kahvedir, iyi arkadaşlarınızla geçirdiğiniz eğlenceli bir oyun gecesidir ve kısa bir an için durduğunuz sadece hayatın keyfini çıkardığınız eşsiz anlardır. Bu nedenle yemek ve romantik komedi kadar sıcacık ev kıyafetleri ya da hoş bir dekorasyon ile rahat bir ambiyans da Hygge tarzına aittir.


Danimarka'dan gelen bu trendin en önemli noktası davranıştır: Hayatta küçük şeylerden mutluluk duyuyorsanız ve sevdiklerinizle birlikte vakit geçirmekten zevk alıyorsanız, daha mutlu yaşıyorsunuz demektir. Danimarkalıların dünyanın en mutlu insanları olarak nitelendirilmelerine şaşırmamak gerekir. Hygge yaşam stilleri günlük yaşamın stresine bilinçli bir mola vermektir, bunu da ev dekorasyonlarına severek yansıtırlar.


Hygge nasıl yapılır:
Eviniz için mobilya ve malzeme trendleri

Dört duvarınıza Hygge esintisini taşımak için çok şey yapmanıza gerek yok. Birkaç küçük şeyle gerçekten Hygge stilini gerçekleştirebilirsiniz. Mumlar hiçbir zaman eksik olmamalıdır. Parlak ışıklarıyla küçük bile olsa her odaya sıcaklık getirirler. Sarmalanıp sıcak bir atmosfer yaratan kabarık örtüler daha da fazla iyi hissettirir. Keyifli, sıcacık ev kıyafetleri aynı şekilde çok daha iyi bir rahatlama sağlar.

Hygge dekorasyon trendleri:
Modern ögelerle köy evi stili

Dekorasyon ve yaşam alanı olarak da "Hygge" mutlak bir trenddir. Ev yaşamının özü Danimarkalı yaşam anlayışı ile bağlantılı olduğu için buna şaşırmamak gerekir - iyi hissetmekten yukarıda söz edildi. Özellikle klasik kır evi tarzı gibi nostaljik tarzlar rahat bir atmosfere katkıda bulunur. Bu ev kültüründe çokça açık renkli ahşap, doğrudan olmayan ışıklandırma ve zarif doğal renkler görebilirsiniz. Modern dekorasyon için tek başına köy evi mobilyaları ya da dekoratif objeler özellikle konforludur. Bu şekilde pastoral, doğa bağlantılı stil aynı zamanda daha sakin yaşam ortamlarını geliştirir ve Hygge stiline göre konforlu yaşam vahalarına dönüşür.

Hygge stili malzemeler: Kabarık tüylü ve doğa ile bağlantılı

Bir sürü kabarık kadife yastık ve yumuşak yünlü battaniye arasında kanepeye gömülmeyi seviyorsanız ve rahat pamuklu eşofman üstünden kurtulmak istemiyorsanız, kesinlikle kendi evinizde Hygge hissi barındırıyorsunuz demektir. Özel sarmalanma anları için kabarık tüylü koyun postları ya da suni kürk battaniyeler gerekir. Sadece hoş bir sıcaklık hissi getirmekle kalmayan, aynı zamanda evinize daha fazla konfor ve daha çok "hygge" getiren yumuşak yüksek katlı halılarla kendinizi daha da güvende hissedebilirsiniz.

Oldukça pürüzsüz: Günlük hayatta Hygge

Evinizi Hygge anlayışı ile tasarlarsanız rahatlama ve huzur vaat eden kendi kişisel mutluluk vahanızı yaratabilirsiniz. Hygge hissi için yapabileceğiniz çok şey var: Uzun süredir ihmal ettiğiniz şeyler için bilinçli olarak zaman ayırıyor musunuz? En son ne zaman iyi arkadaşlarınla bir akşam geçirdin? Sevdiklerinizle ya da sadece birkaç harika anı ile kendinizi iyi hissettiğiniz anlar yaratın ve bunu gerçekten "hygge" stilinde yapın.

Daha fazlası www.tchibo.com.tr' de

Daha fazla aydınlatma ve ışık

Daha fazla aydınlatma ve ışık

Aydınlatma kategorisine

Rahat ev kıyafetleri ile iyi hissedin

Evinizde "Hygge" stili için:

Güneş Enerjili Işık Zinciri
2.199,00TL
Kuru Çiçekli LED Işık Zinciri
999,00TL
8 Adet Kendinden Yapışkanlı Ayna Çıkartması
309,00TL
LED Metal Yıldız, büyük
769,00TL
LED Metal Yıldız, küçük
659,00TL
4 Adet Led'li Gerçek Mum, Kırık Beyaz
969,00TL
Kuru Çiçekli LED Işık Zinciri
999,00TL
2 Adet LED'li Gerçek Uzun Mum, Sedef-Beyaz
2 Adet LED'li Gerçek Uzun Mum, Mat Altın Rengi
439,00TL
439,00TL
2 Adet LED Mum, Beyaz
2 Adet LED Mum, Koyu Yeşil
2 Adet LED Mum, Kırmızı
549,00TL
549,00TL
549,00TL
2 Adet LED Mum, Beyaz
2 Adet LED Mum, Koyu Yeşil
2 Adet LED Mum, Kırmızı
549,00TL
549,00TL
549,00TL
2 Adet LED Gerçek Mum, Sim Geçişli Krem Beyaz
549,00TL
Çanlı Dekoratif Askı
269,00TL
Dekoratif Bahçe Cücesi
209,00TL
LED Dekoratif Figür, Geyik
379,00TL
4 Adet LED Tealight Mum, Beyaz
4 Adet LED Tealight Mum, Gümüş Rengi
329,00TL
329,00TL
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
LED'li Şişe Mantarı
299,00TL
LED Ampul Işık Zinciri
599,00TL
LED Şişe Soğutucu
4.069,00TL
1