Un Tarihi | Tarifi - Aydan Üstkanat, Altın Kitaplar

(4)
-12 %
79,95TL
69,95TL
KDV dahil
Şu anda mevcut değil

Un Tarihi | Tarifi - Aydan Üstkanat, Altın Kitaplar

Sipariş Numarası: 500919

  • Un bütün sessizliğiyle tezgâhınızın üzerindeyken, eklediğiniz her damla su ona hayat katmaya başlar. Ateşin gücüyle pişmeye başladığında mis gibi kokusunu duyarsınız. İşte bu koku tıpkı bana hissettirdiği gibi milyonlarca insana kendini iyi hissettirir. Çünkü bu hayatın büyüsüdür!

Elinizde tuttuğunuz kitapta, Üstkanat’ın mutfağından en önemli reçeteler ve dünya mutfaklarına ait sır tarifleri bulacaksınız. Birçok un çeşidi olmakla birlikte kitabın ana omurgası buğday unu. Bu sizi şaşırtmasın.

20. yüzyılda genetiği ilk değiştirilen ürünün buğday olması, yapısının değişmesi kadim dostumuzun suçu değil. Onun yaptığı tek şey kendisini yetiştirenlerin karnını doyurmak, avcı-göçebe toplumların yerleşik hale gelmesini sağlamak. Aydan Üstkanat son yıllarda buğdaya yapılan karalamaya karşı çıkıyor ve ona saygı duruşunda duruyor. Üstelik buğday unu dışında kinoa, arpa, kestane, siyez gibi birçok farklı malzemenin de unlarıyla yepyeni reçeteler kazandırıyor.

Bu kitap iki senelik bir çalışmanın ürünü. Tarifleri uygularken sakın korkmayın, içindeki her tarif defalarca yapılmıştır, sonuçları garanti. Hem ilkinde başaramazsanız bile ikincisinde başaracaksınız, inanın ve göreceksiniz ki, her seferinde daha da iyi yapacak ve giderek unla suyun aşkına tanıklık etmekten büyük keyif alacaksınız.

  • Sipariş & gönderim
  • Müşteri değerlendirmeleri